گزارشی از یک روز با هنرمندان جشنواره سراسری تیرنگ؛

لزوم توجه به فرهنگ و هنر در فضای آموزشی کودکان و نوجوانان

لزوم توجه به فرهنگ و هنر در فضای آموزشی کودکان و نوجوانان
نمایش‌های مختلف سیزدهمین جشنواره سراسری بومی تیرنگ در حوزه‌های پژوهشی، صحنه‌ای و فضای باز از دیروز به اجرا درآمد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرساری، دیروز در زمانی که نمایش تئاتر” تیرماه سیزده شو” در حال اجرا بود به جمع هنرمندان و کارگردانان سیزدهمین جشنواره سراسری بومی تیرنگ رفتیم تا گفت‌وگو کوتاهی با آن‌ها داشته باشیم.

کارگردان اثر هنری “تیرماه سیزده شو” که کارشناس تئاتر است، گفت: به مدت چند سال که در کارهای هنری فعالیت دارم و هر وقت توانستم در جشنواره بومی تیرنگ حضور یافتم.

بی توجهی در ترویج و معرفی آیین‌ها به مردم مازندران

محسن اردشیر با بیان اینکه نمایش “تیرماه سیزده شو” کاری پژوهشی درباره آیین تیرماه سیزده‌شو مازندران است، افزود: این کار چند سال پیش به صورت نمایش اجرا شد ولی امسال با تحقیقات جامع‌تری که درباره آیین “تیرماه سیزده شو” انجام دادم، متوجه شدم که سنت هالوین در اروپا یک کپی ناقص از اجرای آیین “تیرماه سیزده شو” است.

وی بیان کرد: ما آیین‌های خودمان را جدی نگرفتیم و حتی نتوانستیم آیین‌ها را به مازندرانی‌ها معرفی کنیم، ولی اروپائیان هالوینی را که برگرفته از خرده فرهنگ‌های مختلف است با نام خود به همه دنیا نشان دادند.

اردشیر با بیان اینکه بخش اعظم نهادینه‌ کردن و معرفی آیین‌ها به حمایت مسئولین است، افزود: در حال حاضر تنها نهادهایی مانند حوزه هنری به فرهنگ و کارهای پژوهشی آیینی اهمیت می‌دهند چون اگر مسئولان دیگر برایشان مهم بود حداقل در جشنواره حضور می‌یافتند.
 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرساری,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,


لزوم توجه به فرهنگ و هنر در فضای آموزشی کودکان و نوجوانان

وی با بیان آثار مخرب شبکه‌های بیگانه ماهواره‌ای برروی فرهنگ و هنر ایران، گفت: مسئولان با حمایت مالی می‌توانند سبب رشد و پیشرفت جشنواره‌هایی مانند تیرنگ شوند تا قشر جوان جامعه را به سوی دیدن این آثار ترغیب کنند.

این هنرمند تئاتر با اشاره به عرق گیلانی‌ها در ساخت آثار هنری، افزود: در مسئله پایتخت مسئولان مازندران نشان دادند که فرهنگ و هنر استان برای آنها اهمیت ندارد.

وی با بیان اینکه فرهنگ موضوع ریشه‌ای است و باید از سنین پایین به کودکان آموزش داد، اضافه کرد: در حال حاضر مدرسه‌ای در آمل از ما می‌خواهد تا نمایش‌های پژوهشی خود را در آن به اجرا در آوریم.

اردشیر افزود: مسئولان باید همت داشته باشند تا برای اجراهای پژوهشی و نمایشی تیرنگ برنامه‌ریزی کنیم و فرهنگ و ریشه خودمان را به مردم نشان دهیم.

حسن سبحانی که کارگردان اثر هنری” مرکب” و “زمانی برای گاوهای شیرده” است، نیز اعتقاد دارد که مازندران از استان‌های تئاتر خیز است و هنرمندان خوبی دارد که در جشنواره بین‌المللی فجر رتبه می‌آورند.

وی که اهل استان هرمزگان و سابقه ۲۰سال کار هنری دارد، افزود: متأسفانه در بیشتر استان‌ها مسئولان توجه کافی به عرصه هنر ندارند و حتی در هرمزگان نیز مثل جاهای دیگر آن‌طور که هنرمندان دوست دارند به هنر بها داده نمی‌شود.

سبحانی با بیان اینکه شهر ما میناب به دلیل کوچکی و کمبود امکانات تفریحی، مانند: سینما مردم به تئاتر علاقه دارند، گفت: آثار هنری ما تماشاگرهای خوبی در میناب دارد.

فراگیر و تخصصی‌تر شدن جشنواره سراسری تیرنگ

وی با اشاره به ملی بودن جشنواره تئاتر بومی تیرنگ ، افزود: اگر جشنواره تیرنگ فراگیرتر و تخصصی‌تر برگزار شود به‌طوری که از استان‌های بیشتری برای نمایش آثار صحنه‌ای حضور یابند مسلما موفق‌تر است.

این هنرمند تئاتر با بیان اینکه ۱۰ سال پیش در جشنواره بومی تیرنگ حضور داشته است، اضافه کرد: با توجه به اینکه جشنواره بومی تیرنگ هرازگاهی به صورت سراسری برگزار می‌شود و زمان حضور هنرمندان استان‌های مختلف کم است.

وی بیان کرد: اثر هنری “زمانی برای گاوهای شیرده” کاری صحنه‌ای است که به نمایش آیین “زار” برمی‌گردد؛ بیماری “زار” در جنوب ایران بیشتر است و اهالی آنجا براساس آیین سنتی معتقدند که تنها با موسیقی درمانی جن از بدن بیمار رانده می‌شود.

این هنرمند تئاتر افزود: نمایش آیین” زار” یک آیین پیچیده است که مردم در منطقه ما و همین‌طور در کشورهای جنوب آفریقا با این بیماری درگیر هستند.
 

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
 
,


زحمت و زمان دو عنصر با اهمیت دراجرای کارهای پژوهشی

سبحانی با بیان اینکه بسیاری از مردم منطقه هرمزگان به وجود بیماری زار اعتقاد دارند، گفت: به همین منظور مرا تشویق کردند تا به سمت نمایش این آیین بروم.

وی اضافه کرد: گروه هنری ما در جشنواره‌های خارجی ارمنستان و مسکو حضور پیدا کرده است.

کارگردان نمایش تئاتر پژوهشی “زره‌پوشی” نیز با بیان اینکه این اثر به آیین تعزیه در استان‌های مختلف کشور می‌پردازد، گفت: نمایش کارهای هنری در حوزه آیینی واقعا زحمت و زمان فراوانی نیاز دارد.

اجرای بخش‌های پژوهشی در همه جشنواره‌ها

کریم مقدسی هنرمند ۳۵ ساله قمی که ۳۰ سال در هنر تئاتر فعالیت دارد، افزود: ۷ زمینه تعزیه در کشور داریم که یکی از آنها زره‌پوشی و به مدت ۵ الی ۶ ماه برروی این آیین تعزیه در استان‌های مازندران، تهران و.. تحقیق و کاری ۳۰ دقیقه‌ای آماده کردیم.

این هنرمند تئاتر با بیان اینکه سیزدهمین جشنواره بومی تیرنگ نخستین جشنواره ملی که به اجراهای آیینی و پژوهشی پرداخته‌است، اضافه کرد: مسئولانی که به کارهای پژوهشی می‌پردازند خیلی کم هستند و لازم است تا بخش‌های پژوهشی و آیینی در همه جشنواره‌ها به اجرا درآید.

حمایت از حوزه هنری برای ترویج فرهنگ و هنر

وی معتقد است که تنها با ترویج جشنواره‌های آیینی می‌توانیم فرهنگ و هنر خود را حفظ کنیم ولی متأسفانه ۸۰ درصد مسئولان با هنر غریبه هستند.

این کارگردان تئاتر با بیان اینکه حوزه هنری به تنهایی قادر به ترویج فرهنگ و هنر نیست و باید حمایت شود، افزود: متأسفانه به اجرای مذهبی و پژوهشی بها داده نمی‌شود و حوزه هنری نیز با دست خالی توان پرداختن به این هنر را ندارد.
 

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
 
,


موفقیت بیشتر هنرمندان در تهران

وی با اشاره به اینکه موفقیت در کارتئاتر نیاز به علاقه، علم و کسب تجربه دارد، گفت: کسانی که تازه وارد کارهای هنری می‌شوند، حتما علم دانشگاهی در کنار تجربه داشته باشند، چون در دوره ارتباطات تجربه تنها کفایت نمی‌کند.

این کارگردان با توجه به سابقه حضور در جشنواره‌های استان‌های مختلف، افزود:کارهای هنری در تهران موفق است، چون فضای فعالیت و توجه به هنرمندان بیشتر است.

,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه