بیست و ششه تا شصت وششه چیست
پیش بینی سرمای هوا در روزهای بهار در فرهنگ عشایر سنگسری
این روزها را که در 5 بعد زمانی و به فاصله ده روز به ده روز اتفاق می افتد در اصطلاح سنگسری به بیست و ششه، سی و ششه، چهل و ششه، پنجاه و ششه، شصت و ششه می گویند که بعد از نوروز به ترتیب محاسبه می شوند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار نیزوا، در گذشته عشایر که زندگی خود را در دامان طبیعت می گذراندند بر اساس کسب تجربیات وضعیت هوا و تغییرات جوی را تشخیص داده و یا پیش بینی می کردند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از خبرنگار , نیزوا, ، در گذشته عشایر که زندگی خود را در دامان طبیعت می گذراندند بر اساس کسب تجربیات وضعیت هوا و تغییرات جوی را تشخیص داده و یا پیش بینی می کردند.,این پیش بینی ها که بر اساس کسب تجربیات در طول سال های متمادی به دست می آمد، گاها چنان دقیق بود که امروزه با بهره گیری از دانش و تجربیات گذشتگان می توان به بررسی وضعیت آب و هوا همپای نقشه های قوی و پیشرفته ماهواره ای هواشناسی پی برد.
, این پیش بینی ها که بر اساس کسب تجربیات در طول سال های متمادی به دست می آمد، گاها چنان دقیق بود که امروزه با بهره گیری از دانش و تجربیات گذشتگان می توان به بررسی وضعیت آب و هوا همپای نقشه های قوی و پیشرفته ماهواره ای هواشناسی پی برد.,دانش های بومی مردم مهدیشهر که خاستگاه عشایر ایل سنگسری است در زمینه آب و هواشناسی و پیش بینی هایی که داشتند جالب توجه است و بسیاری از پیش بینی هایی که داشتند درست از آب درمی آمد.
, دانش های بومی مردم مهدیشهر که خاستگاه عشایر ایل سنگسری است در زمینه آب و هواشناسی و پیش بینی هایی که داشتند جالب توجه است و بسیاری از پیش بینی هایی که داشتند درست از آب درمی آمد.,طبق پیش بینی های هواشناسی در فرهنگ عشایر سنگسری بعد از ایام نوروز و در فصل بهار روزهایی خاص هوا رو به سردی می رود و احتمال کولاک در این ایام بسیار زیاد است.
, طبق پیش بینی های هواشناسی در فرهنگ عشایر سنگسری بعد از ایام نوروز و در فصل بهار روزهایی خاص هوا رو به سردی می رود و احتمال کولاک در این ایام بسیار زیاد است.,این روزها را که در 5 بعد زمانی و به فاصله ده روز به ده روز اتفاق می افتد در اصطلاح سنگسری به بیست و ششه، سی و ششه، چهل و ششه، پنجاه و ششه، شصت و ششه می گویند که بعد از نوروز به ترتیب محاسبه می شوند.
, این روزها را که در 5 بعد زمانی و به فاصله ده روز به ده روز اتفاق می افتد در اصطلاح سنگسری به بیست و ششه، سی و ششه، چهل و ششه، پنجاه و ششه، شصت و ششه می گویند که بعد از نوروز به ترتیب محاسبه می شوند. ,آنچه که از شمارش روزها بعد از نوروز مشخص است در اولین بعد زمانی که سرما و احتمال کولاک می رود 26 روز بعد از نوروز است که در واقع همان 26 فروردین می شود و بعد از آن به فاصله ده روز دوباره سرمایی اتفاق می افتد و باز ده روز بعدی، که به همین ترتیب تا شصت و شش روز بعد از نوروز که اوایل خرداد ماه می شود ادامه دارد.
, آنچه که از شمارش روزها بعد از نوروز مشخص است در اولین بعد زمانی که سرما و احتمال کولاک می رود 26 روز بعد از نوروز است که در واقع همان 26 فروردین می شود و بعد از آن به فاصله ده روز دوباره سرمایی اتفاق می افتد و باز ده روز بعدی، که به همین ترتیب تا شصت و شش روز بعد از نوروز که اوایل خرداد ماه می شود ادامه دارد.,عشایر سنگسری معتقدند در چنین روزهایی هوا بسیار سرد و کولاک می شودروزها خطرناکی در کویرها استلذا چوپانی که گله را به مرتع می برد باید دقت کند که گله را زیاد از جایگاه آغل دور نکند که مبادا اگر هوا سرد و برفی و کولاکی شد بتواند زودتر و راحت تر گوسفندان را به آغل بازگرداند و یا هماهنگ می کنند که چوپان دیگری در نزدیکی چراگاه باشد که اگر گله در سرما گرفتار شدند کمک کند و نجات دهد.
, عشایر سنگسری معتقدند در چنین روزهایی هوا بسیار سرد و کولاک می شودروزها خطرناکی در کویرها استلذا چوپانی که گله را به مرتع می برد باید دقت کند که گله را زیاد از جایگاه آغل دور نکند که مبادا اگر هوا سرد و برفی و کولاکی شد بتواند زودتر و راحت تر گوسفندان را به آغل بازگرداند و یا هماهنگ می کنند که چوپان دیگری در نزدیکی چراگاه باشد که اگر گله در سرما گرفتار شدند کمک کند و نجات دهد.,کولاکی شدن در بیست و ششه که گله در کویر هستند نسبت به نوبت های دیگر بیشتر است. در روزهای بیست و ششه و سی و ششه اصولا گله در کویر و قشلاقات به سر می برند و سی و ششه در مسیر کوچ و یا در ییلاقات هستند و چهل و ششه و پنجاه و ششه را هم در ییلاقات سپری می کنند.
, کولاکی شدن در بیست و ششه که گله در کویر هستند نسبت به نوبت های دیگر بیشتر است. در روزهای بیست و ششه و سی و ششه اصولا گله در کویر و قشلاقات به سر می برند و سی و ششه در مسیر کوچ و یا در ییلاقات هستند و چهل و ششه و پنجاه و ششه را هم در ییلاقات سپری می کنند.,این پیش بینی سرما در هر ده روز یک بار تجربه ای است که از گذشته عشایر ایل سنگسری داشتند و در بین چوپانان اصطلاح رایجی بود.
, این پیش بینی سرما در هر ده روز یک بار تجربه ای است که از گذشته عشایر ایل سنگسری داشتند و در بین چوپانان اصطلاح رایجی بود. ,از نظر علمی هم می گویند در این زمان ها هر ده روز به ده روز باد شمال به سمت جنوب می وزد که تجربه عشایر سنگسری نیز همین را می رساند.
, از نظر علمی هم می گویند در این زمان ها هر ده روز به ده روز باد شمال به سمت جنوب می وزد که تجربه عشایر سنگسری نیز همین را می رساند. ,نا گفته نماند تمام این پیش بینی ها براساس تجربه است و در یک سال ممکن است تمام این 5 زمان گفته شده کولاکی نشود و تنها 2 یا 3 روز آن کولاکی شود ولی در سال دیگری هر 5 زمان مذکور کولاکی شود و تمام اینها برحسب احتمالات است.
, نا گفته نماند تمام این پیش بینی ها براساس تجربه است و در یک سال ممکن است تمام این 5 زمان گفته شده کولاکی نشود و تنها 2 یا 3 روز آن کولاکی شود ولی در سال دیگری هر 5 زمان مذکور کولاکی شود و تمام اینها برحسب احتمالات است.,انتهای پیام
, انتهای پیام]
ارسال دیدگاه