به روایت تصویر؛

غار 70 میلیون ساله نخجیر از جاذبه های گردشگری شهرستان دلیجان

غار 70 میلیون ساله نخجیر از جاذبه های گردشگری شهرستان دلیجان
غار چال‌نخجیر در ۸ کیلومتری شرق شهر دلیجان و فاصله ۳ کیلومتری جاده دلیجان – نراق و در دامنه کوه کم‌ارتفاعی قرار گرفته است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پیام دلیجان، ین غار دارای مختصات جغرافیایی ۵۰ درجه و ۴۵ دقیقه و ۵۵ ثانیه طول شرقی و ۳۴ درجه و ۲ دقیقه و ۱۴ ثانیه عرض شمالی است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از , پیام دلیجان،, پیام دلیجان،,  ین غار دارای مختصات جغرافیایی ۵۰ درجه و ۴۵ دقیقه و ۵۵ ثانیه طول شرقی و ۳۴ درجه و ۲ دقیقه و ۱۴ ثانیه عرض شمالی است.,

 

,

, ,

 

,

 

,

غار در سال 68 به صورت اتفاقی و در اثر انفجار برای جستجوی آب توسط سازمان آب دلیجان کشف شد، قدمت غار حدود ۷۰ میلیون سال تخمین زده می‌شود و جزء غارهای آهکی و زنده دنیا محسوب می‌شود.

,

 

,

غار چال‌نخجیر از جمله غارهای طبقاتی است و از سه طبقه تشکیل شده و علت شکل‌گیری غار، حرکت گسل معکوسی بوده است که در منطقه کارستی واران وجود داشته واز نظر زمین‌شناسی دوره تشکیل آن با الیگوسن پایانی می‌رسد.

,

 

,

حدود ۹۵٪ از دیواره‌های غار پوشیده از رسوبات آهکی و مابقی سنگی است که تاکنون هزار و ۳۰۰ متر از غار برای بازدید عموم کف‌سازی، ایمن‌سازی و نورپردازی شده است و انتهای غار دریاچه‌ای هست که امکان قایقرانی در آن وجود دارد.

,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

, ,

 

,

 

,

انتهای پیام/م

,
 
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه