رئیس سابق موسسه فرهنگی کرمان شناسی:
میراث فرهنگی تا کنون نتواسته در بازسازی و احیای محله های قدیمی کرمان همتی بگمارد
رئیس سابق موسسه فرهنگی کرمان شناسی گفت: بر خلاف این که مسئولین میراث فرهنگی استان کرمان دغدغه نسبت به آثار تاریخی کرمان دارند اما به دلایلی که به آن واقف نیستیم تا کنون نتواسته اند در بازسازی و احیای محله های قدیمی همتی بگمارند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از زنان کویر، سید محمد علی گلابزاده در رابطه با خصوصیات محله های قدیمی کرمان گفت: در کرمان محله های بسیاری وجود دارد که همگی میراث گذشته اند از جمله چوپان محله که اکنون به نام خیابان فردوسی نام گذاری شده است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, زنان کویر,این ﭘﮋﻭﻫﺸﮕﺮ ﻭ ﮐﺮﻣﺎﻥ ﺷﻨﺎﺱ ادامه داد: در خصوص چوپان محله می توان گفت عباس میرزا ولی عهد وقتی کرمان آمد در این محله سکونت گزید؛ سید عباس پسر سید علی طباطبایی روضه خانی بود که به همراه عباس میرزا به کرمان آمده بود زمانیکه در گذشت، در این محل دفن شد اکنون در این محل عباس علی را داریم که بر خلاف باور عامه ی مردم امام زاده نیست.
,مدیر اسبق سازمان اسناد و کتابخانه ملی کرمان افزود: قدیمی ترین محله کرمان ، محله شهر است که در این مکان بزرگانی چون اورندی و فخر مهدوی زیسته اند همچنین در محله ی دیگری به نام خواجه خضر نام آوران چون حمد کرمانی را داریم.
,وی در ادامه اظهار کرد: از دیگر محله های کرمان محله پامنار است ؛ مسجدی به نام پامنار در این جا وجود داشته است که بخشی از تاریخ کرمان را در خود جای داده چرا که این جا محلی بوده است که نادر دستور داد از سرهای مردم کرمان مناره بسازند این مسجد اکنون به نام مسجد الزهرا تغییر نام داده است.
,,

, رئیس سابق موسسه فرهنگی کرمان شناسی با معرفی محله قعله محمود بیان کرد: زمانی که محمود افغان به کرمان آمده این محله را که در خیابان امام کنونی ایجاد کرد در این محل بازاری به نام قلعه وجود دارد که در حال فرو ریزی است؛ همچنین میدان قلعه روبروی قلعه محمود است نیز در این خیابان وجود دارد که از جاهای دلبستگان امام حسین (ع) است.
,گلابزاده اظهار داشت: در خیابان شریعتی رو به روی کوچه اخوان محله ایی به نام گلباز خوان وجود داشته است که حسینیه ای در این مکان با قدمت 200 سال قدمت وجود دارد که با توجه به اسناد این محل خواستگاه بزرگانی چون همایون تجربه کار کرمانی و دکتر میمندی نژاد و سادات جعفری بوده است.
,این ﭘﮋﻭﻫﺸﮕﺮ ﻭ ﮐﺮﻣﺎﻥ ﺷﻨﺎﺱ توضیح داد: محله ی خیابان زریسف که محله زرتشتی ها بوده است همچنین محله ی شاه عادل از محله های قدیمی است که از دوران سلجوقی به یادگار مانده است،از زمان ملک توران شاه سلجوقی این محله دایر بوده یاد آور داستان معروفی است که ملک توران شاه و نجار است .
,

, وی در خصوص یژگیهای محله های کرمانی گفت: در واقع هر محله در کرمان یک بخش پویا ، پرتحرک ، سازنده و خودکفایی در عرصه های مختلفی به شمار می رفت و مردم معمولا با هم رفت وآمدهای مناسب و ارزشمندی داشتند.
,مدیر اسبق سازمان اسناد و کتابخانه ملی کرمان افزود: عموما مسائل و مشکلات هر محله را خود ساکنین آن محله برطرف می شد و هر محله بازاری داشت که مردم نیازهای خودشان را در آن بازار مرتفع می کردند.
,این مؤلف و پژوهشگر تاریخ با بیان اینکه محله ها جای امنی برای خانواده ها بود و رافع مسائل و مشکلات و دشواریهای آنان بود گفت: هر محله ریش سفیدی داشت که میتوانست مسائل و اختلافات را در محله حل و فصل کند و همه از ریش سفید محله تمکین می کردندو دیگر نیاز به دادگاه ها و رفت و آمد های زیاد نداشت ، شورای حل اختلاف امروز در متن محله های کرمان وجود داشت و این نیاز را مرتفع می کرد.
,رئیس سابق موسسه فرهنگی کرمان شناسی با گلایه از مسئولین میراث فرهنگی کرمان تاکید کرد: بر خلاف این که مسئولین میراث فرهنگی استان کرمان دغدغه نسبت به آثار تاریخی کرمان دارند اما به دلایلی که به آن واقف نیستیم تا کنون نتواسته اند در بازسازی و احیای محله های قدیمی همتی بگمارند.
,وی در پایان اظهار داشت: متاسفانه میراث فرهنگی نتوانسته است در کرمان یک محله ی پر رونق از گذشته را احیا کند این در حالی است که استان یزد موفق شده است محله ایی به نام فهادان یزد را احیا کند.
,انتهای پیام/
,]
ارسال دیدگاه