نگاهی به سنتی ماندگار در زنجان

دیدار با علماء در روز غدیر خم سنت دیرینه مردم زنجان است

دیدار با علماء در روز غدیر خم سنت دیرینه مردم زنجان است
همزمان با فرا رسیدن عید غدیر خم سنت های مخلفی در زنجان که از گذشته باقی مانده است اجرا می شود که یکی از این سنت ها دیدار دسته جمعی با علمای سید می باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مهرزنجان ،همزمان با فرا رسیدن عید غدیر خم سنت های مخلفی در زنجان که از گذشته باقی مانده است اجرا می شود که یکی از این سنت ها دیدار دسته جمعی با علمای سید و غیر سید این شهر می باشد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مهرزنجان,  ،همزمان با فرا رسیدن عید غدیر خم سنت های مخلفی در زنجان که از گذشته باقی مانده است اجرا می شود که یکی از این سنت ها دیدار دسته جمعی با علمای سید و غیر سید این شهر می باشد.,

عمدتا طلاب و روحانیون با جمع شدن به دیدار دسته جمعی یکی از علمای سید که سابقه طولانی در حوزه تدریس داشته شرف یاب شده و ضمن تبریک گفتن عید غدیر خم با حضور در منزل وی از بیانات وی در زمینه های مختلف استفاده می کنند.

,

علماء  نیز در این دیدار به رسم یادبود و تبریک این عید بزرگ اسکناس های 200 تومانی نو را به شرکت کنندگان در این دیدار تقدیم می کنند.

,

یکی از علمایی که در شهر زنجان در روز عید غدیر خم مراجعه کننده زیادی دارد و مردم کوچه و بازار برای دیدار وی به منزلش مراجعه می کنند حجت الاسلام سیدابو طاهر علوی است که می توان گفت:در روز عید غدیر خم رفت آمد مردم از صبح تا شب در این روز به منزل وی ادامه دارد.

,

مردم کوچه و بازار نیز با جمع شدن در منزل روحانی محل و یا مسجد محله خود این عید بزرگ را در کنار خانوده روحانی محل خود جشن و این عید بزرگ را به یکدیگر تبریک می گویند.

,

در کنار این دید و بازدیدها در مراسماتی که برگزار می شود از آنهایی که اسامی آنها علی می باشد تجلیل می شود.

,

تبریک و تهنیت از برجسته‌‏ترین آداب هر عیدى است، در اسلام نیز سنت تبریک و تهنیت در عید غدیر جایگاهى ویژه یافته است.

,

امام صادق(ع) شیوه تهنیت گفتن در روز غدیر را چنین آموزش داده است: وقتى یکدیگر را ملاقات کردید، بگویید: «الحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی أَکْرَمَنَا بِهَذَا الْیَوْمِ وَ جَعَلَنَا مِنَ الْمُوفِینَ بِعَهْدِهِ إِلَیْنَا وَ مِیثَاقِهِ الَّذِی وَاثَقَنَا بِهِ مِنْ وِلاَیَةِ وُلاَةِ أَمْرِهِ وَ الْقُوَّامِ بِقِسْطِهِ‏ وَ لَمْ یَجْعَلْنَا مِنَ الْجَاحِدِینَ وَ الْمُکَذِّبِینَ بِیَوْمِ الدِّین»؛ سپاس خداى را که ما را به این روز گواهى داشت و ما را از مؤمنان و کسانى قرار داد که به پیمان و میثاقى که درباره والیان امرش و بر پا دارندگان قسط و عدالتش از ما گرفته است، وفا کردیم و ما را از انکارکنندگان و تکذیب‏کنندگان رستاخیز قرار نداد.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه