هشدار اوباما درباره وضعیت رسانهها در ترکیه
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت آزادی رسانه ها در ترکیه در این خصوص ابراز نگرانی کرد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رویترز، «باراک اوباما» در پاسخ به خبرنگاری که از وی درباره دیدار روز پنجشنبه اش با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، و وضعیت رسانه ها در این کشور سوال کرده بود گفت: روشی که اردوغان در قبال رسانه ها در پیش گرفته برای من سوال برانگیز است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,رئیس جمهور آمریکا در ادامه افزود: هیچ شکی در این رابطه وجود ندارد مسائلی در ترکیه وجود دارد که برای من نگران کننده است و فکر می کنم روشی که مقامات ترکیه در برخورد با رسانه ها دارند به گونه ای است که برای آنها ایجاد مشکل خواهد کرد. و من این موضوع را در دیدار با اردوغان با وی در میان گذاشتم.
,اردوغان برای شرکت در کنفرانس امنیت هسته ای به آمریکا سفر کرده بود و در حاشیه آن با اوباما دیدار کرد. این دیدار در حالی انجام شد که پیش از آن کاخ سفید اعلام کرده بود هیچ برنامه رسمی برای دیدار روسای جمهور آمریکا و کاخ سفید وجود ندارد.
,انتقاد اوباما از وضعیت رسانه ها در ترکیه در حالی است که در ماه های اخیر اردوغان انتقادت تندی را متوجه دادگاه عالی این کشور در خصوص رای که در مورد دو روزنامه نگار صادر کرده بود انجام داد.
,یادآور می شود که بر اساس گزارش های سازمان ملل ترکیه بزرگترین زندان روزنامه نگاران محسوب می شود و علاوه بر آن در تاریخ ۲۳ آذر سال گذشته که همزمان با اولین سالگرد افشای پرونده اختلاس ۸۶ میلیادر دلاری بود، نیروهای امنیتی و پلیس ترکیه در یک عملیات همزمان در ۱۳ شهر دستکم ۲۳ نفر را بازداشت کردند. سردبیر روزنامه زمان، مدیر شبکه خبری سامانیولو، تهیهکننده دو سریال تلویزیونی، یک کارگردان سریالهای تلویزیونی و رئیس پیشین شعبه مبارزه با ترور اداره پلیس در استانبول از جمله بازداشتشدگان روز یکشنبه هستند.
,در واکنش به این اقدام، ا تحادیه اروپا با صدور بیانیه ای اقدام دولت ترکیه در بازداشت شماری از روزنامه نگاران روزنامه زمان و یک شبکه تلویزیونی محکوم کرده و آن را مغایر با ارزش های این اتحادیه دانست.
,«فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و «یوهانس هان» مسئول سیاست گذاری کشورهای همسایه در اروپا و پذیرش اعضای جدید، نیز در بیانیه مشترکی این اقدام را مغایر با ارزش های اتحادیه اروپا خواندند.
,انتهای پیام/ن
]
ارسال دیدگاه