گفت و گو با شهروندان یاسوجی
یلدا با حال وهوای اربعین/شیربرنج شب چله و 80 یلدای برفی
با وجود همزمانی ایام اربعین امام حسین (ع) با شب یلدای امسال، مردم استان کهگیلویه و بویراحمد نیز با حفظ حرمت این ایام، یلدا را گرامی می دارند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس، شب یلدا یکی از شب های خاطره انگیز در آیین و سنن ایرانی است. در این شب مردم دور هم جمع شده و به بهانه این شب، خاطراتی تازه می کنند و با میوه، شیرینی و تنقلات از خود پذیرایی می کنند.
, شبکه اطلاع رسانی دانا, به نقل از پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس، شب یلدا یکی از شب های خاطره انگیز در آیین و سنن ایرانی است. در این شب مردم دور هم جمع شده و به بهانه این شب، خاطراتی تازه می کنند و با میوه، شیرینی و تنقلات از خود پذیرایی می کنند., صبح زاگرس, صبح زاگرس, صبح زاگرس,به بهانه نزدیک شدن به این شب سراغ شهروندان یاسوجی رفتیم تا حال و هوای آن ها برای شب یلدا امسال بپرسیم. یلدایی که البته با ایام اربعین آقا امام حسین(ع) هم زمان شده و حرمتش باید رعایت شود.
یلدا با شیربرنج
سراغ یکی از فروشنده های شهر رفتیم. صاحب مغازه که جوانی خوش صحبت بود با چهره ای خندان ما را به انجام مصاحبه ترغیب کرد.
بخاری نفتی ای که در مغازه کوچکش گذاشته بود خبر از این می داد که همانند سال های قبل زمستان شهر یاسوج زودتر شروع شده است.
از وی در مورد این شب پرسیدیم، او هم همانند مردم شب یلدا را بهانه ای برای دور هم جمع شدن و دید و بازدید می دانست.
از او در مورد آیین و رسوم این شب پرسیدم، بعد از کمی فکر کردن گفت: این شب یکی از شب های باستانی است که ما هم به دیدن پدر و مادر می رویم و سعی می کنیم به این بهانه ذره ای از کار فاصله گرفته و به صله رحم بپردازیم، البته با توجه به نزدیک بودن ایام اربعین، باید ضمن حفظ حرمت امام حسین(ع)، شب یلدا را برگزار کرد.
در مورد غذاهای سنتی رایج در این شب نیز گفت: در این شب غذاهای محلی مانند شیربرنج، آش دوغ، آش کارده و دِنگو(غذای محلی که از گندم، عدس، لوبیا و نخود درست می شود)، رواج دارد.
80 یلدا دیده ام
یکی دیگر از همشهریان و کسبه ی بازار شهر یاسوج نیز که حدود هشتاد شب یلدا را تجربه کرده با ما هم صحبت شد.
او که رسوم گذشته و امروز را درک کرده، در مورد آداب و رسوم این شب گفت: در گذشته به دلیل کمبود امکانات، میوه هایی مانند هندوانه وجود نداشت و به جای آن کدو تبنل مهمان سفره شب یلدا بود.
وی که در شب یلدای امسال منتظر نوه ها و اولاد خود است، گفت: در گذشته طبق رسوم، به همراه پدر و مادر به دیدن پدربزرگ و مادربزرگ می رفتیم، پای صحبت های آن ها می نشستیم وبه جای آجیل و تنقلات رنگارنگ، گندم بوداده می خوردیم.
او بر این اعتقاد بود که در گذشته به دلیل سادگی زندگی و کم بودن مشغله های فکری، صفا و صمیمت بیشتر از الان بود.
یلدا با طعم کردستان
در ادامه گزارش به سراغ یکی از صنف هایی رفتیم که یک پای ثابت شب یلداست، شیرینی فروشی.
با یکی از فروشنده های آن که اهل کردستان بود و به دلیل شغلی که داشت در شهر یاسوج ساکن شده بود، به گفت و گو نشستیم.
از وضعیت بازار شب یلدا پرسیدیم، گفت: بازار ما نسبت به روزهای گذشته رونق بهتری دارد و مردم از چند روز قبل در فکر تدارک شیرینی سفره شب یلدای خود هستند.
وی ادامه داد: برای این شب رغبت مردم بیشتر به کیک های خامه ای است و کیک های با طرح هندوانه نیز مشتری های زیادی دارد.
قمیت شیرینی و تنقلات تغییری داشته؟
نه،خیلی وقت است که افزایش قیمت نداشتیم و امسال هم برای شب یلدا قیمت ها ثابت است.
شب یلدا کجایی؟
دوست دارم شب یلدا در کنار خانواده باشم اما شغل ما طوری است که باید در خدمت مردم باشیم و به خاطر اینکه سفره شب یلدای مردم رونق داشته باشد، باید در محل کسب و کار باشیم.
او معتقد است که در شهرهای کوچک رسم و رسوم شب یلدا جدی تر و پررنگ تر انجام می شود و فرهنگشان با فرهنگ مردم کهگیلویه و بویراحمد چندان تفاوتی ندارد.
سخن آخر
به عنوان یک نسل جوان آرزو می کنم کسانی که به هر دلیل مشکل داشته و نمی توانند در این شب کنارهم بنشینند، مشکلاتشان حل شود و شب یلدا را کنار خانواده خود باشند.
یلدای دانشجویی
این روزها بازار امتحانات دانشگاه ها داغ است و همه به فکر امتخانات پایان ترم هستند، به سراغ یکی از دانشجویانی رفتیم که به دلیل دوری خانواده در خوابگاه دانشجویی به سر می برد.
او که دانشجوی سال سوم ریاضی است در مورد شب یلدا چنین می گوید: شاید فضای امتحانات کمی از حال و هوای این شب کم کند اما باز هم شب یلدا در خوابگاه های دانشجویی فراموش نمی شود.
وی که با ژستی تحصیل کرده با ما صحبت می کرد، ادامه داد: نماد شب یلدا در خوابگاه های دانشجویی دورهم جمع شدن است، در خوابگاه ها سفره شب یلدا به راه بوده و هر کس به اندازه توان خود سهمی در فراهم کردن این سفره دارد.
شب یلدا بهانه ای برای دور هم جمع شدن است اما کسانی نیز هستند که در این شب ها به دلیل مشغله های کاری نمی توانند در کنار خانواده خود باشند.
یکی از این گروه ها، قشر زحمتکش پرستار است که در شب یلدا کنار بیماران هستند و از آن ها مراقبت می کنند.
یلدا و شغل هایی که زمان نمی شناسد
برای مصاحبه با یکی از پرستاران به بیمارستان شهید بهشتی رفتیم، علی رغم مشغله بسیار با مسئول بخش جراحی این بیمارستان به گفت و گو نشستیم.
از وی خواستیم تا در مورد حال و هوای شب یلدا در بین پرستاران برایمان صحبت کنند، وی گفت: به دلیل اینکه پرستاران مسئول حفاظت از جان بیماران هستند، مجبورند تمام شب بر بالین این بیماران حاضر باشند.
وی ادامه داد: علی رغم سختی کار، بازهم شب یلدا فراموش نمی شود و با امکانات ساده در حد چیپس و تخمه، سفره شب یلدا برگزار می شود.
خانم سرداری اهل استان فارس بوده و با توجه به شرایط کاری در شهر یاسوج ساکن هستند، از وی در مورد رسول استان فارس و دوران کودکی اش در شب یلدا پرسیدیم، او گفت: در گذشته امکانات به این شکل نبود، اما معمولا با درست کردن آش دوغ همه خانه پدربزرگم جمع می شدیم.
برنامه شما برای شب یلدا چیست؟
به دلیل دوری از خانواده پدرم نمی توانم به دیدن پدر و مادرم بروم اما در صورتی که در شب یلدا شیفت نباشیم با تعدادی از همکاران دور هم جمع می شویم.
یلدای همگی خوش
راستی، شما هم از خاطرات و مطالبی که در مورد شب یلدا دوست دارید بقیه بدانند برای ما بنویسید.
انتهای پیام/س
به بهانه نزدیک شدن به این شب سراغ شهروندان یاسوجی رفتیم تا حال و هوای آن ها برای شب یلدا امسال بپرسیم. یلدایی که البته با ایام اربعین آقا امام حسین(ع) هم زمان شده و حرمتش باید رعایت شود.
, به بهانه نزدیک شدن به این شب سراغ شهروندان یاسوجی رفتیم تا حال و هوای آن ها برای شب یلدا امسال بپرسیم. یلدایی که البته با ایام اربعین آقا امام حسین(ع) هم زمان شده و حرمتش باید رعایت شود.,یلدا با شیربرنج
, یلدا با شیربرنج, یلدا با شیربرنج, یلدا با شیربرنج,سراغ یکی از فروشنده های شهر رفتیم. صاحب مغازه که جوانی خوش صحبت بود با چهره ای خندان ما را به انجام مصاحبه ترغیب کرد.
, سراغ یکی از فروشنده های شهر رفتیم. صاحب مغازه که جوانی خوش صحبت بود با چهره ای خندان ما را به انجام مصاحبه ترغیب کرد.,بخاری نفتی ای که در مغازه کوچکش گذاشته بود خبر از این می داد که همانند سال های قبل زمستان شهر یاسوج زودتر شروع شده است.
, بخاری نفتی ای که در مغازه کوچکش گذاشته بود خبر از این می داد که همانند سال های قبل زمستان شهر یاسوج زودتر شروع شده است., ,از وی در مورد این شب پرسیدیم، او هم همانند مردم شب یلدا را بهانه ای برای دور هم جمع شدن و دید و بازدید می دانست.
, از وی در مورد این شب پرسیدیم، او هم همانند مردم شب یلدا را بهانه ای برای دور هم جمع شدن و دید و بازدید می دانست.,از او در مورد آیین و رسوم این شب پرسیدم، بعد از کمی فکر کردن گفت: این شب یکی از شب های باستانی است که ما هم به دیدن پدر و مادر می رویم و سعی می کنیم به این بهانه ذره ای از کار فاصله گرفته و به صله رحم بپردازیم، البته با توجه به نزدیک بودن ایام اربعین، باید ضمن حفظ حرمت امام حسین(ع)، شب یلدا را برگزار کرد.
, از او در مورد آیین و رسوم این شب پرسیدم، بعد از کمی فکر کردن گفت: این شب یکی از شب های باستانی است که ما هم به دیدن پدر و مادر می رویم و سعی می کنیم به این بهانه ذره ای از کار فاصله گرفته و به صله رحم بپردازیم، البته با توجه به نزدیک بودن ایام اربعین، باید ضمن حفظ حرمت امام حسین(ع)، شب یلدا را برگزار کرد.,در مورد غذاهای سنتی رایج در این شب نیز گفت: در این شب غذاهای محلی مانند شیربرنج، آش دوغ، آش کارده و دِنگو(غذای محلی که از گندم، عدس، لوبیا و نخود درست می شود)، رواج دارد.
, در مورد غذاهای سنتی رایج در این شب نیز گفت: در این شب غذاهای محلی مانند شیربرنج، آش دوغ، آش کارده و دِنگو(غذای محلی که از گندم، عدس، لوبیا و نخود درست می شود)، رواج دارد.,80 یلدا دیده ام
, 80 یلدا دیده ام, 80 یلدا دیده ام, 80 یلدا دیده ام,یکی دیگر از همشهریان و کسبه ی بازار شهر یاسوج نیز که حدود هشتاد شب یلدا را تجربه کرده با ما هم صحبت شد.
, یکی دیگر از همشهریان و کسبه ی بازار شهر یاسوج نیز که حدود هشتاد شب یلدا را تجربه کرده با ما هم صحبت شد., ,او که رسوم گذشته و امروز را درک کرده، در مورد آداب و رسوم این شب گفت: در گذشته به دلیل کمبود امکانات، میوه هایی مانند هندوانه وجود نداشت و به جای آن کدو تبنل مهمان سفره شب یلدا بود.
, او که رسوم گذشته و امروز را درک کرده، در مورد آداب و رسوم این شب گفت: در گذشته به دلیل کمبود امکانات، میوه هایی مانند هندوانه وجود نداشت و به جای آن کدو تبنل مهمان سفره شب یلدا بود.,وی که در شب یلدای امسال منتظر نوه ها و اولاد خود است، گفت: در گذشته طبق رسوم، به همراه پدر و مادر به دیدن پدربزرگ و مادربزرگ می رفتیم، پای صحبت های آن ها می نشستیم وبه جای آجیل و تنقلات رنگارنگ، گندم بوداده می خوردیم.
, وی که در شب یلدای امسال منتظر نوه ها و اولاد خود است، گفت: در گذشته طبق رسوم، به همراه پدر و مادر به دیدن پدربزرگ و مادربزرگ می رفتیم، پای صحبت های آن ها می نشستیم وبه جای آجیل و تنقلات رنگارنگ، گندم بوداده می خوردیم.,او بر این اعتقاد بود که در گذشته به دلیل سادگی زندگی و کم بودن مشغله های فکری، صفا و صمیمت بیشتر از الان بود.
, او بر این اعتقاد بود که در گذشته به دلیل سادگی زندگی و کم بودن مشغله های فکری، صفا و صمیمت بیشتر از الان بود.,یلدا با طعم کردستان
, یلدا با طعم کردستان, یلدا با طعم کردستان, یلدا با طعم کردستان,در ادامه گزارش به سراغ یکی از صنف هایی رفتیم که یک پای ثابت شب یلداست، شیرینی فروشی.
, در ادامه گزارش به سراغ یکی از صنف هایی رفتیم که یک پای ثابت شب یلداست، شیرینی فروشی.,با یکی از فروشنده های آن که اهل کردستان بود و به دلیل شغلی که داشت در شهر یاسوج ساکن شده بود، به گفت و گو نشستیم.
, با یکی از فروشنده های آن که اهل کردستان بود و به دلیل شغلی که داشت در شهر یاسوج ساکن شده بود، به گفت و گو نشستیم., ,از وضعیت بازار شب یلدا پرسیدیم، گفت: بازار ما نسبت به روزهای گذشته رونق بهتری دارد و مردم از چند روز قبل در فکر تدارک شیرینی سفره شب یلدای خود هستند.
, از وضعیت بازار شب یلدا پرسیدیم، گفت: بازار ما نسبت به روزهای گذشته رونق بهتری دارد و مردم از چند روز قبل در فکر تدارک شیرینی سفره شب یلدای خود هستند.,وی ادامه داد: برای این شب رغبت مردم بیشتر به کیک های خامه ای است و کیک های با طرح هندوانه نیز مشتری های زیادی دارد.
, وی ادامه داد: برای این شب رغبت مردم بیشتر به کیک های خامه ای است و کیک های با طرح هندوانه نیز مشتری های زیادی دارد.,قمیت شیرینی و تنقلات تغییری داشته؟
, قمیت شیرینی و تنقلات تغییری داشته؟, قمیت شیرینی و تنقلات تغییری داشته؟,نه،خیلی وقت است که افزایش قیمت نداشتیم و امسال هم برای شب یلدا قیمت ها ثابت است.
, نه،خیلی وقت است که افزایش قیمت نداشتیم و امسال هم برای شب یلدا قیمت ها ثابت است.,شب یلدا کجایی؟
, شب یلدا کجایی؟, شب یلدا کجایی؟,دوست دارم شب یلدا در کنار خانواده باشم اما شغل ما طوری است که باید در خدمت مردم باشیم و به خاطر اینکه سفره شب یلدای مردم رونق داشته باشد، باید در محل کسب و کار باشیم.
, دوست دارم شب یلدا در کنار خانواده باشم اما شغل ما طوری است که باید در خدمت مردم باشیم و به خاطر اینکه سفره شب یلدای مردم رونق داشته باشد، باید در محل کسب و کار باشیم.,او معتقد است که در شهرهای کوچک رسم و رسوم شب یلدا جدی تر و پررنگ تر انجام می شود و فرهنگشان با فرهنگ مردم کهگیلویه و بویراحمد چندان تفاوتی ندارد.
, او معتقد است که در شهرهای کوچک رسم و رسوم شب یلدا جدی تر و پررنگ تر انجام می شود و فرهنگشان با فرهنگ مردم کهگیلویه و بویراحمد چندان تفاوتی ندارد., .,سخن آخر
, سخن آخر , سخن آخر ,به عنوان یک نسل جوان آرزو می کنم کسانی که به هر دلیل مشکل داشته و نمی توانند در این شب کنارهم بنشینند، مشکلاتشان حل شود و شب یلدا را کنار خانواده خود باشند.
, به عنوان یک نسل جوان آرزو می کنم کسانی که به هر دلیل مشکل داشته و نمی توانند در این شب کنارهم بنشینند، مشکلاتشان حل شود و شب یلدا را کنار خانواده خود باشند. ,یلدای دانشجویی
, یلدای دانشجویی, یلدای دانشجویی, یلدای دانشجویی,این روزها بازار امتحانات دانشگاه ها داغ است و همه به فکر امتخانات پایان ترم هستند، به سراغ یکی از دانشجویانی رفتیم که به دلیل دوری خانواده در خوابگاه دانشجویی به سر می برد.
, این روزها بازار امتحانات دانشگاه ها داغ است و همه به فکر امتخانات پایان ترم هستند، به سراغ یکی از دانشجویانی رفتیم که به دلیل دوری خانواده در خوابگاه دانشجویی به سر می برد., ,او که دانشجوی سال سوم ریاضی است در مورد شب یلدا چنین می گوید: شاید فضای امتحانات کمی از حال و هوای این شب کم کند اما باز هم شب یلدا در خوابگاه های دانشجویی فراموش نمی شود.
, او که دانشجوی سال سوم ریاضی است در مورد شب یلدا چنین می گوید: شاید فضای امتحانات کمی از حال و هوای این شب کم کند اما باز هم شب یلدا در خوابگاه های دانشجویی فراموش نمی شود.,وی که با ژستی تحصیل کرده با ما صحبت می کرد، ادامه داد: نماد شب یلدا در خوابگاه های دانشجویی دورهم جمع شدن است، در خوابگاه ها سفره شب یلدا به راه بوده و هر کس به اندازه توان خود سهمی در فراهم کردن این سفره دارد.
, وی که با ژستی تحصیل کرده با ما صحبت می کرد، ادامه داد: نماد شب یلدا در خوابگاه های دانشجویی دورهم جمع شدن است، در خوابگاه ها سفره شب یلدا به راه بوده و هر کس به اندازه توان خود سهمی در فراهم کردن این سفره دارد.,شب یلدا بهانه ای برای دور هم جمع شدن است اما کسانی نیز هستند که در این شب ها به دلیل مشغله های کاری نمی توانند در کنار خانواده خود باشند.
, شب یلدا بهانه ای برای دور هم جمع شدن است اما کسانی نیز هستند که در این شب ها به دلیل مشغله های کاری نمی توانند در کنار خانواده خود باشند.,یکی از این گروه ها، قشر زحمتکش پرستار است که در شب یلدا کنار بیماران هستند و از آن ها مراقبت می کنند.
, یکی از این گروه ها، قشر زحمتکش پرستار است که در شب یلدا کنار بیماران هستند و از آن ها مراقبت می کنند.,یلدا و شغل هایی که زمان نمی شناسد
, یلدا و شغل هایی که زمان نمی شناسد, یلدا و شغل هایی که زمان نمی شناسد, یلدا و شغل هایی که زمان نمی شناسد,برای مصاحبه با یکی از پرستاران به بیمارستان شهید بهشتی رفتیم، علی رغم مشغله بسیار با مسئول بخش جراحی این بیمارستان به گفت و گو نشستیم.
, برای مصاحبه با یکی از پرستاران به بیمارستان شهید بهشتی رفتیم، علی رغم مشغله بسیار با مسئول بخش جراحی این بیمارستان به گفت و گو نشستیم., ,از وی خواستیم تا در مورد حال و هوای شب یلدا در بین پرستاران برایمان صحبت کنند، وی گفت: به دلیل اینکه پرستاران مسئول حفاظت از جان بیماران هستند، مجبورند تمام شب بر بالین این بیماران حاضر باشند.
, از وی خواستیم تا در مورد حال و هوای شب یلدا در بین پرستاران برایمان صحبت کنند، وی گفت: به دلیل اینکه پرستاران مسئول حفاظت از جان بیماران هستند، مجبورند تمام شب بر بالین این بیماران حاضر باشند.,وی ادامه داد: علی رغم سختی کار، بازهم شب یلدا فراموش نمی شود و با امکانات ساده در حد چیپس و تخمه، سفره شب یلدا برگزار می شود.
, وی ادامه داد: علی رغم سختی کار، بازهم شب یلدا فراموش نمی شود و با امکانات ساده در حد چیپس و تخمه، سفره شب یلدا برگزار می شود., .,خانم سرداری اهل استان فارس بوده و با توجه به شرایط کاری در شهر یاسوج ساکن هستند، از وی در مورد رسول استان فارس و دوران کودکی اش در شب یلدا پرسیدیم، او گفت: در گذشته امکانات به این شکل نبود، اما معمولا با درست کردن آش دوغ همه خانه پدربزرگم جمع می شدیم.
, خانم سرداری اهل استان فارس بوده و با توجه به شرایط کاری در شهر یاسوج ساکن هستند، از وی در مورد رسول استان فارس و دوران کودکی اش در شب یلدا پرسیدیم، او گفت: در گذشته امکانات به این شکل نبود، اما معمولا با درست کردن آش دوغ همه خانه پدربزرگم جمع می شدیم.,برنامه شما برای شب یلدا چیست؟
, برنامه شما برای شب یلدا چیست؟, برنامه شما برای شب یلدا چیست؟,به دلیل دوری از خانواده پدرم نمی توانم به دیدن پدر و مادرم بروم اما در صورتی که در شب یلدا شیفت نباشیم با تعدادی از همکاران دور هم جمع می شویم.
, به دلیل دوری از خانواده پدرم نمی توانم به دیدن پدر و مادرم بروم اما در صورتی که در شب یلدا شیفت نباشیم با تعدادی از همکاران دور هم جمع می شویم., .,یلدای همگی خوش
, یلدای همگی خوش, یلدای همگی خوش, یلدای همگی خوش,راستی، شما هم از خاطرات و مطالبی که در مورد شب یلدا دوست دارید بقیه بدانند برای ما بنویسید.
, راستی، شما هم از خاطرات و مطالبی که در مورد شب یلدا دوست دارید بقیه بدانند برای ما بنویسید.,,
انتهای پیام/س
, انتهای پیام/س,]
ارسال دیدگاه