اخبار داغ

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان خبر داد؛

تعطیلی بیش از 90 درصد معادن سنگ آهن و گرانیت در زنجان/ افزایش قیمت محصولات معدنی ناشی از نبود زنجیره تولید است

تعطیلی بیش از 90 درصد معادن سنگ آهن و گرانیت در زنجان/ افزایش قیمت محصولات معدنی ناشی از نبود زنجیره تولید است
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان با بیان اینکه فعالیت معادن استان زنجان به شدت کاهش یافته است، گفت: بیش از 90 درصد معادن سنگ آهن و گرانیت در زنجان تعطیل شده‌اند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا کشاورزی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا در زنجان با بیان اینکه تعطیلی معادن به دلایل مختلفی اتفاق افتاده است، اظهار داشت: در طول چند سال اخیر شاهد افت چشم گیر فعالیت‌های معدنی در استان هستیم و با وجود داشتن معادن خوب در زمینه سنگ‌های فلزی همچون آهن نتوانسته ایم ارزش افزوده مطلوبی را برای استان در این زمینه ایجاد کنیم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

وی با بیان اینکه عمده معادن استان سنگهای فلزی است، تصریح کرد: تعطیلی و عدم فعالیت معادن بیش از 90 درصد معادن سنگ آهن استان زنجان بدلیل کاهش قیمت جهانی این فلز در بازارهای جهانی و نیز عدم خریدار برای این محصول است.

,

کشاورزی افزود: یکی از دلایل تعطیلی این معادن در استان این است که خریداران چینی از کشور استرالیا خرید خود را انجام داده و تمایلی به خرید سنگ آهن معادن استان ندارند.

,

وی حل این مشکل را مستلزم استقرار و فعالیت کارخانجات فولاد در استان دانست و گفت: با راه اندازی این کارخانجات و تامین خوراک آنها از معادن استان می توانیم شاهد رشد دوباره این صنعت در استان باشیم.

,

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان با اشاره به افزایش بیکاری در حوزه معدن در طول چند سال اخیر بیان کرد: با توجه به مشکلات موجود در معادن استان و تعطیلی این معادن بسیاری از افراد شاغل در این معادن بیکار شده اند و تعداد شاغل در این بخش بشدت کاهش یافته است.

,

 

,

*100 درصد معادن گرانیت استان نیز با تعطیلی مواجه هستند

,

وی خاطرنشان کرد: بالغ بر 100 درصد معادن گرانیت استان نیز با تعطیلی مواجه هستند که علت این امر عدم استقبال مشتریان و سازندگان ساختمانی در استفاده از این سنگ در ساخت ابنیه است.

,

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان بیان کرد:استفاده از سنگ‌های تراورتن و مرمریت جایگزین سنگ‌های گرانیتی استان در بازار ساخت و ساز ساختمانی شده‌اند که این موضوع معادن گرانیت استان را با رکود و تعطیلی مواجه کرده است.

,

وی با اشاره به ضرورت اجرای سیاست‍های تشویقی دولت گفت: اجرای سیاست‌های تسهیلی و حمایتی دولت می تواند بخشی از مشکلات فعلی معدن کاران را رفع کرده و مانع از تعطیلی کامل برخی از معادن استان شود که امیداوریم با اجرایی شدن این سیاست‌ها شاهد رونق دوباره در بخش معدن استان باشیم.

,

کشاورزی با اشاره به ضرورت حفظ بخش معدن در چرخه اقتصادی استان بیان کرد: تغییر سیاست‌گذاری در بخش معدن و نیز حمایت از این بخش می تواند سبب احیای دوباره فعالیت معادن که در طول سالیان گذشته نقش مهمی در اقتصاد و اشتغال و تامین معیشت شهروندان استان داشته است، ایفا کند.

,

وی با اشاره به ضرورت توجه به کامل کردن زنجیره تولید در استان گفت: یکی ار معضلات بخش معدن استان نبود چرخه کامل تولید در استان است چراکه با تکمیل این چرخه دیگر مواد خام به سایر استان‌ها منتقل نمی‌شود تا چرخه محصول کامل شود.

,

 

,

* بالا رفتن هزینه‌های حمل و نقل قیمت کالای نهایی استان را بالاتر کرده است

,

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان افزود: با بالا رفتن هزینه‌های حمل و نقل قیمت کالای نهایی استان بالاتر از محصولات سایر استان‌ها و یا سایر کشورها می‌شود که این امر سبب از بین رفتن بازار فروش برای محصولات معدنی استان می‌شود.

,

وی با بیان اینکه معادن استان هم اکنون با کمترین ظرفیت تولید مشغول فعالیت هستند، گفت: در استان نتوانسته ایم کارخانجاتی را متناسب با معادن استان داشته باشیم که همین موضوع سبب شده است تا مواد معدنی توان رقابت با مواد با قیمت پایین‌تر را نداشته باشند.

,

کشاورزی با بیان اینکه استان زنجان رتبه دوازدهم فعالیت معدنی کشور را دارد بیان کرد: از اهداف تعیین شده برای بخش معدن استان این است تا این رتبه به رتبه هشتم کشوری ارتقا یابد و استان زنجان قابلیت تک رقمی شدن را دارد منوط به آنکه بتوان مشکلات رکود موجود در این بخش را مرتفع کرد.

,

وی تاکید کرد: سابقه فعالیت معادن استان سبب شده است تا نیروهای ماهر و زبده‌ای در این بخش داشته باشیم که به عنوان یک سرمایه با ارزش تلقی می‌شوند که رکود در این بخش می‌تواند سبب بیکاری برای این افراد شود.

,

 

,

* نبودن فرآیند اکتشاف و استخراج مواد در معادن استان با تکنولوژی‌های روز

,

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان یکی دیگر از مشکلات معادن استان را منطبق نبودن فرآیند اکتشاف و استخراج مواد در معادن استان با تکنولوژی‌های روز دانست و بیان کرد: بکارگیری روش‌های سنتی در معادن استان سبب شده است تا این محصولات با صرف هزینه بالاتری در استان به عمل آید و ضایعات بیشتری را داشته باشیم که می‌توان با ارائه تسهیلات به معدنکاران استان و نوسازی ماشین آلات بازدهی کار را بیشتر کرد.

,

وی گفت: لازم است زمینه ارائه تسهیلات با نرخ بهره کم برای حمایت از معدنکاران فراهم شود چرا که پرداخت تسهیلات با نرخ‌های بهره بالا نمی تواند مشکلی را از معدن کاران استان برطرف کند.

,

انتهای پیام/ک

,

 

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه