اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

چک‌های کدام بانک‌ها قابل وصول نیست؟

چک‌های کدام بانک‌ها قابل وصول نیست؟
بعد از اقدام سال گذشته بانک مرکزی مبنی بر غیرقابل وصول اعلام کردن چک‌های برخی بانک‌ها و موسسات اعتباری در شبکه بانکی، در حال حاضر ممنوعیتی در وصول چک‌های هیچ کدام از بانک‌ها وجود ندارد؛ اما چک‌های یک موسسه همچنان تا سقف مشخصی قابل وصول نیست.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایسنا بنابر آنچه که مدیران بانک مرکزی پیش تر اعلام کرده بودند، تخلفات انضباطی موجب شد تا با ایجاد برخی ممنوعیت‌ها بانک‌ها و موسسات خاطی از طریق ممنوع شدن وصول چک برای مدتی تنبیه و جریمه شوند.

در نیمه اول بهمن ماه سال گذشته بانک مرکزی در سامانه چکاوک (سامانه مبادله الکترونیک چک)به بانکها و موسسات اعتباری اعلام کرد که چک‌های سه بانک آینده، ایران زمین و سرمایه فقط تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان قابل وصول است و از دریافت چک هایی با مبالغ بالاتر خودداری کنند.

البته مدتی نگذشت که سقف وصول چک های بانک آینده به ۱۰ میلیون تومان نیز کاهش یافت. ولی هنوز سال ۱۳۹۳ به پایان نرسیده بود که بانک‌ها با اعلام بانک مرکزی در سامانه چکاوک مطلع شدند که ممنوعیت وصول چک های بانکهای سرمایه و آینده - که دومی به تازگی تحت نظارت بانک مرکزی قرار گرفته بود - برطرف شده است.

اوایل اردیبهشت امسال بانک ایران زمین نیز از لیست سیاه بانک‌ها برای دریافت چک‌ها تا سقفی مشخص خارج شد، اما در همین زمان موسسه توسعه که دچار مشکلاتی نیز بود، به لیست ممنوعه ها اضافه شد و توان وصول چک‌های بیش از ۱۰۰ میلیون تومان خود در شبکه بانکی را از دست داد.

در ادامه این جریان در اواخر مردادماه سال جاری بانک مرکزی به بانک‌ها اعلام کرد که چک‌های رمزدار بانک انصار را وصول نکنند. جریمه‌ای که البته چندان طول نکشید و مدتی بعد برداشته شد.

بر این اساس در حال حاضر هیچ بانک خصوصی و یا دولتی دچار ممنوعیت وصول چک حتی در سقف خاصی نیست، ولی هنوز ممنوعیت وصول چک‌های بالاتر از ۱۰۰ میلیون تومان موسسه اعتباری توسعه برداشته نشده است.

جرایم بانک مرکزی در رابطه با ممنوعیت وصول چک در شبکه بانکی برای بانک‌ها و موسسات اعتباری در حالی حدود یک سالی است به دلیل تخلف انضباطی صورت می‌گیرد که از سویی دیگر آنطور که معاون اقتصادی بانک مرکزی اعلام کرده، این قبیل برخوردهایی که الزاما باید برای اصلاح رویه انجام شود در افزایش بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی بی تاثیر نبوده است.

بنابر توضیحات معاون اقتصادی بانک مرکزی، سال گذشته برخی بانک‌های خصوصی دچار تخلفاتی شدند که بانک مرکزی نیز برای اصلاح رویه آنها محدودیت‌هایی را در وصول چک‌ها برایشان ایجاد کرد که موجب خروج بخشی از سپرده‌های آنها و در نهایت حرکت این بانک‌ها به سمت اضافه برداشت از بانک مرکزی شد.

قربانی این را هم گفته که بعد از اصلاح رویه بانک‌های خصوصی و برداشته شدن محدودیت آنها مجددا وضعیت به حالت قبل برگشته (از بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی کاسته شده) و اکنون در سال جاری شاهد کاهش بدهی بانک‌های خصوصی به بانک مرکزی هستیم. اما اگر در آینده هم قرار باشد تنبیه انضباطی انجام شود، ممکن است بدهی بانک‌ها افزایش یابد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

 

,

انتهای پیام/ع

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه