گچ بریهای شهر تاریخی سیمره شناسنامه دار شدند
مدیر پایگاه شهر تاریخی سیمره در شهرستان درهشهر گفت: با اعتبار 80 میلیون ریالی یک هزار و یک قطعه از گچبریهای شهر تاریخی سیمره ساماندهی و شناسنامه دار شدند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از سیمره خبر ،"علی ثنایینژاد" مدیر پایگاه شهر تاریخی سیمره در درهشهر گفت: براساس این طرح، وزن، حجم، مشخصات ظاهری و دیگر ویژگیهای مربوط به این تعداد گچ بری محاسبه شده و به صورت برچسپ بر روی گچ بریها نصب شده است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سیمره خبر, سیمره خبر, ،,,
وی اظهار کرد: همچنین از هر کدام از این گچبریها از زوایای مختلف عکسبرداری شده و ایرادات و اشکالات مربوط به آنها در فرمهای استاندارد وارد شده است.
,,
ثنایینژادافزود: برای اجرای این طرح 80 میلیون ریال اعتبار هزینه و دو ماه نیز زمان صرف شده است.
,,
وی با بیان اینکه این گچبریها مربوط به دوران اسلامی و اواخر دوران ساسانی است، تصریح کرد: تاکنون 10 فصل کاوش در شهر تاریخی سیمره انجام شده است که در دو فصل آخر کاوشها تعدادی گچبری در مکان منصوب به مسجد این شهر تاریخی کشف شد که بسیاری از آنها نفیس، ارزشمند و منحصربهفرد هستند.
,,
مدیر پایگاه شهر تاریخی سیمره در شهرستان درهشهر خاطر نشان کرد: سرشماری این گچ بریها نیازمند اعتبار است و باید به صورت علمی و براساس استانداردها و فرمتهای خاص سازمان میراث فرهنگی انجام شود.
,,
شهر تاریخی سیمره در ضلع غربی شهر فعلی دره شهر، حدود 70 هکتار وسعت دارد و بزرگترین شهر شناخته شده در قلمرو استان ایلام است که قسمتی از دیوارها و طاقهای آن هنوز سالم بوده و یا در زیر آوار ماندهاند.
,,
در معماری بناهای این شهر تاریخی از قلوه سنگ و گچ و ساروج استفاده شده و نشانههایی از وجود خیابان بندی و کوچه در بافت ویرانههای آن مشهود است.
,,
انتهای پیام/ز
]
ارسال دیدگاه