یادداشت
دموکراسی و نقش رسانه ها در افزایش مشارکت در انتخابات
فراهم کردن حضور حماسه ساز مردم و به وجود آوردن حضوری ازهمیشه جاودان تر نیازی به بسته های تشویقی یا سبدهای رنگارنگ مادی و معنوی ندارد؛ مهم ترین نیاز در این برهه کسب اعتمادعمومی و بهره گیری از سیاست های اکتسابی برای به دست آوردن باور وایمان عمومی است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازشاهوخبر؛ دموکراسی به عنوان یک پدیده تمدن ساز و موثر در رشد و توسعه جوامع شناخته شده است و بی شک دروازه ورود به دموکراسی شایسته سالاری مردمی، برگزاری انتخابات مبتنی بر آرای شهروندان است. امروزه جوامع متمدن زمانی می توانند ادعای آزادی و دموکراسی داشته باشند که انتخاباتی به معنای حقیقی داشته باشند، به گونه ایی که همه اندیشه ها و سلایق اجازه ورود به آن در فضایی باز و آرام داشته باشند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, شاهوخبر,جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظامی اسلامی و مردمی در طول دوران بعداز انقلاب بارها با برگزاری انتخابات مجلسین شورای اسلامی وخبرگان و همچنین انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهروروستا، در راه نهادینه کردن دموکراسی دینی ومردمی اهتمام ورزیده است.
,اینک نیز در اسفند سال1394 خورشیدی در آستانه انتخاباتی بزرگ در مسیر مردم سالاری گام برداشته و صفحه دیگر از ابهت قدرت نظام مردم سالاری را در منطقه جنگ زده و حاشیه دار خاورمیانه به منصه ظهور می رساند. جای بسی خوشنودی است که در این دوره شاهد نام نویسی کاندیداهایی از طیف های مختلف برای نمایندگی دو مجلس مهم و سرنوشت سازهستیم و این می تواند مبین این موضوع باشد که انتخابات در ایران در انحصار یک طیف و یا جریان خاص نیست.
,اگر چه تثبیت مردم سالاری و رسیدن به حکومت شایسته سالار نیاز به زمان دارد، اما باید پذیرفت که در موقعیت کنونی با برگزاری انتخابات امکان رسیدن به این مهم و البته تقسیم قدرت بین همه احزاب و نهادهای مردمی به طور عادلانه وجود دارد.
,پس شرایط تاثیر گذاری آرای مردم و همچنین انتخاب نمایندگانی آگاه و قانوندان فراهم است. باید شرایطی فراهم شود که عامه شهروندان به این باور برسند آرای آنها در آینده جامعه و کشورشان تاثیر گذار بوده و زمینه را برای خدمت رسانی بیشتر از سوی افرادی که قوه قانونگذاری و کرسی های مجلس خبرگان را در اختیار می گیرند فراهم می کند.
,برای فراهم نمودن حضور حماسه ساز مردم و به وجود آوردن حضوری ازهمیشه جاودان تر قرار نیست بسته های تشویقی یا سبدهای رنگارنگ مادی و معنوی تحویل شهروندان گردد، مهم ترین نیاز در این برهه کسب اعتمادعمومی و بهره گیری از سیاست های اکتسابی برای به دست آوردن باور عمومی است.
,
با حاکمیت عقلانیت راه هرگونه افراط و تفریط بسته می شود و اگر سعی کنیم نگاه ملت را به انتخابات به یک نگاه فراجناحی و غیر متعصبانه تغییر دهیم طبعا عقلانیت ومیانه روی حاکم خواهد شد تا وقتی اشخاصی که خود را برای کسب کرسی مجلسین آماده کرده اند به نام اصلاحات و اصلاح طلبی و اعتدال و اعتدال خواهی مواردی غیر از آنچه که در حیطه قانون و شرع قرار گرفته را ترویج دهند و ازکلمات پرطمطراقی چون امید، آزادی، تدبیرو... ، مروج آزادی از هم گسیخته و یا واپس گرا باشند، نمی توان انتظار انتخاب شایستگان را داشت. حماسه سازی و حضور میلیونی شهروندان قطعا ازانتخابی هوشمندانه برمی خیزد ، خاستگاه آن عقل و خرد بوده و به دور از هرگونه تعصب و کج اندیشی و خلق را بازیچه گرفتن به وجود می آید.
آن سان که شهروندان یک جامعه به این باور ویقین درونی برسند که با رأی خود در سرنوشت خویش و روند روبه جلو توسعه کشور سهیم خواهند بود، با شور و حرارت پا به میدان انتخاب نمودن گذاشته و صندوق های رأی را لبریز از انتخاب خواهند کرد، زیرا اکثریت عام وخاص معتقدند با تحقق مردم سالاری، ذهنیت مردم به انتخابات بیشتر از گذشته مثبت می شود و از روزنه امید به انتخاب خود می نگرند.
دراین میان البته رسانه های جمعی اعم از رادیو وتلویزیون، خبرگزاری ها و روزنامه ها و سایت های محلی و رسانه های مجازی رسالتی عمده و سرنوشت ساز برعهده دارند. این رسانه ها می بایست در گستره فرهنگ سازی حضور داشته باشند و سره را از ناسره تشخیص داده و آگاهی رسانی نمایند. اعتماد شهروندان به رسانه ها هنوز از بزرگترین پایه های کار این بخش از دنیای اطلاع رسانی است و در اینجاست که رسالت رسانه به عنوان ابزار جریان ساز در عرصه فرهنگ آشکار می گردد. رسانه ها می توانند با فرهنگ سازی در این موارد که بیان شد، نقش بسیار موثری را ایفا کرده و بستر لازم را برای مشارکت عمومی فراهم نمایند.
,
,
,
رسانه وظیفه دارد شهروندان را برای رأی دادن و شرکت در انتخابات آماده نماید و بیان دارد که رأی دادن یک حق است و هر فردی حق دارد که محق باشد. زمانی که فردی یا گروهی براین باور و عقیده باشند که هرشخص تنها یک رأی دارد و "یک " معمولا تأثیر گذار نیست، پس نیازی به حضور در انتخابات نخواهد بود.... در چنین شرایطی خلا کار رسانه ها در ایجاد فرهنگ شرکت درانتخابات و فرهنگ سازی در این زمینه به شدت احساس خواهد شد و رسانه ایی که با درآمد بیت المال اداره می شود، اگر درگاه بودن حضورنداشته ویا منفعل باشد، درسرمایه وامانتی که به وی سپرده شده قطعا خیانت کرده است.
,انتهای پیام/ف
,
ارسال دیدگاه