به مناسبت سالروز شهادت شهید شاخص استان همدان

شهید"کاک رسول عزیز"سفیر ایران در بوسنی هرزگوین

شهید"کاک رسول عزیز"سفیر ایران در بوسنی هرزگوین
19 خرداد سالروز عروج ملکوتی سردارعزیزی از خاک پاک ملایر قهرمان حاج رسول حیدری بوده که در بوسنی و هرزگوین در راه دفاع از مسلمانان آن دیار به شهادت رسید.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ملایری‌ها؛ در ابتدای سال 1395 توسط سپاه انصارالحسین(ع) شهید حاج رسول حیدری به عنوان شهید شاخص استان همدان در این سال معرفی شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ملایری‌ها,

شهید رسول حیدری در یکم فروردین سال 1339، در شهر ملایر به دنیا آمد. رسول دوره ابتدایی را در مدرسه پانزده بهمن در شهرستان ملایرتحصیل کرد و با نمرات خوب به پایان رسانید. سال دوم دبیرستان بود که خانواده‌اش به «اهواز» مهاجرت کردند و پس از  2 سال به ملایر بازگشتند. او پس از بازگشت برای ادامه تحصیل به هنرستان رفت و از همان زمان­ با الفبای سیاست آشنا شد.
 وی در سال 1360 ازدواج کرد و پس از چندی دوباره به جبهه عزیمت کرد. همگام با مردم انقلابی در راهپیمایی‌ها و تظاهرات ضدّ رژیم شرکت نمود. یک مرتبه نیز توسط نیروهای شهربانی دستگیر شد. رسول پس از اتمام تحصیل در سال 1358 به عضویت سپاه پاسداران همدان درآمد و سپس در سال 1359 سپاه پاسداران ملایر را تشکیل داد و قاطعانه به مبارزه علیه عوامل ساواک پرداخت.  پس از مدتی به کردستان رفت و در شهر پاوه به مبارزه علیه ضدّانقلاب مشغول شد و در فرونشاندن غائله «سریش آباد» و آزادسازی «باینگان» در سال 1358 حماسه آفرید. با آغاز جنگ تحمیلی به جبهه رفت و در عملیات‌های مختلفی شرکت نمود و چندین مرتبه مجروح شد.رسول مدتی در جبهه گیلان‌غرب و سرپل ذهاب با نیروهای متجاوز عراقی جنگید، در سال 1363 نیز در منطقه شمال غرب با هوشمندی مانع از رسیدن دشمن به اهدافش شد، او در طول سال­های دفاع مقدس 65 ماه در جبهه به خدمت خالصانه پرداخت و پس از پایان جنگ در رشته علوم سیاسی دانشگاه امام حسین (ع) مشغول شد. همزمان با تجاوز «صرب‌های نژادپرست» به مسلمانان بوسنی رسول به عنوان دیپلمات جمهوری اسلامی به کشور بوسنی رفت. سرانجام حیدری پس از سال‌ها جهاد و تلاش در راه حق در نوزدهم خرداد ماه سال 1372 مصادف با روز عید غدیر، در کشور «بوسنی و هرزگوین» در حال عبور از جاده‌ای به اسارت کروات ها درآمد و در سن 32 سالگی در روز عید غدیر به شهادت رسید.

,
,

متن زیر شمه ای از رشادتها و ایثارگریهای این مرد بزرگ وبی ادعای سپاه اسلام از زبان یکی از همرزماناین شهید دلاور که به مناسب سالگرد این شهید والا مقام نوشته شده است منتشر می شود.

,

وقتی که در سال 1359 رئیس جمهور عراق در یک اقدام عجولانه  با سواستفاده از موقعیت انقلاب  اسلامی ایران قرارداد 1975 الجزایر را در مقابل دوربین های خبرنگاران پاره کرد و به خیال خام خود که در مدت یک هفته کشور ایران را به تصرف خود در اورد.و خود را بعنوان ژاندارم منطقه و قویترین مرد عرب به دنیا معرفی کند .اصلآ فکرش را نمی کرد روزی مسئله برعکس شود. و کشور خودش هم ناآمن شود.

,

پس بعد از گذشت ماه ها از ان خواب آشفته صدام یعنی در آذرماه سال 1365 شیربچه های ایران اسلامی با فرماندهی بروبچه های قرارگاه رمضان سپاه از جمله کاک رسول عزیز ملایری با الگو گرفتن از یاران اباعبدالله الحسین(ع)  با شجاعت تمام در کیلومترها مسافت درخاک عراق در داخل اتاق عملیاتی جنگ بنشینند و با خیال راحت به دنبال  رصد امکانات دشمن و اجرای عملیاتهای نامنظم برای سرنگونی رژیم بعث عراق باشند. و صدام و حامیانش را اینگونه غافلگیر کنند که صدام مجبور شود برای نجات خود مردم بی پناه کرد  عراقی را بمباران شیمیایی کند .

,

کاک رسول داستان ما همان حاج رسول ملایری است که در دروران دفاع مقدس با درایت، هوشمندی و ابتکار عمل در منطقه شمال غرب، یک رشته اقدام‌های بازدارنده را در مقابل دشمن ترتیب داد و بدین ترتیب، دشمن را از دست یافتن به اهداف خود بازداشت .او سال‌ها در منقطه کردستان عراق، به شناسایی و مبارزه علیه نیروهای عراقی پرداخت و با وجود کمبود امکانات، تجهیزات و وسایل نظامی خم به ابرو نمی‌آورد و با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کرد.

,

در کردستان عراق از ناحیه کمر سخت مجروح شد ، از آن جا که وسایل جراحی نبود، او با صبر و تحمل بالا تن به عمل جراحی بدون بی هوشی داد.این عزیز شناسنامه خانقینی داشت! آنقدر در داخل خاک عراق مانده بود که با انواع و اقسام گروه‌های کومله، دموکرات، معاند حزب بعث و غیره آشنایی کامل داشت.

,

او وقتی به ماموریت برون مرزی می رفت تا شش ماه از او خبری نبود. یک بار از او  در منطقه گشکی کامیاران پرسیدم اگر گیر دموکرات بیفتی چه کار می‌کنی؟  با لبخندی بسیار زیبا کارت شناسایی دموکرات را  به اسم مستعار نشانم داد. گفتم گیر کومله بیفتی چی؟ کارت آنها را نیز داشت. یک بار هم همان جا (داخل خاک عراق ) زخمی شده بود که. فقط خدا می‌داند چطور توانست در آن غربت خودش را به عقب بکشاند. کاک رسول در یکی از دست نوشته‌هایش بهترین توصیف را از این حالش دارد.اینگونه می نویسد ( زخمی و 200 کیلومتر دورتر از خاک جمهوری اسلامی هستم)در پایان جا  دارد یادی کنیم از کاک رسول عزیز(حاج رسول حیدری) که راه های داخل عراق را از راه های داخل ایران بلدتر بود او که با اسمهای مستعار در کشور عراق تردد می کرد و در قلب نیروه های کرد عراقی جای باز کرده بود.و معارضین عراقی اورا به اسم کاک رسول عزیز می شناختند.اوکه سفیر ایران در بوسنی هرزگوین بود واز همان جا در تاریخ 19 /3 / 1372 به معراج رفت. یادش گرامی  و راهش پررهرو .

,

محمد فتحی می ابادی. 

,

انتهای پیام/م

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه