یادداشت/ حجت لاسلام کریم خانی
قضاوت نادرست در زندگی مانع آرامش است
یکی از مهمترین چیز هایی که آرامش را از افراد جامعه می گیرد و در خانواده ها هم بسیار است و همه درگیر آن هستند قضاوت کردن است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "منبری ها"یکی از مهمترین خواسته های بشر امروز رسیدن به آرامش است و تمام تلاشی که امروزه انسانها انجام می دهند برای رسیدن به این مهم است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, "منبری ها", یکی از مهمترین خواسته های بشر امروز رسیدن به آرامش است و تمام تلاشی که امروزه انسانها انجام می دهند برای رسیدن به این مهم است.,حتی کسانی که از راه های غیر اخلاقی و خلاف به اموری می رسند قصدشان آرامش است و فکر می کنند با این کار به آرامش می رسند در حالی با رسیدن به امور ظاهری و مادی زندگی انسان شاید ، آنهم شاید به آسایش ظاهری یعنی داشتن امکانات مادی برسد ولی با داشتن افکار متعدد منفی و درگیری های فکری نمی توان به آرامش رسید در این مجال به یک مورد از موارد عدم آرامش اشاره می کنیم و توضیحاتی ارائه می کنیم ان شاء الله که مقبول افتد و ما را به آرامش برساند.
, حتی کسانی که از راه های غیر اخلاقی و خلاف به اموری می رسند قصدشان آرامش است و فکر می کنند با این کار به آرامش می رسند در حالی با رسیدن به امور ظاهری و مادی زندگی انسان شاید ، آنهم شاید به آسایش ظاهری یعنی داشتن امکانات مادی برسد ولی با داشتن افکار متعدد منفی و درگیری های فکری نمی توان به آرامش رسید در این مجال به یک مورد از موارد عدم آرامش اشاره می کنیم و توضیحاتی ارائه می کنیم ان شاء الله که مقبول افتد و ما را به آرامش برساند.,قضاوت کردن :
, قضاوت کردن :, قضاوت کردن :, قضاوت کردن :,یکی از مهمترین چیز هایی که آرامش را از افراد جامعه می گیرد و در خانواده ها هم بسیار است و همه درگیر آن هستند قضاوت کردن است .
, یکی از مهمترین چیز هایی که آرامش را از افراد جامعه می گیرد و در خانواده ها هم بسیار است و همه درگیر آن هستند قضاوت کردن است .,ما صبح تا شب در زندگی خود مشغول قضاوت کردن هستیم .
, ما صبح تا شب در زندگی خود مشغول قضاوت کردن هستیم .,متاسفانه در قضاوت کردن ما عوامل متعددی را دخیل می دانیم و البته با بدبینی قضاوت می کنیم .
, متاسفانه در قضاوت کردن ما عوامل متعددی را دخیل می دانیم و البته با بدبینی قضاوت می کنیم .,ما سه نوع قضاوت غلط داریم:
, ما سه نوع قضاوت غلط داریم:, ما سه نوع قضاوت غلط داریم:,1- نسبت به وقایع:
, 1- نسبت به وقایع:, 1- نسبت به وقایع:, 1- نسبت به وقایع:,مثلا اگر در جامعه اتفاقی بیافتند ما همه را درگیر می کنیم . به طور مثال یکی اختلاس کرده یا دزدی کرده . تا این خبر را کسی می شنود می گوید همه مملکت دزد شده اند و این واقعا قضاوت نابجایی است اگر همه مملک دزد شده اند خود شما و خانواده شما هم چزء افراد این مملکت هستند.
, مثلا اگر در جامعه اتفاقی بیافتند ما همه را درگیر می کنیم . به طور مثال یکی اختلاس کرده یا دزدی کرده . تا این خبر را کسی می شنود می گوید همه مملکت دزد شده اند و این واقعا قضاوت نابجایی است اگر همه مملک دزد شده اند خود شما و خانواده شما هم چزء افراد این مملکت هستند.,2- نسبت به دیگران :
, 2- نسبت به دیگران :, 2- نسبت به دیگران :,مثلا یکی سخنرانی می کند یا مطالب علمی بیان می کند بدون آگاهی از مطالب و علم به آن می گوید : سواد ندارد و بی سواد است .
, مثلا یکی سخنرانی می کند یا مطالب علمی بیان می کند بدون آگاهی از مطالب و علم به آن می گوید : سواد ندارد و بی سواد است .,یا اگر کسی کار اشتباهی کرد می گوید : آدم نیست .
, یا اگر کسی کار اشتباهی کرد می گوید : آدم نیست .,یا نسبت به افراد و قومیت ها جوک می سازد و غیره . یکی از همین طنز پردازان معروف جایی در باره قومی چند جوک گفته بود ، عده ای که اهل ان منطقه بودند حسابی روی سن از خجالت او درآمده بودند و او را راهی بیمارستان کرده بودند.
, یا نسبت به افراد و قومیت ها جوک می سازد و غیره . یکی از همین طنز پردازان معروف جایی در باره قومی چند جوک گفته بود ، عده ای که اهل ان منطقه بودند حسابی روی سن از خجالت او درآمده بودند و او را راهی بیمارستان کرده بودند.,مثلا از کنار کسی رد می شود و سلام می دهد ولی او جواب نمی دهد . سریع می گوید عقده ای ! ببین خوبِ تازه به دوران رسیده ! و ...
, مثلا از کنار کسی رد می شود و سلام می دهد ولی او جواب نمی دهد . سریع می گوید عقده ای ! ببین خوبِ تازه به دوران رسیده ! و ... ,خوب شما یک احتمال بده که او نشنیده باشد یا متوجه شما نشده . چرا بد قضاوت می کنید و اینکه بعد ار این قضاوت باید ساعت ها فکر و ذهن خود را درگیر کنید و از همه مهمتر اینکه خود خوری های زیاد که برخی اوقات به انتقام هم منجر خواهد شد.
, خوب شما یک احتمال بده که او نشنیده باشد یا متوجه شما نشده . چرا بد قضاوت می کنید و اینکه بعد ار این قضاوت باید ساعت ها فکر و ذهن خود را درگیر کنید و از همه مهمتر اینکه خود خوری های زیاد که برخی اوقات به انتقام هم منجر خواهد شد.,3- نسبت به خود:
, 3- نسبت به خود:, 3- نسبت به خود:, 3- نسبت به خود:,تا کاری را انجام می دهد و آن کار به سرانجام نمی رسد و یا دچار مشکل می شود سریع می گوید: من بی عرضه هستم ! تمام کار ها را خراب می کنم ! شانس ندارم ! و کلماتی از این دست که نثار خود می کند و خود را با قضاوت نادرست نسبت به خود ، زمین می زند.
, تا کاری را انجام می دهد و آن کار به سرانجام نمی رسد و یا دچار مشکل می شود سریع می گوید: من بی عرضه هستم ! تمام کار ها را خراب می کنم ! شانس ندارم ! و کلماتی از این دست که نثار خود می کند و خود را با قضاوت نادرست نسبت به خود ، زمین می زند.,راهکار:
, راهکار:, راهکار:, راهکار:,لذا برای این که دچار قضاوت های نابجا و به عوارض و عواقب بعد از آن دچار نشویم چند کار را لازم است انجام دهیم:
, لذا برای این که دچار قضاوت های نابجا و به عوارض و عواقب بعد از آن دچار نشویم چند کار را لازم است انجام دهیم:,1- انصاف را درقضاوت رعایت کنیم .
, 1- انصاف را درقضاوت رعایت کنیم ., 1-,2- در مورد چیزی که اطلاع نداریم اظهار نظر نکنیم .
, 2- در مورد چیزی که اطلاع نداریم اظهار نظر نکنیم ., 2-,3- در مورد مسائلی که پیش می آید از طرف مقابل سوال کنیم.
, 3- در مورد مسائلی که پیش می آید از طرف مقابل سوال کنیم., 3-,4- کار های دیگران تا امکان دارد به درستی و خوبی تعبیر کنیم و به بیان زیبای امیر المومنین تا هفتاد محمل برای او پیدا کنید.
, 4- کار های دیگران تا امکان دارد به درستی و خوبی تعبیر کنیم و به بیان زیبای امیر المومنین تا هفتاد محمل برای او پیدا کنید., 4-,5- خود خوری نکنیم و اگر از مطلبی نارحت هستیم آن را بیان کنیم البته در نهایت ادب و احترام .
, 5- خود خوری نکنیم و اگر از مطلبی نارحت هستیم آن را بیان کنیم البته در نهایت ادب و احترام ., 5-,6- نسبت به خود نیز قضاوت نادرست و بی حساب و کتاب نداشته باشیم تا سرخورده نشویم .
, 6- نسبت به خود نیز قضاوت نادرست و بی حساب و کتاب نداشته باشیم تا سرخورده نشویم ., 6-,///حجت لاسلام کریم خانی
, ///حجت لاسلام کریم خانی,/ انتهای پیام
]
ارسال دیدگاه