«تغییرات» و دیگر هیچ!
سالیان طولانی است که پس از انتخابات ریاست جمهوری و استقرار دولت جدید، تا مدتها دغدغه اصلی فعالین سیاسی استان، مدیران، اصحاب مطبوعات و اصطلاحاً نخبگان استان، عزل و نصب مدیران دستگاه های اجرایی است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، به نقل از گام نیوز ، سالیان طولانی است که پس از انتخابات ریاست جمهوری و استقرار دولت جدید، تا مدتها دغدغه اصلی فعالین سیاسی استان، مدیران، اصحاب مطبوعات و اصطلاحاً نخبگان استان، عزل و نصب مدیران دستگاه های اجرایی است.آنچه در ماه های اخیر فضای کار و تلاش را در استان بوشهر به کارزار مباحث بی حاصلی مثل عزل فلان مدیر و نصب بهمان فرد تبدیل کرده، نداشتن دید کلان برای توسعه استان است. بدون شک حق هر دولتی است که با انتصاب نیروهای همسو و معتقد به سیاست های دولت و مهم تر از آن کارآمد و توانمند در عرصه مدیریت در راستای تحقق مطالبات مردم و عمل به شعار ها و وعده های اتخاباتی اش گام بردارد. لذا این موضوع می بایست در ماه نخست حضور استاندار جدید در استان با انتصاب مدیران مدنظر عملیاتی شده و فضای کار در همه ابعاد شکل گیرد.
حدود 7 ماه از شروع دولت آقای روحانی می گذرد و تنها بحث موجود در عرصه رسانه های استان و به تبع آن دستگاه های ا جرایی، «آمدن یک نیروی جدید و رفتن مدیر فعلی» در ادارات و سازمان های دولتی است! لذا در این نوشتار قصد دارم با طرح چند سوال کوتاه ، از منظری متفاوت به مباحث امروز استان نگاه کنیم.
آیا وقت آننرسیده است که نگاه نخبگان استان به توسعه بوشهر، فراتر از باند، گروه ،ستاد و جناح، عمقی بیشتر و افقی بلندتر به خود گیرد؟
آیا با خود اندیشیده ایم که چرا سهم بوشهر از بودجه عمومی دولت برای اتمام پروژه های کلان استان ، که نقش مهمی در توسعه پایدار استان ایفا می کند، هر سال کمتر از سال گذشته است؟
آیا اتکای مدیران ناکارآمد بر دریافت بودجه ای بیشتر از اعتبارات ناچیز استانی، بدون تلاش برای اخذ سهمی از بودجه های ملی؟ آن دستگاه اجرایی، در جا زدن در همان نقطه که قرار گرفته ایم، نیست؟
آیا اگر دلسوزان استان و به ویژه ارباب جراید و فعالان رسانه ای به جای پیگیری شایعات و نشر پیش بینی آمدن و رفتن یک مدیر در دستگاه های اجرایی ، مطالبات اساسی مردم در حوزه صنعت، تجارت، کشاورزی، آموزش، فرهنگ و اشتغالو ... را از مدیریت ارشد استان پیگیری می کردند، حداقل نتیجه آن جهت دهی اذهان مسئولین به سمت مباحث کلان توسعه و مطالبات واقعی مردم نبود؟
آیا وقت آن فرا نرسیده است تا با اتکا به خرد جمعی و استفاده از تجربیات مدیران ادوار پس از انقلاب از «آزمودن، شیوه های خطایی که پیش از این توسط دیگران آزموده شده اند» وقت و سرمایه مردم استان را به هدر نداد؟
آیا در استانی که از شمال تا جنوب آن، منابع نفت و گاز و پتروشیمی وجود دارد، سهم استان از صنعت نفت، فقط ساختن یک مدرسه چند کلاسه یا گرفتن چند کولر گازی و آبسردکن و یا استفاده از چند صندلی در پروازهای چارتر شرکت های نفتی است؟
آیا زمان آن نرسیده که در راستای ایفای حقوق مردم استان از صنایع بزرگ نفت و گاز و حتی انرژی اتمی، در راستای حضور استاندار به عنوان عضو حقوقی در هیأت مدیره شرکت هایی مهمی چون نفت و گاز پارس، مجتمع گاز پارس جنوبی، سازمان منطقه ویژه انرژی اقتصادی پارس، پتروشیمی های دولتی مستقر در استان و حتی نیروگاه اتمی، اراده ای قوی و اجماعی کارشناسانه بین نخبگان بوشهری شکل گیرد؟
آیا اگر نگاه کلان به مباحث توسعه استان، فراتر از آمدن و رفتن یک دولت باشد، چرا نباید طرح حضور دفاتر اصلی سازمان ها و شرکت هایی که حوزه فعالیت آنها در استان بوشهر است، مثل شیلات، نفت و گاز پارس، فلات قاره، پایانه های صادرات نفتی و ... از سوی نخبگان استان از مسئولین اجرایی کشور مطالبه شود؟ آیا گردش بالای مالی و اشتغال ایجاد شده ناشی از این جابجایی فیزیکی دفاتر، در روند توسعه استان و ایجاد اشتغال پایدار در استان قابل اغماض است؟
این سئوالات و ده ها سئوال دیگر اینچنینی، در صورت فاصله گرفتن از مطالبات محدود و مقطعی سیاسی، می تواند در شکل گیری فضایی جدید در روند توسعه استان مؤثر باشد. با تغییر نگاه و احساس مسئولیت اجتماعی گروه های صاحب نفوذ مثل ائمه محترم جمعه، اساتید دانشگاه، فرهنگیان، معتمدین مردم، دانشجویان و... می توان به روز های روشن سازندگی و تعالی همه جانبه بوشهر امیدوار شد.
آنچه در این حوزه قابل اهمیت است، تمرکز بر فصل مشترک های همه گروه های سیاسی و اجتماعی درون استان است. توسعه استان، رونق و آبادانی بوشهر، پیشرفت متوازن در همه ابعاد و ...موضوعاتی هستند که بین همه اشخاص و گروه ها از اصولگرا تا اصلاح طلب عمومیت دارند. بدون شک اتکای صرف به تغییرات در مدیریت های اجرایی استان (که حق طبیعی دولت منتخب است) نباید هدف اصلی مدیریت استان باشد. بلکه تغییرات، تنها ابزاری برای رسیدن به اهداف کلان توسعه استان محسوب می شود.
این روزها، با رصدی کوتاه در نشریات محلی ، سایت های خبری و حتی جلسات رسمی استانداری، علامت و نشانه ای از داشتن برنامه اجرایی بلند مدت، میان مدت و حتی کوتاه مدت برای رسیدن به اهداف توسعه استان مشاهده نمی شود. آنچه در فضای عمومی جامعه و متاسفانه در بین نخبگان استا نیز کاملاً مشهود است، بحث برسر آمدن فلان گزینه سیاسی و رفتن فلان مدیر فعلی است. گویا استان بوشهر باید همچنان در این فضای غبارآلود «اندر خم یک کوچه بماند». به نظر میرسد دغدغه ها ی امروز در بوشهر ، «تغییرات» است و دیگر هیچ!
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه