در حاشیه هشدار یک مقام بانکی کشور؛
انضباط پولی در بانک؛ جاده صاف کن اقتصاد مقاومتی
با توجه به تاکید فراوان مقام معظم رهبری بر پیاده سازی اصول و الزامات اقتصاد مقاومتی، تحقق انضباط پولی و مالی، می تواند تا حدود زیادی به عملیاتی سازی اقتصاد مقاومتی در عرصه نظام بانکی بینجامد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،به تازگی یکی از مسئولان رده بالای نظام بانکی کشور در گفتگو با یکی از روزنامه ها، بر لزوم تقویت انضباط پولی تاکید کرده و در عین حال هشدار داده است که در صورت بی توجهی به این اصل مهم اقتصادی، وضعیت به مراتب دشوارتری در انتظار بانک های کشور در سالیان آتی خواهد بود.
, شبکه اطلاع رسانی دانا, پایگاه خبری تحلیلی قم فردا،,اشاره این مقام مسئول در حالی است که در طول سالیان اخیر بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی و متخصصان امور بانکی، خواستار تحقق سیاست انضباط پولی و مالی در کشور بوده اند.
,ضرورت توجه به این مساله به ویژه در ماه های اخیر که یک نوع رقابت نسبتاً شدید در بین بانک های خصوصی و دولتی در راستای افزایش نرخ سود سپرده ها با هدف جذب نقدینگی مردم به سمت خود شکل گرفته ، بیش از پیش احساس می شود.
,چنین رقابتی چنانچه خارج از محدوده نظارت منطقی و نیز انضباط پولی برقرار باشد و بر دامنه آن نیز افزوده شود، بی گمان آثار وتبعات نامطلوبی را بر اقتصاد کشور به معنای عام و نظام بانکی در مفهوم خاص بر جای خواهد گذاشت.
,از این منظر، نقش و تاثیرگذاری شورای پول و اعتبار در اینجا بیشتر نمود پیدا می کند ، چه آنکه با سیاست گذاری صحیح و به تبع آن نظارت مناسب بر این روند می توان هم موجبات رضایت مندی مردم و بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در بانک ها را فراهم آورد و هم این که سر و سامانی مناسب و در خور، به دخل و خرج بانک ها و موسسات مالی و اعتباری بخشید.
,نکته مهم دیگر که مرتبط با همین بحث است رشد فزاینده مطالبات معوق بانکی طی دو سه سال اخیر است که همین مساله به نوعی درقفل شدن منابع بانک ها برای ارایه تسهیلات به مردم تاثیر مستقیم داشته است.
,البته شرایط نامطلوب اقتصادی و نیز مشکلات فراروی تولید و صنعت کشور نیز در شکل گیری این مساله بی تاثیر نبوده است.
,با این همه آنچه مهم و بایسته به نظر می رسد تاکید دوباره بر ضرورت برقراری انضباط مالی و پولی است و این که مسئولان تصمیم ساز و تصمیم گیر برای نظام بانکی، در سال 93 و سال های آتی، این مطالبه به حق صاحب نظران و دلسوزان اقتصادی را بیش از پیش جدی بگیرند.
,از سویی و با توجه به تاکید فراوان مقام معظم رهبری بر پیاده سازی اصول و الزامات اقتصاد مقاومتی، تحقق چنین امر مهمی می تواند تا حدود زیادی به عملیاتی سازی اقتصاد مقاومتی در عرصه نظام بانکی بینجامد.
,در همه جای دنیا واز جمله کشورمان، بانک یکی از ارکان مهم اقتصاد به شمار می رود که نشاط و پویایی آن می تواند به مولد بودن اقتصاد کمک شایان توجهی کرده و از آن سو، مانع از بروز ضعف و بیماری اقتصادی شود.
,با توجه به این که "ایجاد تحرک و پویایی در اقتصاد کشور و بهبود شاخص های کلان اقتصادی" یکی از مؤلفه های ده گانه اقتصاد مقاومتی در کلام رهبری به شمار می رود، نقش بانک ها در پرتو سیاست انضباط پولی و نیز نظارت مستمر بر نحوه فعالیت آن ها از سوی دستگاه های عالی می تواند در تحقق این خواسته بسیار مهم و تعیین کننده باشد.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه