مطبوعات بازوی قدرتمند پروژه اسلامستیزی در غرب
فرانسه کشوری با تمام قامت در خدمت اسلام ستیزی و اسلام هراسی
با توجه به قانون مصوب پارلمان فرانسه، دولت میتواند بصورت موقت جلوی چاپ کتاب و نشریات را در صورتی که موجب بر هم خوردن نظم و ایجاد شرایط اضطراری در جامعه شوند بگیرد اما در مورد توهین به پیامبر اسلام، هیچ اقدامی صورت نگرفت، اگر چه پیش از این، در برخورد با کتابهایی که در مورد نقد هولوکاست نوشته میشد، این قانون اعمال میشد و به دلیل خشم احتمالی یهودیان از چاپ این آثار جلوگیری بعمل میآمد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، شارلی ابدو یک نشریه چپگرای فرانسوی است که روزهای چهارشنبه با موضوع فکاهی و طنز در 30 هزار نسخه منتشر میشد و در پی راهی برای فرار از شرایط بداقتصادی بود. اساس کار این نشریه به کفرگویی و توهین به مقدسات قرار گرفت و این نکته از سیاستهای اصلی این نشریه بکار گرفته شد. در واقع، اگر مطلبی کفر یا توهین به مقدسات دینی، نباشد شارلی ابدو اقدام به چاپ نمیکند و ضد مذهب و ضد دین بودن، شاخصه اصلی این نشریه است. فرقی نمیکند به همان اندازه که شارلی ابدو به اسلام و مسلمانان در فرانسه توهین نمیکند سابقهای طولانی در ضدیت پاسخ و مسیحیت نیز دارد، حتی نام اولیه آن " هاراکیزی" به معنای خودکشی مذهبی در زبان ژاپنی است، بود که استعاری از حرکت گردانندگان آن بشمار میرفت چرا که آنها مسیر فعایت خود در رابطه با توهین به ادیان را نوعی از خودکشی قلمداد میکردند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا ,در دهه هشتاد و نود، آن قدر روال نشریه ضعیف بود و خروجی آن از کیفیت پایین رنج میبرد که تقریبا تعطیل به حساب میآمد و دیگر کمتر کسی برای خریدن آن اقدام میکرد. این یکی از همان نکاتی است که امروز بسیاری از منتقدان دولت فرانسه به آن اشاره میکنند، اینکه دولت، نشریه شارلی ابدو را به خاطر توهین به شارل دوگل تعطیل میکند اما وقتی میداند که کاریکاتورهای توهین آمیز نسبت به مسلمانان قرار است به چاپ برسد، هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهد!
,با این حال از اواسط دهه نود، همزمان با از میان رفتن جنگ سرد و آغاز مواجه غرب و اروپا با اسلام، هیئت تحریریه جدیدی به شارلی ابدو قدم گذاشتاین رویداد، رویکرد نشریه را به سمت اسلام ستیزی و اسلام هراسی معطوف کرد، رویه جدید شارلی ابدو آن قدر شدت یافت که حتی نشریات معتبری همچون اشپیگل نیز حرکتهای مشکوک آن در مواجهه با مسلمانان را افشاء و محکوم میکردند. البته این همه ماجرا نبودف در تاریخ 7 ژانویه 2015 حملهای مسلحانه و مرگبار به دفتر مجله رخ داد. مقامهای قضایی فرانسه اعلام کردند این حمله دسته کم 12 کشته و حدود 10 زخمی به جای گذاشت. به گزارش خبرگزاری فرانسه دو نفر از کشته شدگان از مأموران پلیس بوده و چهار نفر دیگر از کاریکاتوریستهای مطرح فرانسوی و سردبیر هفته نامه نیز در میان قربانیان بودند، دو مرد با نقابهای سیاه و کلاشینکف به دفتر مجله در پاریس، پایتخت فرانسه حمله کرده و به افراد تیراندازی کرده، سپس از محل گریخته و در حال فرار هم همچنان شغول تیراندازی بودند، پلیس اعلام کرد مهاجمان جلسه شورای سردبیر شارلی ابدو را هدف قرار داده بودند و هنگام خروج فریاد میزدند: ("الله اکبر" و میگفتند انتقام پیامبر را گرفتهاند.) در این ماجرا مهاجمان پس از دو روز در درگیری با پلیس کشته شدند.
,چند روز پس از این واقعه، چاپ یک کاریکاتور از ابوکبر البغدادی( رهبر داعش) در شارلی ابدو، به عنوان دلیل حمله به دفتر این نشریه اعلام شد. اگر چه شارلی ابدو در اقدامی جسارت آمیز به روی جلد خود کاریکاتور توهین آمیزی نسبت به پیامبر اسلام را نیز به چاپ رسانده بود. شریف کواشی( عامل اصلی این رویداد) به یک تلویزیون فرانسوی گفته بود که القاعده یمن از آنها حمایت میکند و امیدکولیبالی( عامل دیگر این رویداد) که به یک سوپرمارکت یهودی حمله کرد، مدعی شده بود که به گروه داعش وابسته است و این حمله از قبیل هماهنگ شده بود. چند روز بعد القاعده یمن رسما مسئولیت این حمله را به عهده گرفت. طولی نکشید که مسلمانان در سراسر جهان،ضمن ابراز انزجار نسبت به توهین به پیامبر خدا، از بروز کشتار در دفتر نشریه ابراز تأسف کردند.
,یکی روز بعد از این اتفاق در فراسنه عزای عمومی اعلام شد و اجتماعات فراوانی شکل گرفت و حتی یک راهپیمایی با حضور سران کشورهای اروپایی ترتیب داده شد، چیزی که به طرز غیرقابل باوری عجیب به نظر میرسید، دولت فرانسه که طبق قانون میتوانست قبل از وقوع فاجعه توهین به پیامبر و سپس حمله به دفتر نشریه جلوی آن را بگیرد، اکنون به صحنه آرایی روی آورده بود.
,با توجه به قانون مصوب پارلمان فرانسه، دولت میتواند بصورت موقت جلوی چاپ کتاب و نشریات را در صورتی که موجب بر هم خوردن نظم و ایجاد شرایط اضطراری در جامعه شوند بگیرد اما در این مورد، هیچ اقدامی صورت نگرفت، اگر چه پیش از این، در برخورد با کتابهایی که در مورد نقد هولوکاست نوشته میشد، این قانون اعمال میشد و به دلیل خشم احتمالی یهودیان از چاپ این آثار جلوگیری بعمل میآمد.
,یک هفته پس از حادثه کشتار در دفتر شارلی ابدو، همه چیز فاش شد. در شماره بعدی نشریه که این بار در سه میلیون نسخه منتشر و به 16 زبان ترجمه میشد، کارتون دیگری از شخصیت پیامبر اسلام(ص) چاپ شد که در زیر عنوان (بخشودگی برای همه) عبارت (من شارلی هستم) را منعکس میکرد. این حرکت که با واکنشهای منفی مسلمانان روبرو شد، رقم انتشار نشریه را به حدود هشت میلیون نسخه رساند. بازار نشریه شارلی ابدو گرم شده بود و شاید به همین دلیل بود که بعد از چاپ این شماره، دست اندکاران آن اعلام کردند که به تعطیلات دسته جمعی میروند تا دلارهای بدست آمده را به بهترین شیوه ممکن، خرج کنند. تکرار توهین به پیامبر اسلام در رسانههای اروپایی، علاوه برنمایش دوباره هراس از گسترش اسلام، نتایج غیرقابل پیشبینی دیگری هم خواهد داشت، شاید یکی از آنها این باشد که ذهن جوانان اروپا با این پرسش که محمد(ص) کیست و اسلام چیست؟ بیشتر درگیر شود!
,حوادثی که در رابطه با نشریه شارلی ابدو اتفاق افتاد یک بار دیگر سؤال مهمی را پیش روی شهروندان و مقامات اروپایی قرار میدهد اینکه اسلام چیست و چرا باید از آن ترسید؟
,بهتر است کمی دقیقتر به اروپای فعلی نگاه کنیم، در آلمان قطب اقتصاد اروپا با رشد منفی جمعیت ر روز تعداد مسلمانان بیشتر میشود، اکثر مسلمانان ساکن در آلمان، مسلمانانی از تریکه هستند که اکثر مساجد و مراکز اسلامی آنجا را اداره میکنند به تازگی یک ضربالمثل و در عین حال عجیب در آلمان شنیده میشود که " آلمان جای خوبی است فقط هنوز کمی آلمانی در آن باقی مانده است" که نشان از کم شدن جمعیت آلمانی و زیاد شدن جمعیت مسلمانان ترک دارد. به همین دلیل است که دولت آلمان قانون منع حجاب را در مراکز دولتی خود به اجرا درآورده است.
,از سویی زمزمه گوشت حلال، به تمام انگلستان رسیده است و دیگر همه میدانند که آینده انگلستان در کنارآمدن با اسلام رقم میخورد. در پایتخت این کشور، اگر به بعضی از محلهها بروید، نمیتوانید باور کنید که آنجا لندن است، از مغازههایی که اجناس حلال میفروشند تا برگزاری مراسم عزاداری زنانه که در کوچه و خیابانهای لندن خودنمایی میکند. حتی کار به جایی رسیده که کلیسای انگلستان در فکر صدور دستور منع توزیع گوشت حلال است. در فرانسه قلب فرهنگ و هنر اروپا، جایی است که بیشترین جمعیت مسلمان در اکثریت قرار میگیرد. آری در این کشور، بیش از 6 میلیون مسلمان زندگی میکنند که هر روز به تعداد آنان افزوده میشود. آنان نیروی کار جوان و با استعدادی هستند که به آرامی همه پستهای کلیدی را به دست خواهند گرفت. از سوی دیگر رشد سریع اسلام در میان خود فرانسویان نیز به حد بالایی رسیده است. فرانسویانی که دیگر تمایلی به سبک زندگی غربی ندارند و سبک زندگی جدیدی را میجویند چیزی که در سبک زندگی اسلامی با آن آشنا شدهاند.
,آمریکا نیز داستان خودش را دارد، در آنجا رشد اسلام را دیگر نمی توان از تعداد افراد تازه مسلمان شده فهمید باید به سراغ انجمنها و پایگاههای اجتماعی رفت که مسلمانان، به عنوان آجرهای بنای جامعه اسلامی در آمریکا، در آن فعالیت میکنند.
,با این اوصاف طبیعی است که غربیان هر از چندگاهی حداقل برای تسکین نگرانی خود از گسترش اسلام، دست به کار شوند و طرح و توطئهای بچینند، آنها هنوز از این راه حل قدیمی استفاده میکنند، نشان دادن تصویری از اسلام که باترور، وحشت و خشونت همراه است، اما معلوم نیست این راه حل در میان انبوه ابزارهای ارتباطی و شبکههای اجتماعی جدید که ارتباط مستقیم مردم غرب با اسلام را ممکن میسازد تا کجاد میتواند به کار آید با این نگاه پروژه آینده غرب، نه اسلام هراسی که اسلام پذیری است، اینکه نقش غربیان در تمدن جهانی اسلام در آینده چیست؟
,- فلاحی، سعید، گزینهای که دیگر روی میز نیست، نشریه امان، شماره 51
- مقدمی فر، صبا، تکرار ناگزیر یک بازی ساده لوحانه، نشریه امان، شماره 51
به قلم: ناهید زندی پژوه
,انتهای پیام/خ
]
ارسال دیدگاه