یادداشت
لایحه ی بودجه 95 با رنگ نفتی
بودجه ایران که یک بودجه وابسته به نفت بوده و اتکای دولتی ها برای تامین مالی هزینه ها و تزریق مالی برای طرح های عمرانی پیش رو بر درآمدهای حاصله از نفت است با چالش جدیدی روبرو شده و آن کاهش سازمان یافته و از پیش برنامه ریزی شده ی قیمت جهانی نفت توسط کشورهای غربی با همکاری عمّال وابسته خود در منطقه می باشد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نسیم زنجان، دولت محترم با تاخیر و به بهانه فرجام برجام بودجه سال 1395 کشور را تقدیم مجلس کرد تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای نقد و بررسی ان دست به کار شده و گرد هم جمع شوند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, نسیم زنجان,بودجه در اقتصاد جزو برنامه های عملیاتی و کوتاه مدت به حساب می اید که در ان درامد های یکساله و هزینه هایی که برای حرکت رو به جلو کشور لازم است پیش بینی می شود.تقدیم لایحه بودجه در زمان مشخص شده از طرف دولت برای قانون گذار بسیار حائز اهمیت می باشد چرا که به دلیل گستردگی مباحث و دقت زیاد در پیش بینی هزینه ها و درامدها برای یک سال اینده کشور باید زمان، وقت و انرژی مضاعفی از سوی قوه ی مقننه ی کشور گذاشته شود تا در صد خطا در این پیش بینی ها پایین امده و با واقعیت تا حدودی همخوانی داشته باشد.
,در دولت قبل به هر دلیلی این اتفاق نیافتاد و شاهد آن بودیم که در مقاطعی کشور بابودجه دو دوازدهم اداره شد تا بودجه ارائه شده از طرف دولت وقت به تصویب نمایندگان برسد. دولت یازدهم که خود از منتقدان نحوه ی ارائه لایحه بودجه توسط احمدی نژاد است برخلاف خط مشی خود لایحه بودجه سال 1395 را با تاخیر به مجلس شورای اسلامی ارائه داده تا رییس مجلس در نطق روز یکه این لایحه تقدیم مجلس شد از دولت درخواست کند بودجه دو. دوازدهم برای برسی و اعمال در سال 1395 به مجلس ارائه شود چرا که امسال علاوه بر اینکه زمان برای بررسی این لایحه تا پایان سال کافی نمی باشد انتخابات مجلس شورای اسلامی را نیز پیش رو داریم که در مقطعی عملا قوه ی مقننه تعطیل خواهد بود.
,بودجه ایران که یک بودجه وابسته به نفت بوده و اتکای دولتی ها برای تامین مالی هزینه ها و تزریق مالی برای طرح های عمرانی پیش رو بر درآمدهای حاصله از نفت است با چالش جدیدی روبرو شده و آن کاهش سازمان یافته و از پیش برنامه ریزی شده ی قیمت جهانی نفت توسط کشورهای غربی با همکاری عمّال وابسته خود در منطقه می باشد.
,در این هیاهو که روزانه شاهد افت قیمت نفت هستیم دولتی ها در بودجه سال 1395 قیمت 35 تا 40 دلار را برای فروش نفت در هر بشکه پیش بینی کرده اند یعنی در حال حاضر بودجه ی سال 1395 با کسری بودجه ای برابر با مابه التفاوت قیمت پیش بینی شده توسط دولت و قیمت واقعی نفت در بازار های بین المللی مواجه است چرا که اولا بودجه ایران یک بودجه نفتی و وابسته به نفت می باشد ، ثانیاً معمولا درآمدهایی که از محل غیر نفتی در لایحه بودجه پیش بینی شده است به طور کامل تحقق پیدا نمی کند.
,قیمت نفت و دلار در لایحه پیشنهادی 1395
,|
نرخ دلار |
2850 |
2997 |
5درصد رشد |
|
قیمت نفت |
54.4 دلار |
35 تا 40 دلار |
35- درصد کاهش |
نرخ دلار
2850
2997
5درصد رشد
قیمت نفت
54.4 دلار
35 تا 40 دلار
35- درصد کاهش
نرخ دلار
2850
2997
5درصد رشد
نرخ دلار
نرخ دلار
,2850
2850
,2997
2997
,5درصد رشد
5درصد رشد
,قیمت نفت
54.4 دلار
35 تا 40 دلار
35- درصد کاهش
قیمت نفت
قیمت نفت
,54.4 دلار
54.4 دلار
,35 تا 40 دلار
35 تا 40 دلار
,35- درصد کاهش
35- درصد کاهش
,,
ارقام انتخاب شده برای میزان تولید و فروش نفت در لایحه بودجه 95 حاکی از ان است که وابستگی ما به درآمد های نفتی نه تنها کاهش نخواهد یافت بلکه افزایش نود درصدی تولید آن هم در روزهایی که شاهد افت معنادار قیمت نفت هستیم موجب تشدید وابستگی ما به نفت خواهد شد.
,همانطور که در شماره های قبل یاداور شدیم رهبری تاکید خاصی بر اجرای اقتصاد مقاومتی داشته و از برگزاری سمینار ها و سخنرانی های بدون نتیجه در حوزه ی اقتصاد مقاومتی از مسئولین گله مند بوده و خواستار حرکت عملی در این حوزه بودند لکن امروز در لایحه بودجه سال 1395 شاهد آن هستیم که تیم اقتصادی دولت با ارائه ارقام مربوط به تولید و فروش نفت نه فقط اقتصاد مقاومتی را مد نظر قرار نداده و در راستای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی حرکت نکرده بلکه کاملا تسلیم تئوری های تقسیم کار اقتصاد غربی بوده و در راستای پیوستن به این تقسیم کار به خام فروشی کالای استراتژیک خود آن هم در این بازار مکّاره روی آورده است و باز هم در این مرحله اقتصاد مقاومتی در سمینارها و وعده های بیشمار دولتی ها بایکوت گردید.
,به نظر می رسد دولتی ها باید در ارقام بودجه تجدید نظر کنند چرا که در این برهه قراردادهایی که در حیطه استخراج و صدور نفت بسته می شود فقط منجر به سودآوری برای شرکت های چند ملیتی و دلالان نفتی خواهد شد . افت روز افزون قیمت نفت فرصتی را برای کشور های سلطه فراهم کرده تا بتوانند با پایین ترین هزینه ذخایر نفتی خود را افزایش داده و ذخیرهسازیهای گستردهای را انجام دهند تا این منابعِ روبه تهی از کشورهای نفتی که اکثرا کشورهای خلیج فارس هستند به کشورهای قدرتمند منتقل شود،
,و این جریان با کاهش معنادار قیمت نفت ظرف ماههای اخیر در حال شکلگیری است که در بلند مدت اهرم فشار نفت را از دست کشورهایی مانند ایران خارج خواهد کرد. بهتر بود دولتی ها با کاهش میزان تولید خود و اعمال آن در لایحه بودجه 95 علی رقم یکسری فشارهای اقتصادی ناشی از این کاهش تولید مقداری این اثر را خنثی کرده و تا حدودی نفت را به سیر صعودی خود باز می گرداندند چرا که به گفته کارشناسان بعد از ذخیره سازی های گسترده و بستن قراردادهای نفتی با قیمت های نازل و به صورت پیش پرداخت و بلند مدت با کشورهای صادر کننده نفت شاهد افزایش قیمت طلای سیاه خواهیم بود و آن زمان است که دیگر اهرم فشاری بنام نفت از دست ما خارج خواهد شد.
,انتهای پیام /
]
ارسال دیدگاه