درنگی در برجام؛
انتظارات کاذب درباره توافق هسته ای دولت را در افکار عمومی متزلزل می کند
ایجاد انتظارات کاذب در میان مردم نسبت به توافق و وابسته دانستن همه امور کشور به برجام نیز بیراهه ای است که قدم گذاردن در آن جز متزلزل کردن دولت در افکار عمومی و ایجاد یأس در مردم به مقصدی منتهی نخواهد شد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار پایگاه خبری نسل شاهوار شهرستان شاهرود در تجربه تاریخی یکی دو قرن اخیر ما در مذاکره با غرب، معمولا طرف غربی در نمای شرکتی با اهداف مالی ظاهر شده و به ایران در حد یک موقعیت یا بنگاه اقتصادی نگاه کرده است تا یک دولت!! از همین روست که عنصر هوشمند ایرانی نمی تواند فارغ از ریز بینی های موشکافانه از مذاکرات اخیر و مسئله ای موسوم به برجام عبور کند. بنابراین ملاحظات زیر را در این مذاکرات مهم می دانم:
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, خبرنگار پایگاه خبری نسل شاهوار شهرستان شاهرود ,سیاست در غرب راه حل تمام مشکلات است
, سیاست در غرب راه حل تمام مشکلات است,الف- سالها پیش فوئرباخ گفته بود سیاست جای دیانت را گرفته است. البته سخن فوئر باخ در مورد دنیای غرب درست است اما امروز که به سخن او می اندیشیم بهتر است بگوییم که در غرب، نه تنها سیاست جای دیانت را گرفته است، بلکه همه کاره شده و مدعی حل تمام مسئله هاست.
,اما قصه وقتی دردناک می شود که این نگرش بر افکار برخی دولتمردان و سیاست گذاران ما نیز سایه انداخته باشد. به نظر می رسد این مهم، یکی از اساسی ترین بنیادهایی است که دولت مردان را در مسئله برجام با چالش های جدی مواجه کرده است.
,تاریخ اسلام دستاویز سیاست بازی های سیاستمداران قرار گرفته است
, تاریخ اسلام دستاویز سیاست بازی های سیاستمداران قرار گرفته است,ب- این قصه زمانی دشوارتر می گردد که سیاست مداران تلاش نمایند مواضع سیاسی خود را با مؤید هایی از تاریخ اسلام، مواضعی اسلامی و مبتنی بر سیاست اسلامی بدانند. قیام امام حسین(ع)، صلح امام حسن (ع)، صلح و جنگهای نبی مکرم اسلام، حتی قصه ملاقات امام حسین (ع) و عمر سعد نیز دست آویز توجیه این سیاست بازی ها می گردد. بدون اینکه به این سوال پاسخ دهند که در حقیقت سیاست اسلامی چیست و اصول و قواعد آن کدام است؟
,در یک مذاکره عاقلانه دو طرف به اصول بنیادی همدیگر احترام می گذارند
, در یک مذاکره عاقلانه دو طرف به اصول بنیادی همدیگر احترام می گذارند,ج- کارل پوپر معتقد است که مباحثه عقلی فقط بین کسانی امکان پذیر است که درباره اصول بنیادی با هم توافق داشته باشند.
,اگر ما حرف پوپر را نپذیریم، می توانیم به این نکته توجه داشته باشیم که در یک مذاکره عاقلانه دو طرف باید حداقل به اصول بنیادی همدیگر احترام بگذارند. ولی اگر مذاکره در میان دو طرفی واقع شود که هر طرف در صورت احترام به اصول طرف مقابل ناگزیر از زیر پا گذاشتن اصول خود باشد؛ باید پذیرفت که چنین مذاکره ای از ابتدا محکوم به شکست بوده و طرفین تنها از روی اجبار و به خاطر مصالح و منافعی کوتاه مدت دست به چنین گفت و گویی زده اند و به طور حتم اگر نتایجی برای طرفین در بر داشته باشد موقتی و زود گذر خواهد بود.
,انتظارات کاذب درباره توافق هسته ای دولت را در افکار عمومی متزلزل می کند
, انتظارات کاذب درباره توافق هسته ای دولت را در افکار عمومی متزلزل می کند,د- انتقال مرجعیت حل مسائل و مشکلات ایران از داخل به خارج از مرزهای ایران، و عدم اتکا به توانمندی های درونی برای برون رفت از معضلات کنونی ایران، مخصوصا در امور اقتصادی از دیگر معضلات بنیادینی است که در پس توافق برجام باید مورد دقت قرار گیرد.
,از همین رو، ایجاد انتظارات کاذب در میان مردم نسبت به توافق و وابسته دانستن همه امور کشور به برجام نیز بیراهه ای است که قدم گذاردن در آن جز متزلزل کردن دولت در افکار عمومی و ایجاد یأس در مردم به مقصدی منتهی نخواهد شد.
,برجام به صورت مشروط پذیرفته شد و هنوز به سرانجام نرسیده است
, برجام به صورت مشروط پذیرفته شد و هنوز به سرانجام نرسیده است,ه- در هر صورت برجام با همه فراز و نشیب ها بصورت مشروط پذیرفته شد اما هنوز به سرانجام نرسیده است. ابهام گونه بودن برجام و فتنه انگیزیهای رقیب از همان ابتدا کار را بر دولت مردان ما سخت کرده بود. عقلِ تاریخی مان علی الدوام بر ما نهیب می زند که فتنه انگیزیهای رقیب را ساده مپندارید و چندان بر عقلِ مصلحت اندیشانه تان اعتماد نکید.
,ما نمی خواهیم و نمی توانیم در دنیای کنونی پای از همه عرصه های بین المللی بیرون بکشیم و ناگزیریم در دنیان افسون زده کنونی با فتنه ها و دشمنی ها دسته پنجه نرم کنیم و به نظر می رسد کلام مولا امیرالمومنین روشی کارآمد در این دوران است که فرمود: کُن فی الفِتنَه کابن اللبون... در فتنه مانند شتر دو ساله باشید که نتوانند بار بر پشتتان بگذارند.
,انتهای پیام/ ر
]
ارسال دیدگاه