رئیس کنسرسیوم جهانی قرق های بومی:

"قرق های بومی عشایر" مناطق محافظت شده مردمی شناخته می شود

"قرق های بومی عشایر" مناطق محافظت شده مردمی شناخته می شود
رئیس کنسرسیوم جهانی قرق های بومی گفت:بااستفاده از ظرفیت عشایر قلمرویی که در آن ییلاق و قشلاق می کنند به عنوان مناطق محافظت شده مردمی بشناسانیم تا هم کشور و هم دولت از این ظرفیت استفاده کنند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از چشمه لر، کارگاه ارزیابی تصدی گری مناطق حفاظت شده در دامنه های سبلان در حال برگزاری است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, چشمه لر,

 کارگاه ارزیابی تصدی گری مناطق حفاظت شده در ایران نخستین بار با حضور ۴ کشور و رئیس برنامه جهانی مناطق حفاظت شده یو سی ان و فعالین محیط زیست کشور به همراه مسئولین قُرُق های بومی کشور و مسئولین استانی و شهرستانی، در قرق بومی تکله روستای ورگه سران سرعین به مدت سه روز در حال برگزاری است.
عاطف ناصری فرماندار شهرستان سرعین اظهار داشت:  زندگی بشری وابسته به طبیعت هست طبیعتی که حفاظت از آن ضامن حفاظت از زندگی بشری است.
وی با بیان اینکه حفاظت از طبیعت و محیط زیست وظیفه همگانی است، اظهار کرد: کسانی که درصدد تخریب محیط زیست هستند باید آنان را تروریست محیط زیست نامید چرا که آزادی روح و روان که فراتر از همه آزادی هاست تنها در دامان طبیعت محقق می شود.

,
,
,

http://www.cheshmalar.ir/sites/default/files/photo_2016-08-01_11-24-47.jpg

, http://www.cheshmalar.ir/sites/default/files/photo_2016-08-01_11-24-47.jpg,

فرماندار سرعین همچنین ضمن اعلام حمایت همه جانبه از حامیان محیط زیست گفت: همه ما نسبت به عشایری که حافظ محیط ‌زیست  هستند احساس دین داریم و نگه داشتن قرق های بومی جزو وظایف تک تک ماست و در این رابطه دولت نیز همراه صاحبان بومی این قرق ها در جهت حفاظت آنها خواهد بود.

,

دکتر تروور سندویت (Trever) رئیس برنامه جهانی مناطق حفاظت شده ای یو سی ان نیز منطقه ساوالان را جزو زیباترین ها دانست و برگزاری این همایش ها را یک حرکت عموم مردمی و سازمانی دانست و تبادل افکار در این رابطه را تنها راه حل مهم جهانی عنوان کرد.

,

http://www.cheshmalar.ir/sites/default/files/photo_2016-08-01_11-24-43.jpg

, http://www.cheshmalar.ir/sites/default/files/photo_2016-08-01_11-24-43.jpg,

دکتر محمد تقی فرور رئیس کنسرسیوم قوروق های بومی ایران در کارگاه آموزشی ارزیابی تنوع زیستی در قلمرو عرف و  قرق های بومی عشایر کشور نیز گفت : به دنبال این هستیم که با استفاده از ظرفیت  عشایر قلمرویی را که در آن ییلاق و قشلاق می کنند به عنوان مناطق محافظت شده مردمی بشناسانیم تا هم کشور و هم دولت از این ظرفیت استفاده کنند.
وی با اشاره به هدف گذاری جهانی برای ارتقای مناطق حفاظت شده گفت: ایران تا پنج سال دیگر مهلت دارد نشان دهد که حداقل ۱۷ درصد خاک داخل کشور و حداقل ۱۰ درصد سواحل و دریاهای آن حفاظت شده است و این امر میسر نخواهد شد مگر اینکه ما قرق های بومی و مردمی را به رسمیت بشناسیم و سازمان ملل هم آماده است که این کار را انجام دهد.

,
,

http://www.cheshmalar.ir/sites/default/files/photo_2016-08-01_11-24-51.jpg

, http://www.cheshmalar.ir/sites/default/files/photo_2016-08-01_11-24-51.jpg,

رئیس کنسرسیوم جهانی قرق های بومی با اشاره به عضویت ایران در معاهده تنوع زیستی و تاکید این کنوانسیون بر افزایش مناطق حفاظت شده تا پایان سال ۲۰۲۰، عنوان کرد: در صورت به رسمیت شناختن قرق های بومی، ایران می تواند تعهدات خود را در زمینه این معاهده انجام دهد.
وی به بحث حفاظت عشایر از قلمرو آبا و اجدادی خود اشاره کرد و اظهار داشت: قرق های بومی تنها با نظام های مدیریت عرفی می توانند اداره شوند و نمی توان و نباید در قالب ساز و کارهای مناطق حفاظت شده فعلی و تفکر دولتی آنها را مدیریت کرد.
فرور تصریح کرد: کشورهای مختلف ثابت کرده اند که اگر ما بخواهیم در اداره قرق های بومی دخالت کنیم طبیعت، منابع طبیعی و محیط زیست به مانند گذشته نخواهند شد و شاهد استمرار تخریب ها خواهیم بود.

,
,
,

ضیا مهاد از کشور لبنان نیز در رابطه با منطقه سبلان اظهار داشت : برای من این مناطق جذابیت خاصی دارد. کوه، دامنه آن و حتی برفی که در آن است زیبایی های خاصی به این مناطق بخشیده و ضرورت دارد از بومی های منطقه به جهت حفاظت خوب آن ها تقدیر و تشکر کرد.

,

انتهای پیام/م

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه