اخبار داغ

اغلب مخالفان اسد اعضای القاعده‌ هستند

اغلب مخالفان اسد اعضای القاعده‌ هستند
«پاتریک کوکبرن» با انتشار یادداشتی در روزنامه ایندیپندنت به انتقاد از سیاست‌های غرب در سوریه پرداخته و نوشته است اکنون مخالفان نظام سوریه گروه‌های متفرقی هستند که اکثریت آن‌ها را وابستگان به القاعده تشکیل می‌دهند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، به نقل از فارس،«پاتریک کاکبرن» ستون‌نویس روزنامه ایندیپندنت روز یکشنبه با انتشار یادداشتی در این روزنامه به انتقاد از سیاست‌های دولت این کشور در سوریه پرداخته و نوشته است این سیاست‌ها عملا با شکست کامل مواجه شده است.

, شبکه اطلاع رسانی دانا, «پاتریک کاکبرن» ستون‌نویس روزنامه ایندیپندنت روز یکشنبه با انتشار یادداشتی در این روزنامه به انتقاد از سیاست‌های دولت این کشور در سوریه پرداخته و نوشته است این سیاست‌ها عملا با شکست کامل مواجه شده است.,

کاکبرن در ابتدای این یادداشت نوشته است: شکست آخر سیاست آمریکا و بریتانیا در سوریه 10 روز قبل زمانی اتفاق افتاد که گروه جهادی «جبهه الاسلام» که تحت حمایت عربستان است، توانست مراکز فرماندهی شورای عالی نظامی ارتش آزاد سوریه در «باب‌الهوا» در مرز ترکیه را به تصرف خود درآورد. حالا «ارتش آزاد سوریه» و «شورای ملی سوریه» که ایالات متحده و بریتانیا چند سال است آن‌ها را مورد حمایت خود قرار داده‌اند، بی‌اعتبار شده‌اند. باقی‌مانده‌های نفرات ارتش آزاد یا در حال فرار هستند، یا تغییر موضع داده‌اند و یا برای جان به در بردن از حملات گروه‌های جهادی و وابستگان القاعده دست و پا می‌زنند.

,

وی با اشاره به تبعات این اتفاق، از جمله توقف ارسال کمک‌های آمریکا و انگلیس به منطقه «باب‌الهوا»، فرار ژنرال «سلیم ادریس» فرمانده ارتش آزاد سوریه به قطر و ترکیه و همچنین بسته شدن مرز ترکیه به روی مخالفان، نوشته است با وجود تمام این موارد و ضعف شورای عالی نظامی مخالفان سوری، کشورهای غربی همچنان بر لزوم حضور آن‌ها در نشست صلح سوریه موسوم به «ژنو 2» تأکید دارند.

,

نویسنده این یادداشت می‌افزاید: اما برندگان این وضعیت چه کسانی هستند؟ یکی از آن‌ها اسد است، چراکه مخالفان او حالا به جنبشی تبدیل شده‌اند که به شدت متفرق بوده و اکثریت آن‌ها را گروه‌های وابسته به القاعده از جمله «داعش» و «جبهه النصره» همچنین «جبهه الاسلام» تشکیل می‌دهد. «جبهه الاسلام» خود تشکیل شده از 6 یا 7 گروه بزرگ از رزم‌جویان است که تعداد آن‌ها تا 50 هزار نفر تخمین زده می‌شود و نقطه مشترک و اتحاد همه این گروه‌ها پول‌های سعودی و ایدئولوژی‌ای افراطی‌ای مشابه نسخه سعودی از اسلام، است.

,

وی ادامه می‌دهد: سعودی‌ها معتقدند این ائتلاف (جبهه الاسلام) می‌تواند هم با نیروهای حامی اسد و هم «داعش» و «جبهه‌النصره» بجنگد. البته مخالفت ریاض با گروه‌های دیگر (داعش و جبهه‌الاسلام) برآمده از این است که این کشور کنترلی بر آن‌ها ندارد، نه به خاطر کشتار و قتل‌عامی که این گروه‌ها علیه شیعیان، علوی‌ها، مسیحیان، ارمنی‌ها، کردهها، ترکمن‌ها و یا حتی مخالفان سنی به راه انداخته‌اند.

,

کاکبرن با اشاره به گسترش بی‌سابقه نقش عربستان در حمایت از گروه‌های تندرو فعال در سوریه در یک سال گذشته و بعد از کنار کشیدن نسبی قطر و ترکیه از میدان سوریه، نوشته است: بسیار بعید است که پول‌های سعودی برای ساقط کردن یا حتی تضعیف شدید اسد کافی باشد، اما قطعا برای تداوم جنگ تا چندین سال، کافی است.

, کاکبرن با اشاره به گسترش بی‌سابقه نقش عربستان در حمایت از گروه‌های تندرو فعال در سوریه در یک سال گذشته و بعد از کنار کشیدن نسبی قطر و ترکیه از میدان سوریه، نوشته است: بسیار بعید است که پول‌های سعودی برای ساقط کردن یا حتی تضعیف شدید اسد کافی باشد، اما قطعا برای تداوم جنگ تا چندین سال، کافی است., کاکبرن با اشاره به گسترش بی‌سابقه نقش عربستان در حمایت از گروه‌های تندرو فعال در سوریه در یک سال گذشته و بعد از کنار کشیدن نسبی قطر و ترکیه از میدان سوریه، نوشته است: بسیار بعید است که پول‌های سعودی برای ساقط کردن یا حتی تضعیف شدید اسد کافی باشد، اما قطعا برای تداوم جنگ تا چندین سال، کافی است.,

وی در ادامه نوشته است اکنون کشورهای غربی از حمله ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه گزینه‌ای ندارند مگر اینکه گروه‌های تندرو جهادی داخل سوریه را به نحوی کنترل کنند. به گفته کاکبرن ترکیه احتمالا از اینکه مرزهای خود را برای نیروهای جهادی که عازم سوریه می‌شدند باز گذاشت، پشیمان باشد. اقدامی که حالا موجب به حاشیه رانده شدن ائتلاف نیروهای میانه‌رو در سوریه شده است.

,

در پایان این یادداشت آمده است: نتیجه اشتباهات محاسباتی ایالات متحده، انگلیس و فرانسه در سوریه، این شده که حالا افغانستان دهه 1980 در حال تکرار است و وضعیتی به وجود آمده که تبعات اسفناک آن در آینده بیشتر مشخص می‌شود. جهادی‌ها هرچه بیشتر پی ببرند که در سوریه احتمال پیروزی ندارند، بیشتر به حمله به اهدافی که در کشورهای خود در دسترس است، فکر خواهند کرد.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه