اخبار داغ
  1. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  2. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  3. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  4. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  5. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  6. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران چگونه صادر شد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  7. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  8. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  9. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  10. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  11. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  12. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  13. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  14. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  15. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  16. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  17. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  18. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  19. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  20. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل

هشدار درباره احتمال جیره‌بندی آب

هشدار درباره احتمال جیره‌بندی آب
وزیر نیرو با هشدار درباره ادامه روند مصرف آب و اینکه ممکن است با وضعیت فعلی برخی شهرها و روستاها جیره‌بندی شود، گفت: از طریق شیرهای تنظیمی، فشار آب در شبانه‌روز تنظیم می‌شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مهر، حمید چیت چیان گفت: آب شرب یزد از حدود ۴۰۰ کیلومتری تهیه می‌شود که تصفیه و کیفیت این آب بسیار هزینه بر است و هزینه آب شرب ۱۰ برابر هزینه آب کشاورزی است؛ بنابراین صرفه جویی در یک متر مکعب آب شرب برابر با ارزش ۱۰ برابر آبی است که در کشاورزی مصرف می‌شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


وزیر نیرو درباره اینکه با توجه به ۹۲ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی چرا اینقدر به بحث صرفه‌جویی در آب شرب تاکید می‌شود؟ افزود: کیفیت آب شرب با کیفیت آب کشاورزی متفاوت است و از همه منابع آب نمی‌توان برای آب شرب استفاده کرد و آب شرب نیازمند هزینه‌های قابل توجه است.

چیت‌چیان ادامه داد: گاهی اوقات منبع جدیدی برای آب شرب نداریم و اگر صرفه‌جویی نشود برخی شهرها و روستاها با جیره بندی آب مواجه خواهند شد. با روش‌های بسیار ساده قادریم ۲۵ تا ۳۰ درصد آب را در هر منزل صرفه‌جویی کنیم و شهر و روستاهای زیادی را از خطر کم آبی برهانیم.

وی به جلوگیری از هدرروی ۱۳ درصدی آب کشور ناشی از فرسودگی شبکه‌های توزیع و برنامه‌های وزارت نیرو اشاره کرد و افزود: بسیاری از شبکه‌های آب بیش از ۳۰ سال پیش احداث شده و عمر مفید این شبکه‌ها به اتمام رسیده است.

وزیر نیرو گفت: اگر بخواهیم یک درصد از هدر رفت آب در شبکه‌ها را کاهش دهیم، حدود هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید نیاز داریم که کاری پُرهزینه است. چیت‌چیان با اشاره به اینکه در همه کشورهای دنیا هدررفت آب وجود دارد افزود: ما در این بخش مدیریت فشار در شبکه‌های آب شهری را دنبال کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: شب‌ها که مصرف آب به حداقل می‌رسد فشار شبکه‌ها بالاتر می‌رود و وقتی فشار زیاد شد احتمال پِرت آب بیشتر می‌شود و اکنون در شبکه‌های آب، شیرهای تنظیم فشاری تعبیه کرده‌ایم که فشار را در ساعات خاصی از شبانه روز تنظیم می‌کند.

چیت جیان افزود: در برخی مواقع نیز چاره‌ای جز تعویض لوله‌ها نداریم که این کار هم دائم انجام می‌شود که نتیجه آن کاهش ۱.۳ واحد درصد از هدر رفت آب در دو سال اخیر بوده است. وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنانش نفوذ دادن آب به داخل زمین، تبدیل جریان آب از کانال‌ها به لوله‌ها و همچنین تبدیل آبیاری غرقابی به آبیاری قطره ای را از راهکارهایی برای جلوگیری از تبخیر آب برشمرد.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ع

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه