بررسی انتخابات در شهرستان فلاورجان از نگاه دو قطبی؛
اصلاح طلبان از کامروایی تا ناکامی فقط چند ساعت
همواره آنچه در شهرستان فلاورجان اتفاق می افتد یک رقابت دوقطبی در انتخابات است ما ما سعی کردیم در چند مطلب به صورت گذرا و البته جامع و از نگاه بیرونی روند انتخابات شهرستان را برسی نماییم.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پلنا، انتخابات به پایان رسید و نماینده شهرستان انتخاب شد اگر به روند ما نگاهی بکنیم از روزی که ۳۷ نفر ثبت نام انجام دادند تا روز هشتم اسفند که حجت الاسلام والمسلمین سیدناصر موسوی لارگانی به مجلس رفت یکی از کم حاشیه ترین دوره انتخابات را در شهرستان داشتیم و شاید بتوان گفت بی حاشیه ترین انتخابات شهرستان و البته شاید برخی کری خوانی های ایام تبلیغات را به پای حواشی بگذارند که این مسایل امری عادی جهت شور دادن به انتخابات است و نمی توان آن را حاشیه دانست.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پلنا,اما در حالی که تمام تحلیل گران شهرستان میزان مشارکت را در این دوره کمتر از هر دوره پیش بینی می کردند اما با شروع تبلیغات هرچه پیش تر رفتیم این انتخابات جدی تر گرفته می شد و هردو جناح اصلاح طلب و اصول گرای شهرستان تمام تلاش خود را می کردند تا در این میدان بازنده نباشند؛ از طرفی اصلاح طلبان که در دو دوره قبلی توفیقی نداشتند به دنبال بدست آوردن آن جایگاه خود بودند و از طرفی هم اصول گرایان شهرستان به دنبال حفظ جایگاه خود بودند.
,از نکات قابل توجه این بود که اصلاحات شهرستان در ابتدا گرد مهندس اسماعیل زاده که در ادوار پنجم، ششم و هفتم نماینده مردم شهرستان بود جمع شدند و البته تعدادی از آنها از همان ابتدا با تردید این کار را انجام دادند و تعدادی هم از همان ابتدای ثبت نام به سمت دیگر کاندیدای این جریان گرد آمدند و می توان این دو گروه را به سنتی ها و نوگرایان تقسیم کرد.
,پس از اعلام بررسی صلاحیت ها مشخص شد که حبیب الله اسماعیل زاده نتوانسته بود از فیلتر شورای نگهبان بگذرد و به همین دلیل دست طیف حامی وی خالی ماند و برای همین با رایزنی های انجام شده این افراد به سمت اسدالله شمس تمایل پیدا کردند؛ فردی که اصول گرا بودنش بر اصلاح طلبی اش چربش داشت و در همین ایام بود که در کانال تلگرامی منتسب به اصلاح طلبان چند مطلب کنایی منتشر شد ولی در هر صورت این قسمت از اصلاحات کاندیدای شان رد شده بود و به هیچ وجه هم نمی خواستند به سمت کاندیدای دیگر بروند.
,کم کور سوی امیدی که برخی برای متحد شدن اصلاح طلبان داشتند با صحبت های مهندس اسماعیل زاده در دفترش اصفهان در بین حامیانش به یأس تبدیل شد و عملا آن مطالب راه را بست و برای همین امر تصمیم قطعی خود را برای حمایت از دکتر اسد الله شمس گرفته بودندکسی که اصلا برای حوزه انتخابیه فلاورجان ثبت نام نکرده بود و البته کاملا مشخص بود که هدف وی اصفهان نیست همان طور که یک کاندیدای شهرستان رفته بود برای اینکه کسی متوجه نشود در شهرستان نور آباد ممسنی ثبت نام کرده بود.
,به هرحال شمس قبول کرد و در شهرستان فلاورجان شروع به تبلیغات کرد وی دو نکته مثبت در این انتخابات داشت یکی اینکه فلاورجانی ها به وی اعتماد داشتند و می خواستند این دوره کاندیدایی قدر از خود در انتخابات داشته باشند و به همین دلیل تا قبل از آن نه به سمت اصول گرا رفته بودند و نه به سمت اصلاح طلبان برای همین آمدن شمس امیدواری آن ها را بیشتر کرد و نکته دوم این جابجایی این بود که کسانی که از وی خواسته بودند حامیان اسماعیل زاده بودند و این یعنی حداقل قهدریجان و با یک حساب سر انگشتی برخی وی را جدی ترین رقیب برای موسوی نماینده حاضر شهرستان می دانستند.
,البته شمس هنوز اطمینان خاطر از این بابت نداشت و به دنبال یک تضمین بود که این تضمین با دست بیعت دادن نماینده اصلاح طلبان شهر فلاورجان با یکی از اصول گرایان سنتی شهرستان که برای خودش وزنه قابل اتکایی بود به دست آمد و شمس از اینجا بود که کار خود را آغاز کرد و به محلات مختلف هم رفت و یک کانال تلگرامی هم راه انداخته شد که تمام اقدامات وی را منتشر می کرد و با این اتحاد بین نوگرایان اصلاحات یک تردید به وجود آمد زیرا قسمتی منصورعلی رحیمی را کاندیدای خود می دانستند و عده ای با اتحاد فلاورجان بخت شمس را بیشتر می دانستند و مهمتر اینکه اسماعیل زاده نیز حامی شمس بود.
,در اینجا بود که دو طرف با توجه به اینکه به هیچوجه به توافق نمی رسیدند دست به دامان شورای داوری اصلاح طلبان شدند و در این بین با توجه به اینکه اسدالله شمس قبلا خود را اصول گرا معرفی کرده بود و قرار بود این بار با حمایت هم اصلاحات و هم اصول گرایان به میدان بیاید یک شرط اصلاح طلبان برای وی گذاشته بودند و آن هم امضای مرام نامه اصلاح طلبی بود که این به مذاق طیف اصول گرای سنتی فلاورجان خوش نیامده بود اما به هرحال شمس تصمیم خود را گرفته بود و می خواست در میدان رقابت بماند.
,در اینجا بود که شمس از شورای داوری خبر دار شده بود و امضا کردن مرامنامه را منوط به رای این شورا کرده بود ولی اصلاح طلبان خیلی مصرانه میخواستند که شمس قبل از جلسه امضا کند و وی زیر بار نرفت؛ به هر حال شورا تشکیل شد و از ۳۵ نفر حاضر فقط ۱۴ نفر به شمس اعتماد کردند و ۲۱ رای نیز به سمت رحیمی رفت و هر دو طرف مجبور به قبول رای شورا شدند و در اصل در اینجا شمس خوش شانسی آورد که چیزی را امضا نکرد ولی وی به هرحال نتوانست اعتماد اصلاحات را بدست آورد و مجبور شد از حمایت اصلاح طلب ها دل بکند و به مردم فلاورجان دلخوش شود.
,ولی به ناگاه عدم پذیرش جابجایی وی از اصفهان به فلاورجان به باعث شد که اصل حضور وی در فلاورجان منتفی شود و به تعبیر یکی از نزدیکان وی این بزرگترین اقبال برای شمس بود که با وضعیت پیش آمده به فلاورجان نیاید و دومین شکست سخت را متحمل نشود چون عملا رای خاص و قابل توجهی با این شرایط هیچ تحلیل گری برای وی قائل نبود و اگر از حق نگذریم خود شمس هم از این اتفاق ناراضی نبود.
,به هرحال برای اصلاحات شمس به پایان رسید و مانده بود دیگر کاندیدایی که بود یعنی منصورعلی رحیمی شخصی که مجلس ششم با اسماعیل زاده رقابت کرده بود و به گفته وی زمانی که در رقابت بودند همه بزرگان اصلاحات به نزد رحیمی می روند و می خواهند که کنار برود و وی به هیچوجه راضی به این امر نشده بود و در آن زمان هم دوم می شود و تعداد قابل توجهی رای از کاندیدا می گیرد.
,ولی دار و دسته اسماعیل زاده باید به رای احترام بگذارند و از آن تمکین کنند و به همین دلیل خیلی خوب و منطقی با تیم خود به پشتیبانی آمدند و از روز اول تبلیغات نیز به صورت تمام قد از رحیمی حمایت کردند و تقریبا دو چهره ارشد اصلاح طلبان یعنی حبیب الله اسماعیل زاده و اسد الله کاظمی در تمام سخنرانی ها و میتینگ های انتخاباتی وی یکی در طلایه و یکی در عقبه لشکر اصلاحات بود و این یعنی که هر دو آمده اند تا پیروز شوند و شاید طبق گفته اسماعیل زاده این آخرین شانس آنها بوده است.
,هر چه قدر به روز موعود نزدیک تر می شدیم این کار آکادمیک، انسجام و اتحاد نمود بسیار خوبی به خود می گرفت و تقریبا در شهرستان آن دو قطبی انتخابات شکل گرفته بود که یک ضلع آن اتحاد اصلاحات بود با یک اتاق فکر بسیار نیرومند و لابی گری ملی قوی که در این ایام حتی چند نفر از بزرگان شناخته شده اصلاح طلبان مانند خرم وزیر دولت خاتمی و معین عضو شورای شهر فاصفهان را هم برای حمایت از رحیمی به فلاورجان آوردند و خلاصه هر آنچه که برای پیروزی این طیف لازم بود به میدان آورند.
,از دیگر نقاط قوت این جریان که در کنار لابی های قدرتمند آنها می توان به آن اشاره کرد تیم رسانه ای قوی حضور افراد در فضای مجازی با ظرفیت بالا به طوری که در قهدریجان یک شبکه اطلاع رسانی بسیار وسیع در فضای واتس آپ و تلگرام داشتند که توسط یک جوان مدیریت می شد و در این ایام تمام قد در اختیار رحیمی بود و با همه این ظرفیت و برنامه ریزی های قدرتمند از طرفی هر روز خبر شکاف بین اصولگرایان به گوش می رسید و این باعث خوشحالی برای این گروه بود که به موفقیت نزدیکتر می شدندو هر روز امیدواری ها بیشتر می شد.
,اما با تحلیل تمام نزدیکان و حتی برخی سیاسیون این جریان بستر مناسب آماده بود و بخت این بار قرار بود بر شانه اصلاحات بنشیند ولی به یکباره در لحظات آخر روزهای تبلیغات ورق برگشت و آنها چند اشتباه کردند و رقیب چند برگ برنده رو کرد و همین باعث شد که منصورعلی رحیمی تنها امید اصلاح طلبان در شهرستان فلاورجان با یک اختلاف فاحش رقابت را به سیدناصر موسوی لارگانی ببازد و از ورود به مجلس دور بماند.
,اما این انتخابات برای جریان اصلاح طلب چند حسن داشت که ذکر آنها خالی از لطف نیست؛ اولین حسن آن را می توان به یک دست شدن آنها دانست به طوری که خیلی از حرفهایی که در مورد شکاف بین بزرگان آنها به گوش میرسید حتی شده در ظاهر تکذیب شد و یکی دیگر از محاسن آنها را می توان به رشد حدود دو برابر آرای آنها نسبت به انتخابات دور قبل در شهرستان اشاره کرد که همین یک پیروزی برای آنها بود درحالی که رقیب آنها این دوره حدود ۳۰ هزار رای ریزش داشت.
,به هرحال اصلاح طلبان و شخص منصورعلی رحیمی قطعا از این انتخابات درس هایی گرفته اند که در آینده از آن می خواهند به نحو مطلوب و حسن استفاده کنند و به نوعی تمام نظریه پردازان سیاسی شهرستان بر این باورند که جریان اصلاحات شهرستان در این دوره فقط برای احیای دوباره به میدان آمد و برنامه اش برای مجلس یازدهم است.
,ادامه این مطلب که بزودی منتشر می شود تحلیلی از اقدامات نگاهی گذرا به اقدامات اصولگرایان شهرستان است که امیدواریم این دو مطلب را شما خوانندگان عزیز با دقت دنبال نمایید و ما را از نظرات خود بی بهره نگذارید.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه