به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) بررسی شد؛
راهکارهای افزایش پایداری در ازدواج ها و جلوگیری از معضل طلاق در کاشمر
آمارهای ارائه شده از سوی اداره ثبت احوال کاشمر حکایت از کاهش ازدواج و افزایش طلاق در این شهرستان نسبت به سال های گذشته دارد. هفته ازدواج بهانه مناسبی است تا به بررسی این موضوع و راهکارهای افزایش پایداری ازدواج ها و تحکیم بنیان خانواده در این شهرستان بپردازیم.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کاشمربصیر به همین منظور با یک استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل خانواده در کاشمر در مورد علل و عواملی که منجر به طلاق می شود گفتگو کردیم.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کاشمربصیر ,عوامل طلاق؛ دخالت های نابجای پدر و مادرها ، عشق های خیابانی و ...
, عوامل طلاق؛ دخالت های نابجای پدر و مادرها ، عشق های خیابانی و ...,حجت الاسلام و المسلین جواد نیک بین در این زمینه گفت: اولین و مهمترین عامل طلاق، دخالت های نابجای پدر و مادر زوجین در زندگی آن هاست و این دخالت ها به این دلیل بد است که این افراد، ذی نفع هستند و لذا طرف دختر خود و یا پسر خود را می گیرند بنابراین باید به سمت مشاوره با فردی برویم که ذی نفع نیست و اگر مشکلی پیش آمد اولاً مشکلات را به پدر و مادر نگوییم و ثانیاً به مشاور و متخصص فن بگوییم.
,نیک بین ادامه داد: عدم شناخت صحیح زوجین از یکدیگر پیش از ازدواج دیگر عامل طلاق به حساب می آید لذا باید مراکز مشاوره ای رایگان در سطح شهر ایجاد شده و در این مراکز افراد مختلفی همچون پزشک ، مشاور ، روانشناس و یک روحانی متخصص در این موضوع حضور داشته باشند و مشاوره های لازم را به دختران و پسرانی که قصد ازدواج دارند ارائه کنند.
,وی افزود: ازدواج زودهنگام و همچنین ازدواج دیرهنگام هم از دیگر عواملی است که می تواند منجر به طلاق شود چون اگر زودهنگام باشد ، طرفین هنوز بلوغ فکری و اجتماعی را کسب نکرده و پختگی لازم را برای اینکه بتوانند در تلاطم های زندگی غواصی کنند به دست نیاورده اند و از طرف دیگر آن کسانی که خیلی دیر ازدواج می کنند چون خیلی غواصی بلد هستند ، محتاط می شوند و توقعات آن ها بالا می رود.
,نیک بین همچنین مهریه بالا را از دیگر عواملی دانست که طلاق را افزایش می دهد.
,وی در این زمینه اظهار داشت: اگر گذری به دادگاه های خانواده بیاندازید، به ندرت می بینید که زن و شوهری با مهریه پایین برای طلاق مراجعه کرده باشند و شاید در کاشمر تا کنون ثبت طلاقی که مهریه آن 14 سکه بوده است به اندازه انگشتان دست اتفاق افتاده باشد چون وقتی مهریه بالاست به محض اینکه یک ناملایمتی به وجود می آید، دختر مهریه خود را پتک می کند و بر سر شوهر می کوبد و همین که می گوید آن را به اجرا می گذارم کم کم پسر هم رو به لجبازی آورده و می گوید اگر توانستی برو بگیر و همین بگو مگو ها باعث دلسردی و سرخوردگی می شود لذا هر چه مهریه کمتر باشد مقدار محبت بیشتر شده و پایبندی به ازدواج افزایش می یابد.
,نیک بین افزود: ازدواج هایی هم که با عشق های خیابانی آغاز می شود چون از مسیر اجتماعی و فرهنگی درستش انجام نشده و بدون تحقیق و درایت صورت گرفته، پایدار نیست چون کسی که در کوچه و خیابان عاشق شده است در همان کوچه و خیابان می تواند عاشق کس دیگری هم بشود و به گفته مولوی: عشق هایی کز پی رنگی بود، عشق نبود عاقبت ننگی بود.
,وی تأکید کرد: نکته مهم دیگر این است که نگاه ما به طلاق باید به عنوان آخرین راه باشد نه به عنوان بهترین یا اولین راه یعنی اگر زوجین از هیچ راهی نتوانستند به زندگی مشترک ادامه دهند و مستأصل شدند به سراغ طلاق بروند به همین خاطر است که پیامبر اکرم(ص) می فرمایند مبغوض ترین حلال ها نزد خداوند، طلاق است.
,مهمترین معضل طلاق، ایجاد اضطراب و اضطراب، مادر همه بیماری ها!
, مهمترین معضل طلاق، ایجاد اضطراب و اضطراب، مادر همه بیماری ها!,از این کارشناس مسائل خانواده در مورد معضلات و پیامدهای افزایش طلاق در سطح جامعه سؤال کردیم که وی در پاسخ اظهار داشت: اولین و مهمترین معضل طلاق، به هم خوردن تعادل روحی، روانی و حتی اقتصادی زن و شوهر است و به تبع آن به هم خوردن تعادل فرزندان است ضمن اینکه این مشکل به خانواده های زوجین هم سرایت می کند.
,نیک بین افزود: مهمترین دستاورد ازدواج آرامش است و در نقطه مقابل، مهمترین معضل طلاق به هم زدن آرامش و ایجاد اضطراب است و اضطراب مادر همه مریضی هاست و هر چه استرس و اضطراب بیشتر باشد آسیب های اجتماعی هم افزایش می یابد.
,وی ادامه داد: معضل دوم طلاق، پیش داوری و ذهنیت های منفی مردم نسبت به مرد و به ویژه زن مطلقه است مثلاً اگر زن مطلقه چندین بار به مغازه ای مراجعه کند در مظان اتهام واقع می شود و معضل سوم افزایش طلاق، زیاد شدن روابط نامشروع و یا حداقل فضای روابط نامشروع را به وجود آوردن است یعنی اگر هم چنین روابطی وجود نداشته باشد چون ذهنیت برخی افراد جامعه نسبت به زن و مرد مطلقه چندان مناسب نیست و نگاه منفی نسبت به آن ها دارند، همین ذهنیت ها فضای جامعه را نامشروع جلوه می دهد.
,نیک بین چهارمین معضل طلاق را به وجود آمدن فرزندانی به دور از پدر و مادر عنوان کرد و اظهار داشت: زندگی فرزندان با نامادری یا ناپدری افزایش می یابد و درگیری ها زیاد شده و تربیت فرزندان را تحت الشعاع قرار می دهد به ویژه آنکه مهمترین رکن جامعه بشری و منشأ فرهنگ ها و تمدن ها، حانواده بوده و گسستن کانون زندگی و خانواده باعث می شود که فرهنگ جامعه و تمدن برخواسته از این فرهنگ از بین برود.
,طلاق های عاطفی، طلاق های خاموش!
, طلاق های عاطفی، طلاق های خاموش!,وی در پایان این گفتگو به موضوع مهم دیگری پرداخت و تصریح کرد: بنده قائلم به اینکه بیشتر از آنکه طلاق های رسمی و دفتری در جامعه رشد کرده باشد، رشد طلاق های عاطفی و یا طلاق های خاموش را داریم که خطرش بیشتر از طلاق های رسمی است اما این خطر رسمیت ندارد به عنوان مثال ارتباط های نامشروع بین زن های شوهردار و مردهای همسردار با یکدیگر برخواسته از این گونه طلاق هاست لذا برای حل این معضل باید مراکز مشاوره ای رایگان از طرف دولت یا انجمن های مردم نهاد دلسوز به وجود بیاید تا إنشاءا... طلاق های خاموش به سمت ازدواج های بانشاط و زندگی های سرشار از عشق رو بیاورد.
,انتهای پیام/رض
]
ارسال دیدگاه