در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد؛
با ارسال مجدد لایحه منطقه آزاد سیستان به صحن علنی مجلس موافقت شد
جلسه بررسی لایحه مناطق آزاد سیستان ،بانه و مریوان در کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور ترکان رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور، سید باقر حسینی و دیگر مسئولین مربوطه تشکیل شد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اوشیدا: اواخر ماه گذشته پس از تلاشها و پیگیریهای نمایندگان مردم سیستان و بویژه سید باقر حسینی در ارسال لایحه منطقه آزاد تجاری سیستان به مجلس بالاخره این اتفاق در 29 آذرماه سالجاری روی داد و طرح برای بررسی و رای به صحن علنی مجلس ارسال شد.
اما کلیات لایحه ایجاد مناطق جدید آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی و اصلاح محدوده برخی از مناطق آزاد از جمله تصویب کلیات لایحه منطقه آزاد سیستان در دستور کار قرار داشت که به همراه لایحه چند منطقه دیگر از سوی نمایندگان رای نیاورد.
این لایحه با ۱۱۷ رأی موافق، ۸۵ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع رأی لازم را کسب نکرد.
دولت خواستار ایجاد چند منطقه آزاد در شلمچه، ایلام، بانه، اردبیل، اینچه برون، سیستان و بلوچستان و جاسک بود و کمیسیون اقتصادی مجلس این مناطق را به ۸۰ منطقه گسترش داده بود، به همین علت لایحه مناطق آزاد از جمله سیستان رای نیاورد که این مسئله با مخالفت شدید نمایندگان سیستان و بلوچستان بویژه سید باقر حسینی و چند نماینده دیگر مجلس قرار گرفت تا جایی که نمایندگان سیستان به همراه نمایندگانی از شهرهای دیگر دست به تحصن و حتی تهدید به استعفاء کردند.
اما از آنجا که از نظر نمایندگان سیستان طرح منطقه آزاد سیستان تصویب شده است، اختلاف و عدم موافقت را اشتباه هئیت رئیسه مجلس می دانستند و همچنان نمایندگان سیستان علی الخصوص سید باقر حسینی این موضوع را به جد پیگیری نمود و از نظر آنها این لایحه تنها مربوط به منطقه آزاد سیستان نبوده و برخی از نمایندگان به دلیل معافیت های مالیاتی این طرح آن را خلاف برنامه های پنجم توسعه دانستند در حالی که برنامه پنجم سه ماه دیگر به پایان می رسد.
در این میان برخی مناطق برای تبدیل شدن به منطقه آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی از طرف دولت پیشنهاد داده شد اما نمایندگان نیز تعدادی دیگری را به این میزان اضافه کردند که این موضوع دلیل اصلی توافق نکردن هیات رئیسه مجلس با این لایحه بود.
با توجه به اینکه منطقه آزاد خواسته مردم سیستان بوده است و از ۳ سال پیش تاکنون نمایندگان مردم سیستان پیگیری این موضوع هستند ولی گویا برخی از مسئولین به علت منافع گروهی اطرافیان خود از تصویب نشدن طرح در مجلس خرسند می شوند.
پس از پیگیریها و رایزنی های سید باقر حسینی نماینده مردم سیستان این لایحه پس از بررسی مجدد بار دیگر در صحن علنی مجلس مطرح می شود.
و امروز یکشنبه 20 دی ماه جلسه بررسی لایحه مناطق آزاد سیستان ،بانه و مریوان در کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور ترکان رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور ،سید باقر حسینی و دیگر مسئولین مربوطه تشکیل شد که در این جلسه با ارسال دوباره لایحه این سه منطقه به صحن علنی مجلس موافقت شد و قرار است در هفته آینده لایحه ایجاد مناطق آزاد سیستان ،بانه و مریوان بار دیگر به صحن علنی مجلس ارسال و به رای گذاشته شود.
انتهای پیام/
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه