سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز:

معدوم‌سازی 4000 قلیان در غرب اهواز

معدوم‌سازی 4000 قلیان در غرب اهواز
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز اظهار داشت: مصرف قلیان یک تفریح نیست و نباید بعنوان وسیله ای برای پرکردن اوقات فراغت جوانان محسوب شود
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از رهیاب نیوز، مهندس مهرداد شریفی سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز با اعلام خبر معدوم سازی 4000 قلیان در محدوده غرب اهواز اظهار داشت:این قلیان‌ها از سطح پارکها، تفرجگاه های عمومی، قهوه خانه ها و سایر اماکن توزیع قلیان با همکاری نیروی انتظامی، فرمانداری و شهرداران مناطق غرب اهواز جمع‌آوری شدند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

وی در حاشیه مراسم معدوم‌سازی قلیان‌های جمع‌آوری شده با بیان اینکه وظیفه ما فرهنگ‌سازی در زمینه عوارض استفاده از مواددخانی به ویژه قلیان است، افزود: اگر مرکز بهداشت به تنهایی در برخورد با مصرف قلیان اقدام کند، اثر گذاری اندکی دارد. بنابراین برای  فرهنگ‌سازی به همکاری همه ارگان‌ها و دستگاه‌ها نیاز داریم.

,

مهرداد شریفی با اشاره به وجود چالش‌هایی در برخورد و مبارزه با قلیان، تصریح کرد: متاسفانه برخی از مردم فکر می‌کنند استفاده از قلیان یکی از سنت‌های قدیمی ما محسوب می‌شود و این باورهای غلط و ناهنجاری‌ها برای تعدادی از خانواده‌های ما به هنجار تبدیل شده است.

,

سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز با تأکید بر این موضوع که مصرف همزمان قلیان والدین در کنار فرزندانشان سلامت خانواده‌ها را تهدید می‌کند، ادامه داد: مصرف قلیان یک تفریح نیست و نباید بعنوان وسیله ای برای پرکردن اوقات فراغت جوانان محسوب شود، این مواد به عنوان عوامل اصلی بروز سرطان ریه، بیماری‌های قلبی عروقی و سایر بیماری‌ها شناخته شده‌اند. درصورتیکه برخی معتقدند که دود قلیان در آب تصفیه می‌شود و اثرات سرطان‌زای آن از بین خواهد رفت و در ریه انسان رسوخ نخواهد کرد، اما آب موجود در قلیان، نه تنها مواد سرطان‌زا را تصفیه نمی‌کند، بلکه در ریه نیز رسوخ خواهد کرد و بیماری‌های مختلفی ایجاد می‌کند.

,

وی تاکید کرد: مصرف کننده قلیان در هر بار استفاده ( مدت 20تا 80 دقیقه )حدود50 تا 200 پک میزند که هر پک به طور متوسط حاوی 150 تا یک لیتر دود می باشد به عبارت دیگر از نظر میزان مواجهه و استشاق دود، هر مصرف کننده قلیان در هر وعده معادل 100 نخ یا بیشتر سیگار،دود دریافت میکند.

,

شریفی در پایان عوارض مصرف قلیان را بیماری سل، پوکی استخوان، سقط جنین، کاهش باروری و تولد نوزادانی با وزن پایین عنوان نمود.

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه