جیب ها خالی خالی می گریند/ نگاه سرد تبریزی ها به ویترین مغازه ها
دست خالی با جیب های گریان در بازار می گردیم و نمیدانم که چه کسی این عادت را در جامعه نهادینه کرده که با نو شدن سال جدید همه باید لباس هایشان را تازه کنند و به خرید بروند و خرج میلیونی اضافی بکنند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از آناج، انتظار می رفت که امسال نیز به رسم سال های گذشته ، در آستانه شروع سال جدید بازار تبریز نیز حال و هوای خاصی داشته باشد ولی در حالیکه به آخرین روزهای سال نزدیک می شویم و تا چند روز دیگر توپ سال جدید شلیک می شود، بازار مثل سال های گذشته شلوغ و پرهیاهو نیست.
اندک جمعیتی را می بینم که مشغول خرید و فروش در بزرگترین بازار مسقف جهان هستند و خیلی ها نیز نا امیدانه فقط نظاره گر ویترین ها و پرس و جوی قیمت ها هستند.
,
,
, ,
,
, ,
,
حال و هوای بازار و مراکز خرید تبریز زیاد قابل تعریف نیست و تعداد قلیلی از خانواده ها و شهروندان تبریزی در حال گشت و گذار در بازار و خرید مایحتاج شب عید هستند.
هم صحبتی با این تعداد اندک نشان می دهد که وضعیت خرید و فروش ها چندان راضی کننده نیست و دلیل آن را نیز می توان به کمبود نقدینگی و خالی بودن جیب های مردم ذکر کرد.
بازار از شور و شوق همیشگی محروم است
یکی از آجیل فروشان بازار تبریز را می بینم که مشغول خوردن آجیل است، با حاج علی گفت و گو را شروع می کنم، می گوید که 40 سال است در بازار تبریز کار کرده و تا به حال بازار را این چنین ساکت ندیده است.
حاج علی با اشاره به اینکه بازار از شور و شوق همیشگی محروم است، ادامه می دهد: به نظرم دلیلش خالی بودن جیب ها و در برخی موارد قیمت بالای برخی از محصولات است.
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
, ,
,
وی که به گفته ی خودش تجربه های زیادی از دولت های مختلف را دارد، ادامه می دهد: ماه های اول دولت است و به نظرم دولت باید فکری برای خانواده های کم درآمدی که بنا به دلایلی نمی توانند پول دربیاورند، بکند.
این پیرمرد صاحب مغازه همچنین گفت: خیلی از خانواده ها را می شناسم که همین حقوق اندک 500 هزار تومانی ماهانه را هم ندارند و به بدترین صورت روزگار می گذرانند.
وی با اشاره به اینکه روزهای آخر سال همیشه برای خیلی ها با شادی و البته با چاشنی استرس همراه است، گفت: این استرس برای بعضی ها به خاطر خرید و برای اکثریت به خاطر جیب های خالی در مقابل گرانی های لجام گسیخته ناشی می شود.
کاش دولت عیدانه نیز می داد
یکی از اندک خریدارانی که به بازار آمده است در گفتگو با خبرنگار اجتماعی آناج، گفت: سال گذشته دولت کمک های 85 هزار تومانی به مردم کرد ولی امسال فقط به دادن سبد کالا آن هم به صورت خیلی نادرست و ناعادلانه اکتفا شد.
رضا محمدپور با تاکید بر اینکه برخی کارها باعث شد مردم از دولت در اولین عید نوروز دولت یازدهم راضی نباشند، افزود: ای کاش دولت عیدانه نیز واریز می کرد، چرا که وضعیت مالی بسیاری از خانواده ها مخصوصا در روستاها و شهرهای کوچک چندان مناسب نیست.
وی با اشاره به اینکه بازار بزرگ تبریز با آن همه عظمت و رونق خرید و فروش های آخر سال، امسال متفاوت تر از سال های قبل است، ادامه داد: بازار در شوک خالی بودن جیب ها است و امیدوارم این وضعیت با تدابیر عزیزان دولت تدبیر و امید هرچه سریعتر تمام شود.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
کاش سال جدید، سال اقتصادی خوبی برای ایرانیان باشد
یکی از شهروندان تبریزی که در حال پرس و جوی قیمت اجناس در بازار تبریز است، برای مردم دعا می کند و می گوید: کاش سال جدید، سال اقتصادی خوبی برای ایرانیان باشد.
راحله ایمانی که می فهمد خبرنگار هستم از قیمت بالای لباس و خوراکی های شب عید گلایه می کند و ادامه می دهد: دست خالی با جیب های گریان در بازار می گردیم و نمیدانم که چه کسی این عادت را در جامعه نهادینه کرده که با نو شدن سال جدید همه باید لباس هایشان را تازه کنند و به خرید بروند و خرج میلیونی اضافی بکنند.
وی با اشاره به اینکه اجناس چینی بازار را تسخیر کرده اند، گفت: کاش رئیس جمهور تدبیری بکند و با چین قطع ارتباط تجاری بکنیم و یا حداقل اجناس مناسب از آنجا وارد کنیم، چرا که واردات اجناس بی کیفیت از چین باعث رکود تولید در کشور و همچنین تعطیلی تعاونی های تولید پوشاک شده است.
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
, ,
این شهروند تبریزی همچنین گفت: از مسئولان می خواهم که فکری برای برداشتن تحریم ها بکنند تا فشار از روی مردم برداشته شود ولی با این حال ما تا آخر ایستادگی می کنیم.
قیمت میوه ثابت و میوه فروشی ها شلوغ
تنها صنفی که در بازار و اطراف آن مشتری های خوبی دارد، مغازه های میوه فروشی است که به گفته ی فروشندگان و خریداران قیمت میوه چندان تغییری نکرده و مثل ماه های گذشته ثابت است.
رضا یکی از میوه فروشان بازار است، که در گفتگو با خبرنگار آناج از بالا بودن قیمت اجناس دیگر همچون آجیل و پسته می گوید و ادامه می دهد: میوه ها به جز سیب قیمت خوب و مناسبی دارند و امسال پرتقال نیز قیمتش خیلی ارزان و در حدود 2 هزار تومان است.
وی با تاکید بر اینکه تشریفات باید در سفره های هفت سین لحاظ نشود، افزود: عید نوروز برای دید و بازدید و صله رحم است، عید نوروز بهانه ای است برای رسیدگی به نیازمندان، نه چشم و هم چشمی، در حالیکه خیلی ها پولی برای باز کردن سفره هفت سین ندارند، عده ای دیگر در حال نو کردن مبل و پرده های خانه شان هستند.
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
,
, ,
,
به شدت مشغول نظارت بر قیمت ها هستیم/ مردم نگران میوه شب عید نباشند
محمد جعفر عظمایی ، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این خصوص به خبرنگار اجتماعی آناج می گوید: تمهیدات لازم جهت جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت در روزهای پایانی سال جاری و تامین کالاهای مورد نیازمردم ، همچنین تسهیلات لازم جهت حضور میهمانان نوروزی در تعطیلات عید اندیشیده شده است.
,
,
,
, ,
,
, ,
,
وی با بیان اینکه به شدت مشغول نظارت بر قیمت ها هستیم، ادامه داد: مردم نگران میوه شب عید نباشند، چرا که به اندازه کافی میوه خریداری شده و در انبارها ذخیره سازی شده است و در صورت لزوم به بازار تزریق می شود و قیمت ها را کنترل می کند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: بازرسان این سازمان در سطح استان بر ارایه خدمات ایام پایان سال نظارت دارند و مردم استان می توانند هر گونه شکایات خود را از ارایه نامطلوب کالا ها و خدمات با تلفن 124 در میان بگذارند.
عظمایی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی استانی است که کمترین مشکل را در تامین و توزیع سبد کالا داشته است، ادامه داد: آن دسته از هم استانی هایی که تاکنون موفق به دریافت سبد کالا نشده اند نیز می توانند به مراکز توزیع سبد کالا مراجعه کرده و سبد کالا دریافت کنند.
,
,
,
,
, ,
,
,
امیدواری برای آینده
با این حال در چند ساعتی که در بازار گشت زدیم و با مردم هم صحبت شدیم، نشان می دهد که امیدواری برای آینده و بهبود وضعیت اقتصادی وجود دارد و انتظار می رود این امید تبدیل به یاس و نا امیدی نشود.
,
,
,
,
,
,
ارسال دیدگاه