رقص شمشیر هنر ناب مردم جنوب شرق کشور
رقص شمشیر و یا چوب بازی اکثراً در مراسمات شادی سیستانیان استفاده می شود و بیشتر در عروسی ها، عید نوروز و ولادت ائمه(ع) مورد استفاده قرار می گیرد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ندای هیرمند؛ استان سیستان و بلوچستان از جمله استان هایی است که همانند قوم های لر و ترک کرد و... دارای تمدن، فرهنگ ها، آداب و رسوم خاصی در بین مردمان این سرزمین وجود دارد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ندای هیرمند,یکی از این فرهنگ ها که امروزه به هنر ناب سیستانی تبدیل شده است آئین رقص شمشیر در کنار دهل و ساز معروف این منطقه است که همواره علاقه مندان خاصی در بین مردم از گذشته تا به امروز دارد.
,رقص شمشیر از آنجایی که محبوبیت خاصی در بین مردمان این منطقه دارد ، علاقه مندان زیادی را به هنگام نواختن دهل به خود جلب می کند و در نهایت با هماهنگ شدن ساز؛ مردم به صورت هماهنگ به این آئین می پردازند.
,رقص شمشیر و یا چوب بازی اکثراً در مراسمات شادی سیستانیان استفاده می شود و بیشتر در عروسی ها، عید نوروز و ولادت ائمه(ع) مورد استفاده قرار می گیرد.
,این آئین بیانگر حفظ فرهنگ های نیاکان سیستانیان تا به امروز است و با نگاه داشتن هنر اصیل گذشته امروزه حرف های زیادی در سطح جهانی نیز دارند در حالی که بسیاری از هنرمندان این زمینه به کشورهای خارجی دعوت میشوند و برنامه های ویژه ای انجام حواهند داد.
,رضا بارانی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان هیرمند گفت: آنچه امروزه بعنوان چوب بازی در رقص سیستانی شناخته میشود ادامه رقص شمشیر است که سیستانیان باستان و گذشته برای استمرار آمادگی دفاعی مبارزین خود در زمان صلح با این رقص شمشیر به تقویت روحیه وامادگی دفاعی نیروهای خود کمک میکردند.
,وی افزود: رقص آیینی شمشیر در سیستان جنبه کاملاً دفاعی دارد و داستان دو پهلوان رو در روی یکدیگر است که هر دو سپر به سپر شده و رزم پهلوانی شروع میشود تا یکی شکست بخورد و برای فرد پیروز سرنا و موسیقی شادمانی میزنند.
,بارانی بیان داشت: نقاشیهای دیواری کوه خواجه (استان سیستان و بلوچستان) که به جا مانده از دوره اشکانیان و ساسانیان در ایران است، تصاویری را به نمایش گذاشته که نشاندهنده سنتهای موسیقایی و بزمی و رقص شمشیر و جنگ در این نقطه از ایران در آن روزگار است.
,,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه