عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:

رفتار بخشی از دولت به عادی سازی رابطه با آمریکا دامن می زند

رفتار بخشی از دولت به عادی سازی رابطه با آمریکا دامن می زند
سید حسین نقوی حسینی عنوان کرد: در حال حاضر برخی از جریانات به طور عمد به دنبال تطهیر و بزک آمریکا هستند؛ یعنی به صورت آگاهانه موضوع عادی سازی روابط با آمریکا را پیگیری می کنند و عمدا در درون سیستم، دولت و تشکیلات سیاسی به عنوان عامل نقش آفرینی می کنند؛ همانطور که ما این موضوع را درفتنه 88 هم مشاهده کردیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ایلام پویا، نفوذی که امروزه از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان یک خطر جدی مورد تأکید قرار می گیرد، علیه انقلاب اسلامی، عزت ملت ایران و استقلال کشور است و آن را نه یک امر ذهنی بلکه  یک امر عینی باید قلمداد کرد و باید به عنوان یک امر عینی  مورد توجه قرار گیرد، مطالعه شود و در صحنه عمل به دنبال مصادیق آن باشیم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ایلام پویا,

آنچه امروز تحت عنوان نفوذ مطرح می شود، در واقع به رویکرد جدید آمریکایی ها علیه انقلاب اسلامی برمی گردد؛ آنها به دنبال ورود به محیط داخلی هستند و رهبر انقلاب با صراحت به این مسئله اشاره کردند و فرمودند،  اینها نیتشان این بود که مذاکرات هسته ای و توافق را وسیله ای قرار دهند تا در ایران نفوذ کنند.

پیرامون ابعاد موضوع پروژه نفوذ آمریکا علیه ایران و تحرکات برخی افراد مغرض و ساده لوح در رابطه با عادی سازی روابط با آمریکا با "سید حسین نقوی حسینی" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به گفتگو نشسته ایم.

متن کامل این گفت و گو را در ادامه می خوانید.

ایلام پویا::مقام معظم رهبری مجددا درباره تحرکات برخی برای افراد مغرض در رابطه با عادی سازی روابط با امریکا هشدار دادند، به نظر شما نگرانی مقام معظم رهبری در رابطه با موضوع مذکور چه ابعادی دارد؟

ابتدا باید به این نکته مهم اشاره کرد که تاریخ روابط امریکا با ایران، چه قبل از انقلاب که با شیوه کنترل سیاستمداران ایرانی و تسلط بر حاکمیت و چه بعد از انقلاب که در راستای مقابله بود چیزی جز دخالت، توطئه، جنایت و کودتا عاید کشورمان نکرد، که این امر هم مطمئنا برخواسته از خوی استکباری و سلطه گری آمریکاست؛ حتی بنده باید به این نکته اشاره کنم که خوی استکباری آمریکا نه تنها در طول تاریخ روابط با ایران تغییر نکرده که تشدید هم شده است؛ یعنی آمریکا حتی می خواهد از موضوع برجام نیز در جهت براندازی نظام ایران استفاده کند، بنابراین محور عملیات امریکایی ها برپایه براندازی شکل می گیرد که روزی آن را در برجام، روزی در فتنه، و روزی هم آن را در جنگ تحمیلی جستجو می کند. حتی بنده معتقدم آمریکایی ها ابایی برای اذعان دشمنی با ایران ندارند و همواره سیاستمداران شان اعلام می کنند که باید ما با ابزارهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را مورد براندازی قرار دهیم، بنابراین وقتی مشاهده می شود که تفکر و رفتار آمریکایی ها تغییری نمی کند. این خود نگرانی ایجاد می کند و نگرانی مقام معظم رهبری نیز در این رابطه به حق است.

 

ایلام پویا:: به نظر شما این براندازی در حال حاضر به چه شکل عرض اندام می کند؟

ابزارهای آمریکایی ها دیپلماسی لبخند، سیاست های مذاکره و گفتگو است که بنده معتقدم در این مرحله موضوعات حتی نگران کننده تر است لذا زمانی که آمریکایی ها صراحتا با ایران دشمنی می کنند فهم این موضوع برای ملت بسیارآسان است اما وقتی با دیپلماسی لبخند، بیان مذاکره و ظاهر سازی قصد ورود به کشور را دارند دیگر کار از قبل سخت تر می شود؛ بنابراین مقام معظم رهبری نگران این هستند که امریکایی ها مجددا با بزک جدیدی راه های نفوذ اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور را پیدا نکنند و به تاسی از هدف براندازی خود، اما به روش دیگر که رهبری ازآن به نام "استحاله نظام" یاد می کنند، به اهداف خود نرسند.

 

ایلام پویا:: مقام معظم رهبری در بیانات اخیر خود عنوان کردند که امریکایی از طریق برخی افراد مغرض و یا ساده لوح هدف عادی سازی روابط با ایران را پیگیری می کنند. کمی درباره ماهیت این افراد توضیح دهید؟

باید به این نکته اشاره کنم که ملت ایران آمریکا را به عنوان یک جنایت کار و شیطان بزرگ می داند اما در حال حاضر برخی از جریانات به طور عمد به دنبال تطهیر و بزک آمریکا هستند؛ یعنی به صورت آگاهانه موضوع عادی سازی روابط با آمریکا را پیگیری می کنند و حتی می کوشند چهره دیگری از آمریکا را نشان دهند. حتی بنده معتقدم این گروه ها عمدا دست به چنین اقداماتی می زنند ودر درون سیستم، دولت و تشکیلات سیاسی به عنوان عامل نقش آفرینی می کنند؛ همانطور که ما این موضوع را درفتنه 88  هم مشاهده کردیم.

 

ایلام پویا:: به نظر شما گروهی که ساده لوحانه به موضوع عادی سازی روابط با آمریکا می اندیشند، به چه نحوی فکر می کنند؟

معتقدم این عده از روی غفلت و سهل انگاری در پازل موضوع عادی سازی روابط با آمریکا قرار گرفته اند و فکر می کنند که نزدیکی، رابطه و مذاکره با آمریکا می تواند مشکلات اقتصادی را حل و حتی باعث رونق اقتصادی شود در حالی که ما امروز مشاهده می کنیم، کشورهایی که درکنار آمریکا هستند با چه بحران هایی روبه رو هستند، بنابراین این عده هم سهوا و از روی غفلت جاده صاف کن آمریکایی ها شده اند که ما به این گروه خیلی انتقاد نداریم و اعتقاد داریم صداو سیما و مجامع عمومی باید  در آگاهی دادن به این افراد همت کنند اما عمده نگرانی های ما هموراه از سوی کسانی بوده که به نوعی عامل هستند و عمدا موضوع عادی سازی روابط با آمریکا را پیگیری می کنند که قطعا روی تذکرات رهبری هم به سمت این گروه هاست.

 

ایلام پویا:: شما در مصاحبه اخیر خود با یکی از خبرگزاری ها از ماهیت گروهی به نام "کاسبان برجام"پرده برداشتید، به نظر شما با توجه به اینکه گروه هایی که عامدانه به دنبال عادی سازی روابط با آمریکا هستند و قطعا منافعی را در پشت این روابط جستجو می کنند و می توانند همان کاسبان برجام تلقی شوند؟

بله. بعد از برجام و به تعبیر رئیس جمهور که گفتند: "کرکره ها و دکان های جدیدی بالا رفته است" می توان ماهیت این افراد را در کاسبی از برجام دید؛ یعنی قشری که ثروت اندوز است و در حال حاضر منافع خود را در روابط حسنه با آمریکا می بیند و معتقد است که منافعش تنها در صورت حسنه شدن روابط ایران و آمریکا تضمین خواهد شد که این دیدگاه بسیار نگران کننده بوده و قطعا حفظ ثروتمند ماندن این قشر،حتی می تواند موجب به خاک سیاه نشستن کشور شود.

 

ایلام پویا:: به نظر شما چطور می شود کاسبان برجام را شناسایی کرد؟

اگر تحلیلی بر آمارهای اقتصادی امروز داشته باشیم، یعنی اینکه کمی به اظهارات وزاری اقتصادی دولت توجه کنیم می بینیم که آنها سیگنال، اعداد و ارقام و مطالبی را می گویند که حتی این اظهارات مغایر است با دیدگاه تئوریسین های درونی دولت که اخیرا هم حتی آقای طیب نیا وزیر اقتصاد به آن اشاراتی داشته و گفته که "ما در میدان هستیم. ولی اطراف آقای رئیس جمهور یکسری تئوری پرداز وجود دارد که با تئوریشان به رئیس جمهور خط وذهنیت می دهند" یعنی اینکه آقای طیب نیا به طور غیر شفاف عنوان می کنند که ما در میدان هستیم و با وجود اینکه در میدانیم ،نمی توانیم واقعیات را منتقل کنیم و بگوییم که چه اتفاقاتی در حال وقوع است. بنابراین این خود یک واقعیتی است که نباید پنهان بماند.

 

ایلام پویا:: پس با این اظهارات باید گفت که رفتار درونی دولت باعث برخی گرایشات شده است؟

حداقل می توانم بگویم که بدنه اصلی در حلقه نزدیک دولت قرار دارد.

 

ایلام پویا:: با چه فرمولی به این مسئله پی می برید؟

خب ما شاهدیم و می بینیم اقشار و طبقاتی که در دولت های اقتصادی مقاومتی هستند به طور غیر مستقیم عنوان می کنند که متضرر شده اند که این امر خود نشان می دهد عدم روابط با امریکا باعث شده تا کاسبی آنها تعطیل شود. بنابراین اگر روابط ایران با غرب بویژه آمریکا حسنه شود این کسب و کار آنهاست که رونق خواهد گرفت. همچنین بنده معتقدم این افراد در مقطعی پشت دولت بوده اند و همواره در 10 سال اخیر حرفشان این بوده که عدم روابط با آمریکا ما را بیچاره و دکان ما را تعطیل کرده است و همچنین باید گفت که این افراد به دلایل مورد ذکر در مقطعی از دولت روحانی حمایت کرده اند و امروز هم به دنبال مطالبات خود از دولت روحانی هستند.

 

ایلام پویا:: پس با این اظهارت باید گفت که حفظ امنیت نظام به نحوی در مسائل اقتصادی اشخاصی خلط شده است؟

اگر بخواهیم بهتر بگوییم، باید بگوییم که در واقع حفظ امنیت نظام مورد معامله افرادی قرار گرفته است، آنهم افرادی که محور فعالیت اقتصادیشان بر مبنای تولید نبوده و همواره به تجارت فکر می کنند که این مسئله خود به نگرانی ها دامن می زند .حتی بنده شما را به اظهارات اخیر آقای نعمت زاده ارجاع می دهم که وی در اظهارات اخیر خود به کلید واژه هایی اشاره می کند که در صورت تحلیل آنها می توانیم به عمق فاجعه دست پیدا کنیم.

 

ایلام پویا:: کمی شفاف تر در این رابطه توضیح دهید؟مثلا باید به کدام بخش از اظهارات آقای نعمت زاده توجه می شد؟

مثلا اظهارات ایشان در موضوع خودروسازی و یا صنایع سنگین که ایشان پیرامون این مسائل به نکاتی اشاره می کنند که توجهات را به خود جلب می کند. مثلا ایشان اخیرا گفته اند که "برخی فکر می کنند لغو تحریم ها باعث رونق اقتصادی می شود. نه اینطور نیست، لغو تحریم ها مشکلات اقتصادی ما را حل نمی کند" که بنده معتقدم اینگونه اظهارات عقبه ای دارد.

 

ایلام پویا:: پس می توان به نوعی گفت که این رفتار دولت است که به موضوع عادی سازی روابط آمریکا با ایران دامن می زند؟

بله. البته این رفتار از سوی بخشی از دولت ساطع می شود.

 

ایلام پویا:: بگذارید سوال بعدی ام را اینطور بپرسم؛ طبق خطوط قرمز نظام، مقام معظم رهبری همواره تاکید داشته اند که ما به غیر از موضوعات هسته ای هیچ مذاکره ای با آمریکا نخواهیم داشت، به نظر شما مذاکراتی غیر از موضوع هسته ای چه سرنوشتی برای ایران رقم خواهد زد؟

ببینید. آمریکایی ها هیچ حسن نیتی نسبت به روابط با ایران ندارند و همواره منافع آمریکایی ها در منطقه و همانطور که مقام معظم رهبری تعبیر فرمودند؛180درجه با ایران متفاوت است ، پس با درنظر گرفتن این موضوع، دیگر ما چه گفتگویی می توانیم درسایر موضوعات با آمریکا داشته باشیم، بنابراین بنده معتقدم عدم ورود به موضوعات غیر از مسائل هسته ای به خوبی از جانب مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است.

 

ایلام پویا:: به نظر شما فعالیت کسانی که عامدانه به دنبال عادی سازی روابط آمریکا با ایران هستند سرانجام به پروژه نفوذ آمریکا ختم خواهد شد؟

بله. چراکه آمریکایی ها همواره به دنبال نفوذ در مباحث اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در ایران هستند بنابراین بنده تاکید دارم نباید کسی عمدا و یا سهوا به پروژه نفوذ آمریکایی ها دامن بزند که اگر این اتفاق رخ دهد آن فرد و یا گروه خائن محسوب خواهند شد.

 

انتهای پیام/

,

آنچه امروز تحت عنوان نفوذ مطرح می شود، در واقع به رویکرد جدید آمریکایی ها علیه انقلاب اسلامی برمی گردد؛ آنها به دنبال ورود به محیط داخلی هستند و رهبر انقلاب با صراحت به این مسئله اشاره کردند و فرمودند،  اینها نیتشان این بود که مذاکرات هسته ای و توافق را وسیله ای قرار دهند تا در ایران نفوذ کنند.

پیرامون ابعاد موضوع پروژه نفوذ آمریکا علیه ایران و تحرکات برخی افراد مغرض و ساده لوح در رابطه با عادی سازی روابط با آمریکا با "سید حسین نقوی حسینی" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به گفتگو نشسته ایم.

متن کامل این گفت و گو را در ادامه می خوانید.

ایلام پویا::مقام معظم رهبری مجددا درباره تحرکات برخی برای افراد مغرض در رابطه با عادی سازی روابط با امریکا هشدار دادند، به نظر شما نگرانی مقام معظم رهبری در رابطه با موضوع مذکور چه ابعادی دارد؟

ابتدا باید به این نکته مهم اشاره کرد که تاریخ روابط امریکا با ایران، چه قبل از انقلاب که با شیوه کنترل سیاستمداران ایرانی و تسلط بر حاکمیت و چه بعد از انقلاب که در راستای مقابله بود چیزی جز دخالت، توطئه، جنایت و کودتا عاید کشورمان نکرد، که این امر هم مطمئنا برخواسته از خوی استکباری و سلطه گری آمریکاست؛ حتی بنده باید به این نکته اشاره کنم که خوی استکباری آمریکا نه تنها در طول تاریخ روابط با ایران تغییر نکرده که تشدید هم شده است؛ یعنی آمریکا حتی می خواهد از موضوع برجام نیز در جهت براندازی نظام ایران استفاده کند، بنابراین محور عملیات امریکایی ها برپایه براندازی شکل می گیرد که روزی آن را در برجام، روزی در فتنه، و روزی هم آن را در جنگ تحمیلی جستجو می کند. حتی بنده معتقدم آمریکایی ها ابایی برای اذعان دشمنی با ایران ندارند و همواره سیاستمداران شان اعلام می کنند که باید ما با ابزارهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را مورد براندازی قرار دهیم، بنابراین وقتی مشاهده می شود که تفکر و رفتار آمریکایی ها تغییری نمی کند. این خود نگرانی ایجاد می کند و نگرانی مقام معظم رهبری نیز در این رابطه به حق است.

 

ایلام پویا:: به نظر شما این براندازی در حال حاضر به چه شکل عرض اندام می کند؟

ابزارهای آمریکایی ها دیپلماسی لبخند، سیاست های مذاکره و گفتگو است که بنده معتقدم در این مرحله موضوعات حتی نگران کننده تر است لذا زمانی که آمریکایی ها صراحتا با ایران دشمنی می کنند فهم این موضوع برای ملت بسیارآسان است اما وقتی با دیپلماسی لبخند، بیان مذاکره و ظاهر سازی قصد ورود به کشور را دارند دیگر کار از قبل سخت تر می شود؛ بنابراین مقام معظم رهبری نگران این هستند که امریکایی ها مجددا با بزک جدیدی راه های نفوذ اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور را پیدا نکنند و به تاسی از هدف براندازی خود، اما به روش دیگر که رهبری ازآن به نام "استحاله نظام" یاد می کنند، به اهداف خود نرسند.

 

ایلام پویا:: مقام معظم رهبری در بیانات اخیر خود عنوان کردند که امریکایی از طریق برخی افراد مغرض و یا ساده لوح هدف عادی سازی روابط با ایران را پیگیری می کنند. کمی درباره ماهیت این افراد توضیح دهید؟

باید به این نکته اشاره کنم که ملت ایران آمریکا را به عنوان یک جنایت کار و شیطان بزرگ می داند اما در حال حاضر برخی از جریانات به طور عمد به دنبال تطهیر و بزک آمریکا هستند؛ یعنی به صورت آگاهانه موضوع عادی سازی روابط با آمریکا را پیگیری می کنند و حتی می کوشند چهره دیگری از آمریکا را نشان دهند. حتی بنده معتقدم این گروه ها عمدا دست به چنین اقداماتی می زنند ودر درون سیستم، دولت و تشکیلات سیاسی به عنوان عامل نقش آفرینی می کنند؛ همانطور که ما این موضوع را درفتنه 88  هم مشاهده کردیم.

 

ایلام پویا:: به نظر شما گروهی که ساده لوحانه به موضوع عادی سازی روابط با آمریکا می اندیشند، به چه نحوی فکر می کنند؟

معتقدم این عده از روی غفلت و سهل انگاری در پازل موضوع عادی سازی روابط با آمریکا قرار گرفته اند و فکر می کنند که نزدیکی، رابطه و مذاکره با آمریکا می تواند مشکلات اقتصادی را حل و حتی باعث رونق اقتصادی شود در حالی که ما امروز مشاهده می کنیم، کشورهایی که درکنار آمریکا هستند با چه بحران هایی روبه رو هستند، بنابراین این عده هم سهوا و از روی غفلت جاده صاف کن آمریکایی ها شده اند که ما به این گروه خیلی انتقاد نداریم و اعتقاد داریم صداو سیما و مجامع عمومی باید  در آگاهی دادن به این افراد همت کنند اما عمده نگرانی های ما هموراه از سوی کسانی بوده که به نوعی عامل هستند و عمدا موضوع عادی سازی روابط با آمریکا را پیگیری می کنند که قطعا روی تذکرات رهبری هم به سمت این گروه هاست.

 

ایلام پویا:: شما در مصاحبه اخیر خود با یکی از خبرگزاری ها از ماهیت گروهی به نام "کاسبان برجام"پرده برداشتید، به نظر شما با توجه به اینکه گروه هایی که عامدانه به دنبال عادی سازی روابط با آمریکا هستند و قطعا منافعی را در پشت این روابط جستجو می کنند و می توانند همان کاسبان برجام تلقی شوند؟

بله. بعد از برجام و به تعبیر رئیس جمهور که گفتند: "کرکره ها و دکان های جدیدی بالا رفته است" می توان ماهیت این افراد را در کاسبی از برجام دید؛ یعنی قشری که ثروت اندوز است و در حال حاضر منافع خود را در روابط حسنه با آمریکا می بیند و معتقد است که منافعش تنها در صورت حسنه شدن روابط ایران و آمریکا تضمین خواهد شد که این دیدگاه بسیار نگران کننده بوده و قطعا حفظ ثروتمند ماندن این قشر،حتی می تواند موجب به خاک سیاه نشستن کشور شود.

 

ایلام پویا:: به نظر شما چطور می شود کاسبان برجام را شناسایی کرد؟

اگر تحلیلی بر آمارهای اقتصادی امروز داشته باشیم، یعنی اینکه کمی به اظهارات وزاری اقتصادی دولت توجه کنیم می بینیم که آنها سیگنال، اعداد و ارقام و مطالبی را می گویند که حتی این اظهارات مغایر است با دیدگاه تئوریسین های درونی دولت که اخیرا هم حتی آقای طیب نیا وزیر اقتصاد به آن اشاراتی داشته و گفته که "ما در میدان هستیم. ولی اطراف آقای رئیس جمهور یکسری تئوری پرداز وجود دارد که با تئوریشان به رئیس جمهور خط وذهنیت می دهند" یعنی اینکه آقای طیب نیا به طور غیر شفاف عنوان می کنند که ما در میدان هستیم و با وجود اینکه در میدانیم ،نمی توانیم واقعیات را منتقل کنیم و بگوییم که چه اتفاقاتی در حال وقوع است. بنابراین این خود یک واقعیتی است که نباید پنهان بماند.

 

ایلام پویا:: پس با این اظهارات باید گفت که رفتار درونی دولت باعث برخی گرایشات شده است؟

حداقل می توانم بگویم که بدنه اصلی در حلقه نزدیک دولت قرار دارد.

 

ایلام پویا:: با چه فرمولی به این مسئله پی می برید؟

خب ما شاهدیم و می بینیم اقشار و طبقاتی که در دولت های اقتصادی مقاومتی هستند به طور غیر مستقیم عنوان می کنند که متضرر شده اند که این امر خود نشان می دهد عدم روابط با امریکا باعث شده تا کاسبی آنها تعطیل شود. بنابراین اگر روابط ایران با غرب بویژه آمریکا حسنه شود این کسب و کار آنهاست که رونق خواهد گرفت. همچنین بنده معتقدم این افراد در مقطعی پشت دولت بوده اند و همواره در 10 سال اخیر حرفشان این بوده که عدم روابط با آمریکا ما را بیچاره و دکان ما را تعطیل کرده است و همچنین باید گفت که این افراد به دلایل مورد ذکر در مقطعی از دولت روحانی حمایت کرده اند و امروز هم به دنبال مطالبات خود از دولت روحانی هستند.

 

ایلام پویا:: پس با این اظهارت باید گفت که حفظ امنیت نظام به نحوی در مسائل اقتصادی اشخاصی خلط شده است؟

اگر بخواهیم بهتر بگوییم، باید بگوییم که در واقع حفظ امنیت نظام مورد معامله افرادی قرار گرفته است، آنهم افرادی که محور فعالیت اقتصادیشان بر مبنای تولید نبوده و همواره به تجارت فکر می کنند که این مسئله خود به نگرانی ها دامن می زند .حتی بنده شما را به اظهارات اخیر آقای نعمت زاده ارجاع می دهم که وی در اظهارات اخیر خود به کلید واژه هایی اشاره می کند که در صورت تحلیل آنها می توانیم به عمق فاجعه دست پیدا کنیم.

 

ایلام پویا:: کمی شفاف تر در این رابطه توضیح دهید؟مثلا باید به کدام بخش از اظهارات آقای نعمت زاده توجه می شد؟

مثلا اظهارات ایشان در موضوع خودروسازی و یا صنایع سنگین که ایشان پیرامون این مسائل به نکاتی اشاره می کنند که توجهات را به خود جلب می کند. مثلا ایشان اخیرا گفته اند که "برخی فکر می کنند لغو تحریم ها باعث رونق اقتصادی می شود. نه اینطور نیست، لغو تحریم ها مشکلات اقتصادی ما را حل نمی کند" که بنده معتقدم اینگونه اظهارات عقبه ای دارد.

 

ایلام پویا:: پس می توان به نوعی گفت که این رفتار دولت است که به موضوع عادی سازی روابط آمریکا با ایران دامن می زند؟

بله. البته این رفتار از سوی بخشی از دولت ساطع می شود.

 

ایلام پویا:: بگذارید سوال بعدی ام را اینطور بپرسم؛ طبق خطوط قرمز نظام، مقام معظم رهبری همواره تاکید داشته اند که ما به غیر از موضوعات هسته ای هیچ مذاکره ای با آمریکا نخواهیم داشت، به نظر شما مذاکراتی غیر از موضوع هسته ای چه سرنوشتی برای ایران رقم خواهد زد؟

ببینید. آمریکایی ها هیچ حسن نیتی نسبت به روابط با ایران ندارند و همواره منافع آمریکایی ها در منطقه و همانطور که مقام معظم رهبری تعبیر فرمودند؛180درجه با ایران متفاوت است ، پس با درنظر گرفتن این موضوع، دیگر ما چه گفتگویی می توانیم درسایر موضوعات با آمریکا داشته باشیم، بنابراین بنده معتقدم عدم ورود به موضوعات غیر از مسائل هسته ای به خوبی از جانب مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است.

 

ایلام پویا:: به نظر شما فعالیت کسانی که عامدانه به دنبال عادی سازی روابط آمریکا با ایران هستند سرانجام به پروژه نفوذ آمریکا ختم خواهد شد؟

بله. چراکه آمریکایی ها همواره به دنبال نفوذ در مباحث اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در ایران هستند بنابراین بنده تاکید دارم نباید کسی عمدا و یا سهوا به پروژه نفوذ آمریکایی ها دامن بزند که اگر این اتفاق رخ دهد آن فرد و یا گروه خائن محسوب خواهند شد.

 

انتهای پیام/

,

آنچه امروز تحت عنوان نفوذ مطرح می شود، در واقع به رویکرد جدید آمریکایی ها علیه انقلاب اسلامی برمی گردد؛ آنها به دنبال ورود به محیط داخلی هستند و رهبر انقلاب با صراحت به این مسئله اشاره کردند و فرمودند،  اینها نیتشان این بود که مذاکرات هسته ای و توافق را وسیله ای قرار دهند تا در ایران نفوذ کنند.

پیرامون ابعاد موضوع پروژه نفوذ آمریکا علیه ایران و تحرکات برخی افراد مغرض و ساده لوح در رابطه با عادی سازی روابط با آمریکا با "سید حسین نقوی حسینی" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به گفتگو نشسته ایم.

متن کامل این گفت و گو را در ادامه می خوانید.

ایلام پویا::مقام معظم رهبری مجددا درباره تحرکات برخی برای افراد مغرض در رابطه با عادی سازی روابط با امریکا هشدار دادند، به نظر شما نگرانی مقام معظم رهبری در رابطه با موضوع مذکور چه ابعادی دارد؟

ابتدا باید به این نکته مهم اشاره کرد که تاریخ روابط امریکا با ایران، چه قبل از انقلاب که با شیوه کنترل سیاستمداران ایرانی و تسلط بر حاکمیت و چه بعد از انقلاب که در راستای مقابله بود چیزی جز دخالت، توطئه، جنایت و کودتا عاید کشورمان نکرد، که این امر هم مطمئنا برخواسته از خوی استکباری و سلطه گری آمریکاست؛ حتی بنده باید به این نکته اشاره کنم که خوی استکباری آمریکا نه تنها در طول تاریخ روابط با ایران تغییر نکرده که تشدید هم شده است؛ یعنی آمریکا حتی می خواهد از موضوع برجام نیز در جهت براندازی نظام ایران استفاده کند، بنابراین محور عملیات امریکایی ها برپایه براندازی شکل می گیرد که روزی آن را در برجام، روزی در فتنه، و روزی هم آن را در جنگ تحمیلی جستجو می کند. حتی بنده معتقدم آمریکایی ها ابایی برای اذعان دشمنی با ایران ندارند و همواره سیاستمداران شان اعلام می کنند که باید ما با ابزارهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را مورد براندازی قرار دهیم، بنابراین وقتی مشاهده می شود که تفکر و رفتار آمریکایی ها تغییری نمی کند. این خود نگرانی ایجاد می کند و نگرانی مقام معظم رهبری نیز در این رابطه به حق است.

 

ایلام پویا:: به نظر شما این براندازی در حال حاضر به چه شکل عرض اندام می کند؟

ابزارهای آمریکایی ها دیپلماسی لبخند، سیاست های مذاکره و گفتگو است که بنده معتقدم در این مرحله موضوعات حتی نگران کننده تر است لذا زمانی که آمریکایی ها صراحتا با ایران دشمنی می کنند فهم این موضوع برای ملت بسیارآسان است اما وقتی با دیپلماسی لبخند، بیان مذاکره و ظاهر سازی قصد ورود به کشور را دارند دیگر کار از قبل سخت تر می شود؛ بنابراین مقام معظم رهبری نگران این هستند که امریکایی ها مجددا با بزک جدیدی راه های نفوذ اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور را پیدا نکنند و به تاسی از هدف براندازی خود، اما به روش دیگر که رهبری ازآن به نام "استحاله نظام" یاد می کنند، به اهداف خود نرسند.

 

ایلام پویا:: مقام معظم رهبری در بیانات اخیر خود عنوان کردند که امریکایی از طریق برخی افراد مغرض و یا ساده لوح هدف عادی سازی روابط با ایران را پیگیری می کنند. کمی درباره ماهیت این افراد توضیح دهید؟

باید به این نکته اشاره کنم که ملت ایران آمریکا را به عنوان یک جنایت کار و شیطان بزرگ می داند اما در حال حاضر برخی از جریانات به طور عمد به دنبال تطهیر و بزک آمریکا هستند؛ یعنی به صورت آگاهانه موضوع عادی سازی روابط با آمریکا را پیگیری می کنند و حتی می کوشند چهره دیگری از آمریکا را نشان دهند. حتی بنده معتقدم این گروه ها عمدا دست به چنین اقداماتی می زنند ودر درون سیستم، دولت و تشکیلات سیاسی به عنوان عامل نقش آفرینی می کنند؛ همانطور که ما این موضوع را درفتنه 88  هم مشاهده کردیم.

 

ایلام پویا:: به نظر شما گروهی که ساده لوحانه به موضوع عادی سازی روابط با آمریکا می اندیشند، به چه نحوی فکر می کنند؟

معتقدم این عده از روی غفلت و سهل انگاری در پازل موضوع عادی سازی روابط با آمریکا قرار گرفته اند و فکر می کنند که نزدیکی، رابطه و مذاکره با آمریکا می تواند مشکلات اقتصادی را حل و حتی باعث رونق اقتصادی شود در حالی که ما امروز مشاهده می کنیم، کشورهایی که درکنار آمریکا هستند با چه بحران هایی روبه رو هستند، بنابراین این عده هم سهوا و از روی غفلت جاده صاف کن آمریکایی ها شده اند که ما به این گروه خیلی انتقاد نداریم و اعتقاد داریم صداو سیما و مجامع عمومی باید  در آگاهی دادن به این افراد همت کنند اما عمده نگرانی های ما هموراه از سوی کسانی بوده که به نوعی عامل هستند و عمدا موضوع عادی سازی روابط با آمریکا را پیگیری می کنند که قطعا روی تذکرات رهبری هم به سمت این گروه هاست.

 

ایلام پویا:: شما در مصاحبه اخیر خود با یکی از خبرگزاری ها از ماهیت گروهی به نام "کاسبان برجام"پرده برداشتید، به نظر شما با توجه به اینکه گروه هایی که عامدانه به دنبال عادی سازی روابط با آمریکا هستند و قطعا منافعی را در پشت این روابط جستجو می کنند و می توانند همان کاسبان برجام تلقی شوند؟

بله. بعد از برجام و به تعبیر رئیس جمهور که گفتند: "کرکره ها و دکان های جدیدی بالا رفته است" می توان ماهیت این افراد را در کاسبی از برجام دید؛ یعنی قشری که ثروت اندوز است و در حال حاضر منافع خود را در روابط حسنه با آمریکا می بیند و معتقد است که منافعش تنها در صورت حسنه شدن روابط ایران و آمریکا تضمین خواهد شد که این دیدگاه بسیار نگران کننده بوده و قطعا حفظ ثروتمند ماندن این قشر،حتی می تواند موجب به خاک سیاه نشستن کشور شود.

 

ایلام پویا:: به نظر شما چطور می شود کاسبان برجام را شناسایی کرد؟

اگر تحلیلی بر آمارهای اقتصادی امروز داشته باشیم، یعنی اینکه کمی به اظهارات وزاری اقتصادی دولت توجه کنیم می بینیم که آنها سیگنال، اعداد و ارقام و مطالبی را می گویند که حتی این اظهارات مغایر است با دیدگاه تئوریسین های درونی دولت که اخیرا هم حتی آقای طیب نیا وزیر اقتصاد به آن اشاراتی داشته و گفته که "ما در میدان هستیم. ولی اطراف آقای رئیس جمهور یکسری تئوری پرداز وجود دارد که با تئوریشان به رئیس جمهور خط وذهنیت می دهند" یعنی اینکه آقای طیب نیا به طور غیر شفاف عنوان می کنند که ما در میدان هستیم و با وجود اینکه در میدانیم ،نمی توانیم واقعیات را منتقل کنیم و بگوییم که چه اتفاقاتی در حال وقوع است. بنابراین این خود یک واقعیتی است که نباید پنهان بماند.

 

ایلام پویا:: پس با این اظهارات باید گفت که رفتار درونی دولت باعث برخی گرایشات شده است؟

حداقل می توانم بگویم که بدنه اصلی در حلقه نزدیک دولت قرار دارد.

 

ایلام پویا:: با چه فرمولی به این مسئله پی می برید؟

خب ما شاهدیم و می بینیم اقشار و طبقاتی که در دولت های اقتصادی مقاومتی هستند به طور غیر مستقیم عنوان می کنند که متضرر شده اند که این امر خود نشان می دهد عدم روابط با امریکا باعث شده تا کاسبی آنها تعطیل شود. بنابراین اگر روابط ایران با غرب بویژه آمریکا حسنه شود این کسب و کار آنهاست که رونق خواهد گرفت. همچنین بنده معتقدم این افراد در مقطعی پشت دولت بوده اند و همواره در 10 سال اخیر حرفشان این بوده که عدم روابط با آمریکا ما را بیچاره و دکان ما را تعطیل کرده است و همچنین باید گفت که این افراد به دلایل مورد ذکر در مقطعی از دولت روحانی حمایت کرده اند و امروز هم به دنبال مطالبات خود از دولت روحانی هستند.

 

ایلام پویا:: پس با این اظهارت باید گفت که حفظ امنیت نظام به نحوی در مسائل اقتصادی اشخاصی خلط شده است؟

اگر بخواهیم بهتر بگوییم، باید بگوییم که در واقع حفظ امنیت نظام مورد معامله افرادی قرار گرفته است، آنهم افرادی که محور فعالیت اقتصادیشان بر مبنای تولید نبوده و همواره به تجارت فکر می کنند که این مسئله خود به نگرانی ها دامن می زند .حتی بنده شما را به اظهارات اخیر آقای نعمت زاده ارجاع می دهم که وی در اظهارات اخیر خود به کلید واژه هایی اشاره می کند که در صورت تحلیل آنها می توانیم به عمق فاجعه دست پیدا کنیم.

 

ایلام پویا:: کمی شفاف تر در این رابطه توضیح دهید؟مثلا باید به کدام بخش از اظهارات آقای نعمت زاده توجه می شد؟

مثلا اظهارات ایشان در موضوع خودروسازی و یا صنایع سنگین که ایشان پیرامون این مسائل به نکاتی اشاره می کنند که توجهات را به خود جلب می کند. مثلا ایشان اخیرا گفته اند که "برخی فکر می کنند لغو تحریم ها باعث رونق اقتصادی می شود. نه اینطور نیست، لغو تحریم ها مشکلات اقتصادی ما را حل نمی کند" که بنده معتقدم اینگونه اظهارات عقبه ای دارد.

 

ایلام پویا:: پس می توان به نوعی گفت که این رفتار دولت است که به موضوع عادی سازی روابط آمریکا با ایران دامن می زند؟

بله. البته این رفتار از سوی بخشی از دولت ساطع می شود.

 

ایلام پویا:: بگذارید سوال بعدی ام را اینطور بپرسم؛ طبق خطوط قرمز نظام، مقام معظم رهبری همواره تاکید داشته اند که ما به غیر از موضوعات هسته ای هیچ مذاکره ای با آمریکا نخواهیم داشت، به نظر شما مذاکراتی غیر از موضوع هسته ای چه سرنوشتی برای ایران رقم خواهد زد؟

ببینید. آمریکایی ها هیچ حسن نیتی نسبت به روابط با ایران ندارند و همواره منافع آمریکایی ها در منطقه و همانطور که مقام معظم رهبری تعبیر فرمودند؛180درجه با ایران متفاوت است ، پس با درنظر گرفتن این موضوع، دیگر ما چه گفتگویی می توانیم درسایر موضوعات با آمریکا داشته باشیم، بنابراین بنده معتقدم عدم ورود به موضوعات غیر از مسائل هسته ای به خوبی از جانب مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است.

 

ایلام پویا:: به نظر شما فعالیت کسانی که عامدانه به دنبال عادی سازی روابط آمریکا با ایران هستند سرانجام به پروژه نفوذ آمریکا ختم خواهد شد؟

بله. چراکه آمریکایی ها همواره به دنبال نفوذ در مباحث اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در ایران هستند بنابراین بنده تاکید دارم نباید کسی عمدا و یا سهوا به پروژه نفوذ آمریکایی ها دامن بزند که اگر این اتفاق رخ دهد آن فرد و یا گروه خائن محسوب خواهند شد.

 

انتهای پیام/

,

آنچه امروز تحت عنوان نفوذ مطرح می شود، در واقع به رویکرد جدید آمریکایی ها علیه انقلاب اسلامی برمی گردد؛ آنها به دنبال ورود به محیط داخلی هستند و رهبر انقلاب با صراحت به این مسئله اشاره کردند و فرمودند،  اینها نیتشان این بود که مذاکرات هسته ای و توافق را وسیله ای قرار دهند تا در ایران نفوذ کنند.

پیرامون ابعاد موضوع پروژه نفوذ آمریکا علیه ایران و تحرکات برخی افراد مغرض و ساده لوح در رابطه با عادی سازی روابط با آمریکا با "سید حسین نقوی حسینی" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به گفتگو نشسته ایم.

متن کامل این گفت و گو را در ادامه می خوانید.

ایلام پویا::مقام معظم رهبری مجددا درباره تحرکات برخی برای افراد مغرض در رابطه با عادی سازی روابط با امریکا هشدار دادند، به نظر شما نگرانی مقام معظم رهبری در رابطه با موضوع مذکور چه ابعادی دارد؟

ابتدا باید به این نکته مهم اشاره کرد که تاریخ روابط امریکا با ایران، چه قبل از انقلاب که با شیوه کنترل سیاستمداران ایرانی و تسلط بر حاکمیت و چه بعد از انقلاب که در راستای مقابله بود چیزی جز دخالت، توطئه، جنایت و کودتا عاید کشورمان نکرد، که این امر هم مطمئنا برخواسته از خوی استکباری و سلطه گری آمریکاست؛ حتی بنده باید به این نکته اشاره کنم که خوی استکباری آمریکا نه تنها در طول تاریخ روابط با ایران تغییر نکرده که تشدید هم شده است؛ یعنی آمریکا حتی می خواهد از موضوع برجام نیز در جهت براندازی نظام ایران استفاده کند، بنابراین محور عملیات امریکایی ها برپایه براندازی شکل می گیرد که روزی آن را در برجام، روزی در فتنه، و روزی هم آن را در جنگ تحمیلی جستجو می کند. حتی بنده معتقدم آمریکایی ها ابایی برای اذعان دشمنی با ایران ندارند و همواره سیاستمداران شان اعلام می کنند که باید ما با ابزارهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را مورد براندازی قرار دهیم، بنابراین وقتی مشاهده می شود که تفکر و رفتار آمریکایی ها تغییری نمی کند. این خود نگرانی ایجاد می کند و نگرانی مقام معظم رهبری نیز در این رابطه به حق است.

 

ایلام پویا:: به نظر شما این براندازی در حال حاضر به چه شکل عرض اندام می کند؟

ابزارهای آمریکایی ها دیپلماسی لبخند، سیاست های مذاکره و گفتگو است که بنده معتقدم در این مرحله موضوعات حتی نگران کننده تر است لذا زمانی که آمریکایی ها صراحتا با ایران دشمنی می کنند فهم این موضوع برای ملت بسیارآسان است اما وقتی با دیپلماسی لبخند، بیان مذاکره و ظاهر سازی قصد ورود به کشور را دارند دیگر کار از قبل سخت تر می شود؛ بنابراین مقام معظم رهبری نگران این هستند که امریکایی ها مجددا با بزک جدیدی راه های نفوذ اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور را پیدا نکنند و به تاسی از هدف براندازی خود، اما به روش دیگر که رهبری ازآن به نام "استحاله نظام" یاد می کنند، به اهداف خود نرسند.

 

ایلام پویا:: مقام معظم رهبری در بیانات اخیر خود عنوان کردند که امریکایی از طریق برخی افراد مغرض و یا ساده لوح هدف عادی سازی روابط با ایران را پیگیری می کنند. کمی درباره ماهیت این افراد توضیح دهید؟

باید به این نکته اشاره کنم که ملت ایران آمریکا را به عنوان یک جنایت کار و شیطان بزرگ می داند اما در حال حاضر برخی از جریانات به طور عمد به دنبال تطهیر و بزک آمریکا هستند؛ یعنی به صورت آگاهانه موضوع عادی سازی روابط با آمریکا را پیگیری می کنند و حتی می کوشند چهره دیگری از آمریکا را نشان دهند. حتی بنده معتقدم این گروه ها عمدا دست به چنین اقداماتی می زنند ودر درون سیستم، دولت و تشکیلات سیاسی به عنوان عامل نقش آفرینی می کنند؛ همانطور که ما این موضوع را درفتنه 88  هم مشاهده کردیم.

 

ایلام پویا:: به نظر شما گروهی که ساده لوحانه به موضوع عادی سازی روابط با آمریکا می اندیشند، به چه نحوی فکر می کنند؟

معتقدم این عده از روی غفلت و سهل انگاری در پازل موضوع عادی سازی روابط با آمریکا قرار گرفته اند و فکر می کنند که نزدیکی، رابطه و مذاکره با آمریکا می تواند مشکلات اقتصادی را حل و حتی باعث رونق اقتصادی شود در حالی که ما امروز مشاهده می کنیم، کشورهایی که درکنار آمریکا هستند با چه بحران هایی روبه رو هستند، بنابراین این عده هم سهوا و از روی غفلت جاده صاف کن آمریکایی ها شده اند که ما به این گروه خیلی انتقاد نداریم و اعتقاد داریم صداو سیما و مجامع عمومی باید  در آگاهی دادن به این افراد همت کنند اما عمده نگرانی های ما هموراه از سوی کسانی بوده که به نوعی عامل هستند و عمدا موضوع عادی سازی روابط با آمریکا را پیگیری می کنند که قطعا روی تذکرات رهبری هم به سمت این گروه هاست.

 

ایلام پویا:: شما در مصاحبه اخیر خود با یکی از خبرگزاری ها از ماهیت گروهی به نام "کاسبان برجام"پرده برداشتید، به نظر شما با توجه به اینکه گروه هایی که عامدانه به دنبال عادی سازی روابط با آمریکا هستند و قطعا منافعی را در پشت این روابط جستجو می کنند و می توانند همان کاسبان برجام تلقی شوند؟

بله. بعد از برجام و به تعبیر رئیس جمهور که گفتند: "کرکره ها و دکان های جدیدی بالا رفته است" می توان ماهیت این افراد را در کاسبی از برجام دید؛ یعنی قشری که ثروت اندوز است و در حال حاضر منافع خود را در روابط حسنه با آمریکا می بیند و معتقد است که منافعش تنها در صورت حسنه شدن روابط ایران و آمریکا تضمین خواهد شد که این دیدگاه بسیار نگران کننده بوده و قطعا حفظ ثروتمند ماندن این قشر،حتی می تواند موجب به خاک سیاه نشستن کشور شود.

 

ایلام پویا:: به نظر شما چطور می شود کاسبان برجام را شناسایی کرد؟

اگر تحلیلی بر آمارهای اقتصادی امروز داشته باشیم، یعنی اینکه کمی به اظهارات وزاری اقتصادی دولت توجه کنیم می بینیم که آنها سیگنال، اعداد و ارقام و مطالبی را می گویند که حتی این اظهارات مغایر است با دیدگاه تئوریسین های درونی دولت که اخیرا هم حتی آقای طیب نیا وزیر اقتصاد به آن اشاراتی داشته و گفته که "ما در میدان هستیم. ولی اطراف آقای رئیس جمهور یکسری تئوری پرداز وجود دارد که با تئوریشان به رئیس جمهور خط وذهنیت می دهند" یعنی اینکه آقای طیب نیا به طور غیر شفاف عنوان می کنند که ما در میدان هستیم و با وجود اینکه در میدانیم ،نمی توانیم واقعیات را منتقل کنیم و بگوییم که چه اتفاقاتی در حال وقوع است. بنابراین این خود یک واقعیتی است که نباید پنهان بماند.

 

ایلام پویا:: پس با این اظهارات باید گفت که رفتار درونی دولت باعث برخی گرایشات شده است؟

حداقل می توانم بگویم که بدنه اصلی در حلقه نزدیک دولت قرار دارد.

 

ایلام پویا:: با چه فرمولی به این مسئله پی می برید؟

خب ما شاهدیم و می بینیم اقشار و طبقاتی که در دولت های اقتصادی مقاومتی هستند به طور غیر مستقیم عنوان می کنند که متضرر شده اند که این امر خود نشان می دهد عدم روابط با امریکا باعث شده تا کاسبی آنها تعطیل شود. بنابراین اگر روابط ایران با غرب بویژه آمریکا حسنه شود این کسب و کار آنهاست که رونق خواهد گرفت. همچنین بنده معتقدم این افراد در مقطعی پشت دولت بوده اند و همواره در 10 سال اخیر حرفشان این بوده که عدم روابط با آمریکا ما را بیچاره و دکان ما را تعطیل کرده است و همچنین باید گفت که این افراد به دلایل مورد ذکر در مقطعی از دولت روحانی حمایت کرده اند و امروز هم به دنبال مطالبات خود از دولت روحانی هستند.

 

ایلام پویا:: پس با این اظهارت باید گفت که حفظ امنیت نظام به نحوی در مسائل اقتصادی اشخاصی خلط شده است؟

اگر بخواهیم بهتر بگوییم، باید بگوییم که در واقع حفظ امنیت نظام مورد معامله افرادی قرار گرفته است، آنهم افرادی که محور فعالیت اقتصادیشان بر مبنای تولید نبوده و همواره به تجارت فکر می کنند که این مسئله خود به نگرانی ها دامن می زند .حتی بنده شما را به اظهارات اخیر آقای نعمت زاده ارجاع می دهم که وی در اظهارات اخیر خود به کلید واژه هایی اشاره می کند که در صورت تحلیل آنها می توانیم به عمق فاجعه دست پیدا کنیم.

 

ایلام پویا:: کمی شفاف تر در این رابطه توضیح دهید؟مثلا باید به کدام بخش از اظهارات آقای نعمت زاده توجه می شد؟

مثلا اظهارات ایشان در موضوع خودروسازی و یا صنایع سنگین که ایشان پیرامون این مسائل به نکاتی اشاره می کنند که توجهات را به خود جلب می کند. مثلا ایشان اخیرا گفته اند که "برخی فکر می کنند لغو تحریم ها باعث رونق اقتصادی می شود. نه اینطور نیست، لغو تحریم ها مشکلات اقتصادی ما را حل نمی کند" که بنده معتقدم اینگونه اظهارات عقبه ای دارد.

 

ایلام پویا:: پس می توان به نوعی گفت که این رفتار دولت است که به موضوع عادی سازی روابط آمریکا با ایران دامن می زند؟

بله. البته این رفتار از سوی بخشی از دولت ساطع می شود.

 

ایلام پویا:: بگذارید سوال بعدی ام را اینطور بپرسم؛ طبق خطوط قرمز نظام، مقام معظم رهبری همواره تاکید داشته اند که ما به غیر از موضوعات هسته ای هیچ مذاکره ای با آمریکا نخواهیم داشت، به نظر شما مذاکراتی غیر از موضوع هسته ای چه سرنوشتی برای ایران رقم خواهد زد؟

ببینید. آمریکایی ها هیچ حسن نیتی نسبت به روابط با ایران ندارند و همواره منافع آمریکایی ها در منطقه و همانطور که مقام معظم رهبری تعبیر فرمودند؛180درجه با ایران متفاوت است ، پس با درنظر گرفتن این موضوع، دیگر ما چه گفتگویی می توانیم درسایر موضوعات با آمریکا داشته باشیم، بنابراین بنده معتقدم عدم ورود به موضوعات غیر از مسائل هسته ای به خوبی از جانب مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است.

 

ایلام پویا:: به نظر شما فعالیت کسانی که عامدانه به دنبال عادی سازی روابط آمریکا با ایران هستند سرانجام به پروژه نفوذ آمریکا ختم خواهد شد؟

بله. چراکه آمریکایی ها همواره به دنبال نفوذ در مباحث اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در ایران هستند بنابراین بنده تاکید دارم نباید کسی عمدا و یا سهوا به پروژه نفوذ آمریکایی ها دامن بزند که اگر این اتفاق رخ دهد آن فرد و یا گروه خائن محسوب خواهند شد.

 

انتهای پیام/

,

آنچه امروز تحت عنوان نفوذ مطرح می شود، در واقع به رویکرد جدید آمریکایی ها علیه انقلاب اسلامی برمی گردد؛ آنها به دنبال ورود به محیط داخلی هستند و رهبر انقلاب با صراحت به این مسئله اشاره کردند و فرمودند،  اینها نیتشان این بود که مذاکرات هسته ای و توافق را وسیله ای قرار دهند تا در ایران نفوذ کنند.

,

پیرامون ابعاد موضوع پروژه نفوذ آمریکا علیه ایران و تحرکات برخی افراد مغرض و ساده لوح در رابطه با عادی سازی روابط با آمریکا با "سید حسین نقوی حسینی" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به گفتگو نشسته ایم.

,

متن کامل این گفت و گو را در ادامه می خوانید.

,

ایلام پویا::مقام معظم رهبری مجددا درباره تحرکات برخی برای افراد مغرض در رابطه با عادی سازی روابط با امریکا هشدار دادند، به نظر شما نگرانی مقام معظم رهبری در رابطه با موضوع مذکور چه ابعادی دارد؟

, ایلام پویا,

ابتدا باید به این نکته مهم اشاره کرد که تاریخ روابط امریکا با ایران، چه قبل از انقلاب که با شیوه کنترل سیاستمداران ایرانی و تسلط بر حاکمیت و چه بعد از انقلاب که در راستای مقابله بود چیزی جز دخالت، توطئه، جنایت و کودتا عاید کشورمان نکرد، که این امر هم مطمئنا برخواسته از خوی استکباری و سلطه گری آمریکاست؛ حتی بنده باید به این نکته اشاره کنم که خوی استکباری آمریکا نه تنها در طول تاریخ روابط با ایران تغییر نکرده که تشدید هم شده است؛ یعنی آمریکا حتی می خواهد از موضوع برجام نیز در جهت براندازی نظام ایران استفاده کند، بنابراین محور عملیات امریکایی ها برپایه براندازی شکل می گیرد که روزی آن را در برجام، روزی در فتنه، و روزی هم آن را در جنگ تحمیلی جستجو می کند. حتی بنده معتقدم آمریکایی ها ابایی برای اذعان دشمنی با ایران ندارند و همواره سیاستمداران شان اعلام می کنند که باید ما با ابزارهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را مورد براندازی قرار دهیم، بنابراین وقتی مشاهده می شود که تفکر و رفتار آمریکایی ها تغییری نمی کند. این خود نگرانی ایجاد می کند و نگرانی مقام معظم رهبری نیز در این رابطه به حق است.

,

 

,

ایلام پویا:: به نظر شما این براندازی در حال حاضر به چه شکل عرض اندام می کند؟

, ایلام پویا,

ابزارهای آمریکایی ها دیپلماسی لبخند، سیاست های مذاکره و گفتگو است که بنده معتقدم در این مرحله موضوعات حتی نگران کننده تر است لذا زمانی که آمریکایی ها صراحتا با ایران دشمنی می کنند فهم این موضوع برای ملت بسیارآسان است اما وقتی با دیپلماسی لبخند، بیان مذاکره و ظاهر سازی قصد ورود به کشور را دارند دیگر کار از قبل سخت تر می شود؛ بنابراین مقام معظم رهبری نگران این هستند که امریکایی ها مجددا با بزک جدیدی راه های نفوذ اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور را پیدا نکنند و به تاسی از هدف براندازی خود، اما به روش دیگر که رهبری ازآن به نام "استحاله نظام" یاد می کنند، به اهداف خود نرسند.

,

 

,

ایلام پویا:: مقام معظم رهبری در بیانات اخیر خود عنوان کردند که امریکایی از طریق برخی افراد مغرض و یا ساده لوح هدف عادی سازی روابط با ایران را پیگیری می کنند. کمی درباره ماهیت این افراد توضیح دهید؟

, ایلام پویا,

باید به این نکته اشاره کنم که ملت ایران آمریکا را به عنوان یک جنایت کار و شیطان بزرگ می داند اما در حال حاضر برخی از جریانات به طور عمد به دنبال تطهیر و بزک آمریکا هستند؛ یعنی به صورت آگاهانه موضوع عادی سازی روابط با آمریکا را پیگیری می کنند و حتی می کوشند چهره دیگری از آمریکا را نشان دهند. حتی بنده معتقدم این گروه ها عمدا دست به چنین اقداماتی می زنند ودر درون سیستم، دولت و تشکیلات سیاسی به عنوان عامل نقش آفرینی می کنند؛ همانطور که ما این موضوع را درفتنه 88  هم مشاهده کردیم.

,

 

,

ایلام پویا:: به نظر شما گروهی که ساده لوحانه به موضوع عادی سازی روابط با آمریکا می اندیشند، به چه نحوی فکر می کنند؟

, ایلام پویا,

معتقدم این عده از روی غفلت و سهل انگاری در پازل موضوع عادی سازی روابط با آمریکا قرار گرفته اند و فکر می کنند که نزدیکی، رابطه و مذاکره با آمریکا می تواند مشکلات اقتصادی را حل و حتی باعث رونق اقتصادی شود در حالی که ما امروز مشاهده می کنیم، کشورهایی که درکنار آمریکا هستند با چه بحران هایی روبه رو هستند، بنابراین این عده هم سهوا و از روی غفلت جاده صاف کن آمریکایی ها شده اند که ما به این گروه خیلی انتقاد نداریم و اعتقاد داریم صداو سیما و مجامع عمومی باید  در آگاهی دادن به این افراد همت کنند اما عمده نگرانی های ما هموراه از سوی کسانی بوده که به نوعی عامل هستند و عمدا موضوع عادی سازی روابط با آمریکا را پیگیری می کنند که قطعا روی تذکرات رهبری هم به سمت این گروه هاست.

,

 

,

ایلام پویا:: شما در مصاحبه اخیر خود با یکی از خبرگزاری ها از ماهیت گروهی به نام "کاسبان برجام"پرده برداشتید، به نظر شما با توجه به اینکه گروه هایی که عامدانه به دنبال عادی سازی روابط با آمریکا هستند و قطعا منافعی را در پشت این روابط جستجو می کنند و می توانند همان کاسبان برجام تلقی شوند؟

, ا, یلام پویا,

بله. بعد از برجام و به تعبیر رئیس جمهور که گفتند: "کرکره ها و دکان های جدیدی بالا رفته است" می توان ماهیت این افراد را در کاسبی از برجام دید؛ یعنی قشری که ثروت اندوز است و در حال حاضر منافع خود را در روابط حسنه با آمریکا می بیند و معتقد است که منافعش تنها در صورت حسنه شدن روابط ایران و آمریکا تضمین خواهد شد که این دیدگاه بسیار نگران کننده بوده و قطعا حفظ ثروتمند ماندن این قشر،حتی می تواند موجب به خاک سیاه نشستن کشور شود.

,

 

,

ایلام پویا:: به نظر شما چطور می شود کاسبان برجام را شناسایی کرد؟

, ایلام پویا,

اگر تحلیلی بر آمارهای اقتصادی امروز داشته باشیم، یعنی اینکه کمی به اظهارات وزاری اقتصادی دولت توجه کنیم می بینیم که آنها سیگنال، اعداد و ارقام و مطالبی را می گویند که حتی این اظهارات مغایر است با دیدگاه تئوریسین های درونی دولت که اخیرا هم حتی آقای طیب نیا وزیر اقتصاد به آن اشاراتی داشته و گفته که "ما در میدان هستیم. ولی اطراف آقای رئیس جمهور یکسری تئوری پرداز وجود دارد که با تئوریشان به رئیس جمهور خط وذهنیت می دهند" یعنی اینکه آقای طیب نیا به طور غیر شفاف عنوان می کنند که ما در میدان هستیم و با وجود اینکه در میدانیم ،نمی توانیم واقعیات را منتقل کنیم و بگوییم که چه اتفاقاتی در حال وقوع است. بنابراین این خود یک واقعیتی است که نباید پنهان بماند.

,

 

,

ایلام پویا:: پس با این اظهارات باید گفت که رفتار درونی دولت باعث برخی گرایشات شده است؟

, ایلام پویا,

حداقل می توانم بگویم که بدنه اصلی در حلقه نزدیک دولت قرار دارد.

,

 

,

ایلام پویا:: با چه فرمولی به این مسئله پی می برید؟

, ایلام پویا,

خب ما شاهدیم و می بینیم اقشار و طبقاتی که در دولت های اقتصادی مقاومتی هستند به طور غیر مستقیم عنوان می کنند که متضرر شده اند که این امر خود نشان می دهد عدم روابط با امریکا باعث شده تا کاسبی آنها تعطیل شود. بنابراین اگر روابط ایران با غرب بویژه آمریکا حسنه شود این کسب و کار آنهاست که رونق خواهد گرفت. همچنین بنده معتقدم این افراد در مقطعی پشت دولت بوده اند و همواره در 10 سال اخیر حرفشان این بوده که عدم روابط با آمریکا ما را بیچاره و دکان ما را تعطیل کرده است و همچنین باید گفت که این افراد به دلایل مورد ذکر در مقطعی از دولت روحانی حمایت کرده اند و امروز هم به دنبال مطالبات خود از دولت روحانی هستند.

,

 

,

ایلام پویا:: پس با این اظهارت باید گفت که حفظ امنیت نظام به نحوی در مسائل اقتصادی اشخاصی خلط شده است؟

, ایلام پویا,

اگر بخواهیم بهتر بگوییم، باید بگوییم که در واقع حفظ امنیت نظام مورد معامله افرادی قرار گرفته است، آنهم افرادی که محور فعالیت اقتصادیشان بر مبنای تولید نبوده و همواره به تجارت فکر می کنند که این مسئله خود به نگرانی ها دامن می زند .حتی بنده شما را به اظهارات اخیر آقای نعمت زاده ارجاع می دهم که وی در اظهارات اخیر خود به کلید واژه هایی اشاره می کند که در صورت تحلیل آنها می توانیم به عمق فاجعه دست پیدا کنیم.

,

 

,

ایلام پویا:: کمی شفاف تر در این رابطه توضیح دهید؟مثلا باید به کدام بخش از اظهارات آقای نعمت زاده توجه می شد؟

, ایلام پویا,

مثلا اظهارات ایشان در موضوع خودروسازی و یا صنایع سنگین که ایشان پیرامون این مسائل به نکاتی اشاره می کنند که توجهات را به خود جلب می کند. مثلا ایشان اخیرا گفته اند که "برخی فکر می کنند لغو تحریم ها باعث رونق اقتصادی می شود. نه اینطور نیست، لغو تحریم ها مشکلات اقتصادی ما را حل نمی کند" که بنده معتقدم اینگونه اظهارات عقبه ای دارد.

,

 

,

ایلام پویا:: پس می توان به نوعی گفت که این رفتار دولت است که به موضوع عادی سازی روابط آمریکا با ایران دامن می زند؟

, ایلام پویا,

بله. البته این رفتار از سوی بخشی از دولت ساطع می شود.

,

 

,

ایلام پویا:: بگذارید سوال بعدی ام را اینطور بپرسم؛ طبق خطوط قرمز نظام، مقام معظم رهبری همواره تاکید داشته اند که ما به غیر از موضوعات هسته ای هیچ مذاکره ای با آمریکا نخواهیم داشت، به نظر شما مذاکراتی غیر از موضوع هسته ای چه سرنوشتی برای ایران رقم خواهد زد؟

, ایلام پویا,

ببینید. آمریکایی ها هیچ حسن نیتی نسبت به روابط با ایران ندارند و همواره منافع آمریکایی ها در منطقه و همانطور که مقام معظم رهبری تعبیر فرمودند؛180درجه با ایران متفاوت است ، پس با درنظر گرفتن این موضوع، دیگر ما چه گفتگویی می توانیم درسایر موضوعات با آمریکا داشته باشیم، بنابراین بنده معتقدم عدم ورود به موضوعات غیر از مسائل هسته ای به خوبی از جانب مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است.

,

 

,

ایلام پویا:: به نظر شما فعالیت کسانی که عامدانه به دنبال عادی سازی روابط آمریکا با ایران هستند سرانجام به پروژه نفوذ آمریکا ختم خواهد شد؟

, ایلام پویا,

بله. چراکه آمریکایی ها همواره به دنبال نفوذ در مباحث اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در ایران هستند بنابراین بنده تاکید دارم نباید کسی عمدا و یا سهوا به پروژه نفوذ آمریکایی ها دامن بزند که اگر این اتفاق رخ دهد آن فرد و یا گروه خائن محسوب خواهند شد.

,

 

,

انتهای پیام/

,

 

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه