میزگرد مکتوب
نقش رسانه ها در انتخابات
دکتر شفیع بهرامیان که در حوزه علوم ارتباطات تخصص دارد و دکتر غفور شیخی جامعه شناس و آزاد محمدیانی که دانشجوی دوره دکتری علوم سیاسی است صاحب نظران کارشناسان میهمان این میزگرد، پاسخ گوی سؤالات مشترکی بوده اند که شرح آن در ادامه می آید.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مکریان، رسانه ها در زندگی امروزه بشر نقش غیر قابل کتمان و برجسته ای یافته اند. تا جایی که می توان گفت تصور جامعه ای بدون رسانه محال به نظر می رسد. امروزه وسایل ارتباط جمعی به تمامی جهات و ابعاد انسانی را متأثر ساخته اند و امواج این وسایل به همه روزنه ها و حریم های امن رسوخ کرده اند. امروزه به واسطه وجود رسانه ها دربرخی جوامع افکار و عقاید انسانها مسیردهی می شوند و انسان متفکر و فعال به تماشاچی منفعل راکد تبدیل شده است. رسانه های مکتوب، علی الخصوص مطبوعات که از قدمت بیشتری برخوردارند با وجود همه پیشرفت های علمی و تکنولوژیک هنوز از جایگاه ویژه و قابل اعتمادی نزد مردم برخوردار هستند. یکی از اصلی ترین کارکردهای رسانه ها ایجاد تفکر عمقی در مخاطب است یعنی به واسطه حضور رسانه، یاد می گیرد عمقی تر فکر کند و عمقی تر یاد بگیرد واز تفکر سطحی حذر کند. هر چند نباید کارکرهای منفی رسانه ها علی الخصوص رسانه های مجازی را از یاد برد، اما قدرت استدلال، تجزیه، تحلیل و ارزیابی و خلاقیت و پویایی بشر می تواند به واسطه وجود رسانه ها به شدت تقویت شود. حال با پذیرش این حقیقت که نمی توان رسانه را از جوامع کنونی حذف کرد، در می یابیم که تأثیر رسانه ها بر زندگی اجتماعی ما بسیار عمیق و ریشه دار هستند. گزینش و انتخاب مدیران و متولیان صالح در اداره امور جامعه بشری، یکی ازمهمترین شاخصه های زندگی امروز آدمی است که سبب تعالی امور و پیشرفت روز افزون جوامع را در پی داشته است، می تواند سوژه ای جالب برای خوانندگان محترم و صاحب نظران حوزه های مختلف اجتماعی باشد.
, به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مکریان، رسانه ها در زندگی امروزه بشر نقش غیر قابل کتمان و برجسته ای یافته اند. تا جایی که می توان گفت تصور جامعه ای بدون رسانه محال به نظر می رسد. امروزه وسایل ارتباط جمعی به تمامی جهات و ابعاد انسانی را متأثر ساخته اند و امواج این وسایل به همه روزنه ها و حریم های امن رسوخ کرده اند. امروزه به واسطه وجود رسانه ها دربرخی جوامع افکار و عقاید انسانها مسیردهی می شوند و انسان متفکر و فعال به تماشاچی منفعل راکد تبدیل شده است. رسانه های مکتوب، علی الخصوص مطبوعات که از قدمت بیشتری برخوردارند با وجود همه پیشرفت های علمی و تکنولوژیک هنوز از جایگاه ویژه و قابل اعتمادی نزد مردم برخوردار هستند. یکی از اصلی ترین کارکردهای رسانه ها ایجاد تفکر عمقی در مخاطب است یعنی به واسطه حضور رسانه، یاد می گیرد عمقی تر فکر کند و عمقی تر یاد بگیرد واز تفکر سطحی حذر کند. هر چند نباید کارکرهای منفی رسانه ها علی الخصوص رسانه های مجازی را از یاد برد، اما قدرت استدلال، تجزیه، تحلیل و ارزیابی و خلاقیت و پویایی بشر می تواند به واسطه وجود رسانه ها به شدت تقویت شود. حال با پذیرش این حقیقت که نمی توان رسانه را از جوامع کنونی حذف کرد، در می یابیم که تأثیر رسانه ها بر زندگی اجتماعی ما بسیار عمیق و ریشه دار هستند. گزینش و انتخاب مدیران و متولیان صالح در اداره امور جامعه بشری، یکی ازمهمترین شاخصه های زندگی امروز آدمی است که سبب تعالی امور و پیشرفت روز افزون جوامع را در پی داشته است، می تواند سوژه ای جالب برای خوانندگان محترم و صاحب نظران حوزه های مختلف اجتماعی باشد., به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مکریان، رسانه ها در زندگی امروزه بشر نقش غیر قابل کتمان و برجسته ای یافته اند. تا جایی که می توان گفت تصور جامعه ای بدون رسانه محال به نظر می رسد. امروزه وسایل ارتباط جمعی به تمامی جهات و ابعاد انسانی را متأثر ساخته اند و امواج این وسایل به همه روزنه ها و حریم های امن رسوخ کرده اند. امروزه به واسطه وجود رسانه ها دربرخی جوامع افکار و عقاید انسانها مسیردهی می شوند و انسان متفکر و فعال به تماشاچی منفعل راکد تبدیل شده است. رسانه های مکتوب، علی الخصوص مطبوعات که از قدمت بیشتری برخوردارند با وجود همه پیشرفت های علمی و تکنولوژیک هنوز از جایگاه ویژه و قابل اعتمادی نزد مردم برخوردار هستند. یکی از اصلی ترین کارکردهای رسانه ها ایجاد تفکر عمقی در مخاطب است یعنی به واسطه حضور رسانه، یاد می گیرد عمقی تر فکر کند و عمقی تر یاد بگیرد واز تفکر سطحی حذر کند. هر چند نباید کارکرهای منفی رسانه ها علی الخصوص رسانه های مجازی را از یاد برد، اما قدرت استدلال، تجزیه، تحلیل و ارزیابی و خلاقیت و پویایی بشر می تواند به واسطه وجود رسانه ها به شدت تقویت شود. حال با پذیرش این حقیقت که نمی توان رسانه را از جوامع کنونی حذف کرد، در می یابیم که تأثیر رسانه ها بر زندگی اجتماعی ما بسیار عمیق و ریشه دار هستند. گزینش و انتخاب مدیران و متولیان صالح در اداره امور جامعه بشری، یکی ازمهمترین شاخصه های زندگی امروز آدمی است که سبب تعالی امور و پیشرفت روز افزون جوامع را در پی داشته است، می تواند سوژه ای جالب برای خوانندگان محترم و صاحب نظران حوزه های مختلف اجتماعی باشد., شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مکریان,از این رو این میگرد مکتوب به نقش رسانه ها در انتخابات اختصاص یافته است.
, از این رو این میگرد مکتوب به نقش رسانه ها در انتخابات اختصاص یافته است., از این رو این میگرد مکتوب به نقش رسانه ها در انتخابات اختصاص یافته است.,دکتر شفیع بهرامیان که در حوزه علوم ارتباطات تخصص دارد و دکتر غفور شیخی جامعه شناس و آزاد محمدیانی که دانشجوی دوره دکتری علوم سیاسی است صاحب نظران کارشناسان میهمان این میزگرد ،پاسخ گوی سؤالات مشترکی بوده اند که شرح آن در ادامه می آید.
, دکتر شفیع بهرامیان که در حوزه علوم ارتباطات تخصص دارد و دکتر غفور شیخی جامعه شناس و آزاد محمدیانی که دانشجوی دوره دکتری علوم سیاسی است صاحب نظران کارشناسان میهمان این میزگرد ،پاسخ گوی سؤالات مشترکی بوده اند که شرح آن در ادامه می آید., دکتر شفیع بهرامیان که در حوزه علوم ارتباطات تخصص دارد و دکتر غفور شیخی جامعه شناس و آزاد محمدیانی که دانشجوی دوره دکتری علوم سیاسی است صاحب نظران کارشناسان میهمان این میزگرد ،پاسخ گوی سؤالات مشترکی بوده اند که شرح آن در ادامه می آید.,باتوجه اینکه تبلیغ برای کاندیداهای انتخابات درآمد و پشتوانه اقتصادی برای نشریات محسوب می شود صاحبان مطبوعات چگونه مطالب آنان را پوشش دهند؟
, باتوجه اینکه تبلیغ برای کاندیداهای انتخابات درآمد و پشتوانه اقتصادی برای نشریات محسوب می شود صاحبان مطبوعات چگونه مطالب آنان را پوشش دهند؟, باتوجه اینکه تبلیغ برای کاندیداهای انتخابات درآمد و پشتوانه اقتصادی برای نشریات محسوب می شود صاحبان مطبوعات چگونه مطالب آنان را پوشش دهند؟, باتوجه اینکه تبلیغ برای کاندیداهای انتخابات درآمد و پشتوانه اقتصادی برای نشریات محسوب می شود صاحبان مطبوعات چگونه مطالب آنان را پوشش دهند؟,دکتر غفور شیخی: بهتر است بگوییم که نشریات، نامزدهای انتخاباتی را می شناسانند و این با تبلیغات اندکی متفاوت است. به عبارت دیگر فرصتی برای نامزد و مردم فراهم می کنند که روشنگری و اطلاع رسانی صورت گیرد. چرا که صرفاً تبلیغات برای هر نامزدی مقداری از شأن و منزلت نشریات می کاهد و جانب حق نگه داری نشریه زیرسوال می رود. اما با این وجود نشریه، وسیله و ابزاری قدرتمند و سندی ماندگار برای معرفی نامزدها، تشریح برنامه ها و گفتمان ها و نقد و بررسی و مقایسه است. این فرصت، بهره مالی نیز برای صاحبان مطبوعات به همراه خواهد داشت و منطقی هم هست. اما اولاً میزان این درآمد و پشتوانه اقتصادی بستگی به قدرت و جایگاه نشریه در جامعه و میان مخاطبان دارد که هرچه نشریه ای فراگیر و مستدل و به روزتر باشد درآمدش نیز بیشتر خواهد بود و ثانیاً نوع نگرش به این درآمد و پشتوانه اقتصادی نیز با کارهای دیگر اقتصادی و بازاری می تواند متفاوت باشد که این سرمایه ای برای پرتوان سازی نشریه، قدردانی از زحمات اصحاب رسانه که غالباً نادیده انگاشته می شوند و مورد بی مهری قرار می گیرند، است. لذا اگر مبلغ و مقدار آن زیاد باشد قطعاً ثواب و برکتش هم بیشتر خواهد بود. نکته مهم اینجاست که صاحبان مطبوعات اگر رسالت، مسئولیت و تعهد رسانه ای خود را مدنظر قرار دهند و این نگرش را داشته باشند، هر نوع تبلیغ و معرفی را با هر قیمتی نمی پذیرند و وسیله هدف را توجیه نمی کند.لذا با ایجاد ستون یا اختصاص دادن نیم صفحه برای مطالب نامزد، برگزاری میزگرد مکتوب نامزدها، چاپ بیانیه و جوابیه های نامزدها، مصاحبه با نامزد، چاپ و توزیع ویژه نامه قانونی نامزد با هزینه خودش و... می توانند راه های پوشش مطالب باشند.
, دکتر غفور شیخی: بهتر است بگوییم که نشریات، نامزدهای انتخاباتی را می شناسانند و این با تبلیغات اندکی متفاوت است. به عبارت دیگر فرصتی برای نامزد و مردم فراهم می کنند که روشنگری و اطلاع رسانی صورت گیرد. چرا که صرفاً تبلیغات برای هر نامزدی مقداری از شأن و منزلت نشریات می کاهد و جانب حق نگه داری نشریه زیرسوال می رود. اما با این وجود نشریه، وسیله و ابزاری قدرتمند و سندی ماندگار برای معرفی نامزدها، تشریح برنامه ها و گفتمان ها و نقد و بررسی و مقایسه است. این فرصت، بهره مالی نیز برای صاحبان مطبوعات به همراه خواهد داشت و منطقی هم هست. اما اولاً میزان این درآمد و پشتوانه اقتصادی بستگی به قدرت و جایگاه نشریه در جامعه و میان مخاطبان دارد که هرچه نشریه ای فراگیر و مستدل و به روزتر باشد درآمدش نیز بیشتر خواهد بود و ثانیاً نوع نگرش به این درآمد و پشتوانه اقتصادی نیز با کارهای دیگر اقتصادی و بازاری می تواند متفاوت باشد که این سرمایه ای برای پرتوان سازی نشریه، قدردانی از زحمات اصحاب رسانه که غالباً نادیده انگاشته می شوند و مورد بی مهری قرار می گیرند، است. لذا اگر مبلغ و مقدار آن زیاد باشد قطعاً ثواب و برکتش هم بیشتر خواهد بود. نکته مهم اینجاست که صاحبان مطبوعات اگر رسالت، مسئولیت و تعهد رسانه ای خود را مدنظر قرار دهند و این نگرش را داشته باشند، هر نوع تبلیغ و معرفی را با هر قیمتی نمی پذیرند و وسیله هدف را توجیه نمی کند.لذا با ایجاد ستون یا اختصاص دادن نیم صفحه برای مطالب نامزد، برگزاری میزگرد مکتوب نامزدها، چاپ بیانیه و جوابیه های نامزدها، مصاحبه با نامزد، چاپ و توزیع ویژه نامه قانونی نامزد با هزینه خودش و... می توانند راه های پوشش مطالب باشند. , دکتر غفور شیخی: بهتر است بگوییم که نشریات، نامزدهای انتخاباتی را می شناسانند و این با تبلیغات اندکی متفاوت است. به عبارت دیگر فرصتی برای نامزد و مردم فراهم می کنند که روشنگری و اطلاع رسانی صورت گیرد. چرا که صرفاً تبلیغات برای هر نامزدی مقداری از شأن و منزلت نشریات می کاهد و جانب حق نگه داری نشریه زیرسوال می رود. اما با این وجود نشریه، وسیله و ابزاری قدرتمند و سندی ماندگار برای معرفی نامزدها، تشریح برنامه ها و گفتمان ها و نقد و بررسی و مقایسه است. این فرصت، بهره مالی نیز برای صاحبان مطبوعات به همراه خواهد داشت و منطقی هم هست. اما اولاً میزان این درآمد و پشتوانه اقتصادی بستگی به قدرت و جایگاه نشریه در جامعه و میان مخاطبان دارد که هرچه نشریه ای فراگیر و مستدل و به روزتر باشد درآمدش نیز بیشتر خواهد بود و ثانیاً نوع نگرش به این درآمد و پشتوانه اقتصادی نیز با کارهای دیگر اقتصادی و بازاری می تواند متفاوت باشد که این سرمایه ای برای پرتوان سازی نشریه، قدردانی از زحمات اصحاب رسانه که غالباً نادیده انگاشته می شوند و مورد بی مهری قرار می گیرند، است. لذا اگر مبلغ و مقدار آن زیاد باشد قطعاً ثواب و برکتش هم بیشتر خواهد بود. نکته مهم اینجاست که صاحبان مطبوعات اگر رسالت، مسئولیت و تعهد رسانه ای خود را مدنظر قرار دهند و این نگرش را داشته باشند، هر نوع تبلیغ و معرفی را با هر قیمتی نمی پذیرند و وسیله هدف را توجیه نمی کند.لذا با ایجاد ستون یا اختصاص دادن نیم صفحه برای مطالب نامزد، برگزاری میزگرد مکتوب نامزدها، چاپ بیانیه و جوابیه های نامزدها، مصاحبه با نامزد، چاپ و توزیع ویژه نامه قانونی نامزد با هزینه خودش و... می توانند راه های پوشش مطالب باشند. , دکتر غفور شیخی: ,دکتر شفیع بهرامیان: گاهی برای زنده ماندن باید از هر راهکار رضایتمندانه و نه بهینه، با آغوش باز استقبال کرد. وقتی وضعیت اقتصادی نشریات، نه تنها روبراه نیست؛ بلکه در بدترین شکل خود قرار دارد، استفاده از فرصتهای پیش رو از جمله ورود به بحث تبلیغات انتخاباتی می تواند راهگشا و چاره-ساز باشد. فراموش نکنیم نشریات و رسانه ها، بنگاههای فرهنگی – اقتصادی هستند و هیچ اصول و چارچوبی نمی تواند آنها را از تدابیر اقتصادی درست برای ادامه حیاتشان باز دارد.
, دکتر شفیع بهرامیان: گاهی برای زنده ماندن باید از هر راهکار رضایتمندانه و نه بهینه، با آغوش باز استقبال کرد. وقتی وضعیت اقتصادی نشریات، نه تنها روبراه نیست؛ بلکه در بدترین شکل خود قرار دارد، استفاده از فرصتهای پیش رو از جمله ورود به بحث تبلیغات انتخاباتی می تواند راهگشا و چاره-ساز باشد. فراموش نکنیم نشریات و رسانه ها، بنگاههای فرهنگی – اقتصادی هستند و هیچ اصول و چارچوبی نمی تواند آنها را از تدابیر اقتصادی درست برای ادامه حیاتشان باز دارد., دکتر شفیع بهرامیان: گاهی برای زنده ماندن باید از هر راهکار رضایتمندانه و نه بهینه، با آغوش باز استقبال کرد. وقتی وضعیت اقتصادی نشریات، نه تنها روبراه نیست؛ بلکه در بدترین شکل خود قرار دارد، استفاده از فرصتهای پیش رو از جمله ورود به بحث تبلیغات انتخاباتی می تواند راهگشا و چاره-ساز باشد. فراموش نکنیم نشریات و رسانه ها، بنگاههای فرهنگی – اقتصادی هستند و هیچ اصول و چارچوبی نمی تواند آنها را از تدابیر اقتصادی درست برای ادامه حیاتشان باز دارد., دکتر شفیع بهرامیان:,به نظرم حضور مطبوعات به دو شکل می تواند باشد: اولی بصورت غیرمستقیم و با ارایه تحلیل-ها، تفاسیر و اخبار در راستای خط مشی و شعارهای مرتبط با کاندیدا یا حزب مدنظر و دیگری بصورت مستقیم و چاپ رپورتاژ و تبلیغات مستقیم.
, به نظرم حضور مطبوعات به دو شکل می تواند باشد: اولی بصورت غیرمستقیم و با ارایه تحلیل-ها، تفاسیر و اخبار در راستای خط مشی و شعارهای مرتبط با کاندیدا یا حزب مدنظر و دیگری بصورت مستقیم و چاپ رپورتاژ و تبلیغات مستقیم., به نظرم حضور مطبوعات به دو شکل می تواند باشد: اولی بصورت غیرمستقیم و با ارایه تحلیل-ها، تفاسیر و اخبار در راستای خط مشی و شعارهای مرتبط با کاندیدا یا حزب مدنظر و دیگری بصورت مستقیم و چاپ رپورتاژ و تبلیغات مستقیم.,اینکه بصورت غیرمستقیم اقدام به حضور در یک فرایند تبلیغاتی به نفع کاندیدا یا جناح خاصی شود بشرط آنکه نشریه در سرمقاله خود رسما به این مسئله اشاره و موضع خود را در انتخابات پیش رو برای مخاطبان مشخص کند و همچنین سعی در تعادل و ارایه اخبار سایر نامزدان نماید اما از تخریب، شایعه سازی و شایعه پراکنی و سانسور خودداری نماید، این رفتار را می توان رویکرد سازنده در برابر رویکرد مخرب رسانه در ایام انتخابات نام برد.
, اینکه بصورت غیرمستقیم اقدام به حضور در یک فرایند تبلیغاتی به نفع کاندیدا یا جناح خاصی شود بشرط آنکه نشریه در سرمقاله خود رسما به این مسئله اشاره و موضع خود را در انتخابات پیش رو برای مخاطبان مشخص کند و همچنین سعی در تعادل و ارایه اخبار سایر نامزدان نماید اما از تخریب، شایعه سازی و شایعه پراکنی و سانسور خودداری نماید، این رفتار را می توان رویکرد سازنده در برابر رویکرد مخرب رسانه در ایام انتخابات نام برد., اینکه بصورت غیرمستقیم اقدام به حضور در یک فرایند تبلیغاتی به نفع کاندیدا یا جناح خاصی شود بشرط آنکه نشریه در سرمقاله خود رسما به این مسئله اشاره و موضع خود را در انتخابات پیش رو برای مخاطبان مشخص کند و همچنین سعی در تعادل و ارایه اخبار سایر نامزدان نماید اما از تخریب، شایعه سازی و شایعه پراکنی و سانسور خودداری نماید، این رفتار را می توان رویکرد سازنده در برابر رویکرد مخرب رسانه در ایام انتخابات نام برد.,احتمالا برخی افراد به بهانه حفظ بیطرفی و استقلال نشریات، رویکرد فوق الذکر را زیر سئوال ببرند! اما باید از آنها پرسید تا بحال جهت استقلال حرفه ای و تامین منابع مالی نشریات برای رهایی از وابستگی آنان به دیگران( یارانه و کمکهای نقدی) چه کار کرده اند و چه تدبیری اندیشیده اند؟
, احتمالا برخی افراد به بهانه حفظ بیطرفی و استقلال نشریات، رویکرد فوق الذکر را زیر سئوال ببرند! اما باید از آنها پرسید تا بحال جهت استقلال حرفه ای و تامین منابع مالی نشریات برای رهایی از وابستگی آنان به دیگران( یارانه و کمکهای نقدی) چه کار کرده اند و چه تدبیری اندیشیده اند؟, احتمالا برخی افراد به بهانه حفظ بیطرفی و استقلال نشریات، رویکرد فوق الذکر را زیر سئوال ببرند! اما باید از آنها پرسید تا بحال جهت استقلال حرفه ای و تامین منابع مالی نشریات برای رهایی از وابستگی آنان به دیگران( یارانه و کمکهای نقدی) چه کار کرده اند و چه تدبیری اندیشیده اند؟, احتمالا برخی افراد به بهانه حفظ بیطرفی و استقلال نشریات، رویکرد فوق الذکر را زیر سئوال ببرند! اما باید از آنها پرسید تا بحال جهت استقلال حرفه ای و تامین منابع مالی نشریات برای رهایی از وابستگی آنان به دیگران( یارانه و کمکهای نقدی) چه کار کرده اند و چه تدبیری اندیشیده اند؟,دکتر آزاد محمدیانی: لازم است قبل از پرداختن به پاسخ پرسش های شما قدری دربارۀ رسانه و نقش و کارویژۀ آن پرداخته شود. امروزه رسانه را ستون چهارم دموکراسی می خوانند، به طوریکه هرچه رسانه بتواند به این هدف خود یعنی ستون چهارم دموکراسی شدن نزدیکتر شود بهتر کارویژۀ خود را انجام داده است. در واقع رسانه هم ابزار جامعۀ مدنی برای مشارکت در پروسۀ مدنی و سیاسی و هم بخشی از جامعۀ مدنی است، به طوریکه از یک طرف می تواند به عنوان بخشی از جامعۀ مدنی اهرمی برای توسعۀ مشارکت شهروندان در پروسۀ مدنی و سیاسی بوده و همچنین اهرمی باشد برای نظارت همگانی به مثابه یکی از پایه های اصلی دموکراسی. از طرف دیگر رسانه خود بخشی از آن جامعه ایست که به آن مدنی گفته می شود به این شرط که مستقل از قدرت و هژمونی حکومت باشد. بنابراین معتقدم رسانه هر چه بتواند به این حقیقت نزدیکتر شود بهتر می توان گفت رسانه است و قطعاً رسانه با چنین ویژگی هایی می تواند کمک شایانی به پروسۀ سیاسی جوامع نموده و به عنوان چشم بینا و گوش شنوای جامعه عمل کرده و گام های بزرگی برای تحقق مردمسالاری بردارد.
, دکتر آزاد محمدیانی: لازم است قبل از پرداختن به پاسخ پرسش های شما قدری دربارۀ رسانه و نقش و کارویژۀ آن پرداخته شود. امروزه رسانه را ستون چهارم دموکراسی می خوانند، به طوریکه هرچه رسانه بتواند به این هدف خود یعنی ستون چهارم دموکراسی شدن نزدیکتر شود بهتر کارویژۀ خود را انجام داده است. در واقع رسانه هم ابزار جامعۀ مدنی برای مشارکت در پروسۀ مدنی و سیاسی و هم بخشی از جامعۀ مدنی است، به طوریکه از یک طرف می تواند به عنوان بخشی از جامعۀ مدنی اهرمی برای توسعۀ مشارکت شهروندان در پروسۀ مدنی و سیاسی بوده و همچنین اهرمی باشد برای نظارت همگانی به مثابه یکی از پایه های اصلی دموکراسی. از طرف دیگر رسانه خود بخشی از آن جامعه ایست که به آن مدنی گفته می شود به این شرط که مستقل از قدرت و هژمونی حکومت باشد. بنابراین معتقدم رسانه هر چه بتواند به این حقیقت نزدیکتر شود بهتر می توان گفت رسانه است و قطعاً رسانه با چنین ویژگی هایی می تواند کمک شایانی به پروسۀ سیاسی جوامع نموده و به عنوان چشم بینا و گوش شنوای جامعه عمل کرده و گام های بزرگی برای تحقق مردمسالاری بردارد., دکتر آزاد محمدیانی: لازم است قبل از پرداختن به پاسخ پرسش های شما قدری دربارۀ رسانه و نقش و کارویژۀ آن پرداخته شود. امروزه رسانه را ستون چهارم دموکراسی می خوانند، به طوریکه هرچه رسانه بتواند به این هدف خود یعنی ستون چهارم دموکراسی شدن نزدیکتر شود بهتر کارویژۀ خود را انجام داده است. در واقع رسانه هم ابزار جامعۀ مدنی برای مشارکت در پروسۀ مدنی و سیاسی و هم بخشی از جامعۀ مدنی است، به طوریکه از یک طرف می تواند به عنوان بخشی از جامعۀ مدنی اهرمی برای توسعۀ مشارکت شهروندان در پروسۀ مدنی و سیاسی بوده و همچنین اهرمی باشد برای نظارت همگانی به مثابه یکی از پایه های اصلی دموکراسی. از طرف دیگر رسانه خود بخشی از آن جامعه ایست که به آن مدنی گفته می شود به این شرط که مستقل از قدرت و هژمونی حکومت باشد. بنابراین معتقدم رسانه هر چه بتواند به این حقیقت نزدیکتر شود بهتر می توان گفت رسانه است و قطعاً رسانه با چنین ویژگی هایی می تواند کمک شایانی به پروسۀ سیاسی جوامع نموده و به عنوان چشم بینا و گوش شنوای جامعه عمل کرده و گام های بزرگی برای تحقق مردمسالاری بردارد., دکتر آزاد محمدیانی:,در مورد پاسخ این پرسش نیز می توانم بگویم که ایده آل من این است که اینطور نمی بود، به این معنی که معتقدم رسانه زمانی می تواند به رسالت رسانه ای خود به نحو احسن عمل کند که مستقل بوده و منابع مالی آن قائم به خود آن باشد. اما در مورد چگونگی پوشش دادن مطالب کاندیداها به نظرم یکی از راهها همین شیوۀ میزگرد است که ترتیب داده اید که بهتر بود حضوری و در فضایی چالشی برگذار می شد، روش دیگری که هم چالشی بوده و هم می تواند برای مخاطب جذاب باشد ترتیب دادن مناظره های متعدد است، مناظره های دو یا چند نفره با محوریت برنامۀ کاندیداها یکی از راه های خوب برای آسان تر کردن گزینش مردم است. روش دیگری که می تواند مؤثر باشد جلسات پرسش و پاسخ است که بهترین مکانیسم آن می تواند ترتیب دادن آن از طرف کاندیدا و پوشش دادن آن از جانب مطبوعات باشد. نشر دیدگاه و برنامۀ کاندیداها به شیوۀ مجزا نیز ساده ترین و مرسومترین شیوۀ تحت پوشش قرار دادن دیدگاه کاندیداها است.
, در مورد پاسخ این پرسش نیز می توانم بگویم که ایده آل من این است که اینطور نمی بود، به این معنی که معتقدم رسانه زمانی می تواند به رسالت رسانه ای خود به نحو احسن عمل کند که مستقل بوده و منابع مالی آن قائم به خود آن باشد. اما در مورد چگونگی پوشش دادن مطالب کاندیداها به نظرم یکی از راهها همین شیوۀ میزگرد است که ترتیب داده اید که بهتر بود حضوری و در فضایی چالشی برگذار می شد، روش دیگری که هم چالشی بوده و هم می تواند برای مخاطب جذاب باشد ترتیب دادن مناظره های متعدد است، مناظره های دو یا چند نفره با محوریت برنامۀ کاندیداها یکی از راه های خوب برای آسان تر کردن گزینش مردم است. روش دیگری که می تواند مؤثر باشد جلسات پرسش و پاسخ است که بهترین مکانیسم آن می تواند ترتیب دادن آن از طرف کاندیدا و پوشش دادن آن از جانب مطبوعات باشد. نشر دیدگاه و برنامۀ کاندیداها به شیوۀ مجزا نیز ساده ترین و مرسومترین شیوۀ تحت پوشش قرار دادن دیدگاه کاندیداها است., در مورد پاسخ این پرسش نیز می توانم بگویم که ایده آل من این است که اینطور نمی بود، به این معنی که معتقدم رسانه زمانی می تواند به رسالت رسانه ای خود به نحو احسن عمل کند که مستقل بوده و منابع مالی آن قائم به خود آن باشد. اما در مورد چگونگی پوشش دادن مطالب کاندیداها به نظرم یکی از راهها همین شیوۀ میزگرد است که ترتیب داده اید که بهتر بود حضوری و در فضایی چالشی برگذار می شد، روش دیگری که هم چالشی بوده و هم می تواند برای مخاطب جذاب باشد ترتیب دادن مناظره های متعدد است، مناظره های دو یا چند نفره با محوریت برنامۀ کاندیداها یکی از راه های خوب برای آسان تر کردن گزینش مردم است. روش دیگری که می تواند مؤثر باشد جلسات پرسش و پاسخ است که بهترین مکانیسم آن می تواند ترتیب دادن آن از طرف کاندیدا و پوشش دادن آن از جانب مطبوعات باشد. نشر دیدگاه و برنامۀ کاندیداها به شیوۀ مجزا نیز ساده ترین و مرسومترین شیوۀ تحت پوشش قرار دادن دیدگاه کاندیداها است.,وظایف رسانه ها پیش از انتخابات،زمان انتخابات وبعد از انتخابات بایستی چگونه باشد؟
, وظایف رسانه ها پیش از انتخابات،زمان انتخابات وبعد از انتخابات بایستی چگونه باشد؟, وظایف رسانه ها پیش از انتخابات،زمان انتخابات وبعد از انتخابات بایستی چگونه باشد؟, وظایف رسانه ها پیش از انتخابات،زمان انتخابات وبعد از انتخابات بایستی چگونه باشد؟,دکتر غفور شیخی: وظیفه که مشخص است چه پیش از انتخابات و چه بعداً و آن رعایت حتی المقدوری رسالت روشنگری و حق گویی در چارچوب قانون است. اما استراتژی، کارکرد و عملکرد می تواند متناسب با موقعیت تطبیق و تغییر یابد. به نظر من اصلی ترین کار و استراتژی رسانه های چاپی و شنیداری و چندرسانه ای پیش از انتخابات، معرفی و شناساندن و نقد و بررسی و مقایسه و به چالش کشیدن و ارائه اخبار و تحلیل است. یعنی آگاهی بخشی در خصوص نامزدها. زمان انتخابات، نوع رسانه باید مشخص گردد. برای رسانه های نوشتاری، جمع بندی و تلخیص نظریات نامزدهاست. برای رسانه های صوتی- تصویری، نظرسنجی و تکرار سریع و اجمالی معرفی نامزدها و انجام بحث های کارشناسی و میزگرد است. بعد از انتخابات که از همه مهمتر است و متاسفانه در جامعه ما بدان نقش و بهای کمتری داده شده است پیگیری و مصاحبه های مستند و مستدل است که باید صورت گیرد. در هر سه حالت، اصحاب رسانه باید مراقب و مواظب باشند که ابزار تبلیغاتی بعضی سیاستمداران چندچهره و پول دار نگردند که در چنین مواقع حساسی کم نیستند افراد سودجویی که با توسل به همه ترفندها در آخرین ماههای نزدیک به انتخابات دست به هر کاری می زنند تا در جامعه ظاهر گردند و نظر و رأی مردم را بزنند. بخش عظیمی از جامعه از رسانه هاخط می گیرند و با شنیدن و مقایسه اطلاعات این رسانه ها تصمیم می گیرند و لذا کار رسانه به ویژه در این سه برهه حساس، بسیار مهم و حیاتی است. چنان که نخبگان یک جامعه در قبال کسی یا کسانی که به جامعه معرفی می کنند مسئول اند رسانه ها نیز مسئول اند. بعضی رسانه ها رو می شناسم که برای انجام همین وظیفه خطیر، علیه نامزدی با روشنگری درباره عملنکردها و برنامه های پشت پرده متظاهرانه اش، نه تنها درآمدی کسب نکرده اند که متضرر هم شده اند اما به وظیفه خود عمل کرده اند.
, دکتر غفور شیخی: وظیفه که مشخص است چه پیش از انتخابات و چه بعداً و آن رعایت حتی المقدوری رسالت روشنگری و حق گویی در چارچوب قانون است. اما استراتژی، کارکرد و عملکرد می تواند متناسب با موقعیت تطبیق و تغییر یابد. به نظر من اصلی ترین کار و استراتژی رسانه های چاپی و شنیداری و چندرسانه ای پیش از انتخابات، معرفی و شناساندن و نقد و بررسی و مقایسه و به چالش کشیدن و ارائه اخبار و تحلیل است. یعنی آگاهی بخشی در خصوص نامزدها. زمان انتخابات، نوع رسانه باید مشخص گردد. برای رسانه های نوشتاری، جمع بندی و تلخیص نظریات نامزدهاست. برای رسانه های صوتی- تصویری، نظرسنجی و تکرار سریع و اجمالی معرفی نامزدها و انجام بحث های کارشناسی و میزگرد است. بعد از انتخابات که از همه مهمتر است و متاسفانه در جامعه ما بدان نقش و بهای کمتری داده شده است پیگیری و مصاحبه های مستند و مستدل است که باید صورت گیرد. در هر سه حالت، اصحاب رسانه باید مراقب و مواظب باشند که ابزار تبلیغاتی بعضی سیاستمداران چندچهره و پول دار نگردند که در چنین مواقع حساسی کم نیستند افراد سودجویی که با توسل به همه ترفندها در آخرین ماههای نزدیک به انتخابات دست به هر کاری می زنند تا در جامعه ظاهر گردند و نظر و رأی مردم را بزنند. بخش عظیمی از جامعه از رسانه هاخط می گیرند و با شنیدن و مقایسه اطلاعات این رسانه ها تصمیم می گیرند و لذا کار رسانه به ویژه در این سه برهه حساس، بسیار مهم و حیاتی است. چنان که نخبگان یک جامعه در قبال کسی یا کسانی که به جامعه معرفی می کنند مسئول اند رسانه ها نیز مسئول اند. بعضی رسانه ها رو می شناسم که برای انجام همین وظیفه خطیر، علیه نامزدی با روشنگری درباره عملنکردها و برنامه های پشت پرده متظاهرانه اش، نه تنها درآمدی کسب نکرده اند که متضرر هم شده اند اما به وظیفه خود عمل کرده اند., دکتر غفور شیخی: وظیفه که مشخص است چه پیش از انتخابات و چه بعداً و آن رعایت حتی المقدوری رسالت روشنگری و حق گویی در چارچوب قانون است. اما استراتژی، کارکرد و عملکرد می تواند متناسب با موقعیت تطبیق و تغییر یابد. به نظر من اصلی ترین کار و استراتژی رسانه های چاپی و شنیداری و چندرسانه ای پیش از انتخابات، معرفی و شناساندن و نقد و بررسی و مقایسه و به چالش کشیدن و ارائه اخبار و تحلیل است. یعنی آگاهی بخشی در خصوص نامزدها. زمان انتخابات، نوع رسانه باید مشخص گردد. برای رسانه های نوشتاری، جمع بندی و تلخیص نظریات نامزدهاست. برای رسانه های صوتی- تصویری، نظرسنجی و تکرار سریع و اجمالی معرفی نامزدها و انجام بحث های کارشناسی و میزگرد است. بعد از انتخابات که از همه مهمتر است و متاسفانه در جامعه ما بدان نقش و بهای کمتری داده شده است پیگیری و مصاحبه های مستند و مستدل است که باید صورت گیرد. در هر سه حالت، اصحاب رسانه باید مراقب و مواظب باشند که ابزار تبلیغاتی بعضی سیاستمداران چندچهره و پول دار نگردند که در چنین مواقع حساسی کم نیستند افراد سودجویی که با توسل به همه ترفندها در آخرین ماههای نزدیک به انتخابات دست به هر کاری می زنند تا در جامعه ظاهر گردند و نظر و رأی مردم را بزنند. بخش عظیمی از جامعه از رسانه هاخط می گیرند و با شنیدن و مقایسه اطلاعات این رسانه ها تصمیم می گیرند و لذا کار رسانه به ویژه در این سه برهه حساس، بسیار مهم و حیاتی است. چنان که نخبگان یک جامعه در قبال کسی یا کسانی که به جامعه معرفی می کنند مسئول اند رسانه ها نیز مسئول اند. بعضی رسانه ها رو می شناسم که برای انجام همین وظیفه خطیر، علیه نامزدی با روشنگری درباره عملنکردها و برنامه های پشت پرده متظاهرانه اش، نه تنها درآمدی کسب نکرده اند که متضرر هم شده اند اما به وظیفه خود عمل کرده اند., دکتر غفور شیخی: ,دکتر شفیع بهرامیان: وظیفه رسانه ها اطلاع رسانی، تحلیل و تفسیر وضعیت موجود جامعه است. انتخابات یک بحران نیست که برای آن سه مرحله قبل و حین و بعد متصور باشیم! بلکه برعکس بحران، فرصتی خاص برای عرض اندام رسانه ها و نشریات از لحاظ حرفه ای، اقتصادی و سیاسی است. بنابراین با حفظ رویکرد جاافتاده رسانه قبل از انتخابات، باید موارد جدیدی را صرفا بدان افزود نه اینکه صد در صد شاهد تغیر در فرم و محتوای نشریه باشیم! ایجاد صفحه خاص برای انتخابات با عناوین ویژه و همچنین افزایش مطالب تولیدی و بالاخص تحلیلی می تواند راهگشا باشد.
, دکتر شفیع بهرامیان: وظیفه رسانه ها اطلاع رسانی، تحلیل و تفسیر وضعیت موجود جامعه است. انتخابات یک بحران نیست که برای آن سه مرحله قبل و حین و بعد متصور باشیم! بلکه برعکس بحران، فرصتی خاص برای عرض اندام رسانه ها و نشریات از لحاظ حرفه ای، اقتصادی و سیاسی است. بنابراین با حفظ رویکرد جاافتاده رسانه قبل از انتخابات، باید موارد جدیدی را صرفا بدان افزود نه اینکه صد در صد شاهد تغیر در فرم و محتوای نشریه باشیم! ایجاد صفحه خاص برای انتخابات با عناوین ویژه و همچنین افزایش مطالب تولیدی و بالاخص تحلیلی می تواند راهگشا باشد., دکتر شفیع بهرامیان: وظیفه رسانه ها اطلاع رسانی، تحلیل و تفسیر وضعیت موجود جامعه است. انتخابات یک بحران نیست که برای آن سه مرحله قبل و حین و بعد متصور باشیم! بلکه برعکس بحران، فرصتی خاص برای عرض اندام رسانه ها و نشریات از لحاظ حرفه ای، اقتصادی و سیاسی است. بنابراین با حفظ رویکرد جاافتاده رسانه قبل از انتخابات، باید موارد جدیدی را صرفا بدان افزود نه اینکه صد در صد شاهد تغیر در فرم و محتوای نشریه باشیم! ایجاد صفحه خاص برای انتخابات با عناوین ویژه و همچنین افزایش مطالب تولیدی و بالاخص تحلیلی می تواند راهگشا باشد., دکتر شفیع بهرامیان:,دکتر آزاد محمدیانی: شاید نتوان مرز مشخصی برای پیش و هنگام انتخابات قایل شد اما معتقدم که در این مراحل مطبوعات در چهار حوزه می توانند فعالیت داشته باشند1-آگاه ساختن مردم از اهمیت مشارکت در انتخابات به عنوان یکی از راههای مستقیم شرکت در پروسۀ سیاسی کشور2-روشن ساختن جایگاه قانونی، حقوقی و فلسفی موضوع مورد انتخاب(نماینده مجلس، شورا و یا رئیس جمهور)3-آشنا ساختن شهروندان به جایگاه حقوقی خود در ارتباط با انتخابات و نهادی که قرار است مورد انتخاب قرار بگیرد.4-معرفی کاندیدا ها و فراهم نمودن فضایی مناسب برای تضارب آرا به دور از غوغا سالاری و تشویش فضای عمومی جامعه. اما معتقدم که کار مطبوعات بعد از انتخابات کم اهمیت تر از پیش و هنگام انتخابات نیست چرا که در این مقطع مطبوعات بایستی به عنوان نهادی نظارتی عملکرد منتخبین را زیر ذره بین قرار داده و برای اجرایی کردن تعهدات وپیگیری مطالبات شهروندان نقش پایۀ چهارم دموکراسی را به نحو احسن اجرا کنند.
, دکتر آزاد محمدیانی: شاید نتوان مرز مشخصی برای پیش و هنگام انتخابات قایل شد اما معتقدم که در این مراحل مطبوعات در چهار حوزه می توانند فعالیت داشته باشند1-آگاه ساختن مردم از اهمیت مشارکت در انتخابات به عنوان یکی از راههای مستقیم شرکت در پروسۀ سیاسی کشور2-روشن ساختن جایگاه قانونی، حقوقی و فلسفی موضوع مورد انتخاب(نماینده مجلس، شورا و یا رئیس جمهور)3-آشنا ساختن شهروندان به جایگاه حقوقی خود در ارتباط با انتخابات و نهادی که قرار است مورد انتخاب قرار بگیرد.4-معرفی کاندیدا ها و فراهم نمودن فضایی مناسب برای تضارب آرا به دور از غوغا سالاری و تشویش فضای عمومی جامعه. اما معتقدم که کار مطبوعات بعد از انتخابات کم اهمیت تر از پیش و هنگام انتخابات نیست چرا که در این مقطع مطبوعات بایستی به عنوان نهادی نظارتی عملکرد منتخبین را زیر ذره بین قرار داده و برای اجرایی کردن تعهدات وپیگیری مطالبات شهروندان نقش پایۀ چهارم دموکراسی را به نحو احسن اجرا کنند., دکتر آزاد محمدیانی: شاید نتوان مرز مشخصی برای پیش و هنگام انتخابات قایل شد اما معتقدم که در این مراحل مطبوعات در چهار حوزه می توانند فعالیت داشته باشند1-آگاه ساختن مردم از اهمیت مشارکت در انتخابات به عنوان یکی از راههای مستقیم شرکت در پروسۀ سیاسی کشور2-روشن ساختن جایگاه قانونی، حقوقی و فلسفی موضوع مورد انتخاب(نماینده مجلس، شورا و یا رئیس جمهور)3-آشنا ساختن شهروندان به جایگاه حقوقی خود در ارتباط با انتخابات و نهادی که قرار است مورد انتخاب قرار بگیرد.4-معرفی کاندیدا ها و فراهم نمودن فضایی مناسب برای تضارب آرا به دور از غوغا سالاری و تشویش فضای عمومی جامعه. اما معتقدم که کار مطبوعات بعد از انتخابات کم اهمیت تر از پیش و هنگام انتخابات نیست چرا که در این مقطع مطبوعات بایستی به عنوان نهادی نظارتی عملکرد منتخبین را زیر ذره بین قرار داده و برای اجرایی کردن تعهدات وپیگیری مطالبات شهروندان نقش پایۀ چهارم دموکراسی را به نحو احسن اجرا کنند., دکتر آزاد محمدیانی: ,نقطه اوج فعالیت رسانه در زمان جریان انتخابات چه زمانی است؟
, نقطه اوج فعالیت رسانه در زمان جریان انتخابات چه زمانی است؟, نقطه اوج فعالیت رسانه در زمان جریان انتخابات چه زمانی است؟, نقطه اوج فعالیت رسانه در زمان جریان انتخابات چه زمانی است؟,دکتر غفور شیخی: در حالت عادی، حدود دو هفته مانده به انتخابات و رأی گیری، نقطه اوج حساسیت و فعالیت است. اما در حالت غیرعادی مثلاً موج سازی، نقطه اوج همراهی و موج سواری بر جریان و پوشش اخبار و جزئیات و ارائه تحلیل های درست و منطبق بر واقعیات است. به نظر خیلی ها نیز اوقات آخرین شب تبلیغات یا بعداز ظهر روز انتخابات نقطه اوج است. برای رسانه های غیرنوشتاری، بیان سریع ترین اخبار مربوط به نتایج انتخابات را نیز می توان نقطه اوج فعالیت دانست.
, دکتر غفور شیخی: در حالت عادی، حدود دو هفته مانده به انتخابات و رأی گیری، نقطه اوج حساسیت و فعالیت است. اما در حالت غیرعادی مثلاً موج سازی، نقطه اوج همراهی و موج سواری بر جریان و پوشش اخبار و جزئیات و ارائه تحلیل های درست و منطبق بر واقعیات است. به نظر خیلی ها نیز اوقات آخرین شب تبلیغات یا بعداز ظهر روز انتخابات نقطه اوج است. برای رسانه های غیرنوشتاری، بیان سریع ترین اخبار مربوط به نتایج انتخابات را نیز می توان نقطه اوج فعالیت دانست., دکتر غفور شیخی: در حالت عادی، حدود دو هفته مانده به انتخابات و رأی گیری، نقطه اوج حساسیت و فعالیت است. اما در حالت غیرعادی مثلاً موج سازی، نقطه اوج همراهی و موج سواری بر جریان و پوشش اخبار و جزئیات و ارائه تحلیل های درست و منطبق بر واقعیات است. به نظر خیلی ها نیز اوقات آخرین شب تبلیغات یا بعداز ظهر روز انتخابات نقطه اوج است. برای رسانه های غیرنوشتاری، بیان سریع ترین اخبار مربوط به نتایج انتخابات را نیز می توان نقطه اوج فعالیت دانست., دکتر غفور شیخی:,دکتر شفیع بهرامیان: به نظرم رویکرد رسانه نباید متاثر از احساس، هیجان و شور و غلیان احساسات، که معمولا در ده روز تبلیغات بروز می کند باشد بلکه براساس برنامه ریزی انجام شده و اهداف از قبل تعیین شده و توجه به زمانبندی لازم به فعالیت منطقی و بر مبنای عقلانیت خود ادامه دهد. اصولا ورود به کمپین تبلیغاتی یک حزب یا نامزد خاص، به معنای صفر و صد نیست و رسانه نباید برای رسیدن به هدف که پیروزی فرد موردنظر است، وسیله هرگونه جریان و محتوایی شود. منظورم این نکته است که تعهدی نباید از سوی رسانه به طرف مقابل ایجاد شود که در آن برای پیروزی بر رقیب، هرگونه انتظاری از رسانه وجود داشته باشد.انتخابات رویدادی گذرا و مقطعی است اما رسانه و ارتباطش با مخطاطبان، همیشگی است، پس مواظب باشیم که منافع بلند مدت را قربانی منفعت مقطعی و گذرا نکنیم.
, دکتر شفیع بهرامیان: به نظرم رویکرد رسانه نباید متاثر از احساس، هیجان و شور و غلیان احساسات، که معمولا در ده روز تبلیغات بروز می کند باشد بلکه براساس برنامه ریزی انجام شده و اهداف از قبل تعیین شده و توجه به زمانبندی لازم به فعالیت منطقی و بر مبنای عقلانیت خود ادامه دهد. اصولا ورود به کمپین تبلیغاتی یک حزب یا نامزد خاص، به معنای صفر و صد نیست و رسانه نباید برای رسیدن به هدف که پیروزی فرد موردنظر است، وسیله هرگونه جریان و محتوایی شود. منظورم این نکته است که تعهدی نباید از سوی رسانه به طرف مقابل ایجاد شود که در آن برای پیروزی بر رقیب، هرگونه انتظاری از رسانه وجود داشته باشد.انتخابات رویدادی گذرا و مقطعی است اما رسانه و ارتباطش با مخطاطبان، همیشگی است، پس مواظب باشیم که منافع بلند مدت را قربانی منفعت مقطعی و گذرا نکنیم., دکتر شفیع بهرامیان: به نظرم رویکرد رسانه نباید متاثر از احساس، هیجان و شور و غلیان احساسات، که معمولا در ده روز تبلیغات بروز می کند باشد بلکه براساس برنامه ریزی انجام شده و اهداف از قبل تعیین شده و توجه به زمانبندی لازم به فعالیت منطقی و بر مبنای عقلانیت خود ادامه دهد. اصولا ورود به کمپین تبلیغاتی یک حزب یا نامزد خاص، به معنای صفر و صد نیست و رسانه نباید برای رسیدن به هدف که پیروزی فرد موردنظر است، وسیله هرگونه جریان و محتوایی شود. منظورم این نکته است که تعهدی نباید از سوی رسانه به طرف مقابل ایجاد شود که در آن برای پیروزی بر رقیب، هرگونه انتظاری از رسانه وجود داشته باشد.انتخابات رویدادی گذرا و مقطعی است اما رسانه و ارتباطش با مخطاطبان، همیشگی است، پس مواظب باشیم که منافع بلند مدت را قربانی منفعت مقطعی و گذرا نکنیم., دکتر شفیع بهرامیان:,دکتر آزاد محمدیانی: شاید انتظار آن می رود عرض کنم هفت روز تبلیغات انتخاباتی ولی آنچه تجربه نشان داده است در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی اتفاقاً قبل از آغاز رسمی تبلیغات می تواند زمان حساس تری برای فعالیت رسانه ای در این حوزه باشد. چرا که در روزهای آزاد تبلیغات به خصوص در حوزه های انتخابیۀ کوچک کاندیداها ابزارهای بهتری چون سخنرانی، تراکت و ... برای معرفی خود در اختیار دارند. اما قبل از آغاز فعالیت رسمی تبلیغاتی رسانه ها در فضایی که آرام تر است بهتر می توانند به امر انتخابات و وظایف خود در این حوزه بپردازند.
, دکتر آزاد محمدیانی: شاید انتظار آن می رود عرض کنم هفت روز تبلیغات انتخاباتی ولی آنچه تجربه نشان داده است در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی اتفاقاً قبل از آغاز رسمی تبلیغات می تواند زمان حساس تری برای فعالیت رسانه ای در این حوزه باشد. چرا که در روزهای آزاد تبلیغات به خصوص در حوزه های انتخابیۀ کوچک کاندیداها ابزارهای بهتری چون سخنرانی، تراکت و ... برای معرفی خود در اختیار دارند. اما قبل از آغاز فعالیت رسمی تبلیغاتی رسانه ها در فضایی که آرام تر است بهتر می توانند به امر انتخابات و وظایف خود در این حوزه بپردازند., دکتر آزاد محمدیانی: شاید انتظار آن می رود عرض کنم هفت روز تبلیغات انتخاباتی ولی آنچه تجربه نشان داده است در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی اتفاقاً قبل از آغاز رسمی تبلیغات می تواند زمان حساس تری برای فعالیت رسانه ای در این حوزه باشد. چرا که در روزهای آزاد تبلیغات به خصوص در حوزه های انتخابیۀ کوچک کاندیداها ابزارهای بهتری چون سخنرانی، تراکت و ... برای معرفی خود در اختیار دارند. اما قبل از آغاز فعالیت رسمی تبلیغاتی رسانه ها در فضایی که آرام تر است بهتر می توانند به امر انتخابات و وظایف خود در این حوزه بپردازند., دکتر آزاد محمدیانی: ,رسانه ها در دنیای مدرن، ابزاری برای انتقال پیام های گروه ها و تشکل های سیاسی به شهروندان به شمار می روند و از این نظر، احزاب سیاسی می کوشند با دسترسی به رسانه های فراگیرتر، حجم نفوذ خود را در افکار عمومی افزایش دهند و پیام های خویش را به مردم برسانندبا توجه به نبود رسانه های حزبی در سطح مناطق کردنشین،رسانه ها دیدگاههای احزاب را بایستی به چه شیوه ای برای مردم تشریح کنند ؟
, رسانه ها در دنیای مدرن، ابزاری برای انتقال پیام های گروه ها و تشکل های سیاسی به شهروندان به شمار می روند و از این نظر، احزاب سیاسی می کوشند با دسترسی به رسانه های فراگیرتر، حجم نفوذ خود را در افکار عمومی افزایش دهند و پیام های خویش را به مردم برسانندبا توجه به نبود رسانه های حزبی در سطح مناطق کردنشین،رسانه ها دیدگاههای احزاب را بایستی به چه شیوه ای برای مردم تشریح کنند ؟, رسانه ها در دنیای مدرن، ابزاری برای انتقال پیام های گروه ها و تشکل های سیاسی به شهروندان به شمار می روند و از این نظر، احزاب سیاسی می کوشند با دسترسی به رسانه های فراگیرتر، حجم نفوذ خود را در افکار عمومی افزایش دهند و پیام های خویش را به مردم برسانندبا توجه به نبود رسانه های حزبی در سطح مناطق کردنشین،رسانه ها دیدگاههای احزاب را بایستی به چه شیوه ای برای مردم تشریح کنند ؟, رسانه ها در دنیای مدرن، ابزاری برای انتقال پیام های گروه ها و تشکل های سیاسی به شهروندان به شمار می روند و از این نظر، احزاب سیاسی می کوشند با دسترسی به رسانه های فراگیرتر، حجم نفوذ خود را در افکار عمومی افزایش دهند و پیام های خویش را به مردم برسانندبا توجه به نبود رسانه های حزبی در سطح مناطق کردنشین،رسانه ها دیدگاههای احزاب را بایستی به چه شیوه ای برای مردم تشریح کنند ؟,دکتر غفور شیخی: وقتی حزبی در منطقه شکل نگرفته یا برای مردم فعالیتی انجام نداده، لزومی هم نیست دیدگاه احزاب برای مردم تشریح شود! چون این سوء برداشت از رسالت رسانه و بازی با شعور جمعی است. غالباً احزاب هم برای خود، رسانه در اختیار دارند و هنگامه تبلیغات و انتخابات فعالیت های پررنگ تری انجام می دهند و اگر کفایت نکرد و خواستند از دیگر رسانه ها استفاده کنند، رسانه ها باید بیشترین سود مالی را از این فرصت ببرند. در سطح کلان نیز نمایندگان منتخب مردم از مناطق کم برخوردار غالباً ابزار همان احزاب در پایتخت در راستای منافع حزبی اشان خواهند شد. بنابراین من در مناطق کردنشین لزومی به تشریح دیدگاه احزاب از طریق رسانه ها به ویژه رسانه های محلی و خودآویزی بدان ها نمی بینم.
, دکتر غفور شیخی: وقتی حزبی در منطقه شکل نگرفته یا برای مردم فعالیتی انجام نداده، لزومی هم نیست دیدگاه احزاب برای مردم تشریح شود! چون این سوء برداشت از رسالت رسانه و بازی با شعور جمعی است. غالباً احزاب هم برای خود، رسانه در اختیار دارند و هنگامه تبلیغات و انتخابات فعالیت های پررنگ تری انجام می دهند و اگر کفایت نکرد و خواستند از دیگر رسانه ها استفاده کنند، رسانه ها باید بیشترین سود مالی را از این فرصت ببرند. در سطح کلان نیز نمایندگان منتخب مردم از مناطق کم برخوردار غالباً ابزار همان احزاب در پایتخت در راستای منافع حزبی اشان خواهند شد. بنابراین من در مناطق کردنشین لزومی به تشریح دیدگاه احزاب از طریق رسانه ها به ویژه رسانه های محلی و خودآویزی بدان ها نمی بینم., دکتر غفور شیخی: وقتی حزبی در منطقه شکل نگرفته یا برای مردم فعالیتی انجام نداده، لزومی هم نیست دیدگاه احزاب برای مردم تشریح شود! چون این سوء برداشت از رسالت رسانه و بازی با شعور جمعی است. غالباً احزاب هم برای خود، رسانه در اختیار دارند و هنگامه تبلیغات و انتخابات فعالیت های پررنگ تری انجام می دهند و اگر کفایت نکرد و خواستند از دیگر رسانه ها استفاده کنند، رسانه ها باید بیشترین سود مالی را از این فرصت ببرند. در سطح کلان نیز نمایندگان منتخب مردم از مناطق کم برخوردار غالباً ابزار همان احزاب در پایتخت در راستای منافع حزبی اشان خواهند شد. بنابراین من در مناطق کردنشین لزومی به تشریح دیدگاه احزاب از طریق رسانه ها به ویژه رسانه های محلی و خودآویزی بدان ها نمی بینم., دکتر غفور شیخی:,دکتر شفیع بهرامیان: فقدان رسانه های حزبی را قبول ندارم! چه در مناطق کردنشین و چه غیر کردنشین، برعکس مشکل مطبوعات و رسانه های ما این است که سیاست زده شده اند و یا عملا به دکان احزاب و دنباله رو آنان تبدیل شده¬اند هرچند در ظاهر همگی پسوند مستقل را یدک می کشند!
, دکتر شفیع بهرامیان: فقدان رسانه های حزبی را قبول ندارم! چه در مناطق کردنشین و چه غیر کردنشین، برعکس مشکل مطبوعات و رسانه های ما این است که سیاست زده شده اند و یا عملا به دکان احزاب و دنباله رو آنان تبدیل شده¬اند هرچند در ظاهر همگی پسوند مستقل را یدک می کشند!, دکتر شفیع بهرامیان: فقدان رسانه های حزبی را قبول ندارم! چه در مناطق کردنشین و چه غیر کردنشین، برعکس مشکل مطبوعات و رسانه های ما این است که سیاست زده شده اند و یا عملا به دکان احزاب و دنباله رو آنان تبدیل شده¬اند هرچند در ظاهر همگی پسوند مستقل را یدک می کشند!, دکتر شفیع بهرامیان:,درثانی انعکاس خواستها و برنامه های احزاب در ایام انتخابات جزو وظایف و رسالتهای نشریات و رسانه هاست و اصولا اجتناب از این کار تخطی از رسالت حرفه ای است. تلاش برای تحزب گرایی و کمک به این روند از وظایف رسانه ها است حتی اگر این احزاب با منافع و خواست مالکان رسانه ها چندان همسو نباشند.
, درثانی انعکاس خواستها و برنامه های احزاب در ایام انتخابات جزو وظایف و رسالتهای نشریات و رسانه هاست و اصولا اجتناب از این کار تخطی از رسالت حرفه ای است. تلاش برای تحزب گرایی و کمک به این روند از وظایف رسانه ها است حتی اگر این احزاب با منافع و خواست مالکان رسانه ها چندان همسو نباشند., درثانی انعکاس خواستها و برنامه های احزاب در ایام انتخابات جزو وظایف و رسالتهای نشریات و رسانه هاست و اصولا اجتناب از این کار تخطی از رسالت حرفه ای است. تلاش برای تحزب گرایی و کمک به این روند از وظایف رسانه ها است حتی اگر این احزاب با منافع و خواست مالکان رسانه ها چندان همسو نباشند.,معرفی و نقد منصفانه برنامه های احزاب ( اقتصادی، سیاسی،فرهنگی و...) در برشی ملی و استانی می تواند بسیار برای افکار عمومی موثر باشد و این را رسانه ها باید انجام دهند.
, معرفی و نقد منصفانه برنامه های احزاب ( اقتصادی، سیاسی،فرهنگی و...) در برشی ملی و استانی می تواند بسیار برای افکار عمومی موثر باشد و این را رسانه ها باید انجام دهند., معرفی و نقد منصفانه برنامه های احزاب ( اقتصادی، سیاسی،فرهنگی و...) در برشی ملی و استانی می تواند بسیار برای افکار عمومی موثر باشد و این را رسانه ها باید انجام دهند.,دکتر آزاد محمدیانی: با عرض پوزش مجبورم به عرض برسانم که با صورت مسئله مشکل دارم، زیرا معتقدم اصولاً در ایران تحزب شکل نگرفته است تا از وجود احزاب حرف بزنیم بلکه آن چه در ایران شاهدش هستیم یک سیستم جناح بندی است که سنخیت چندانی با آنچه که حزب گفته می شود ندارد. حزب و نظام حزبی در تئوری های سیاسی تعاریف مشخصی دارد که به هیچ وجه سیستم سیاسی ایران را نمی شود حزبی خواند، در چنین سیستمی مرزبندی های سیاسی گاهی دچار اختلال شده و اشخاص به راحتی می توانند درشرایط مختلف وارد جناح های متفاوت شوند، که این یکی از آسیب های عمدۀ نظام غیر حزبی است. بنابراین در ایران حزبی وجود ندارد تا مطبوعات حزبی برای رساندن پیام حزب خود به مردم را داشته باشیم، مسلماً اگر حزب وجود داشته باشد مطبوعات، رسانه و ارگانی رسمی خواهد داشت تا مبلغ افکار و اندیشه های آن باشد، پس مشکل اصلی در ایران و بخصوص در مناطق کردنشین نبودن حزب و شکل نگرفتن تحزب و نبود انتخابات حزبی است که از پایه های توسعه یافتگی سیاسی می باشد. اصولاً کار رسانه و به دنبال آن امر انتخاب مردم در چنین شرایطی چندان آسان نیست چون کاندیداها شناسنامه و برنامۀ مشخصی که از طرف حزب به آزمون گذاشته شده باشد ندارند و رسانه ها مجبورند تحلیل های خود را برمبنای ادعای کاندیداها قرار دهند که نمی تواند چندان مطلوب باشد و تبعاً مردم نیز به این منوال نمی توانند انتخاب چندان دقیقی داشته باشند و هر آنچه اتفاق می افتد بر اساس حدس و گمان قابل تاًویل و تفسیر است زیرا همچنانکه گفته شد کاندیداها شناسنامه و عملکرد مشخصی که قبلاً به آزمون و قضاوت گذاشته شده باشد ندارند. بنابراین در چنین شرایطی مطبوعات مجبورهستند که تا حدی خلأ عدم وجود احزاب سیاسی که نقش معرفی کاندیدا و برنامۀ آنها را که همان برنامۀ حزب است بر دوش بکشند.
, دکتر آزاد محمدیانی: با عرض پوزش مجبورم به عرض برسانم که با صورت مسئله مشکل دارم، زیرا معتقدم اصولاً در ایران تحزب شکل نگرفته است تا از وجود احزاب حرف بزنیم بلکه آن چه در ایران شاهدش هستیم یک سیستم جناح بندی است که سنخیت چندانی با آنچه که حزب گفته می شود ندارد. حزب و نظام حزبی در تئوری های سیاسی تعاریف مشخصی دارد که به هیچ وجه سیستم سیاسی ایران را نمی شود حزبی خواند، در چنین سیستمی مرزبندی های سیاسی گاهی دچار اختلال شده و اشخاص به راحتی می توانند درشرایط مختلف وارد جناح های متفاوت شوند، که این یکی از آسیب های عمدۀ نظام غیر حزبی است. بنابراین در ایران حزبی وجود ندارد تا مطبوعات حزبی برای رساندن پیام حزب خود به مردم را داشته باشیم، مسلماً اگر حزب وجود داشته باشد مطبوعات، رسانه و ارگانی رسمی خواهد داشت تا مبلغ افکار و اندیشه های آن باشد، پس مشکل اصلی در ایران و بخصوص در مناطق کردنشین نبودن حزب و شکل نگرفتن تحزب و نبود انتخابات حزبی است که از پایه های توسعه یافتگی سیاسی می باشد. اصولاً کار رسانه و به دنبال آن امر انتخاب مردم در چنین شرایطی چندان آسان نیست چون کاندیداها شناسنامه و برنامۀ مشخصی که از طرف حزب به آزمون گذاشته شده باشد ندارند و رسانه ها مجبورند تحلیل های خود را برمبنای ادعای کاندیداها قرار دهند که نمی تواند چندان مطلوب باشد و تبعاً مردم نیز به این منوال نمی توانند انتخاب چندان دقیقی داشته باشند و هر آنچه اتفاق می افتد بر اساس حدس و گمان قابل تاًویل و تفسیر است زیرا همچنانکه گفته شد کاندیداها شناسنامه و عملکرد مشخصی که قبلاً به آزمون و قضاوت گذاشته شده باشد ندارند. بنابراین در چنین شرایطی مطبوعات مجبورهستند که تا حدی خلأ عدم وجود احزاب سیاسی که نقش معرفی کاندیدا و برنامۀ آنها را که همان برنامۀ حزب است بر دوش بکشند., دکتر آزاد محمدیانی: با عرض پوزش مجبورم به عرض برسانم که با صورت مسئله مشکل دارم، زیرا معتقدم اصولاً در ایران تحزب شکل نگرفته است تا از وجود احزاب حرف بزنیم بلکه آن چه در ایران شاهدش هستیم یک سیستم جناح بندی است که سنخیت چندانی با آنچه که حزب گفته می شود ندارد. حزب و نظام حزبی در تئوری های سیاسی تعاریف مشخصی دارد که به هیچ وجه سیستم سیاسی ایران را نمی شود حزبی خواند، در چنین سیستمی مرزبندی های سیاسی گاهی دچار اختلال شده و اشخاص به راحتی می توانند درشرایط مختلف وارد جناح های متفاوت شوند، که این یکی از آسیب های عمدۀ نظام غیر حزبی است. بنابراین در ایران حزبی وجود ندارد تا مطبوعات حزبی برای رساندن پیام حزب خود به مردم را داشته باشیم، مسلماً اگر حزب وجود داشته باشد مطبوعات، رسانه و ارگانی رسمی خواهد داشت تا مبلغ افکار و اندیشه های آن باشد، پس مشکل اصلی در ایران و بخصوص در مناطق کردنشین نبودن حزب و شکل نگرفتن تحزب و نبود انتخابات حزبی است که از پایه های توسعه یافتگی سیاسی می باشد. اصولاً کار رسانه و به دنبال آن امر انتخاب مردم در چنین شرایطی چندان آسان نیست چون کاندیداها شناسنامه و برنامۀ مشخصی که از طرف حزب به آزمون گذاشته شده باشد ندارند و رسانه ها مجبورند تحلیل های خود را برمبنای ادعای کاندیداها قرار دهند که نمی تواند چندان مطلوب باشد و تبعاً مردم نیز به این منوال نمی توانند انتخاب چندان دقیقی داشته باشند و هر آنچه اتفاق می افتد بر اساس حدس و گمان قابل تاًویل و تفسیر است زیرا همچنانکه گفته شد کاندیداها شناسنامه و عملکرد مشخصی که قبلاً به آزمون و قضاوت گذاشته شده باشد ندارند. بنابراین در چنین شرایطی مطبوعات مجبورهستند که تا حدی خلأ عدم وجود احزاب سیاسی که نقش معرفی کاندیدا و برنامۀ آنها را که همان برنامۀ حزب است بر دوش بکشند., دکتر آزاد محمدیانی:,مهمترین وظایف رسانه ها در روز قبل از انتخابات و روزی رای گیری چه می تواند باشد؟
, مهمترین وظایف رسانه ها در روز قبل از انتخابات و روزی رای گیری چه می تواند باشد؟, مهمترین وظایف رسانه ها در روز قبل از انتخابات و روزی رای گیری چه می تواند باشد؟, مهمترین وظایف رسانه ها در روز قبل از انتخابات و روزی رای گیری چه می تواند باشد؟,دکتر غفور شیخی: خویشتن داری، دعوت مردم به مشارکت، استفاده از نظرات کارشناسان و خبرگان در راستای انتخاب برتر و تصمیم گیری عاقلانه که منجر به انتخابی شود که برای جامعه و مردم مفید واقع گردد و به مردم یادواری و سفارش نمایند که کسی یا کسانی را انتخاب کنند که باتقوا و مردم دار و قانون مدار باشند و از تعصب، احساسات سرریز، بداخلاقی و ایجاد مزاحمت عمومی پرهیز شود. پخش کردن توصیه های بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهبر معظم و دیگر نخبگان و الگوهای جامعه نیز حائز اهمیت است. روز رأی گیری، اما حساب و کتاب و نانوشته های مربوط به خود را دارد که می توان به جرأت گفت خارج از حیطه بیان و بررسی رسانه هاست. رسانه ها در چنین روزی می توانند حداقل دو وظیفه اصلی زیر را به انجام برسانند:
, دکتر غفور شیخی: خویشتن داری، دعوت مردم به مشارکت، استفاده از نظرات کارشناسان و خبرگان در راستای انتخاب برتر و تصمیم گیری عاقلانه که منجر به انتخابی شود که برای جامعه و مردم مفید واقع گردد و به مردم یادواری و سفارش نمایند که کسی یا کسانی را انتخاب کنند که باتقوا و مردم دار و قانون مدار باشند و از تعصب، احساسات سرریز، بداخلاقی و ایجاد مزاحمت عمومی پرهیز شود. پخش کردن توصیه های بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهبر معظم و دیگر نخبگان و الگوهای جامعه نیز حائز اهمیت است. روز رأی گیری، اما حساب و کتاب و نانوشته های مربوط به خود را دارد که می توان به جرأت گفت خارج از حیطه بیان و بررسی رسانه هاست. رسانه ها در چنین روزی می توانند حداقل دو وظیفه اصلی زیر را به انجام برسانند:, دکتر غفور شیخی: خویشتن داری، دعوت مردم به مشارکت، استفاده از نظرات کارشناسان و خبرگان در راستای انتخاب برتر و تصمیم گیری عاقلانه که منجر به انتخابی شود که برای جامعه و مردم مفید واقع گردد و به مردم یادواری و سفارش نمایند که کسی یا کسانی را انتخاب کنند که باتقوا و مردم دار و قانون مدار باشند و از تعصب، احساسات سرریز، بداخلاقی و ایجاد مزاحمت عمومی پرهیز شود. پخش کردن توصیه های بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهبر معظم و دیگر نخبگان و الگوهای جامعه نیز حائز اهمیت است. روز رأی گیری، اما حساب و کتاب و نانوشته های مربوط به خود را دارد که می توان به جرأت گفت خارج از حیطه بیان و بررسی رسانه هاست. رسانه ها در چنین روزی می توانند حداقل دو وظیفه اصلی زیر را به انجام برسانند:, دکتر غفور شیخی: ,اول انعکاس اخبار و رویدادها و پوشش جریان مشارکت مردم و دست اندراکان و نظرخواهی از مردم
, اول انعکاس اخبار و رویدادها و پوشش جریان مشارکت مردم و دست اندراکان و نظرخواهی از مردم, اول انعکاس اخبار و رویدادها و پوشش جریان مشارکت مردم و دست اندراکان و نظرخواهی از مردم,دوم توصیه های قانونی و اخلاق انتخاباتی و نظرات کارشناسان و سنجش گران آمارهای انتخاباتی
, دوم توصیه های قانونی و اخلاق انتخاباتی و نظرات کارشناسان و سنجش گران آمارهای انتخاباتی, دوم توصیه های قانونی و اخلاق انتخاباتی و نظرات کارشناسان و سنجش گران آمارهای انتخاباتی,دکتر شفیع بهرامیان: پاسخ به این سوال بستگی به وضعیت عمومی انتخابات و رویکرد رسانه در تشویق و تحریک مردم به مشارکت و یا بیطرفی و یا حتی مخالفت با جریان انتخابات دارد و در هر یک از سه حالت گفته شده رسانه راهبرد خاص خود را در محتوا و شکل می طلبد.
, دکتر شفیع بهرامیان: پاسخ به این سوال بستگی به وضعیت عمومی انتخابات و رویکرد رسانه در تشویق و تحریک مردم به مشارکت و یا بیطرفی و یا حتی مخالفت با جریان انتخابات دارد و در هر یک از سه حالت گفته شده رسانه راهبرد خاص خود را در محتوا و شکل می طلبد., دکتر شفیع بهرامیان: پاسخ به این سوال بستگی به وضعیت عمومی انتخابات و رویکرد رسانه در تشویق و تحریک مردم به مشارکت و یا بیطرفی و یا حتی مخالفت با جریان انتخابات دارد و در هر یک از سه حالت گفته شده رسانه راهبرد خاص خود را در محتوا و شکل می طلبد., دکتر شفیع بهرامیان:,دکتر آزاد محمدیانی: ایجاد آرامش و فراهم آوردن فضایی دور از تنش. دعوت از کاندیداها و شهروندان برای رعایت قانون.
, دکتر آزاد محمدیانی: ایجاد آرامش و فراهم آوردن فضایی دور از تنش. دعوت از کاندیداها و شهروندان برای رعایت قانون., دکتر آزاد محمدیانی: ایجاد آرامش و فراهم آوردن فضایی دور از تنش. دعوت از کاندیداها و شهروندان برای رعایت قانون., دکتر آزاد محمدیانی:,جایگاه اخلاق رسانه ای وحرفه ای ومواردی که رسانه ها در زمان انتخابات بایستی آنرا مورد توجه داشته باشند چیست؟
, جایگاه اخلاق رسانه ای وحرفه ای ومواردی که رسانه ها در زمان انتخابات بایستی آنرا مورد توجه داشته باشند چیست؟, جایگاه اخلاق رسانه ای وحرفه ای ومواردی که رسانه ها در زمان انتخابات بایستی آنرا مورد توجه داشته باشند چیست؟, جایگاه اخلاق رسانه ای وحرفه ای ومواردی که رسانه ها در زمان انتخابات بایستی آنرا مورد توجه داشته باشند چیست؟,دکتر غفور شیخی: حق گویی، قانون مداری، پرهیز از چندچهره بازی و معاملات سیاسی و ایجاد روشنگری و آگاهی بخشی چهار وظیفه اصلی رسانه ها به ویژه در زمان انتخابات است. بعضی از رسانه ها- به ویژه اینترنتی- با اندکی پیشنهاد مالی به راحتی تبدیل به آلبوم تصاویر نامزدی خاص می شوند. بعضی از نشریه ها نیز پایبند اخلاق حرفه ای نیستند و رینگی برای تخریب و مرافعه و ایجاد اختلاف و جنجال راه می اندازند. بعضی نوپا و جوان نیز فقط به دنبال زدن تیترهای عجیب و جذب خوانندگان و کاربران بیشترند و فکر می کنند این هنر رسانه در جهان معاصر است. امروزه در بسیاری از حوزه های زندگی متاسفانه اخلاق مداری و حرفه ای بودن، بسیار سست و شکننده شده است.بنابراین اخلاق رسانه ای کم از رسالت نبوی نیست.
, دکتر غفور شیخی: حق گویی، قانون مداری، پرهیز از چندچهره بازی و معاملات سیاسی و ایجاد روشنگری و آگاهی بخشی چهار وظیفه اصلی رسانه ها به ویژه در زمان انتخابات است. بعضی از رسانه ها- به ویژه اینترنتی- با اندکی پیشنهاد مالی به راحتی تبدیل به آلبوم تصاویر نامزدی خاص می شوند. بعضی از نشریه ها نیز پایبند اخلاق حرفه ای نیستند و رینگی برای تخریب و مرافعه و ایجاد اختلاف و جنجال راه می اندازند. بعضی نوپا و جوان نیز فقط به دنبال زدن تیترهای عجیب و جذب خوانندگان و کاربران بیشترند و فکر می کنند این هنر رسانه در جهان معاصر است. امروزه در بسیاری از حوزه های زندگی متاسفانه اخلاق مداری و حرفه ای بودن، بسیار سست و شکننده شده است.بنابراین اخلاق رسانه ای کم از رسالت نبوی نیست., دکتر غفور شیخی: حق گویی، قانون مداری، پرهیز از چندچهره بازی و معاملات سیاسی و ایجاد روشنگری و آگاهی بخشی چهار وظیفه اصلی رسانه ها به ویژه در زمان انتخابات است. بعضی از رسانه ها- به ویژه اینترنتی- با اندکی پیشنهاد مالی به راحتی تبدیل به آلبوم تصاویر نامزدی خاص می شوند. بعضی از نشریه ها نیز پایبند اخلاق حرفه ای نیستند و رینگی برای تخریب و مرافعه و ایجاد اختلاف و جنجال راه می اندازند. بعضی نوپا و جوان نیز فقط به دنبال زدن تیترهای عجیب و جذب خوانندگان و کاربران بیشترند و فکر می کنند این هنر رسانه در جهان معاصر است. امروزه در بسیاری از حوزه های زندگی متاسفانه اخلاق مداری و حرفه ای بودن، بسیار سست و شکننده شده است.بنابراین اخلاق رسانه ای کم از رسالت نبوی نیست., دکتر غفور شیخی: ,دکتر شفیع بهرامیان: معرفی برنامه های احزاب و افراد مختلف، نقد منصفانه، ارایه تحلیل درست از وضعیت موجود و برنامه های افراد و احزاب، اجتناب از تخریب و شایعه سازی یا بازنشر شایعات، انتشار دیدگاههای مختلف و انعکاس خواست مردم، تطابق نیاز و خواست جامعه با برنامه های احزاب و افراد، ایجاد تعادل در تبلیغات و اطلاعات، اجتناب از برخوردهای احساسی و عاطفی با حوادث، افراد و احزاب و... از مهم ترین مواردی است که بهنگام انتخابات باید مورد توجه دست اندرکاران رسانه قرار گیرد.
, دکتر شفیع بهرامیان: معرفی برنامه های احزاب و افراد مختلف، نقد منصفانه، ارایه تحلیل درست از وضعیت موجود و برنامه های افراد و احزاب، اجتناب از تخریب و شایعه سازی یا بازنشر شایعات، انتشار دیدگاههای مختلف و انعکاس خواست مردم، تطابق نیاز و خواست جامعه با برنامه های احزاب و افراد، ایجاد تعادل در تبلیغات و اطلاعات، اجتناب از برخوردهای احساسی و عاطفی با حوادث، افراد و احزاب و... از مهم ترین مواردی است که بهنگام انتخابات باید مورد توجه دست اندرکاران رسانه قرار گیرد., دکتر شفیع بهرامیان: معرفی برنامه های احزاب و افراد مختلف، نقد منصفانه، ارایه تحلیل درست از وضعیت موجود و برنامه های افراد و احزاب، اجتناب از تخریب و شایعه سازی یا بازنشر شایعات، انتشار دیدگاههای مختلف و انعکاس خواست مردم، تطابق نیاز و خواست جامعه با برنامه های احزاب و افراد، ایجاد تعادل در تبلیغات و اطلاعات، اجتناب از برخوردهای احساسی و عاطفی با حوادث، افراد و احزاب و... از مهم ترین مواردی است که بهنگام انتخابات باید مورد توجه دست اندرکاران رسانه قرار گیرد., دکتر شفیع بهرامیان:,دکتر آزاد محمدیانی: آن چه تا کنون در حوزۀ فعالیت انتخاباتی رسانه ها دیده شده است جنبۀ سلبی آن بوده است، با کمال تأسف مطبوعات مناطق ما بیش از این که به جنبۀ ایجابی قضیه گرایش داشته باشند جنبۀ سلبی آن را وجهه نظر قرار داده اند. به این معنی که به جای این که این مطبوعات به معرفی برنامه ها و راه کارهای نظری و عملی کاندیداها بپردازند بیشترین حجم برنامه های انتخاباتی این مطبوعات نقد و گاهاً تخریب رقیب است که به هیچ وجه این امر اخلاقی نمی باشد. البته این بدین معنی نیست که مطبوعات از انتشار انتقادات پرهیز کنند بلکه منظور این است که اگر قرار است نقدی صورت گیرد لازم است برنامه های دیگر رقبا نیز منتشر شود تا شهروندان بتوانند در مقام مقایسه و قضاوت برآیند.
, دکتر آزاد محمدیانی: آن چه تا کنون در حوزۀ فعالیت انتخاباتی رسانه ها دیده شده است جنبۀ سلبی آن بوده است، با کمال تأسف مطبوعات مناطق ما بیش از این که به جنبۀ ایجابی قضیه گرایش داشته باشند جنبۀ سلبی آن را وجهه نظر قرار داده اند. به این معنی که به جای این که این مطبوعات به معرفی برنامه ها و راه کارهای نظری و عملی کاندیداها بپردازند بیشترین حجم برنامه های انتخاباتی این مطبوعات نقد و گاهاً تخریب رقیب است که به هیچ وجه این امر اخلاقی نمی باشد. البته این بدین معنی نیست که مطبوعات از انتشار انتقادات پرهیز کنند بلکه منظور این است که اگر قرار است نقدی صورت گیرد لازم است برنامه های دیگر رقبا نیز منتشر شود تا شهروندان بتوانند در مقام مقایسه و قضاوت برآیند., دکتر آزاد محمدیانی: آن چه تا کنون در حوزۀ فعالیت انتخاباتی رسانه ها دیده شده است جنبۀ سلبی آن بوده است، با کمال تأسف مطبوعات مناطق ما بیش از این که به جنبۀ ایجابی قضیه گرایش داشته باشند جنبۀ سلبی آن را وجهه نظر قرار داده اند. به این معنی که به جای این که این مطبوعات به معرفی برنامه ها و راه کارهای نظری و عملی کاندیداها بپردازند بیشترین حجم برنامه های انتخاباتی این مطبوعات نقد و گاهاً تخریب رقیب است که به هیچ وجه این امر اخلاقی نمی باشد. البته این بدین معنی نیست که مطبوعات از انتشار انتقادات پرهیز کنند بلکه منظور این است که اگر قرار است نقدی صورت گیرد لازم است برنامه های دیگر رقبا نیز منتشر شود تا شهروندان بتوانند در مقام مقایسه و قضاوت برآیند., دکتر آزاد محمدیانی:,عوامل تأثیر گذاری رسانه ها در انتخابات چه مواردی می تواند باشد؟
, عوامل تأثیر گذاری رسانه ها در انتخابات چه مواردی می تواند باشد؟, عوامل تأثیر گذاری رسانه ها در انتخابات چه مواردی می تواند باشد؟, عوامل تأثیر گذاری رسانه ها در انتخابات چه مواردی می تواند باشد؟,دکتر غفور شیخی: اول- رسانه ها ابزار قدرتمندی برای تبلیغ و شناساندن هستند و این آگاهی و اطلاع از جریان های روزمره، نیازی جمعی است و طبعاً عده ای نیز به دنبال رفع این نیاز هستند و از این طریق تاثیرگذاری انجام می شود.
, دکتر غفور شیخی: اول- رسانه ها ابزار قدرتمندی برای تبلیغ و شناساندن هستند و این آگاهی و اطلاع از جریان های روزمره، نیازی جمعی است و طبعاً عده ای نیز به دنبال رفع این نیاز هستند و از این طریق تاثیرگذاری انجام می شود., دکتر غفور شیخی: اول- رسانه ها ابزار قدرتمندی برای تبلیغ و شناساندن هستند و این آگاهی و اطلاع از جریان های روزمره، نیازی جمعی است و طبعاً عده ای نیز به دنبال رفع این نیاز هستند و از این طریق تاثیرگذاری انجام می شود., دکتر غفور شیخی: ,دوم- عده ای از مردم با ایمان راسخ تصمیم خود را در انتخابات گرفته اند. رسانه کمترین تاثیر بر این قشر را دارد. اما عده زیادی نیز منتظر و مشتاق و مترصد اوضاع و ورق برگشتن ها و ایجاد موج و جریان ها هستند که در لحظات آخر تصمیم نهایی خود را بگیرند. از این رو می گویند یکی از تاثیرگذارترین اوقات ، بعدازظهر روز انتخابات است. رسانه بر این قشر از مردم در این موقعیت حساس، می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
, دوم- عده ای از مردم با ایمان راسخ تصمیم خود را در انتخابات گرفته اند. رسانه کمترین تاثیر بر این قشر را دارد. اما عده زیادی نیز منتظر و مشتاق و مترصد اوضاع و ورق برگشتن ها و ایجاد موج و جریان ها هستند که در لحظات آخر تصمیم نهایی خود را بگیرند. از این رو می گویند یکی از تاثیرگذارترین اوقات ، بعدازظهر روز انتخابات است. رسانه بر این قشر از مردم در این موقعیت حساس، می تواند بسیار تاثیرگذار باشد., دوم- عده ای از مردم با ایمان راسخ تصمیم خود را در انتخابات گرفته اند. رسانه کمترین تاثیر بر این قشر را دارد. اما عده زیادی نیز منتظر و مشتاق و مترصد اوضاع و ورق برگشتن ها و ایجاد موج و جریان ها هستند که در لحظات آخر تصمیم نهایی خود را بگیرند. از این رو می گویند یکی از تاثیرگذارترین اوقات ، بعدازظهر روز انتخابات است. رسانه بر این قشر از مردم در این موقعیت حساس، می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.,سوم- انعکاس سریع و صادقانه اخبار و اطلاعات، تعداد زیاد کاربران، گذاشتن مطالب نویسندگان متشخص و مردمدار، درنظرگرفتن نیازمندی های اقشار مختلف به ویژه زنان و فرهنگیان و ورزش کاران و... عوامل تاثیرگذاری هستند که مربوط به خود رسانه و تیم کاری آن است.
, سوم- انعکاس سریع و صادقانه اخبار و اطلاعات، تعداد زیاد کاربران، گذاشتن مطالب نویسندگان متشخص و مردمدار، درنظرگرفتن نیازمندی های اقشار مختلف به ویژه زنان و فرهنگیان و ورزش کاران و... عوامل تاثیرگذاری هستند که مربوط به خود رسانه و تیم کاری آن است., سوم- انعکاس سریع و صادقانه اخبار و اطلاعات، تعداد زیاد کاربران، گذاشتن مطالب نویسندگان متشخص و مردمدار، درنظرگرفتن نیازمندی های اقشار مختلف به ویژه زنان و فرهنگیان و ورزش کاران و... عوامل تاثیرگذاری هستند که مربوط به خود رسانه و تیم کاری آن است.,دکتر آزاد محمدیانی: اولین مسئله ای که به ذهن متبادر می شود صداقت در کار رسانه ای است، اما معتقدم به غیر از صداقت کارهای ابتکاری از طرف مطبوعات که متأسفانه در این مناطق شمار چندانی هم ندارند می باشد. به این ترتیب که این مطبوعات از آغاز فرایند انتخابات که به نظر من به طور غیر رسمی از همین الان شروع شده است تا پایان آن وحتی بعد از انتخابات نیز به شیوۀ طرح مطالبات شهروندان از نمایندگان و وکلای انتخابی می تواند ادامه بیابد. این ابتکارات همچنانکه در پاسخ پرسش های پیش گفته شد می تواند مصاحبه، مناظره و جلسۀ پرسش و پاسخ را در بر بگیرد. البته رسانه ای که با حساسیت امر انتخابات را مورد توجه قرار می دهد هم جایگاه رسانه ای خود را تقویت می بخشد هم این که موجب می شود شهروندان دقیق تر و درست تر انتخاب نمایند.
, دکتر آزاد محمدیانی: اولین مسئله ای که به ذهن متبادر می شود صداقت در کار رسانه ای است، اما معتقدم به غیر از صداقت کارهای ابتکاری از طرف مطبوعات که متأسفانه در این مناطق شمار چندانی هم ندارند می باشد. به این ترتیب که این مطبوعات از آغاز فرایند انتخابات که به نظر من به طور غیر رسمی از همین الان شروع شده است تا پایان آن وحتی بعد از انتخابات نیز به شیوۀ طرح مطالبات شهروندان از نمایندگان و وکلای انتخابی می تواند ادامه بیابد. این ابتکارات همچنانکه در پاسخ پرسش های پیش گفته شد می تواند مصاحبه، مناظره و جلسۀ پرسش و پاسخ را در بر بگیرد. البته رسانه ای که با حساسیت امر انتخابات را مورد توجه قرار می دهد هم جایگاه رسانه ای خود را تقویت می بخشد هم این که موجب می شود شهروندان دقیق تر و درست تر انتخاب نمایند., دکتر آزاد محمدیانی: اولین مسئله ای که به ذهن متبادر می شود صداقت در کار رسانه ای است، اما معتقدم به غیر از صداقت کارهای ابتکاری از طرف مطبوعات که متأسفانه در این مناطق شمار چندانی هم ندارند می باشد. به این ترتیب که این مطبوعات از آغاز فرایند انتخابات که به نظر من به طور غیر رسمی از همین الان شروع شده است تا پایان آن وحتی بعد از انتخابات نیز به شیوۀ طرح مطالبات شهروندان از نمایندگان و وکلای انتخابی می تواند ادامه بیابد. این ابتکارات همچنانکه در پاسخ پرسش های پیش گفته شد می تواند مصاحبه، مناظره و جلسۀ پرسش و پاسخ را در بر بگیرد. البته رسانه ای که با حساسیت امر انتخابات را مورد توجه قرار می دهد هم جایگاه رسانه ای خود را تقویت می بخشد هم این که موجب می شود شهروندان دقیق تر و درست تر انتخاب نمایند., دکتر آزاد محمدیانی: ,توجه به اینکه رسانه ای فراگیر در مختص مناطق کردنشین کشور وجود ندارد و رسانه های فعال و موجود هم از جمله مطبوعات و سایتهای خبری با چالشهای عمده ای در خصوص تامین منابع مادی وعدم تخصص کادر و پرسنل خود روبرو هستند، آیا می توان انتظار داشت این رسانه ها به وظایف خود در مسیردهی صحیح به مردم در راستای انتخاب درست عمل کنند؟
, توجه به اینکه رسانه ای فراگیر در مختص مناطق کردنشین کشور وجود ندارد و رسانه های فعال و موجود هم از جمله مطبوعات و سایتهای خبری با چالشهای عمده ای در خصوص تامین منابع مادی وعدم تخصص کادر و پرسنل خود روبرو هستند، آیا می توان انتظار داشت این رسانه ها به وظایف خود در مسیردهی صحیح به مردم در راستای انتخاب درست عمل کنند؟, توجه به اینکه رسانه ای فراگیر در مختص مناطق کردنشین کشور وجود ندارد و رسانه های فعال و موجود هم از جمله مطبوعات و سایتهای خبری با چالشهای عمده ای در خصوص تامین منابع مادی وعدم تخصص کادر و پرسنل خود روبرو هستند، آیا می توان انتظار داشت این رسانه ها به وظایف خود در مسیردهی صحیح به مردم در راستای انتخاب درست عمل کنند؟, توجه به اینکه رسانه ای فراگیر در مختص مناطق کردنشین کشور وجود ندارد و رسانه های فعال و موجود هم از جمله مطبوعات و سایتهای خبری با چالشهای عمده ای در خصوص تامین منابع مادی وعدم تخصص کادر و پرسنل خود روبرو هستند، آیا می توان انتظار داشت این رسانه ها به وظایف خود در مسیردهی صحیح به مردم در راستای انتخاب درست عمل کنند؟,دکتر غفور شیخی: تا حدود زیادی خیر. چون اولاً خیلی از این مطبوعات و سایت ها، از نهادهای خاصی خط می گیرند یا وامدار فرد خاصی (مثل فرمانداری یا نماینده شهر و...) هستند و طبعاً منعکس کننده خط مشی آنها هم هستند. پس لاجرم گزینشی و مصلحتی کار می کنند. ثانیاً وابستگی به چاپ تبلیغات و زدن آگهی سبب می شود دغدغه مالی را مرتفع سازد و خواه ناخواه با توجه به کم و کیف این آگهی ها به وظایف رسانه لطمه ای وارد می سازد. ثالثاً برخی از دست اندرکاران این سایت ها و مطبوعات آن ظرفیت و سعه صدری که شایسته وبایسته است را ندارند و درگیر نظرات شخصی و منافع جناحی و حبّ و بغض های سنّتی می شوند و از مسیردهی صحیح خارج می گردند. اما با این وجود جا دارد از تلاش عده ای دیگر از مطبوعات و سایت های منطقه ای و محلی که شرایط سختی را می گذرانند و می گذرند و خدمت می کنند تشکر و قدردانی نمود.
, دکتر غفور شیخی: تا حدود زیادی خیر. چون اولاً خیلی از این مطبوعات و سایت ها، از نهادهای خاصی خط می گیرند یا وامدار فرد خاصی (مثل فرمانداری یا نماینده شهر و...) هستند و طبعاً منعکس کننده خط مشی آنها هم هستند. پس لاجرم گزینشی و مصلحتی کار می کنند. ثانیاً وابستگی به چاپ تبلیغات و زدن آگهی سبب می شود دغدغه مالی را مرتفع سازد و خواه ناخواه با توجه به کم و کیف این آگهی ها به وظایف رسانه لطمه ای وارد می سازد. ثالثاً برخی از دست اندرکاران این سایت ها و مطبوعات آن ظرفیت و سعه صدری که شایسته وبایسته است را ندارند و درگیر نظرات شخصی و منافع جناحی و حبّ و بغض های سنّتی می شوند و از مسیردهی صحیح خارج می گردند. اما با این وجود جا دارد از تلاش عده ای دیگر از مطبوعات و سایت های منطقه ای و محلی که شرایط سختی را می گذرانند و می گذرند و خدمت می کنند تشکر و قدردانی نمود., دکتر غفور شیخی: تا حدود زیادی خیر. چون اولاً خیلی از این مطبوعات و سایت ها، از نهادهای خاصی خط می گیرند یا وامدار فرد خاصی (مثل فرمانداری یا نماینده شهر و...) هستند و طبعاً منعکس کننده خط مشی آنها هم هستند. پس لاجرم گزینشی و مصلحتی کار می کنند. ثانیاً وابستگی به چاپ تبلیغات و زدن آگهی سبب می شود دغدغه مالی را مرتفع سازد و خواه ناخواه با توجه به کم و کیف این آگهی ها به وظایف رسانه لطمه ای وارد می سازد. ثالثاً برخی از دست اندرکاران این سایت ها و مطبوعات آن ظرفیت و سعه صدری که شایسته وبایسته است را ندارند و درگیر نظرات شخصی و منافع جناحی و حبّ و بغض های سنّتی می شوند و از مسیردهی صحیح خارج می گردند. اما با این وجود جا دارد از تلاش عده ای دیگر از مطبوعات و سایت های منطقه ای و محلی که شرایط سختی را می گذرانند و می گذرند و خدمت می کنند تشکر و قدردانی نمود., دکتر غفور شیخی: ,دکتر شفیع بهرامیان: در پاسخ باید دید نفوذ رسانه های مکتوب و مجازی مناطق کردنشین چه میزان است؟ هرقدر حجم نفوذ بیشتر باشد می توان انتظار اثرگذاری بیشتر را بر افکارعمومی داشت.
, دکتر شفیع بهرامیان: در پاسخ باید دید نفوذ رسانه های مکتوب و مجازی مناطق کردنشین چه میزان است؟ هرقدر حجم نفوذ بیشتر باشد می توان انتظار اثرگذاری بیشتر را بر افکارعمومی داشت., دکتر شفیع بهرامیان: در پاسخ باید دید نفوذ رسانه های مکتوب و مجازی مناطق کردنشین چه میزان است؟ هرقدر حجم نفوذ بیشتر باشد می توان انتظار اثرگذاری بیشتر را بر افکارعمومی داشت., دکتر شفیع بهرامیان:,از یاد نبریم که رسانه های مکتوب گرچه در تیراژ کمتری منتشر می شوند اما همواره جریان-ساز بوده و مورد توجه نخبگان جامعه می باشند و نخبگان نیز خود معمولا پدیدآورندگان افکارعمومی و موجهای گسترده در عرصه اجتماع بشمار می روند. بنابراین اگر رسانه های مکتوب و یا مجازی بتوانند ذهنیت نخبگان را شکل دهند، در یک فرایند دومرحله ای ارتباطات (طبق نظریه لازارسفلد و برلسون) می توانند با واسطه همین نخبگان بر دیدگاه توده مردم اثر لازم را بگذارد.
, از یاد نبریم که رسانه های مکتوب گرچه در تیراژ کمتری منتشر می شوند اما همواره جریان-ساز بوده و مورد توجه نخبگان جامعه می باشند و نخبگان نیز خود معمولا پدیدآورندگان افکارعمومی و موجهای گسترده در عرصه اجتماع بشمار می روند. بنابراین اگر رسانه های مکتوب و یا مجازی بتوانند ذهنیت نخبگان را شکل دهند، در یک فرایند دومرحله ای ارتباطات (طبق نظریه لازارسفلد و برلسون) می توانند با واسطه همین نخبگان بر دیدگاه توده مردم اثر لازم را بگذارد., از یاد نبریم که رسانه های مکتوب گرچه در تیراژ کمتری منتشر می شوند اما همواره جریان-ساز بوده و مورد توجه نخبگان جامعه می باشند و نخبگان نیز خود معمولا پدیدآورندگان افکارعمومی و موجهای گسترده در عرصه اجتماع بشمار می روند. بنابراین اگر رسانه های مکتوب و یا مجازی بتوانند ذهنیت نخبگان را شکل دهند، در یک فرایند دومرحله ای ارتباطات (طبق نظریه لازارسفلد و برلسون) می توانند با واسطه همین نخبگان بر دیدگاه توده مردم اثر لازم را بگذارد.,دکتر آزاد محمدیانی: به نظر من نقش و تأثیر پدیده ها بر جامعه و بر همدیگر را بایستی به شیوه ای نسبی نگریست، به گونه ای که نمی شود انتظار داشت هر پدیده ای که در اینجا رسانه ها مورد نظر است به همان اندازه یا به همان گونه که درجای دیگری از ایران و یا دنیا نقش دارند در محل زندگی ما هم به همان اندازه نقش داشته باشند. این که ما رسانۀ حرفه ای نداریم، خبرنگاران حرفه ای نداریم، امکانات مالی کافی نداریم، مخاطبان زیادی نداریم، جامعۀ مدنی قویی نداریم تا در مسائل مختلف حساسیت های فراخور را نشان دهند و بسیاری چیزهای دیگر که در مقایسه با استاندارهای دنیا و حتی ایران چندان تعریفی ندارند، واقعیاتی است که می تواند به انتظار بیش از حد ما نسبت به نقش رسانه در منطقۀ ما کمک کند. بنابراین معتقدم با این اوصافی که گفته شد دربارۀ نقش رسانه ها بر انتخابات یا هر پدیدۀ دیگری نباید انتظار زیادی داشت. اما معتقدم با رعایت همۀ مواردی که در پاسخ های فوق در مورد چگونگی عملکرد رسانه ها گفته شد، می توان انتظار داشت که این رسانه ها به طور نسبی در امر انتخابات تأثیر داشته و موجب تنویر افکار عمومی شوند.
, دکتر آزاد محمدیانی: به نظر من نقش و تأثیر پدیده ها بر جامعه و بر همدیگر را بایستی به شیوه ای نسبی نگریست، به گونه ای که نمی شود انتظار داشت هر پدیده ای که در اینجا رسانه ها مورد نظر است به همان اندازه یا به همان گونه که درجای دیگری از ایران و یا دنیا نقش دارند در محل زندگی ما هم به همان اندازه نقش داشته باشند. این که ما رسانۀ حرفه ای نداریم، خبرنگاران حرفه ای نداریم، امکانات مالی کافی نداریم، مخاطبان زیادی نداریم، جامعۀ مدنی قویی نداریم تا در مسائل مختلف حساسیت های فراخور را نشان دهند و بسیاری چیزهای دیگر که در مقایسه با استاندارهای دنیا و حتی ایران چندان تعریفی ندارند، واقعیاتی است که می تواند به انتظار بیش از حد ما نسبت به نقش رسانه در منطقۀ ما کمک کند. بنابراین معتقدم با این اوصافی که گفته شد دربارۀ نقش رسانه ها بر انتخابات یا هر پدیدۀ دیگری نباید انتظار زیادی داشت. اما معتقدم با رعایت همۀ مواردی که در پاسخ های فوق در مورد چگونگی عملکرد رسانه ها گفته شد، می توان انتظار داشت که این رسانه ها به طور نسبی در امر انتخابات تأثیر داشته و موجب تنویر افکار عمومی شوند., دکتر آزاد محمدیانی: به نظر من نقش و تأثیر پدیده ها بر جامعه و بر همدیگر را بایستی به شیوه ای نسبی نگریست، به گونه ای که نمی شود انتظار داشت هر پدیده ای که در اینجا رسانه ها مورد نظر است به همان اندازه یا به همان گونه که درجای دیگری از ایران و یا دنیا نقش دارند در محل زندگی ما هم به همان اندازه نقش داشته باشند. این که ما رسانۀ حرفه ای نداریم، خبرنگاران حرفه ای نداریم، امکانات مالی کافی نداریم، مخاطبان زیادی نداریم، جامعۀ مدنی قویی نداریم تا در مسائل مختلف حساسیت های فراخور را نشان دهند و بسیاری چیزهای دیگر که در مقایسه با استاندارهای دنیا و حتی ایران چندان تعریفی ندارند، واقعیاتی است که می تواند به انتظار بیش از حد ما نسبت به نقش رسانه در منطقۀ ما کمک کند. بنابراین معتقدم با این اوصافی که گفته شد دربارۀ نقش رسانه ها بر انتخابات یا هر پدیدۀ دیگری نباید انتظار زیادی داشت. اما معتقدم با رعایت همۀ مواردی که در پاسخ های فوق در مورد چگونگی عملکرد رسانه ها گفته شد، می توان انتظار داشت که این رسانه ها به طور نسبی در امر انتخابات تأثیر داشته و موجب تنویر افکار عمومی شوند., دکتر آزاد محمدیانی: ,رسول گلباخی
, رسول گلباخی, رسول گلباخی,انتهای پیام/
, انتهای پیام/, انتهای پیام/,]
ارسال دیدگاه