logo
جمعه 24 مهر 1405 | جمعه 16 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. وقتی شعارهای توسعه به ابتذال و رکود ختم شد/ از بیم و امید تا سقوط گیشه و محتوا
  2. پالس غربگراها به دشمن برای فشار به ملت! /از ورثه "هاشمی‌رفسنجانی" تا "ظریف" به دنبال عقب نشینی ملت در برابر آمریکا!
  3. انزوای ایران یا شکست راهبردی آمریکا؟
  4. قلعه‌نویی: دلیلی برای تغییر همکارانم نمی‌بینم/ هیچ وساطتی برای بیرانوند نمی‌کنم
  5. آیا پلتفرم‌ها قصه را قربانی الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی کرده‌اند؟
  6. آقای روبیو؛ تاریخ بخوانید تا بفهمید دشمنان ایران چگونه زانو می زنند/ طعم تلخ شکست را به شما خواهیم چشاند
  7. چرا ناتوانی عربستان در برابر انصارالله یمن آشکار شد؟/ شکست رژیم سعودی در چند جبهه!
  8. مذاکرات دمشق و تل‌آویو زیر سایه تداوم اشغال؛ توافق امنیتی در هاله‌ای از ابهام
  9. توهم فروشی 105 دلاری بازار کاغذی؛ نفت فیزیکی از ۱۵۰ دلار گذشت
  10. گمانه‌زنی ممنوع؛ لطفا تکلیف این پرونده را سریعتر روشن کنید/ آسانی، استقلال و سه پرسش مهم
  11. سیستم طاغوتی نمایش در ایران
  12. آقای ظریف؛ مذاکرات شما جنگ را به کشور تحمیل کرد، آدرس غلط ندهید/ ایران درحال امتیازدهی بود که آمریکا جنگ را انتخاب کرد!
  13. اوکراین و اروپا برای ترامپ اولویت ندارد/ گازوئيل روسیه به این زودی ها به آمریکا نمی رسد
  14. زنگ خطر جمعیتی در ایران؛ از کاهش موالید تا شتاب سالمندی
  15. جام جهان‌نما؛ حافظ و معماری رندی، معنا و زمانه
  16. دیوان کیفری بین‌المللی زیر ضرب تحریم‌های آمریکا؛ پرونده نتانیاهو در کانون تقابل
  17. چند پرسش کلیدی درباره قرارداد یاسر آسانی و استقلال/ اثر حقوقی یک قرارداد مبهم؛ لطفا شفاف سازی کنید
  18. مقصر تولید فیلم‌هایی چون «خانم والده» چه کسانی هستند؟
  19. "مهسا" اسم رمز آشوب بود، اما "افتخاری" افتخار سيستان/ سلبریتی ها و رسوایی سکوت در برابر ترور یک زن ایرانی!
  20. دست یاری دراز کردن عربستان به سمت کشورهای‌دیگر اعتراف به ناتوانی در برابر انصارالله است/ مقامات سعودی دچار افسردگی شدند

یک متخصص روانشناسی بالینی متذکر شد؛

اجرای طرح تحول سلامت بار روانی بیماران را کاهش می‌دهد

اجرای طرح تحول سلامت بار روانی بیماران را کاهش می‌دهد
یک متخصص روانشناسی گفت: نظام سلامت در سطح یک پیشگیری و با آگاهی‌بخشی به مردم و حل موضوع هزینه‌های درمان، می‌تواند میزان اختلالات روحی و روانی را کم کرده و بار روانی بیماران را کاهش دهد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عباس مسجدی آرانی، در گفت‌وگو با خبرنگار سینا درباره اثرات مثبت طرح تحول سلامت بر روان بیماران و خانواده‌هایشان از زمان اجرایی شدن آن،‌ گفت: یکی از ابعاد مهم سلامت که مورد توجه سازمان جهانی بهداشت و مسئولان سلامت کشور است، سلامت روح و روان بیماران است.

این متخصص روانشناسی بالینی ادامه داد: سلامت از نگاه سازمان جهانی بهداشت؛ سلامت جسم، روح و روان، معنوی و اجتماعی است که خوشبختانه با اجرایی شدن طرح تحول سلامت، کیفیت خدمات در بخش سلامت جسم ارتقاء زیادی یافته است؛ نتایج و اثرات ارزشمند این طرح را مقایسه با اقداماتی که قبل از اجرایی شدن طرح و از اوایل انقلاب انجام شده است، این موضوع را اثبات می‌کند که یکی از افتخارات سلامت کشور ما محسوب می‌شود؛ اما از آنجایی‌که در ابعاد سلامت معنوی و اجتماعی برنامه ریزی نکرده بودیم، متاسفانه در این بخش غفلت کردیم و به استانداردهای مورجه توجه سازمان جهانی بهداشت نرسیدیم.

افزایش اختلالات روانی در جامعه ایرانی
وی افزود: علی‌رغم اینکه کشور ما دارای فرهنگ غنی است و بیش از کشورهایی که سلامت روان را وجهه همت قرار داده‌اند و این موضوع را مهم می‌داند، اما آمارها نشان می‌دهد میزان اختلالات روانی در جامعه ایرانی رو به افزایش است.

مسجدی، علت‌های مختلفی از جمله تزلزل خانواده‌ها، ازدواج و طلاق، آسیب‌های ناشی از فضاهای مجازی، مواد مخدر، الکل و افزایش خشونت را از نتایج این اختلالات و جزو مشکلات اجتماعی برشمرد.

پیشگیری سطح یک، بار مالی نظام سلامت را کاهش می‌دهد
این متخصص روانشناسی بالینی گفت: اگر با نگاه اقتصاد مقاومتی به بحث سلامت روح و روان نگاه کنیم؛ تغییر باورها، اعتقادات و افکار در حوزه سلامت و روان می‌تواند در پیشگیری درجه یک، برای مردم خدمتی را به ارمغان بیاورد؛ نظام سلامت در سطح یک پیشگیری که آگاهی‌بخشی به مردم است و حل مشکلات مالی بیماران در بخش بستری، دارو و غیره می‌تواند میزان اختلالات روحی و روانی را کم کند و بار مالی این موضوع بر طرح تحول و نظام سلامت را کاهش دهد.

وی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بیمار نباید دغدغه‌ای جز بیماری خود داشته باشد، اظهار داشت: رفع دغدغه‌های بیمار جزء آرزوهای دیرینه همه دلسوزان نظام از ابتدای انقلاب تاکنون بوده است و وزارت بهداشت که متولی بحث نظام سلامت کشور است با اجرای طرح گفته شده تاحدودی به فرموده مقام معظم رهبری جامعه عمل پوشانیده است.

مسجدی، متذکر شد: گرچه اکنون نظام سلامت خدمات خوبی را ارائه می‌کند اما کافی نیست و اعتبارات لازم، نظارت، پایش، تداوم طرح و برنامه ریزی مستمر لازم است تا به اهداف خود برسیم و غفلت در ابعاد سلامت روان را جبران کنیم.

استفاده از فضای مجازی موجب تزلزل خانواده شده است
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی به یکی از پدیده‌های نوظهور که در تعالی و استحکام خانواده اثرات منفی گذاشته است اشاره کرد و گفت: متخصصین حوزه روانشناسی عمومی، بالینی و خانواده متوجه آسیب‌های ناشی از فضای مجازی شده‌اند و بر آموزش کاربران قبل از استفاده از این فضا تاکید دارند؛ طی چند سال اخیر فضای مجازی موجب تزلزل خانواده، مصرف گرایی، عدم هویت فرهنگی، کاهش تعهدات زن و شوهر و عدم تمایل به فرزندآوری شده است.

انتهای پیام/خ

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سینا,
,
,
,
, افزایش اختلالات روانی در جامعه ایرانی,
,
,
,
,
, پیشگیری سطح یک، بار مالی نظام سلامت را کاهش می‌دهد,
,
,
,
,
,
,
, استفاده از فضای مجازی موجب تزلزل خانواده شده است,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه