به بهانه فرا رسیدن سال پایانی دولت یازدهم؛
کارنامه ضعیف دولت و وعده هایی که هیچ گاه عملی نشد
دولت یازدهم که با شعار تدبیر و امید بر سر کار آمد در حالی از امروز وارد سال پایانی خود خواهد شد که بسیاری از وعده های این دولت هنوز عملی نشده است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سایت قم فردا، دولت یازدهم که با شعار تدبیر و امید بر سر کار آمد در حالی از امروز وارد سال پایانی خود خواهد شد که طی سال های اخیر در حوزه های مختلف انتقاد های فراوانی را متوجه خود کرده است،روحانی پس از گذشت 3 سال از عمر دولتش هنوز به بسیاری از وعده های خود که در کوران تبلیغات انتخاباتی سر می داد نتوانسته عمل کند و باز هم از این موضوع سخن می گوید در این یک سال به همه ی وعده هایش عمل خواهد کرد.
حسن روحانی پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 خطاب به نامزدها گفته بود: به گونه ای حرف بزنید که اگر خرداد سال آینده نوار حرفهای امروز شما را پخش کردند شرمنده نشوید و با بهانه گیری گردن این و آن نیاندازید.
حالا خرداد سال 95 است و به خوبی مشخص است که در چه نقطه ای ایستاده ایم،این دولت تا همین چند ماه پیش یکی ازعوامل مهم بازدارنده عملی نشدن وعده هایش را تحریم می دانست در حالی که بسیاری از کارشناسان تنها 20 درصد از مشکلات اقتصادی کشور را در ارتباط با تحریم می دانستند و بر این اعتقاد بودند که 80 درصد مشکلات ریشه داخلی دارد که دولت باید آنها را مدیریت کند.نگاهی به وعده هایی که دولت در ابتدای کار به مردم داده بود نشان می دهد که با گذشت سه سال در کجای مسیر قرار داریم.
1-من عزت و غرور ملی ایرانیان را باز خواهم گرداند.
2- اداره کشور باید علمی باشد و از نخبگان استفاده شود، باید با شفافیت با مردم حرف زد، باید آمارها دقیق باشد،در دولت تدبیر و امید در همه کارها با مردم مشورت میشود.
3- چپ و راست فرقی نمیکند برای مسئولیت فرد متدین، دلسوز و کسی که قانون اساسی را قبول دارد و دلش میسوزد را باید به کار گماشت.
4- برای تحقق حماسه سیاسی باید روی تعامل بیشتر با روحانیون حساب باز کنیم.
5- اگر رئیسجمهور شوم محیط امن و آزادی را فراهم میکنم؛ زمانی که رئیسجمهور مشخص شد باید بین حامیانش و آن کسی که حامی رقیبش بوده رئیسجمهور به عدالت رفتار کند. دولت آینده دولت ادب و اخلاق خواهد بود و این برای دولت تدبیر یک اصل است.
6- - نمایندگان مردم در مجلس نیز بر کار رئیسجمهور باید نظارت کنند.
7- اگر روشن شود فردی در دولت تخلف کرده باید با وی برخورد شود در اینجا خط قرمزی وجود ندارد و قانون برای همه مساوی است.
8- دولت تدبیر از تهمت و تخریب پرهیز خواهد کرد، این دولت حتی به آنهایی که هشت سال به ماها تهمت زدند، مقابله به مثل نخواهد کرد.
9- من اهل تخریب نبوده و هرگز برای رأی از آن استفاده نخواهم کرد!
10- در تدوین برنامهها و انتخاب وزیران نیز به نحوی مردم را مشارکت میدهم.
11- دولت تدبیر و امید خود را در همه زمینهها پاسخگوی مردم میداند و این را جزو وظایف خود میداند.
12- بنده از همه قوت دولتهای گذشته نیز استفاده میکنم.
13- به نظر بنده حتی نقد و نظر مخالف نیز نعمت است.
14- به همه هموطنان قول میدهم که افتخارات بزرگان ایرانی که برخی کشورهای همسایه آن را تصاحب کردند برگردانم و احترام پاسپورت ایرانی نیز برگردانده میشود.
15- در دولت بنده شایستهسالاری حاکم است باید از شایستهها استفاده کرد.
16- راه مقابله با فساد آزادی دادن به رسانهها و مطبوعات است و اتکا به نظارتهای فرهنگی کافی نیست.
17- موضوع دانشجویان خارجی نیز باید حل شود.
18- زنان ما، دختران ما عفت را در زندگی میشناسند، آن قدر به خاطر مسائل جزئی مزاحم دختران ما نشوید.
19- من معتقدم هنرمندان ما میتوانند هدایتگر باشند و راه را بر جامعه و دولت نشان دهند
نیازهای فرهنگی نسل جوان ما بیشتر از نسل میانسال است.
20- برنامه ای برای استفاده از متخصصین داریم.
21- شورای شهر وظیفه دارد فشارها را بر مردم کم کند چرا که شهر اسلامی باید فشارزدا باشد.
22- شاد زیستن و شاد بودن از حقوق ملت ایران است. رودخانههای امید و نشاط مردم خشک شده که اگر من توسط مردم انتخاب شوم، دوباره مایع حیات انسانها و جامعه در کشور جریان مییابد.
23- باید وزارتخانههای آموزش و پرورش و آموزش عالی تغییر کنند.
24- تدوین حقوق شهروندی و تبدیل آن به یک سند و لایحه و تصویب در مجلس شورای اسلامی یکی از برنامههای دولت بنده است. در آن حقوق شهروندی تمام مردم ایران دارای حقوق برابر و مساوی خواهند بود لذا میثاق من با شما تنها عدل و عدل است.
25- روستانشینان که فکر میکنند باید برای راحتی به شهرها بیایند دولت زمینهای را آماده میکند که مهاجرت معکوس محقق شود.
26- وقتی اعتماد عمومی از بین رفت، آمار چکهای بلامحل، اعتیاد، حاشیهنشینها و طلاق روزبهروز اضافه میشود.
27- فرهنگ اشرافیگری نباید بر کشور حاکم باشد.
28- باید طوری عمل کنیم که کالاهای فرهنگی با کمترین موانع تولید شود.
29- اگر دولتی در این کشور دارو را با قیمت بسیار گران در اختیار مردم گذاشت و در کنارش آن همه ماشین گرانقیمت هم زمان وارد شد، آیا این به معنای عزت و سربلندی یک ملت و کشور است؟ شعار عزت دادن باید با عمل سازگار باشد.
30- ریزگردهای استان خوزستان هم یکی دیگر از مشکلات است. خوزستان که همیشه مهاجرپذیر بوده است، اکنون بسیاری از مردم دارند منطقه را ترک میکنند. چرا تا به اکنون فکری نشده است؟
31- ما نباید کاری کنیم که بهانه به دشمن بدهیم.
32- من مردم را به نقد دعوت میکنم و این آزادی در دولت نیز ادامه دارد.
33- دولت تدبیر و امید نخواهد گذاشت این همه جوان بیکار در مقابل خانواده و فرزندان شرمنده باشند.
34- ایجاد شغل نباید با وام باشد که بیکار تبدیل به بیکار بدهکار خواهد شد.
35- در ماههای ابتدای آغاز به کار دولت «تدبیر و امید» موانع از سر راه تولید برداشته میشود.
36- برای ایجاد ثروت ملی باید اقدامات فراوانی انجام دهیم که مهمترین آن بهبود فضای کسبوکار است.
37- یکی از راههای مهار و کنترل تورم هدایت نقدینگی به سمت تولید است.
38- دولت اگر رقیب باشد بخش خصوصی نمیتواند فعالیت کند لذا دولت باید زمینههای لازم را برای رقابت بخش خصوصی با یکدیگر فراهم کند.
39- ایران دومین منبع گاز و نفت جهان است ولی چرا مردم ما باید در مشکلات معیشتی باشند؟ مشکل کجاست؟ مشکل از مدیریت و تصمیمگیریهای فردی و عدم مشورت آغاز میشود.
40- ما 3 میلیون و 200 هزار بیکار داریم و اگر تنها 10 میلیون گردشگری وارد کشور شود بیش از 13 میلیارد دلار درآمد ارزی و 4 میلیون اشتغال درست میشود، یعنی با یک حرکت صحیح در یک مسئله اقتصادی و اجتماعی میتوانیم بیکاری را حل کنیم.
41- دولت باید موانع بخش غیردولتی را کنار بزند تا زمینه را برای حضور بخش خصوصی در همه عرصهها از جمله عرصه ورزش، فراهم کند.
42- برنامه کوتاه مدت یک ماهه و 100 روزه وجود دارد. ما میتوانیم در یک زمان کوتاه تحول اقتصادی در کشور به وجود آوریم.
43- باید موضوع ورزش همگانی در سبد خانوارها قرار گیرد و رئیسجمهور باید برای این بخش به طور مشخص برنامه داشته باشد.
44- همان طور که قبلاً گفتهام بنده هیچ وزیری را برای هیچ پستی انتخاب نخواهم کرد مگر اینکه مرتبط با آن صنف باشد. باید وقتی فردی برای یک صنفی انتخاب میشود.
45- امروز اسپانیا را با رئال مادرید و بارسلونا میشناسند گویا که اسپانیا همان رئال مادرید و بارسلونا است. ما نیز باید باشگاههای ورزشی خود را تقویت کنیم.
46- من دوست ندارم در سفرهای استانی نامهای دریافت کنم که درخواست پول کنند. من دوست دارم در نامهها نقد عملکرد من باشد.
47- باید مسائل حوزه رسانه را به صنف مربوطه واگذار کنیم و با تشکیل یک تشکل اجازه دهیم مسائل توسط همان تشکل پیگیری شود؛ نباید تفکر دولتی بودن ادامه پیدا کند.
48- تشکیل وزارت امور بانوان رادر دولت تدبیر و امید پیش بینی کرده ایم تا حقوق ضایع شده بانوان رابه آنها برگردانیم.
49- خیلی خوب است که سانتریفیوژها بچرخد، اما به شرط اینکه صنعت، اقتصاد و زندگی مردم هم بچرخد.
گشایش های مهمی که در فضای پسابرجام رخ می دهد!
از طرفی دیگر روحانی اعتقاد دارد "مردم پیش از برجام هر روز با یک تحریم جدید مواجه می شدند اما اکنون و بعد از اینکه برجام به نتیجه رسیده است هر روز یک گشایش در امور حاصل می شود که این جای خوشحالی دارد"،شاید منظور رئیس جمهور از گشایش های رخ داده نابود شدن برخی از کارخانه های قدیمی و سابقه دار کشور مانند کارخانه 80 ساله ارج است!
علاوه بر این، رکود شدید حاکم شده بر اقتصاد ایران به خوبی گواه فضای پسابرجام است در این شرایط می بینیم که حتی گستاخی های کشورهایی مانند آمریکا و کانادا که سیاست های خصمانه ای نسبت به ملت ایران دارند درماه های اخیر بیشتر شده است و هر کدام به نحوی در داخل کشورشان اموال ایران را به صورت میلیاردی غارت می کنند و وزارت خارجه ما هم نمی تواند کار مهمی پیش ببرد و حتی در همین فضا تهدیدات و تحریم ها علیه ایران همچنان وجود دارد.
به هر حال وضعیت موجود و دیدگاه های مردم نشان می دهد که هنوز مشکلات پا برجاست و تا عملی شدن بسیاری از وعده ها به دلیل فرصت کم فاصله زیادی باقی مانده است تنها یک سال دیگر از عمر این دولت باقی مانده و مشخص نیست که درانتخابات 96 آیا دوباره مردم به روحانی اعتماد خواهند کرد یا خیر!
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
ارسال دیدگاه