دغدغه مردم در پایان سال؛

جیب خالی مردم و وعده هایی که عملی نشد!

جیب خالی مردم و وعده هایی که عملی نشد!
کم کم به پایان سال 94 نزدیک می شویم، سالی که رکود اقتصادی و تولید در طی 45 سال گذشته تاکنون بی‌سابقه بوده است! و به تبع آن توان اقتصادی مردم نیز تنزل پیدا کرده است، لذا مجبورند که در این آخر سالی با جیب خالی به استقبال نوروز بروند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سایت خبری کریمه، کم کم به پایان سال 94 نزدیک می شویم، سالی که به گفته ی مرتضی ایمانی راد، عضو هیات علمی سازمان مدیریت صنعتی ایران، رکود اقتصادی و تولید در آن در 45 سال گذشته تاکنون بی‌سابقه بوده است! و رشد اقتصادی کشور در این سال را در حد صفر عنوان کرد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سایت خبری کریمه،, سایت خبری کریمه،, سایت خبری کریمه،,

... خوب به یاد داریم که در آستانه انتخابات یازدهم، از آن جایی که دغدغه اصلی مردم گرانی و تورم بود، همه کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری از بهبود وضعیت اقتصادی کشور سخن می گفتند که دولت تدبیر و امید هم از این قافله عقب نمانده و وعده های اقتصادی مبنی بر بهبود وضعیت اقتصادی کشور را داده بود که در ذیل صرفا جهت یادآوری آمده است:

,

وعده‌های اقتصادی دولت تدبیر و امید

, وعده‌های اقتصادی دولت تدبیر و امید, وعده‌های اقتصادی دولت تدبیر و امید,

1- بهبود شرایط محیط کسب‌وکار برای ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری
2- تأمین مسکن ارزان و مهار قیمت آن
3- اهمیت به تولید و مقابله با فساد برای ایجاد عدالت اقتصادی
4- صادرات فرآورده‌های نفتی
5- ترویج و تقویت فرهنگ کار، تولید، کارآفرینی و استفاده از تولیدات داخلی
6- ارائه‌ی تسهیلات بانکی به کارآفرینان و حذف بروکراسی‌های گسترده برای دریافت تسهیلات بانکی
7- ادامه‌ی اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها
8- ثبات بازارهای اقتصادی برای مهار گرانی و تورم
9- ایجاد بیمه‌ی همگانی
10- استقلال بانک مرکزی
11- حمایت از محرومان و اعطای سبد کالا در کنار یارانه‌ی نقدی
12- حل مشکل تحریم از طریق مذاکره با غرب
13- توزیع عادلانه‌ی ثروت برای بهبود وضعیت معیشت مردم و بالا بردن درآمد واقعی خانوارها.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

وعده هایی که محقق نشد

, وعده هایی که محقق نشد, وعده هایی که محقق نشد,

.. و هنوز از یادها نرفته است آن معروف‌ترین وعده‌ی انتخاباتی کوتاه‌مدت روحانی را، همان وعده‌ی صدروزه‌ی او برای گشایش در امور اقتصادی کشور که نقدهای زیادی هم بر آن وارد شد...

,

هنوز از یادها نرفته است که حسن روحانی، در پایان نخستین برنامه‌ی انتخاباتی تلویزیونی خود، جلوی دوربین یک کلید را در دست خود بالا گرفت و گفت: «من می‌خواهم بگویم همه چیز با تدبیر و امید و با کلید تدبیر حل خواهد شد. شما بدانید با این کلید مسئله هسته ای و تحریم‌ها هم حل خواهد شد و رونق اقتصادی هم ایجاد خواهد شد.»

, هنوز از یادها نرفته است که حسن روحانی، در پایان نخستین برنامه‌ی انتخاباتی تلویزیونی خود، جلوی دوربین یک کلید را در دست خود بالا گرفت و گفت: «من می‌خواهم بگویم همه چیز با تدبیر و امید و با کلید تدبیر حل خواهد شد. شما بدانید با این کلید مسئله هسته ای و تحریم‌ها هم حل خواهد شد و رونق اقتصادی هم ایجاد خواهد شد.»,

همچنین وی در سیاست‌های کلی اقتصادی خود بر دو راهبرد تأکید کرد: راهبرد «تولید ثروت ملی» و سپس راهبرد «توزیع عادلانه‌ی ثروت ملی» چرا که اگر در کشور ثروت ملی تولید نشود، باید فقر توزیع شود.

,

هنوز از یادها نرفته است که روحانی گفته بود: «در دولت تدبیر و امید، همراه با یارانه‌های نقدی، یارانه‌های کالایی نیز داده می‌شود تا اقشار ضعیف دیگر دغدغه‌ی معیشتی نداشته باشند؛ چرا که اساس اقتصاد دولت من آرامش به مردم و از بین بردن نگرانی است.»

,

اما گویا کلید تدبیر در قفل هایی که آقای روحانی امید بازگشایی آن را به مردم داده بود گیر کرده و قصد بیرون آمدن هم ندارد!

, اما گویا کلید تدبیر در قفل هایی که آقای روحانی امید بازگشایی آن را به مردم داده بود گیر کرده و قصد بیرون آمدن هم ندارد!,

چرا که برخلاف ادعای دولت یازدهم با به اصطلاح برداشته شدن تحریم ها! نه تنها رونق اقتصادی در کشور رخ نداد، بلکه وضعیت رکود و تورم هم افزایش یافت که این به خاطر تفکر غلط و گره زدن و حتی وابسته دانستن مشکلات اقتصادی کشور به تحریم ها از سوی برخی ها بود.

,

حالا بگذریم از آن سبد کالایی که نسبت به انتخاب کالای ایرانی در آن توجهی نشده بود! بگذریم از توزیع آن بین اقشار پردرآمد به جای اقشار کم درآمد! بگذریم از اشتباهات در نحوه‌ی توزیع کالا، صف‌های طویل و خدشه‌دار شدن کرامت انسانی در این فرآیند! که آن هم تنها در یک مرحله اجرا شد...

, حالا بگذریم از آن سبد کالایی که نسبت به انتخاب کالای ایرانی در آن توجهی نشده بود! بگذریم از توزیع آن بین اقشار پردرآمد به جای اقشار کم درآمد! بگذریم از اشتباهات در نحوه‌ی توزیع کالا، صف‌های طویل و خدشه‌دار شدن کرامت انسانی در این فرآیند! که آن هم تنها در یک مرحله اجرا شد...,

هنوز از یاد ها نرفته است که حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در نخستین نشست خبری خود در سال ۹۲ درخصوص آمار بیکاری کشور گفت: قرار بود در چند سال گذشته بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار موقعیت شغلی در سال ایجاد شود اما به دلیل آنکه فضای بهبود کسب و کار در کشور وجود ندارد محقق نشده است، اما مهم ترین برنامه بنده کاهش کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال به ویژه برای فارغ التحصیلان است.

,

کاهش تعداد شاغلان در دولت روحانی

, کاهش تعداد شاغلان در دولت روحانی, کاهش تعداد شاغلان در دولت روحانی,

, ,

اما براساس نمودار فوق و مطابق گزارش مرکز آمار، می توان گفت که در تابستان سال 1392 که دولت یازدهم بر سر کار آمد، تعداد شاغلان کشور 22 میلیون و 191 هزار نفر بود که این رقم در پاییز امسال به 22 میلیون و 46 هزار نفر کاهش یافته است.

,

تشدید بیکاری در دولت یازدهم

, تشدید بیکاری در دولت یازدهم, تشدید بیکاری در دولت یازدهم,

علاوه بر این گزارش رسمی مرکز آمار ایران از تشدید بیکاری در دولت یازدهم خبر می دهد که جدول ذیل گویای آن است: 

,

, ,

براساس جدول فوق و گزارش اخیر مرکز آمار ایران، می توان گفت که نرخ بیکاری در بهار سال 94 به 10.8  درصد رسید که در مقایسه با بهار پارسال 0.1 درصد بیشتر شده است.

,

اظهاراتی که در حد شعار باقی ماند

, اظهاراتی که در حد شعار باقی ماند, اظهاراتی که در حد شعار باقی ماند,

در همین راستا، سیدمحمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، با اشاره به رکود اقتصادی در کشور گفت: یکی از دلایلی که باعث شد مردم در انتخابات سال 92 به آقای روحانی رأی بدهند به دلیل وعده‌های اقتصادی وی بود. رئیس دولت یازدهم در آن زمان مژده رونق اقتصادی دادند و تأکید کرد در ماه اول یا درطول صد روز، ملت شاهد تحول در وضعیت اقتصادی خواهند بود.

,

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی تصریح کرد: امروز اشتغال و رکود مهمترین مشکل حال حاضر جامعه است و جامعه با توجه به وعده‌هایی که دولت داده منتظر حل این دو مشکل در دوران پسابرجام است.

,

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: رئیس‌جمهور در شعارهای انتخاباتی خود وعده‌های اقتصادی زیادی به مردم داد، در آن زمان گفته شد که مشکل بیکاری مردم حل خواهد شد، ولی متأسفانه این اظهارات در حد شعار باقی ماند.

,

به هر تقدیر در این دو سال نه تنها مشکل اشتغال و بیکاری جوانان برطرف نشد، بلکه بر آن نیز افزوده گردید، این در حالی است که "ایجاد اشتغال برای جوانان" از جمله مهمترین شعارهای دولت تدبیر و امید در ایام انتخابات 92 بوده است.

,

آیا بچه ها می دانند که جیب خالی چیست؟!

, آیا بچه ها می دانند که جیب خالی چیست؟!, آیا بچه ها می دانند که جیب خالی چیست؟!,

... و حالا با این وضعیت نه چندان آرامی که بر اقتصاد کشور حاکم است که آن هم به خاطر بی تدبیری دولت تدبیر و امید و گره زدن مشکلات اقتصادی کشور به تحریم ها و پنهان شدن پشت یک سری از وعده های پوچ اقتصادی، رخ داده است، داریم به پایان سال 94 نزدیک می شویم.

,

پایان سالی که جیب مردم به خاطر دلایلی که در بالا ذکر شد، پر از خالیست! و مردم مجبورند با این جیب خالی به استقبال سال نو بروند، طبیعتا وقتی جیب خالی باشد دیگر خبری از لباس نو، سبزی پلو ، ماهی شب عید! عیدی دادن به بچه ها و نشاندن لبخند کودکانه بر لبان آن ها! و... خبری نیست. اما آیا بچه ها می دانند که جیب خالی چیست؟!

, پایان سالی که جیب مردم به خاطر دلایلی که در بالا ذکر شد، پر از خالیست! و مردم مجبورند با این جیب خالی به استقبال سال نو بروند، طبیعتا وقتی جیب خالی باشد دیگر خبری از لباس نو، سبزی پلو ، ماهی شب عید! عیدی دادن به بچه ها و نشاندن لبخند کودکانه بر لبان آن ها! و... خبری نیست. اما آیا بچه ها می دانند که جیب خالی چیست؟!]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه