کلید روحانی ارج راهم به تعطیلی کشاند؛
تیشه به ریشه تولید ملی گشایشی دیگر از برجام
زمین خوردن واحدهای تولید داخلی در دولت یازدهم با شدت بیشتری در حال وقوع است و این نیز ناشی از نگاه تبعیض آمیزی است که دولتمردان به تولید خارج دارند که باعث خروج صدها میلیارد دلاری ارز برای ورود کالاهایی است که در داخل تولید می شود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اهوازنوین : پنج ماه از اجرای برجام می گذرد و اکنون ایران به گفته حسن روحانی در دوران گشایش به سر میبرد، البته دوران گشایش با مفهوم معکوس.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اهوازنوین , ,
,
, سیاست فرار رو به جلو سیاستی است که روحانی از ابتدای آغاز به کار دولت خود در پیش گرفته که در پی آن،روزی نوک پیکان به سمت منتقدان دولت،روزی به سمت دلواپسان حالا هم منتقدان برجام ، برجامی که قرار بود همزمان با اجرایش با معجزه خود تحریم ها را لغو کند امروز ۵ ماه از عمرش میگذرد و نه از معجزه ای خبری هست و نه دستاوردی ،حالا در دوران پسابرجام برای دولتمردان روحانی از آنهمه به به چهچه برجام که روزی از آن به عنوان ابر ،خورشید تابان و روزی دیگر از آن به عنوان معجزه یاد می کنند ،جز دهن کجی از سوی غرب چیزی نمانده و روحانی با حاشیه سازی سعی در منحرف کردن افکار عمومی از برجام و دستاورد تقریبا هیچ آن دارد .
,از سوی دیگر در دوران پسابرجام از افتخارات برجام نه تنها چیزی عاید مردم و اقتصاد کشور نشد بلکه به لطف چشم انتظاری ورود سرمایه گذاران خارجی برای نجات اقتصاد کشور و گره زدن تولید به برجام شاهد تخته شدن در کارخانه جات تولید ملی یکی پس از دیگری هستیم.
,متاسفانه امروز با سیاستی که دولت روحانی عملا در واردات بی رویه و بی توجهی به واحدهای صنعتی و تولیدی داخل در پیش گرفته شاهد زمین خوردن تولید داخل در بر خی زمینه ها هستیم.
,در پی خبرهای تعطیلی یکی پس از دیگری واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی این بار با تاسف فراوان نام کارخانه تولید کننده محصولات ایرانی و نام آشنای قدیمی در سر لیست کارنامه ضعیف اقتصادی دولت یازدهم قرار گرفته است.
,کارخانه ارج در سال ۱۳۱۶ فعالیت خود را آغاز کرد تا ۱۵ سال پیش از این کمتر خانه ای میشد پیدا کرد که یکی از محصولات تولیدی این کارخانه در خانه اش نداشته و استفاده نکرده این کارخانه تا آنجا نام آشنا بود که خبر تعطیلی آن دل هر خواننده ای را بدرد آورد.
,کارخانه ای ۷۹ ساله که چند سالی به دلیل مشکلات مالی نتوانسته پا به پای رقبای خارجی در جلب نظر مشتریان ایرانی حرکت کند چند سالی بود که کمتر محصولات آن را میتوانست در بازار پیدا کرد تا اینکه در سالی که از آن به عنوان اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل یاد شده شاهد تعطیلی کامل این کارخانه ایرانی هستیم.
,برخی شنیده ها حاکی از آن است که این کارخانه در طول سالهای اخیر با بروز مشکلات مالی و حضور برندهای مختلف خارجی سهم قابل توجهی از بازار را در اختیار نداشت وبا توجه به ماشین آلات کهنه دیگر قادر به تولید محصولات متنوع لوازم خانگی نبود
,جالب است بدانید که شرکت سامسونگ یکی از برند های کره ای ایست ، که دو سال بعد از کارخانه ارج افتتاح شده ولی اکنون به دلیل حمایت کشور کره جنوبی تا جایی در زمینه تولید پیشرفت داشته که امروز بخشی از کارهای خود را برون سپاری کرده و حتی برخی از کالاهایش در کشورهای دیگر مونتاژ شده و با برند سامسونگ روانه بازار کشور ما می شوند، این در حالی است که کارخانجاتی چون ارج و آزمایش و بسیاری از برند های گمنام دیگر ایرانی در سایه بی توجهی دولت ها به تولید ملی یکی پس از دیگری از میدان رقابت تولید خارج می شوند.
,از آنجا که کارخانه ارج اولین کارخانه تولیدی تعطیل شده در چند سال اخیر نیست ،به نظر می رسد این سریال به دلیل بی توجهی دولت یازدهم به تولید داخل شدت گرفته است،هرچند برخی زیاد تمایل ندارند شیب تند تعطیلی کارخانه های ایرانی را به دولت نسبت دهند و معتقدند که کارخانجات تولید کننده ایرانی به دلیل پایین بودن کیفیت و نداشتن مرغوبیت جنس از گود خارج شده اند و این اتفاق مربوط به امروز و امسال نیست در پاسخ باید گفت این بی توجهی چندین سال است که رقم خورده وادامه این بی توجهی ها به تولید داخل سبب دامن زدن به مشکلات این واحد های تولیدی شده لذا دولت ها حتی اگر واردات نداشته باشند، با بی توجهی به تولید داخل خواسته یا ناخواسته راه را برای واردات بیشتر کالاهای خارجی هموارمی کنند و این یعنی رفتاری کاملا متناقض در تحقق اقتصاد مقاومتی.
,از آنجایی که آمارها حاکی از این است که زمین خوردن واحدهای تولید داخلی در پی واردات بی رویه دولت یازدهم با شدت بیشتری در حال وقوع است و این نیز ناشی از نگاه تبعیض آمیزی است که دولتمردان به تولید خارج دارند که باعث خروج صدها میلیارد دلاری ارز برای ورود کالاهایی است که در داخل تولید می شود.
,متاسفانه این نگاه تبعیض آمیز گذشته از بحث تولید داخل و خارج ، حتی در صنایع تولیدی داخل نیز پررنگ است زیرا توجه خاص به برخی صنایع و در نظر گرفتن تمهیدات جدی برای ایجاد بازار مصرف و افزایش تقاضا جهت سر پا نگه داشتن برخی تولیدات داخل همچون خودرو باعث رقم خوردن چنین اتفاقاتی است.
,متاسفانه در بحث حمایت از تولید تجهیزات و کالاهای ایرانی ،همیشه راه کارهایی مقطعی از جمله اختصاص تسهیلات به سازندگان و یا اختصاص یارانه تولید ارائه شده اما این حمایت ها بدون ایجاد بازار مصرف داخلی، کافی نبوده و بدون وجود چنین بازاری هیچ تولید کننده و سازنده ای قادر نخواهد بود که محصولات خود را به فروش رسانده و از محل در آمد حاصل از فروش خود اقداماتی را جهت ارتقاء سطح کیفی تولیدات به منظور ورود به بخش صادرات و رقابت با شرکتهای خارجی انجام دهد.
,به نظر میرسد روند بی توجهی به توان داخل در دولت روحانی کاملا در تضاد با سیاست هایی است که رهبر معظم انقلاب برای اجرای اقتصاد مقاومتی به نهاد های دولتی ابلاغ کرده اند، رهبر معظم انقلاب در متن ابلاغیه سیاست های اجرای اقتصاد مقاومتی و در اغلب سخنرانی هایشان در خصوص اجرای اقتصاد مقاومتی بر موضوع استفاده از توانمندی و ظرفیت نیروهای داخلی و امکانات موجود در داخل کشور تاکید ویژه ای دارند اما دولت دولت بجای بهره گیری از توان و ظرفبت داخلی در حال مذاکره و رایزنی با کشور های خارجی نظیر آمریکا، انگلیس، چین و … می باشد.
,لذا دولت باید هرچه سریعتر جهت خروج واحدهای تولیدی داخل از بحران ورشکستگی با عزمی جدی در تغیر سیاست های تولیدی کشور ورود کند و از رسیدن ایران به نقطه ای چون کشوری کاملا مصرف کننده جلوگیری کند زیرا ادامه این روند وضعیتی غیر از خشکاندن ریشه تولید ملی را رقم نخواهد زد و این تنها با عزمی انقلابی با اقدام و عملی مستمر و جدی محقق خواهد شد.
]
ارسال دیدگاه