در گفتگو با تولیدکننده داخلی:
استحکام درونی یعنی تولید داخلی زیر فشارهای خارجی
خودکفایی در محصولات کشاورزی و دامپروری به عنوان پایه های اقتصادی هر کشوری حاصل دست رنج مردان وزنانی است که با کم ترین توقع بیشترین منافع اقتصادی را برای کشور دارند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرستان خوانسار(چشمه سار)، یکی از سخت ترین امور و کارها، کار تولید است آن هم در شرایط اقتصادی که کشور با شرایط تحریم و فشار مواجه است. مسلما در میان تحریم ها و فشارهای اقتصادی خارجی و داخلی اقتصاد تولیدی مبتنی بر تولید محصولات کشاورزی و دامپروری یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است.
, شبکه اطلاع رسانی دانا , , پایگاه اطلاع رسانی شهرستان خوانسار(چشمه سار),خودکفایی در محصولات کشاورزی و دامپروری به عنوان پایه های اقتصادی هر کشوری حاصل دست رنج مردان وزنانی است که با کم ترین توقع بیشترین منافع اقتصادی را برای کشور دارند. در همین خصوص تولیدکننده و گلخانه دار خوانساری در گفتگو با خبرنگار چشمه سار از تجارب خود در خصوص تولید محصولات گلخانه ای و روند تهیه این نوع از محصولات توضیح می دهد.
, خوانسار,
چشمه سار: لطفا خودتان را معرفی کنید و در خصوص کاری که انجام می دهید توضیح دهید.
علیرضا دلاور هستم و تحصیلات خود را در رشته مکانیک انجام داده ام و سه سال پیش نیز کارکشاورزی را در گلخانه ای به ارتفاع دو نیم متر و مساحت ۱۰۰ مترمربع آغاز کردم و در حال حاضر نیز به عنوان گلخانه دار موفق شناخته شده ام.
,
چشمه سار: در خصوص هزینه هایی که جهت راه اندازی گلخانه تاکنون صرف کرده اید نیز توضیح دهید.
سرمایه احداث و راه اندازی این گلخانه بالغ بر ۵۴ میلیون تومان بوده است که تماما با سرمایه شخصی خود بنده بوده است.
, ,
,
,
چشمه سار: در مورد مراحل عمل آوری محصولات گلخانه ای نیز توضیحاتی بدهید.
محصولی که ما در گلخانه تولید می کنیم گوجه فرنگی است که پس از نشاء کاری مدت ۴ ماه طول می کشد تا بذر به بوته تبدیل شود و ۴ ماه هم زمان محصول آوری این گیاه می باشد. آبیاری گلخانه به صورت قطره ای بوده و خاک آن با کود شیمیایی مخلوط می شود،. محصول گوجه فرنگی به نور زیادی نیاز ندارد و تنها ۳الی ۴ لامپ شبها روشن است. پلاستیک اطراف گلخانه از جنس پلی اتیلن است و مقاومت آن ۵ سال می باشد. برای اطراف بوته گوجه فرنگی جایی که بوته رشد می کند برای جلوگیری از رشد علف های هرز از پلاستک مشکی استفاده می کنیم.
,
,
چشمه سار: آیا محصولی که در گلخانه تولید می شود مانند سایر محصولات کشاورزی دارای آفت می شود و اگر چنین است برای مبارزه با آفات کشاورزی در محصولات گلخانه ای از چه روش هایی استفاده می کنید.
برای جلوگیری از ضررهای ناشی از آفات در گلخانه ازنوعی چسب زرد استفاده می کنیم که حشرات و آفات به این چسب می چسبند و از بین می روند.
,
چشمه سار: در این گلخانه برای چند نفر اشتغال زایی شده است.
به صورت شبانه روزی با ۲ نفر از همکاران خود در این گلخانه مشغول فعالیت هستیم.
, ,
,
,
چشمه سار: محصولات این گلخانه در چه بازارهایی به فروش می رسد.
محصول گوجه فرنگی این گلخانه به کشورعراق صادره شده و به قیمت ۴۰۰۰ تومان به فروش می رسد، هم چنین مقداری از این محصول نیز در بازار شهرستان به قیمت ۲۰۰۰ تومان به فروش می رسد.
,
,
چشمه سار: نحوه تعامل شما با نهادهایی که به نوعی به کشاورزی مرتبط هستند تاکنون چگونه بوده است و آیا حمایتی از شما انجام شده است.
متاسفانه تاکنون هیچ کارشناس کشاورزی به این گلخانه سرکشی نکرده است و جهاد کشاورزی نیز تنها سوخت گلخانه را تهیه می کند و در صورتی که یک روز هزینه سوخت وجود نداشته باشد اگر محصول هم از بین برود سوخت به گلخانه داده نمی شود.
,
چشمه سار: در صورتی که نکته ای برای بیان کردن در انتها دارید در خصوص آن نیز صحبت کنید.
بنده نسل سوم خانواده دلاور هستم که بر اساس تجربه گلخانه را راه اندازی کرده ام و بیش از نیمی از کار راه اندازی و احداث گلخانه آشنایی با تاسیسات و مکانیک است و مابقی هم آشنایی با مسئل کشاورزی می باشد.
]
ارسال دیدگاه