یادداشت؛

جنگ نرم در حوزه اقتصاد و راه مقابله با آن

جنگ نرم در حوزه اقتصاد و راه مقابله با آن
مصرف بی‌رویه و بدون توجه به نیازهای واقعی مغایر با اصول مبانی دینی و حتی دور از تعالیم سنتی و بومی است. حرمت و مذمت مصرف‌گرایی به اندازه‌ای است که در آیاتی از قرآن و احادیث متعدد این موضوع از مصادیق گناهان کبیره شمرده شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از منطقه آزاد اسماعیل فدایی کارشناس اقتصاد مقاومتی در یادداشتی نوشت:

یکی از زیرمجموعه‌های جنگ نرم که در سال‌های اخیر خیلی در کشور شاهد آن بودیم، جنگ نرم در حوزه اقتصاد است.

در دولت یازدهم این جنگ بیشتر شد. گاهی لو رفتن اطلاعات از طرف نیروهای خودی حال خواسته یا ناخواسته می‌تواند خسارت سنگینی را از طرف دشمن به کشور وارد کند. گاهی دشمن میلیاردها دلار پول خرج می‌کند تا بتواند موضوع جنگ نرم را در ایران پیاده‌سازی کنند ولی گاهی افرادی در کشور هستند که به دشمن حال باز هم خواسته یا ناخواسته کمک می‌کنند که بدون خرج کردن حتی یک دلار بحث جنگ نرم را در کشور پیاده‌سازی کند و حتی در زمینه‌هایی هم پیروز باشد.

جنگ نرم اقتصادی، جنگی است که دشمن برای شروع آن نه خیلی دلار خرج کرد و حتی نه خیلی زحمت کشید، هرچند شاید این موضوع مربوط به امسال و پارسال و سال‌های گذشته نیست، لیکن با اوضاع اقتصادی فعلی کشور، دشمن به تمامی مقاصد خود بدون زحمت رسید.

آسیب‌های ناشی از جنگ نرم در حوزه اقتصاد در بلند مدت ساختار اقتصادی کشور را بیمار و ناکارآمد می‌کند، که این بیماری نیاز به پیشگیری دارد، چون درمان بیماری اقتصاد در کشور خسارات زیادی را وارد خواهد کرد که این خسارات هم متحمل قشر ضعیف جامعه خواهد شد.

مهم‌ترین عامل در پیشگیری از این بیماری اقتصاد مقاومتی است، یعنی اقتصاد مقاومتی بهترین نسخه‌ای که برای حال بیمار اقتصاد کشور می‌توان پیچید، هرچند خیلی از مسئولین هستند که اقتصاد ریاضتی را به نام اقتصاد مقاومتی تمام می‌کند.

ابعاد جنگ نرم در حوزه اقتصاد را به سه دسته زیر می‌توان تقسیم‌بندی نمود:

۱-ارائه الگوی مصرف مطابق با سیاست‌های مورد نظر دنیای سرمایه‌داری.

۲-ایجاد حس بدبینی نسبت به فعالیت‌های دولت در حوزه اقتصاد.

۳-ایجاد حس بدبینی و حقارت نسبت به تولیدات داخلی.

ازجمله مواردی که در حوزه جنگ نرم در اقتصاد در سال‌های اخیر شاهد آن بودیم ارائه الگوی مصرف مطابق با سیاست‌های مورد نظر و پسند دنیای سرمایه‌داری است. به عبارت روشن‌تر می‌توان گفت: حیات اقتصاد مبتنی‌بر سودمحوری و انباشت سرمایه، بر پایه ترویج هرچه بیش‌تر مصرف بنا نهاده شده است و این درحالی است که مصرف بی‌رویه و بدون توجه به نیازهای واقعی مغایر با اصول مبانی دینی و حتی دور از تعالیم سنتی و بومی است. حرمت و مذمت مصرف‌گرایی به اندازه‌ای است که در آیاتی از قرآن و احادیث متعدد این موضوع از مصادیق گناهان کبیره شمرده شده است.

از دیگر موارد جنگ نرم در حوزه اقتصاد ایجاد حس بدبینی نسبت به فعالیت‌های دولت در حوزه اقتصاد و ترویج نافرمانی و همراهی نکردن مردم با سیاست‌های اقتصادی دولت است، ترویج این نافرمانی و ایجاد جَوِ بدبینی باعث می‌شود که دولت در رسیدن به اهداف اقتصادی ناکارآمد باشد، موضوعی که طی سال‌های اخیر خیلی درگیر آن هستیم. در این میان برخی از تصمیم‌های نادرست و ناتوانی دولت در توجیه افکار عمومی باعث تشدید به فضاسازی داشتن و مضاعف کردن تاثیرات عملیات روانی گردد.

ادامه دارد...


انتهای پیام/
 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, منطقه آزاد,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه