کودکان خیابانی در اهواز ساماندهی می شوند؟

کودکان خیابانی در اهواز ساماندهی می شوند؟
با توسعه شهرها پدیده‌های مختلف اجتماعی از جمله کودکان خیابانی نیز رشد می‌یابد و در این میان کلان‌شهری مانند اهواز نیز از این قاعده مستثنا نیست.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رهیاب نیوز:با توسعه شهرها پدیده‌های مختلف اجتماعی از جمله کودکان خیابانی نیز رشد می‌یابد و در این میان کلان‌شهری مانند اهواز نیز از این قاعده مستثنا نیست.

تعریف روشنی از کودکان خیابانی وجود ندارد. مثلا نمی‌توان گفت همه کودکانی که در خیابان هستند، بی‌خانمان هستند. اکثریت عمده آن‌ها یعنی بیش از سه چهارم تا ۹۰درصد از این کودکان در کشورهای مختلف در حال رشد، در خیابان کار می‌کنند؛ اما در خانه زندگی می‌کنند و نان‌آور خانه هستند.

«کودکان خیابانی» اصطلاحی است که اغلب هم برای توصیف «کودکان کار» و هم کودکان بی‌خانمانی که در خیابان زندگی می‌کنند و می‌خوابند و اغلب هیچ تماسی با خانواده‌شان ندارند، اطلاق می شود. گروه دوم در معرض بیشترین خطرات هستند.

در این باره محمدرضا عباسی در  نشست کارگروه زنان و خانواده استانداری خوزستان گفت: سال گذشته 261 کودکی خیابانی، در سال 1393 ، 340 کودک و در سال 1392 ، 247 کودک شناسایی شده اند.

معاون بهزیستی خوزستان بیان کرد: در سال گذشته 88 کودک خیابانی به مراکز شبه خانواده و مابقی به خانواده ارجاع داده شدند.

عباسی اضافه کرد: در سال 1392 ، 96 نفر، در سال 1393 ، 114 نفر و پارسال 143 نفر زیرپوشش طرح حمایت و آموزش کودک و خانواده قرار گرفتند.

وی اظهار کرد: هم اکنون 353 کودک در مراکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده بهزیستی نگهداری می شوند.

عباسی تصریح کرد: بر اساس قانون، شهرداری ها موظف به ساخت اماکنی برای ساماندهی کودکان خیابانی هستند اما شهرداری اهواز تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه نکرده است.

در این باره خبیر معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان با اشاره به حضور کودکان کار در چهار راه های اهواز گفت: مسئولان باید در این زمینه دقت بیشتری داشته باشند زیرا همچنان شاهد کودکان کار در خیابان ها هستیم. وی بر همکاری شهرداری ها در ساماندهی کودکان کار نیز تاکید کرد.

لذا با توجه به شرایط اجتماعی کنونی و توسعه شهرها و بروز و ظهور پدیده‌هایی چون حاشیه‌نشینی و کودکان کار امری طبیعی به نظر می‌رسد اما این موضوع دال بر بی‌توجهی و سهل‌انگاری در خصوص جلوگیری از بسط و گسترش چنین پدیده‌هایی نخواهد بود زیرا کمترین غفلت در این زمینه می‌تواند بستر را برای سودجویی منفعت‌طلبان و قربانی شدن کودکان و خانواده‌های نیازمند بیشتری فراهم کند.

براساس قانون، وظیفه حمایت از کودکان کار و خیابان برعهده چندین و چند نهاد قرار داده شده است، نهادهایی مانند بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی و قوه قضائیه که هیچ یک نمی‌توانند به تنهایی از عهده این کار بربیایند لذا لازم و ضروری است که در راستای ساماندهی و حمایت از کودکان خیابانی و کار؛ دستگاه‌هایی مذکور به وظایف خود به صورت هماهنگ عمل کنند.ر

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, رهیاب نیوز,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه