مسئول بسیج سازندگی سپاه استان؛

راهکارهای «عملی» شدن اقتصاد مقاومتی/ تهدیدی جدی برای روستاهای استان بوشهر

راهکارهای «عملی» شدن اقتصاد مقاومتی/ تهدیدی جدی برای روستاهای استان بوشهر
تاکید رهبر حکیم انقلاب اسلامی بر نظریه اقتصاد مقاومتی و ساخت درونی نظام و ابلاغ سیاست‌های کلان آن به سران سه قوه ما را بر آن داشت تا به سراغ ذولفقار عباسی فر، مسئول بسیج سازندگی سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر برویم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از گام نیوز تاکید رهبر حکیم انقلاب اسلامی بر نظریه اقتصاد مقاومتی و ساخت درونی نظام و ابلاغ سیاست‌های کلان آن به سران سه قوه ما را بر آن داشت تا به سراغ ذولفقار عباسی فر، مسئول بسیج سازندگی سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر برویم و برنامه ها و اقدامات انجام شده در برای تحقق شعار سال، نه در شعار بلکه در عمل را از وی جویا شویم. عباسی فر در این گفتگو ظرفیت های مغفول مانده اقتصادی استان بوشهر را تشریح کرد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, گام نیوز , ذولفقار عباسی فر، مسئول بسیج سازندگی سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر , ذولفقار عباسی فر، مسئول بسیج سازندگی سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر , .,

, ,

در ادامه این گزارش گفتگوی «گام نیوز» در خصوص اقتصاد مقاومتی و راهکارهای تحقق آن را  می خوانید:

, در ادامه این گزارش گفتگوی «گام نیوز» در خصوص اقتصاد مقاومتی و راهکارهای تحقق آن را  می خوانید:, «گام نیوز»,

گام نیوز: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب شعار سال را اقتصاد مقاومتی عنوان و کلید واژه "اقدام و عمل" را هم به آن اضافه نمودند، شما لازمه تحقق این شعار در چه می دانید و چرا علی رغم اینکه در سالهای گذشته شعارهای اقتصادی مطرح بود امسال نیز رهبری از اقتصاد حرف زدند؟

, گام نیوز:, با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب شعار سال را اقتصاد مقاومتی عنوان و کلید واژه "اقدام و عمل" را هم به آن اضافه نمودند، شما لازمه تحقق این شعار در چه می دانید و چرا علی رغم اینکه در سالهای گذشته شعارهای اقتصادی مطرح بود امسال نیز رهبری از اقتصاد حرف زدند؟, با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب شعار سال را اقتصاد مقاومتی , عنوان , و کلید واژه "اقدام و عمل" را هم به آن اضافه نمودند، شما لازمه تحقق این شعار در چه می دانید و چرا علی رغم اینکه در سالهای گذشته شعارهای اقتصادی مطرح بود امسال نیز رهبری از اقتصاد حرف زدند؟,

قبل از هر چیز سال 1395 را که مزین شده به گل واژه مقام معظم رهبری به نام سال "اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل"، خدمت همه مردم ایران و دست اندرکاران این عرصه تبریک عرض می کنم و امیدواریم که در راستای تحقق شعارهای رهبری معظم گام های موثر و مقاومی را برداریم.

,

آنچه که لازم است عرض شود در حوزه اقتصاد مقاومتی هر حرکت و اقدام ما در حوزه های مختلف قطعا نیاز به یک بینش و نگرش فرهنگی دارد. علی رغم اینکه جان کلام مقام معظم رهبری مثل شعار سال های قبل در حوزه اقتصادی می گنجید، اما تا کنون در حوزه اقتصاد یک اقدام موثر، میدانی و ملموسی صورت نگرفته است و لذا مقام معظم رهبری را وادار کرد که به صورت عینی از دستگاه های اجرایی بخواهد که به شکل میدانی وارد این حوزه شوند.

,

ما باید بدانیم که امنیت اقتصادیمان یکی از ارکان اصلی امنیتی کشور و نظاممان است ولذا بایستی این بحث اقتصاد مقاومتی را یک پرانتزی دور آن نکشیم و از اقتصاد ساری و جاری کشور جدا نماییم.

,

همانگونه که ما در بحث سازندگی، توان دفاعی - نظامی و علمی تلاش می کنیم و موفق بوده ایم، باید درعرصه اقتصادی بیشتر تلاش نمایم چرا که این عرصه به عنوان یک زیر ساخت و بستری است جهت تحقق سایرعرصه ها.

,

روستاها به بنگاه های بزرگ مصرفی تبدیل شده اند

, روستاها به بنگاه های بزرگ مصرفی تبدیل شده اند, روستاها به بنگاه های بزرگ مصرفی تبدیل شده اند,

اگر ما به دهه های قبل برگردیم روستاهای ما در حوزه های مختلف کارگاه های تولید بودند اما امروز متاسفانه امروزه این روستاها بنگاه های بزرگ مصرفی هستند و این یک تهدید جدی است.

, اگر ما به دهه های قبل برگردیم روستاهای ما در حوزه های مختلف کارگاه های تولید بودند اما امروز متاسفانه امروزه این روستاها بنگاه های بزرگ مصرفی هستند و این یک تهدید جدی است.,

متاسفانه آنگونه که باید و شاید اهتمام و اقدام جدی جهت برون رفت از این وضعیت تا کنون صورت نگرفته است تا اینکه مجموعه سپاه با توجه به ظرفیت عظیم و اجتماعی بدنه بسیج در اقشار مختلف، خودشان را موظف به این دیدند که در این حوزه وارد شوند و لذا می شود گفت مجموعه سپاه و سازمان بسیج سازندگی تنها دستگاهی است که به صورت اجرایی، میدانی و عملیاتی در این حوزه وارد شد.

,

اقتصاد مقاومتی فقط بحث تولید نیست  بلکه یکایک افراد جامعه بایستی در حوزه اقتصادی احساس مسئولیت کنند. ما اعتقاد داریم همانطوری که در حوزه ها ی مختلف دفاعی، علمی و سازندگی بحمد الله توفیقاتی نصیب کشورشد، در حوزه اقتصادی با تقویت ریشه ایمانی و اعتقادی، افکار عمومی را نسبت به اهمیت این موضوع اقناع کنیم تا انشاالله به موفقیت برسیم.

,

گام نیوز: بسیج سازندگی سپاه امام صادق(ع) استان تا کنون چه کارهایی در راستای اقتصاد مقاومتی انجام داده است و اینکه برنامه های شما در سال 95 برای اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل چیست؟

, گام نیوز: بسیج سازندگی سپاه امام صادق(ع) استان تا کنون چه کارهایی در راستای اقتصاد مقاومتی انجام داده است و اینکه برنامه های شما در سال 95 برای اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل چیست؟, بسیج سازندگی سپاه امام صادق(ع) استان تا کنون چه کارهایی در راستای اقتصاد مقاومتی انجام داده است و اینکه برنامه های شما در سال 95 برای اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل چیست؟,

مجموعه سازمان بسیج سازندگی سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر در سه سال گذشته اقدامات بسیار خوبی را انجام داده است که از جمله این اقدامات می توان به تشکیل قرارگاه جهاد اقتصادی با حضور فعالین حوزه تولید و مواد غذایی، برگزاری آموزش های مهارتی با همکاری دستگاه های متخصص در این حوزه مثل مجموعه فنی حرفه ای که سالیانه افراد علاقه مند زیادی را در حوزه های مختلف تولید و بحث صنایع تبدیلی آموزش می گرفتند، برگزاری همایش های مختلف در استان و شهرستانها با حضور کارشناسان حوزه اقتصاد مقاومتی، به عنوان یک دستگاه مکمل با دیگر دستگاه های اجرایی گفتمان های مشترکی را رو به جلو می بردیم.

,

آموزش بیش از 400 نفر در استان بوشهر

, آموزش بیش از 400 نفر در استان بوشهر, آموزش بیش از 400 نفر در استان بوشهر,

درخصوص کارهایی که در سال 1394 انجام شد باید گفت که بیش از 400 نفر درعرصه های مختلف از جمله پرورش آبزیان، دام سنگین و سبک و ... آموزش داده شد و یک هزار و 818 نفر را به بانک معرفی کردیم که از این تعداد 703 نفر تسهیلات گرفتند و میزان تسهیلاتی که این افراد گرفته اند نزدیک به 13 میلیارد تومان بوده است.

,

ارائه 20 میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال های خرد و خانگی

, ارائه 20 میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال های خرد و خانگی, ارائه 20 میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال های خرد و خانگی,

در بقیه عرصه از جمله اشتغال های خرد و خانگی نزدیک به 20 میلیارد تومان  مجموعه سپاه در سال گذشته تسهیلات ارائه داده است. در کل می توانیم این ادعا را داشته باشیم که در سال گذشته حداقل 700 کارگاه اقتصاد مقاومتی ایجاد شده و حداقل برای هر کارگاهی دو یا سه نفر اشتغالزایی داشته است.

,

استان بوشهر جزو دو - سه استانی است در سطح کشور که در سال سوم فعالیتش سامانه ای تعریف کرد که به صورت شفاف و در کوتاه ترین زمان ممکن می تواند هر نوع اطلاعاتی را از یک فرد متقاضی که تسهیلات دریافت کرده باشد، بدست آورد.

,

ذولفقار عباسی فر در خصوص برنامه های اجرایی سازمان بسیج سازندگی سپاه امام صادق (ع) استان بوشهردر سال جدید اظهار داشت: طی یک فراخوان عمومی از کلیه شهرستان های استان، کسانی که علاقمند هستند در حوزه تولید و صنایع تبدیلی متناسب با ظرفیت های تولیدی استان فعالیت کنند، آموزش داده می شوند و پس از آن افرادی که صلاحیت بدست گرفتن کار تولیدی را داشته باشند، بعد از ارزیابی های میدانی از مکان مورد نظر تولید، به بانک جهت دریافت تسهیلات معرفی می شوند.

,

وی افزود: سیستم پرداخت تسهیلات به کارآفرینان طبق پروسه ای طراحی شده که پرداخت در کوتاه ترین زمان با توجه به آن وحدت رویه ای که در مجموعه قرارگاه در استان میان مجموعه بسیج سازندگی و بانک مهر اقتصاد است انجام می شود و بعد از دریافت تسهیلات و شروع فعالیت، نظارت میدانی از مکانی که قرار است درآنجا فعالیت شروع شود از طریق کارشناسان انجام می شود و توجیه میدانی می شود.

,

گام نیوز: ظرفیت های استان بوشهر در باب اقتصاد مقاومتی که باید بیشتر و بهتر به آنها پرداخته شود کدامند؟

, گام نیوز: ظرفیت های استان بوشهر در باب اقتصاد مقاومتی که باید بیشتر و بهتر به آنها پرداخته شود کدامند؟, ظرفیت های استان بوشهر در باب اقتصاد مقاومتی که باید بیشتر و بهتر به آنها پرداخته شود کدامند؟,

در حوزه استان بوشهر ما چندین ظرفیت بکر و قابل سرمایه گذاری داریم که در خیلی از استان های دیگر وجود ندارد. با توجه به شرایط اقلیمی استان بوشهر، در بحث نخلستان و تولید خرما در سطح کشور جزء استان های برتراست اما متاسفانه ما نتوانسته ایم به صورت علمی و متناسب با شرایط و تکنولوژی روز در بحث تولید و صنایع تبدیلی محصول خرما اقدام خوبی انجام دهیم و متاسفانه بخش عظیمی از خرمای ما به استان های دیگر صادر، و تبدیل به محصولات جانبی می شود.

,

ظرفیت های  مغفول مانده در استان بوشهر

, ظرفیت های  مغفول مانده در استان بوشهر , ظرفیت های  مغفول مانده در استان بوشهر ,

بحث تولید گوجه خارج از فصل در استان بوشهر یک ظرفیت بزرگ اقتصادی است اما در بحث صنایع تبدیلی و تبدیل گوجه به رب و سایر محصولات جانبی بالاخره یک چشم اندازی تعریف نشده و یک اقدام خوبی صورت نگرفته است لذا این ظرفیت و بستر در استان موجود است که ما بتوانیم با توجه به شرایط اقلیمی استان در بحث گوجه کارهایی را انجام دهیم ولی متاسفانه چشم اندازی تاکنون برای آن تعریف نشده است.

,

بحث موقعیت جغرافیایی استان خوب در بحث شیلات و سرمایه گذاری هایی که می شود در این حوزه انجام داد، اما تصمیم گیرندگان حوزه اقتصادی شیلات نتوانستند این ظرفیت را ایجاد و زیر ساخت هایی را در حوزه شیلات و پرورش ماهی تعریف کنند که در بحث ایجاد اشتغال و افزایش تولید و درآمد ملی موثر واقع شود.

,

همچنین در حوزه گردشگری و جذب توریست استان بوشهر با دارا بودن نوار ساحل طولانی در حاشیه خلیج فارس ظرفیت بسیار عظیمی است ولی متاسفانه تا کنون نتوانسته ایم زیرساختی مناسب را در این حوزه هم به وجود بیاوریم و لذا در این چند حوزه ای که نام برده شد اگر تمام دستگاه های اجرایی و متولی در استان بتوانند به خوبی کار کنند ما به اهدافمان در بحث اقتصاد مقاومتی خواهیم رسید.

,

گام نیوز: بسیج سازندگی در بحث صنایع تبدیلی که خلاء آن در استان حس می شود چقدر می تواند نقش آفرینی کند و چه اقدامی تا کنون انجام داده است؟

, گام نیوز: بسیج سازندگی در بحث صنایع تبدیلی که خلاء آن در استان حس می شود چقدر می تواند نقش آفرینی کند و چه اقدامی تا کنون انجام داده است؟, بسیج سازندگی در بحث صنایع تبدیلی که خلاء آن در استان حس می شود چقدر می تواند نقش آفرینی کند و چه اقدامی تا کنون انجام داده است؟,

در حقیقت تسهیلاتی که مجموعه بسیج سازندگی و بانک مهر اقتصاد پرداخت می کند تسهیلات خرد هست و برای کارهای کوچک از جمله کارهای خانگی است.

,

صنایع تبدیلی یکی از بهترین عرصه هایی است که ما بایستی وارد شویم  و وارد شدن در این حوزه حقیقتا ارزش افزوده و ارزش اقتصادی بسیار خوبی هم برای تولید کننده ها دارد و هم برای کسانی است که در این عرصه وارد می شوند. البته مجموعه سپاه و بسیج سازندگی هم در این عرصه فعالیت هایی را داشته است. از جمله اینکه در سال گذشته بیش از 93 نفر را آموزش داده ایم و آنها را در عرصه مختلف صنایع تبدیلی به بانک معرفی و زیر نظر کارشناسان حوزه تولید و مواد غذایی بررسی شد و در نهایت 70 نفر از آنها نزدیک به یک میلیارد و نیم تسهیلات دریافت کردند.

,

گام نیوز: سپاه و بسیج چه ظرفیت هایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی دارند؟

, گام نیوز: سپاه و بسیج چه ظرفیت هایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی دارند؟, سپاه و بسیج چه ظرفیت هایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی دارند؟,

بسیج در تحقق امر مهم اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی نقش کلیدی داشته و نباید سپاه و بسیج به عنوان یک نهاد صرفا نظامی دانست. این نهاد انقلابی توانسته با تاثیر گذاری خوب خود در بین تمام آحاد جامعه، در بحث فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... در پیشبرد رهنمودهای مقام معظم رهبری نقش مهمی را ایفا نماید.

, .,

با توجه به اهمیت نقش صنایع کوچک در توسعه اقتصادی می توان آن را موتور مولد تولید و توسعه اقتصادی دانست و بسیج در قالب های بسیج سازندگی و بسیج کارگری توانسته در تحقق این امر مهم یاری رسان این شرکت های کوچک باشد.

, .,

گام نیوز: از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید سپاسگزاریم

, گام نیوز: از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید سپاسگزاریم, ز اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید سپاسگزاریم,

==================

, ==================, ==================,

مصاحبه: فرهاد پروین

, مصاحبه: فرهاد پروین,

انتهای پیام/

, انتهای پیام/]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه