علی راستی دانشجوی دکترای مدیریت رفتار سازمانی

اقتصاد مقاومتی حرکتی به سوی توسعه همه جانبه

اقتصاد مقاومتی حرکتی به سوی توسعه همه جانبه
نسیم قاین:در تمامی سالهایی که نامگذاری شده علاوه برضرورتهای که نامبرده شد یک روند حساب شده وبرنامه ریزی شده توسط مقام معظم رهبری انجام گرفته تا در موعد مقرر اقتصاد مقاومتی را بیان نمایند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از نسیم قائن ، امروز به عشق 20 سال هدایت وارشاد مقام معظم رهبری بعنوان قطره ای ازخیل عظیم مقلدان معظم له وعضوی از امت بزرگ بسیج بر خود لازم می دانم نگارشی در خور فهم خویش بنویسم هرچند که قلم از نگارش عمق وجودی کلمات حضرتش قاصر است .مقام معظم رهبری در طول سالیان متمادی دغدغه های فراوران خود را بیان کردند سالها را نامگذاری فرمودند تا چراغ هدایت ما باشد حال این ما هستیم که ازاین سرچشمه جوشان الهی چقدر برای خود برداشت کنیم .

, شبکه اطلاع رسانی دانا, نسیم قائن,

 

,

در این رهگذر مسئولیت خادمین مردم از همه بیشتر است نگاهی به تاریخ اسلام خادمین مردم را به عنوان کارگزار معرفی نموده که این خود دنیایی از معرفت در آن نهفته است .خادم جامعه اسلامی براساس تفکر شیعی کارگزار است نه عناوین که امروز بکار می بریم. جدول زیر نامگذاری 19 سال اخیر توسط رهبر معظم انقلاب آمده است:

,

 

,

 

,

             

,
سال
 
عنوان
1373 «وجدان کارى» و «انضباط اجتماعی»
 
1374 «انضباط اقتصادى و مالى»
 
1375  «کار سازنده»
 
1376 «صرفه جویی»
 
1377 «صرفه جویی»
 
1378 «امام خمینى قدسّ سرّه»
 
1379 «امام  علی (ع)»
 
1380 « اقتدار ملی و اشتغال آفرینی»
 
1381 «عزّت و افتخار حسینى»
 
1382 «نهضت خدمتگزارى»
 
1383 «پاسخگویى سه قوه به ملت ایران»
 
1384 «همبستگى ملى و مشارکت عمومى»
 
1385 «پیامبر اعظم(ص)»
 
1386 «اتحاد ملى و انسجام اسلامى»
 
1387 «نوآوری و شکوفایی»
 
1388 «اصلاح الگوى مصرف»
 
1389 «همت مضاعف و کار مضاعف»
 
1390 «جهادی اقتصادی»
 
1391 «تولید ملى، حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانى»
 
1392 «حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی »
, سال
  عنوان 1373 «وجدان کارى» و «انضباط اجتماعی»
  1374 «انضباط اقتصادى و مالى»
  1375  «کار سازنده»
  1376 «صرفه جویی»
  1377 «صرفه جویی»
  1378 «امام خمینى قدسّ سرّه»
  1379 «امام  علی (ع)»
  1380 « اقتدار ملی و اشتغال آفرینی»
  1381 «عزّت و افتخار حسینى»
  1382 «نهضت خدمتگزارى»
  1383 «پاسخگویى سه قوه به ملت ایران»
  1384 «همبستگى ملى و مشارکت عمومى»
  1385 «پیامبر اعظم(ص)»
  1386 «اتحاد ملى و انسجام اسلامى»
  1387 «نوآوری و شکوفایی»
  1388 «اصلاح الگوى مصرف»
  1389 «همت مضاعف و کار مضاعف»
  1390 «جهادی اقتصادی»
  1391 «تولید ملى، حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانى»
  1392 «حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی » , سال
  عنوان , سال
 ,
, عنوان, 1373 «وجدان کارى» و «انضباط اجتماعی»
  , 1373, «وجدان کارى» و «انضباط اجتماعی»
 ,
, 1374 «انضباط اقتصادى و مالى»
  , 1374, «انضباط اقتصادى و مالى»
 ,
, 1375  «کار سازنده»
  , 1375,  «کار سازنده»
 ,
, 1376 «صرفه جویی»
  , 1376, «صرفه جویی»
 ,
, 1377 «صرفه جویی»
  , 1377, «صرفه جویی»
 ,
, 1378 «امام خمینى قدسّ سرّه»
  , 1378, «امام خمینى قدسّ سرّه»
 ,
, 1379 «امام  علی (ع)»
  , 1379, «امام  علی (ع)»
 ,
, 1380 « اقتدار ملی و اشتغال آفرینی»
  , 1380, « اقتدار ملی و اشتغال آفرینی»
 ,
, 1381 «عزّت و افتخار حسینى»
  , 1381, «عزّت و افتخار حسینى»
 ,
, 1382 «نهضت خدمتگزارى»
  , 1382, «نهضت خدمتگزارى»
 ,
, 1383 «پاسخگویى سه قوه به ملت ایران»
  , 1383, «پاسخگویى سه قوه به ملت ایران»
 ,
, 1384 «همبستگى ملى و مشارکت عمومى»
  , 1384, «همبستگى ملى و مشارکت عمومى»
 ,
, 1385 «پیامبر اعظم(ص)»
  , 1385, «پیامبر اعظم(ص)»
 ,
, 1386 «اتحاد ملى و انسجام اسلامى»
  , 1386, «اتحاد ملى و انسجام اسلامى»
 ,
, 1387 «نوآوری و شکوفایی»
  , 1387, «نوآوری و شکوفایی»
 ,
, 1388 «اصلاح الگوى مصرف»
  , 1388, «اصلاح الگوى مصرف»
 ,
, 1389 «همت مضاعف و کار مضاعف»
  , 1389, «همت مضاعف و کار مضاعف»
 ,
, 1390 «جهادی اقتصادی»
  , 1390, «جهادی اقتصادی»
 ,
, 1391 «تولید ملى، حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانى»
  , 1391, «تولید ملى، حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانى»
 ,
, 1392 «حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی » , 1392, «حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی »,

 

,

گروهی از مفسرین براین عقیده هستند تا سال 1378 که نقطه‌ی عطفی در نام‌گذاری سال‌ها از طرف رهبری بوده است، نام‌گذاری سال‌های قبل از آن بیشتر با موضوعات اخلاقی در ارتباط بوده است. موضوعاتی همچون پرهیز از اسراف، وجدان کاری، پایداری در مواضع اسلامی انقلابی و موضوعاتی از این دست، اما از سال 1378تاسال 1386 نام‌گذاری سال‌ها به موارد فرهنگی ،مذهبی ، اقتدار بین المللی والگوسازی اشاره داشت.

,

 

,

از سال 1387نیز رنگ اقتصادی دارد اما به نظر می‌رسد آنچه باعث نام‌گذاری خاصی برای یک سال توسط رهبری می‌گردد، ضرورت‌های ملی، بین‌المللی، فرهنگی، اقتصادی و ... می‌باشد،که معظم له با دور اندیشی ودرایت خویش نامگذاری نموده اند .

,

 

,

به نظر حقیر در تمامی سالهای که نامگذاری شده علاوه برضرورتهای فوق که نامبرده شد یک روند حساب شده وبرنامه ریزی شده توسط ایشان انجام گرفته تا در موعد مقرر اقتصاد مقاومتی را بیان نمایند که با ابلاغ سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» بر اساس بند یک اصل 110 قانون اساسی راه رو به رشد وتوسعه همه جانبه را بیان نمودند وتأکید کردند: پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد، همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحران‌های رو به افزایش جهانی، الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند.

,

 

,

ایشان فرمودند :ایران اسلامی با استعدادهای سرشار معنوی و مادی و ذخائر و منابع غنی و متنوع و زیرساخت‌های گسترده و مهم‌تر از همه، برخورداری از نیروی انسانی متعهد و کارآمد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت، اگر از الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی که همان اقتصاد مقاومتی است، پیروی کند نه تنها بر همه‌ مشکلات اقتصادی فائق می‌آید و دشمن را که با تحمیل یک جنگ اقتصادی تمام عیار در برابر این ملت بزرگ صف‌آرایی کرده، به شکست و عقب‌نشینی وا می‌دارد، بلکه خواهد توانست در جهانی که مخاطرات و بی‌اطمینانی‌های ناشی از تحولات خارج از اختیار، مانند بحران‌های مالی، اقتصادی، سیاسی و ... در آن رو به افزایش است، با حفظ دستاوردهای کشور در زمینه‌های مختلف و تداوم پیشرفت و تحقق آرمان‌ها و اصول قانون اساسی و سند چشم‌انداز بیست ساله، اقتصاد متکی به دانش و فناوری، عدالت بنیان، درون‌زا و برون‌گرا، پویا و پیشرو را محقق سازد و الگوئی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد.

,

 

,

پس مسولین محترم ،مردم شریف وهمیشه در صحنه ، دانشگاهیان وفرهیختگان ، طلاب علوم دینی وفضلاء وهمه کسانی که فعالیت اقتصادی می نمایند با رعایت اصول 24 گانه ابلاغی می بایست جهاد گونه همانطور که در صدر اسلام بزرگانمان  ودر ابتداء انقلاب پدران وجوانانمان از جان خود گذشتند تاامروز انقلاب اسلامی با اقتدار در جهان بدرخشد به وظیفه ای که رهبری ابلاغ فرمودند عمل کنند.

,

 

,

از همه عزیزان که این مطلب را می خوانند می خواهم نظرات ارشادی خویش را به پست الکترونیک به نشانی ذیل ارسال فرمایند

,

alirasti87

, alirasti87]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه