توسعه خوزستان تحت شعاع بی سوادی
بالا بودن آمار بیسوادی در استان نه تنها سد راهی بر توسعه همه جانبه استان شده بلکه می تواند اجرایی شدن طرح های شتاب بخشی ارتقا و توسعه استان در بخش های مختلف را نیز با مشکل مواجه کند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رهیاب نیوز: نبود بانک اطلاعاتی دقیق و کامل از افراد بی سواد و کم سواد در کشور، بی تمایلی در میان بی سوادان به آموزش، شناسایی نشدن گروه های آموزش ناپذیر در گروه های سنی مختلف، پایین بودن انگیزه در میان آموزشیاران، ورود کودکان بازمانده از تحصیل به چرخه ی بی سوادان و... از چالش های مطرح شده از سوی مسئولان و کارشناسان حوزه ی آموزش و پرورش و سوادآموزی است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, رهیاب نیوز, , ,
,
,
اسفندماه سال گذشته مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان در آیین شروع دوره ی مهارت آموزی پذیرفته شدگان جدیدالاستخدام آموزش و پرورش استان با اظهار تاسف از اینکه ایران یازدهم کشور بی سواد و خوزستان سومین استان بی سواد کشور است، گفته بود: از زمانی که تعلیم و تربیت شکل رسمی به خود گرفت، از اولویت اول دولت ها خارج شد و اگر بخواهیم آموزش و پرورش موفقی داشته باشیم باید ذهن مسئولین و خانواده ها را نیز در گیر مسائل آموزش و پرورش کنیم تا نتیجه ی تعلیم و تربیت در عملکرد روزانه و توسعه ی شاخص ها در استان و کشور مشاهده شود.
تقی زاده همچنین یک ماه قبل از آن در گفتگویی اظهار کرده بود: باید توجه کرد که بی سوادی خود معلول عوامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است و تا هنگامی که مردم به سطح بالایی از هویت فرهنگی و اجتماعی دست پیدا نکنند نه تنها مشکلات بی سوادی حل نمی شود بلکه امکان افزایش این نرخ هم وجود دارد.
استاندار خوزستان نیز در سال گذشته آمار بیسوادی و کم سوادی را شایسته استان ندانست و گفته بود: این آمار، شایسته استانی با سابقه تاریخی و فرهنگی و امکانات و زیرساخت های فراوان برای پیشرفت نیست. وی همچنین بر لزوم گسترش فرهنگ ترویج سواد آموزی در استان تاکید و اظهار کرده بود: باید، جهاد علمی در راستای ریشه کنی بیسوادی آغاز شود.
همچنین معاون آموزشی نهضت سوادآموزی کشور در سفری که در نیمه دوم سال گذشته به اهواز داشت گفته بود که خوزستان نسبت به استانهای اصفهان، یزد و سمنان 20 سال از نظر با سوادی عقب است. مهدیزاده همچنین اظهار کرده بود که یک و نیم میلیون بیسواد زیر 50 سال در کشور هستند و شهر اهواز پس از تهران بالاترین آمار بیسوادی را داشته که این آمار 20 هزار و 622 نفر بیسواد است.
اما با وجود تاکیدات مقامات مسئول در این خصوص در زمان حاضر قرار گرفتن استان در رتبه های آخر شاخص بیسوادی کشور نشان دهنده مشکل و ضعف جدی در این بخش است که به دلیل اهمیت آن سایر بخش های استان در توسعه را نیز تحت شعاع قرار می دهد شاخصی که نمی توان به راحتی از آن کنار گذر کرد.
از این رو معاون سوادآموزی ادارهکل آموزشوپرورش خوزستان در گفتگویی درباره اولویت های این حوزه در سال جاری می گوید: کاهش میزان بیسوادی، تعمیق و تثبیت سواد بین نوسوادان در گروه سنی 10 تا 49 سال بهخصوص اولیای بیسواد دانشآموزان و کودکان و نوجوانان 10 تا 20 سال و بهرهمندی از ظرفیتها و منابع درونسازمانی و برونسازمانی بهمنظور کاهش نرخ بیسوادی از اهمّ اولویتهای سوادآموزی امسال در استان خواهد بود.
موسی شیخی با بیان این که راه های ورود به بی سوادی بسته نشده است، می افزاید: نداشتن اطلاعات دقیق اسمی و نشانی افراد محروم از سواد، بازگشت به بیسوادی بهدلیل عدم استمرار آموزش و استقبال پایین بی سوادان از برنامههای آموزشی و مسائل و مشکلات اقتصادی و نارساییهای فرهنگی از مهمترین چالشهای استان در حیطه سوادآموزی است.
وی اذعان می کند: در حال حاضر حدود پنج هزار نفر آموزشدهنده از طریق مؤسسات غیردولتی و خصوصی در فرآیند آموزش بیسوادان و نوسوادان همکاری و مشارکت دارند.
به گزارش رهیاب، به نظر می رسد این نداشتن بانک اطلاعاتی دقیق و کامل از افراد بی سواد و کم سواد خود یکی از به عنوان یکی از معضل های اصلی در این حوزه محسوب می شود و متاسفانه بالا بودن آمار بیسوادی در استان نه تنها سد راهی بر توسعه همه جانبه استان شده بلکه می تواند اجرایی شدن طرح های شتاب بخشی ارتقا و توسعه استان در بخش های مختلف را نیز با مشکل مواجه کند کمااینکه اینگونه است.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه