بخوان مرا تا اجابت کنم تو را؛
آیا دعا تاثیری در زندگی آدمی دارد؟
کارشناس تشکلهای دینی اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجانشرقی گفت: دعا علاوه بر تاثیر حقیقی در زندگی انسان می تواند از لحاظ روانی و ایجاد امید به آینده در طول حیات نقش آفرین باشد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد فتح الله زاده در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی آناج در رابطه با تاثیر دعا، اظهار کرد: روشن و واضح است که دعا در زندگی انسان تاثیر بسزایی دارد، معنی دعا کردن، درخواست از خدا می باشد و درخواست از خدا هم نشان دهنده این است که فردی قادر، توانا، مدبر و موثر در عالم وجود دارد که که فرد را تحریک به دعا کردن می نماید.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آناج ,وی افزود: با توجه به این ویژگی های پروردگار، فرد دعا کننده احساس می کند که علاوه بر تلاش ظاهری باید در تمامی مراحل زندگی از خداوند متعال طلب استعانت کرده و در خواست های خود را از خدا کند.
,کارشناس تشکلهای دینی اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجانشرقی بیان داشت: دعا علاوه بر تاثیر حقیقی در زندگی انسان می تواند از لحاظ روانی و ایجاد امید به آینده در طول حیات نقش آفرین باشد.
,وی ادامه داد: خداوند در قران کریم دعا را به عنوان یک وظیفه برای انسان مشخص کرده و درخواست بنده را یکی از راه های اساسی حل مشکلات زندگی وی می داند. خداوند خود را خیلی نزدیک تر به انسان و متن زندگی آدمی معرفی کرده است و در لحظه به لحظه از زندگی با حضور فعال خود از دعا کننده می خواهد از این ظرفیت بزرگ استفاده کند.
,فتح الله زاده دعا را سنتی قانونی و الهی دانست و ابراز کرد: در کنار سنت دعا باید سنت های دیگر الهی را اعم از همت انسان، سعی، تلاش و... مد نظر قرار داد؛ خداوند متعال در آیه 39 سوره نجم می فرمایند: "وَأَن لَّیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَىٰ"، یعنی برای انسان بهرهای جز سعی و کوشش او نیست.
,وی توضیح داد: انسان صرفا بر اساس سعی و کوشش خود می تواند به خواسته های دنیوی و اخروی برسد، البته یکی از این سعی و تلاش ها همان دعا کردن می باشد پس دعا به معنی دست شستن از تلاش و تنبلی کردن نیست.
,این کارشناس دینی با بیان اینکه وظیفه انسان دعا کردن است، اعلام کرد: خداوند متعال فرموه است بخوان مرا تا اجابت کنم تو را! هرچن در ظاهر ممکن است عین خواسته ما را خداوند ندهد اما حتما پاسخ مناسب دیگری داده می شود که به صلاح انسان باشد.
,وی خاطر نشان کرد: قطعا اصرار بر دعا خوب است و این مسئله هم پشتوانه عقلی و نقلی دارد و در متون دینی ما هم به اصرار بر دعا و پافشاری در آن یک عمل عبادی مستحب محسوب می شود اما ممکن است خداوند آن چیزی را به ما عطا کند که به صلاح ما باشد نه چیزی که خواسته ی ما بود.
,کارشناس تشکلهای دینی اداره کل تبلیغات اسلامی یادآور شد: در روایات گفته شده است که در قیامت برخی انسان ها می بینند که مواهبی از طرف خدا به آنان داده می شود پرسیده می شود که این چیست؟؛ خداوند پاسخ می دهد این ها پاسخ همان دعاهایی است که در دنیا کرده بودید و انسان می گوید ای کاش هیچ کدام از دعا هایمان در دنیا برآورده نمی شد.
,انتهای پیام/م
]
ارسال دیدگاه