تاملی در دعای روز بیست و سوم ماه رمضان

بارالها، از هر عیب و گناهی تطهیرم کن!

بارالها، از هر عیب و گناهی تطهیرم کن!
در دعای روز بیست و سوم ماه رمضان، انسان از خداوند خواستار پاکی از گناهان و عیوب است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ندای تفرش، حجت الاسلام مجتبی سماواتی از مبلغین حوزه علمیه قم در تفرش، "اللهمّ اغسِلْنی فیهِ من الذُّنوبِ" را اولین فراز دعای روز بیست و سوم ماه رمضان عنوان کرد و گفت: انسان در این فراز از خداوند می خواهد که او را از گناهان پاکیزه کند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ندای تفرش, ندای تفرش,

سماواتی اظهار کرد: همانطور که در روایات و آیات قرآن کریم آمده است خداوند تمام گناهان بندگان خویش را می بخشد و از آنها در می گذرد "ان الله یغفرالذنوب جمیعا" یعنی "به درستی که خداوند تمامی گناهان را می آمرزد". ولی خداوند تنها یک گناه را نمی بخشد و آن هم شرک ورزیدن به ذات اقدس اوست "ان الله لایغفر ان شرک به..." یعنی "به درستی که خداوند کسی را که برای او شریک قایل شود، نمی آمرزد".

,

وی با اشاره به منظور "اللهم اغسلنی" به معنای "خدایا مرا شستشو ده" افزود: آب پاک کننده تمام کثافات و پلیدیهاست به طوری که آب هر کثافت و پلیدی را در هر مکانی که باشد از بین می برد و پاکیزگی و نظافت را بر جای می گذارد. دلیل اینکه از خداوند خواستاریم که ”اللهم اغسلنی فیه من الذنوب”‌ ما را از گناهان شستشو داده و پاک گرداند به خاطر این است که دیگر اثری از گناه در جسم و روح ما وجود نداشته باشد؛ تا اینکه کثافات و پلیدیهای گناه، مانعی برای رسیدن به قرب الی الله نشوند، پس منظور از غسل همان پاک و طاهر شدن از پلیدیهای گناهان است، که در این روز انسان از پروردگار عالمیان خواستار است.
این مبلغ حوزه علمیه قم با اشاره به دومین فراز دعای روز بیست و سوم ماه رمضان بیان کرد: در این فراز یعنی "وطهرنی فیه من العیوب"، انسان از خداوند می خواهد که او را  از هر عیب و نقصی پاک کند.
سماواتی گفت: انسان در طول زندگی خود دانسته یا ندانسته اشتباهات و خطاهای فاحشی را انجام می دهد که این اشتباهات و خطاها به عیب تعبیر می شود؛ یک عیب می تواند مولد هزاران عیب دیگر باشد و ممکن است جامعه ای را به نابودی بکشد. چنانچه در روایات و احادیث موجود است اسلام دستور بر پوشش عیوب الناس مخصوصا مسلمانان را دارد.

,
,
,

وی ادامه داد: فاش شدن عیبی از شخصی که دارای احترام و آبروست سبب ایجاد دو مسئله می شود: اول اینکه آن شخص بی آبرو می شود و ممکن است این عمل، آن شخص را به کارهای خطرناکی وادارد؛ دوم اینکه ممکن است افراد بسیاری که از او تبعیت می کنند به علت اعتماد به او عیب او را حسن دانسته و به اشاعه آن عیب در بین مردمان بپردازند که هر دو حالت آن برای یک جامعه بسیار خطرناک است.

,

این مبلغ حوزه علمیه قم اضافه کرد: حال شاید سئوال شود پس در مقابل چنین رفتارهایی چه باید کرد؟ در جواب می توان گفت که اولا هر انسانی به اندازه کافی دارای عیوب است و که اگر بخواهد به عیوب نفس خود نظر کند تا آخر عمر باید در اصلاح آنها بکوشد چرا که انسانی که خود مریض است اول باید مرض خود را درمان کند، بعد مرض دیگران را، که با این عمل خود به خود جامعه و افراد آن نیز اصلاح می شوند.

,

سماواتی یادآور شد: انسانها در صورت مشاهده عیبی در برادر مسلمان و دینی خود می توانند به صورت مخفیانه و نامحسوس آن عیب را به آن شخص گوشزد کنند تا به اصلاح آن بپردازد. باید این مسئله را هم در نظر گرفت که خداوند ستارالعیوب است و عیبها را می پوشاند و خداوندی که بر پوشندگی عیبها معروف است، هیچگاه نمی خواهد بنده ای عیب بنده دیگری را فاش کند.

,

وی "وامْتَحِنْ قَلْبی فیهِ بِتَقْوَى القُلوبِ یا مُقیلَ عَثَراتِ المُذْنِبین" را آخرین فراز دعای روز بیست و سوم ماه رمضان دانست و گفت: در این فراز انسان از خداوند می خواهد که دلش را در آزمایش، رتبه دلهای اهل تقوا ببخشد؛ ای پذیرنده عذر لغزشهای گناهکاران.

این مبلغ حوزه علمیه قم اضافه کرد: کسانی که تقوای الهی پیشه می کنند در روز قیامت از جایگاه ویژه ای برخوردارند چرا که آنان از نافرمانی دستورات ذات اقدس پروردگار دوری می کنند و سر تسلیم به امر و فرمان او فرود می آوردند. چنانچه خداوند عزوجل در قرآن می فرماید: "والذین اتقوا فوقهم یوم القیامه..." یعنی "مقام تقوا پیشه گان در روز قیامت بسی برتر و والاتر از کافران است" و آنان نزد پروردگار خویش دارای رتبه و مقامی والا هستند که خداوند به آنان وعده فرموده است: "للذین اتقوا عند ربهم جنات تجری من تحتها الانهار خالدین فیها و ازواج مطهره و رضوان من الله و الله بصیر بالعباد" یعنی "کسانی که تقوا پیشه اند نزد خداوند باغهای بهشتی است که بر زیر آن نهرها جاریست و در آن جاوید هستند و زنان پاکیزه و آراسته ای و (از همه بهتر) خشنودی خداوند (برای آنان هست) و خداوند به حال بندگان بیناست".

,
,
,

سماواتی خاطر نشان کرد: انسان در این روز با اینکه دارای گناهان و لغزشهای بسیاری است اما از خداوند توبه پذیر و مهربان می خواهد که گناهان و لغزشهایش را بیامرزد و مقام و رتبه اهل تقوا را که در پیشگاه خداوند از درجات والایی برخوردار است،  به او عطا فرماید.

,

بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اغسِلْنی فیهِ من الذُّنوبِ وطَهِّرْنی فیهِ من العُیوبِ وامْتَحِنْ قَلْبی فیهِ بِتَقْوَى القُلوبِ یا مُقیلَ عَثَراتِ المُذْنِبین.
خدایا بشوى مرا در این ماه از گناه و پاکم نما در آن از عیب‌ها وآزمایش کن دلم را در آن به پرهیزکارى دل‌ها اى چشم پوش لغزش‌هاى گناهکاران.

,
,
,

, ,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه