آیا ورزش کردن پس از غذا موجب ابتلا به آپاندیسیت میشود؟/ بیماری مرگباری که علائمش پس از 48 ساعت بروز میکند
آپاندیسیت بیماری مرگباری است که علائمش پس از 48 ساعت بروز میکند، در این گزارش به علائم این بیماری پرداخته شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آپاندیس یا روده کور یک زائده باریک است که از روده بزرگ منشعب میشود و به خاطر ظاهر شبیه کرم آن به نام آپاندیس شناخته میشود. این عضو در سمت راست شکم (در ناحیه پایین سمت راست ناحیه شکم) قرار گرفته در حدود (۱۰ سانتیمتر) چهار اینچ طول دارد و قطر آن تقریباً برابر با نیم سانتیمتر (یک چهارم اینچ) است.
آپاندیسیت (Appendicitis) یا آویزآماس به التهاب ناگهانی آپاندیس گفته میشود؛ هر سال از هر ۵۰۰ نفر، یک نفر دچار آپاندیسیت میشود و این عمل شایعترین عمل اورژانسی شکم است.
شیوع این بیماری در مردها 2 برابر زنان است ودر هر سنی ممکن است بروز کند؛ اما در 15 تا 24 سالهها بیشتر شایع است و در کمتر از 2 سالهها بندرت دیده میشود.
عوامل ابتلا به آپاندیسیت:
دانشمندان بر این عقیده اند شرایطی که باعث ابتلا به بیماری آپاندیسیت می شود مربوط به انسداد جزئی و با کامل در آپاندیس است و این در حالی است که آپاندیسیت معمولاً به دلیل تجمع مواد مدفوع در ناحیه مورد نظر بروز می کند با این وجود بزرگ شدن غدد لنفاوی، پیچ خوردن، ایجاد آسیب و تشکیل تومور نیز از عواملی است که باعث ابتلا به این بیماری می شود.
هرچند شایعاتی میان مردم وجود دارد که میگویند ورزش پس از غذا یا دویدن پس از آن در بروز آپاندیسیت نقش دارند اما واقعیت این است که هنوز این ادعاها ا از نظر علمی تایید نشدهاند.
علائم بیماری آپاندیسیت:
- بی اشتهایی
- استفراغ و تهوع
- اسهال، یبوست و یا عدم امکان خارج کردن گاز از روده
- درد در بخش تحتانی راست شکم که هنگام لمس کردن بدتر میشود
- ورم شکم
- احساس دردی که درست بالایی ناف احساس میشود و ممکن است به بخش تختانی راست شکم گسترش یابد و این در حالی است که درد مذکور هنگام سرفه، عطسه، راه رفتن یا نفس عمیق کشیدن بدتر میشود
- داشتن تب ملایم
- احساس راحتی پس از مدفوع کردن
آپاندیسیت چه زمانی خطرناک می شود؟
بیان این نکته ضروری است که اگر آپاندیسیت در مراحل نخستین بروز آن شناخته نشود و درد مهاجرتش را از ناحیه ناف به پهلوی راست و قسمتهای پایینی آغاز کند و شما هنوز به پزشک مراجعه نکرده باشید، آن وقت احتمال دارد آپاندیس عوارضی خطرناک داشته باشد.
التهاب میتواند به سرعت تبدیل به یک مشکل اورژانسی شود؛ پاره شدن آپاندیس به ندرت در ۲۴ ساعت اول مشاهده این علائم اتفاق میافتد. به هر حال، تا ۸۰ درصد افرادی که دارای این علائم هستند، در طول ۴۸ ساعت با ترکیدن آپاندیس مواجه خواهند شد. پاره شدن یا سوراخ شدن آپاندیس میتواند مرگبار باشد.
برخی بیماری های علائمی مشابه به آپاندیسیت دارند. بیماریهایی که میتوانند علایم آپاندیسیت را تقلید کنند شامل: گاستروآنتریت، آدنیت مزانتریک، دیورتیکول مکل، پانکراتیت، عفونت ادراری، پنومونی، کوله سیستیت و در خانمها تورشن تخمدان، حاملگی خارج رحمی و P.I.D است.
راه های تشخیص بیماری:
برای تشخیص صحیح پزشکان آزمایشان زیر را مد نظر قرار می دهند:
آزمایش ادرار: میتواند وجود عفونت در ادرار یا سنگ در کلیه را مشخص کند.
معاینه لگن: این معاینهها عفونتهای احتمالی در لگن را مشخص کند.
تستهای بارداری: به منظور تشخیص حاملگی خارج از رحم انجام می شود.
تصویر برداری از شکم: در صورت وجود آبسه یا سایر مشکلات مربوط به آن تصویر برداری از شکم میتواند مسئله را مشخص کند. این کار از طریق عکس برداری رادیولوژی، سی تی اسکن و… امکان پذیر است.
عکس برداری سینه: این آزمایشمیتواند احتمال ابتلا به ذات الریه را مشخص کند. این مشکل میتواند علائمی شبیه آپاندیسیت داشته باشد.
ارسال دیدگاه