غار اعجاب انگیز و اسرار آمیز بتون (بتو) سرایان به روایت تصویر

غار اعجاب انگیز و اسرار آمیز بتون (بتو) سرایان به روایت تصویر
این غار در نزدیکی روستای چرمه در 12 کیلومتری مرکز شهر سرایان واقع است. در نزدیکی این غار زیارتگاه پیر اباذر از اماکن تفریحی و زیارتی شهرستان سرایان قرار دارد. برای پیمایش این غار تجهیزات پیشرفته غارنوردی مورد نیاز می‌باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا  به نقل از سرایان بیدار   قندیل‌های زیبای آهکی به اشکال مختلف، حوضچه‌های آب معدنی، بلورهای زیبای کوارتز و کلسیت از شگفتی‌های داخل غار می‌باشند. پس از دهانه غار یک محوطه 50 متری قرار دارد که در انتهای آن چاهی به عمق حدوداً 25 متر به خوبی قابل رؤیت است. این غار دارای دو دهانه می‌باشد. دهانه ورودی «اژدها» نامیده می‌شود و دهانه خروجی که بسیار مخوف و عظیم است، «بتو» نام دارد.
در نزدیکی این غار مکان تفریحی-زیارتی به نام زیارتگاه پیراباذر قرار دارد،این غار که هنوز ناشناخته باقی مانده است برای ورود به آن باید از تجهیزات کوهنوردی استفاده کرد.در داخل این غار آب نیز روان است که قابل آشامیدن و بسیار سرد می باشد،قندیل های زیبا و آهکی و بی انتها بودن آن از شگفتی های غار بتون سرایان است که هنوز انتهای آن کشف نشده است.
غار دریک جبال صخره ای واقع است که از سنگ های آهکی و رسوبی تشکیل شده است.این غار آهکی دارای مجموع فرود 400 متر و به عمق حدود 3 کیلومتر دراز است  پس از ورود به غار به یک سالن 50 متری وارد می شویم که در انتهای آن دهنه چاه اول به خوبی نمایان است عمق این چاه درحدود 25 متر است.
یکی از نکات جالب در این غار وجود گیاهی است که در مقابل نور چراغ حالت فلورسنت به خود می گیرد و نور منتشر می کند.پس از رسیدن به سالن بزرگ انتهایی که دارای استلاگمیت های بسیاری بود وارد تونل حوضچه می شویم،در آنجا آب بسیار سرد است.دریکی از چاهها حوضچه ای خشک شده است که کف آن از بلورهای سفید و زیبا مفروش شده است.
در داخل این غار می توان انواع تزئینات آهکی از قبیل استلاگمیت،استلاگمیت (لوله ای ، میله ای ، گل کلمی و...) حوضچه های آب معدنی،بلورهای زیبای کوارتز و کلیست و پدیده بی نظیر وکمیاب مروارید غار را مشاهده کرد .غار اژدها درواقع دومین غار عمیق و اورست غارهای شرق کشور محسوب می شود .
اکتشاف این غارتوسط شبکه ملی زیست محیطی کشور نمایندگی خراسان جنوبی انجام شده واین کار بالغ بر 100میلیون ریال هزینه در برداشته است.پیمایش غار فقط توسط غارنوردان زبده و دوره دیده با استفاده از مدرن ترین تجهیزات روز غارنوردی امکان پذیر می باشد، غار مورد نظر دارای دو دهانه است که دهانه ورودی به نام اژدها و دهانه خروجی آن که بسیار مخوف وعظیم است که به نام بتون شهرت دارد.
ماجراجوی مشهور هلندی به نام  پیتراورمانس هم در بازدیدی که به همراه تیم شبکه خراسان جنوبی از این غار دیدارکرده و در سایت خبرگزاری خود،آن رانقطه عطف سفرش از هلند تا چین برشمرده است.
متاسفانه به دلیل بی توجهی وهجوم تعدادی غارنورد ناآگاه از استان های همجوار این غار، در معرض تخریب قرار دارد.
این مکانی دیدنی و جاذبه ای منحصر به فرد در شمال شهر سرایان و در شرق روستای چرمه واقع شده است و در صورت اختصاص بودجه لازم برای ساماندهی و بهسازی غار می توان آن را به صورت یک مکان توریستی بسیار جذاب برای استفاده گردشگران ایرانی وخارجی درآورد.
 

, شبکه اطلاع رسانی دانا, سرایان بیدار ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, , ,
, , ,
, , ,
, , ,
, , ,

 

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه