بررسی مهمترین مشکلات مساجد در شهرستان کیار:

چرا سنگرها خالی شده اند؟

چرا سنگرها خالی شده اند؟
مسجد به عنوان مهمترین مکان فرهنگی و مذهبی و حتی هنری در جامعه ایرانی اسلامی ما شناخته شده است اما با وجو کارکرد های بسیار مساجد این روزها شاهد آن هستیم که مساجد کمتر مورد توجه مردم قرار می گیرند.
[

گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از گزارش پایگاه خبری تحلیلی کیار بیدار:
براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۰ شهرستان کیار دارای ۵۸۰۴۷ نفر جمعیت است که از این تعداد ۲۹۳۵۶ نفر مرد، ۲۸۶۹۱ نفر زن در قالب ۱۶۲۸۸خانوار در ۴شهر و ۵۴ روستا سکنی گزیده‌اند.

شهرسان کیار یکی از شهرستان‌های ۹گانه چهارمحال و بختیاری است که همچون سایر شهرستان‌های این استان دارای قابلیت‌های بالقوه بسیار است اما در راستای بهره‌برداری از این قابلیت‌ها کمتر اقدام عملی صورت گرفته است.

یکی از مهمترین ظرفیت‌های موجود در هر شهرستان، بخش، شهر و روستا تعداد مساجد و حسینیه‌ها و اماکن مذهبی آنجاست که اگر در خصوص بهره‌برداری از آن برنامه‌ریزی مناسبی صورت گیرد می‌تواند به یکی از نقاط قوت بدل شود اما در واقع این نکته در حد آرزو باقی مانده است و اماکن مذهبی شهرستان کیار ازجمله اماکنی هستند که کمتر بدان‌ها توجه می‌شود.

۱-عدم توزیع مناسب اماکن مذهبی در شهرستان کیار براساس آمار ارائه شده از سوی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان کیار در حال حاضر تعداد ۷۶ مسجد و حسینیه در شهرستان کیار وجود دارد.

باتوجه به آمار تعداد شهرها و روستاها و تعداد مساجد و حسینیه‌ها متوجه می‌شویم اگر توزیع این اماکن مذهبی به صورت یکنواخت در شهرستان کیار انجام گرفته باشد حداقل سهم هر شهر یا روستای شهرستان کیار یک مسجد یا حسینیه است اما اگر به واقعیت به توزیع مساجد و حسینیه‌ها در بین شهرها و روستاهای شهرستان کیار بنگریم خواهیم دید نه‌تنها توزیع مساجد و حسیتیه‌ها یکنواخت نیست که برخی از شهرها و روستاها دارای چندین مسجد و حسینیه هستند و برخی متاسفانه از وجود مسجد بی‌بهره‌اند.

یکی از مصادیق فقدان مسجد در روستاهای شهرستان کیار روستای اسلام‌آباد است که با وجود فاصله بسیار کوتاه خود از شلمزار مرکز شهرستان و شهرکرد مرکز استان، قرارگیری در مجاورت جاده ارتباطی شهرستان فارسان و شهرستان اردل به شهرستان کیار و شهرستان شهرکرد و دارا بودن جمعیتی نزدیک به ۱۰۰نفر اما متاسفانه از بسیاری از امکانات ازجمله مسجد محروم است و در مجاورت این روستا و در فاصله‌ای کمتر از ۲کیلومتر روستای تشنیز با جمعیتی نزدیک به ۲۰۰۰نفر دارای ۴مسجد و یک باب حسینیه چندمنظوره است.

باتوجه به مطالب ارائه شده توزیع نامناسب اماکن مذهبی در سطح شهرها و روستاهای شهرستان کیار یکی از مهمترین عواملی است که باعث شده است برخی از مردم با کمبود فضای مذهبی مواجه شوند و در برخی از شهرها و روستاها تعدد اماکن مذهبی خود دلیلی بر خالی ماندن و بی‌توجهی مردم و اهالی به اماکن مذهبی خصوصا مساجد و حسینیه‌ها شود.

در حال حاضر علی‌رغم وجود چندین باب مسجد و حسینیه آنهم به صورت نیمه‌فعال و حتی در پاره‌ای از موارد غیرفعال شاهد ساخت مساجد جدید در برخی شهرها و روستاها هستیم که این موضوع در راستای رونق دادن به مساجد نه تنها مثبت و سازنده نیست که در اغلب اوقات باعث ایجاد دودستگی یا چنددستگی در بین نیروهای مذهبی و مسجدی هستیم.

ادامه دارد.....

گزارش:مهدی بهزادی تشنیزی

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پایگاه خبری تحلیلی کیار بیدار,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه