یادداشت روز؛

بیلبوردها پیام پنهان دارند

بیلبوردها پیام پنهان دارند
بیلبورد رسانه‌ای دیداری است و می‌تواند پیام خود را به مؤثرترین شکل ممکن به مخاطب منتقل کند. بیلبوردها در زمره رسانه‌های اثربخش جای می‌گیرند و دو گونه پیام منتقل می‌کنند؛ پیام آشکار و پیام پنهان.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛مهرگان فضایی است متشکل از مردمى با هویت‌های گوناگون؛ ساختن فرهنگش بسیار بیشتر از ساختن خانه‌هایش، زمان بر است. یکی از رسانه‌های عمومی برای ساختن فرهنگ بومی مهرگان، بیلبوردها هستند. 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

 

,
رسانه به ابزاری گفته می‌شود که انتقال دهنده فرهنگ‌ها و افکار عده‌ای باشند. رسانه‌ها بستر و مجرای طبیعی تهیه و توزیع اطلاعات در جامعه برای شهروندان هستند. ویژگی اصلی رسانه‌ها همه جا بودن آن است. رسانه‌ها امری فراگیرند و می‌توانند یک کلاس بی دیوار با میلیاردها مستمع تشکیل دهند.
مهمترین رسانه‌ها، رسانه‌های دیداری و شنیداری هستند. بیلبورد رسانه‌ای دیداری است و می‌تواند پیام خود را به مؤثرترین شکل ممکن به مخاطب منتقل کند. بیلبوردها در زمره رسانه‌های اثربخش جای می‌گیرند و دو گونه پیام منتقل می‌کنند؛ پیام آشکار و پیام پنهان. 

آنچه هست 
بیلبوردی که در متن می‌بینید چندی پیش در میدان ورودی ناحیه شهری مهرگان نصب شده بود. پیام آشکارش نقش مادر در بارآوردن فرزند و حتی نسل مسئول است. اما نکاتی که به صورت پنهان انتقال می‌دهد قابل تأمل بیشتری است؛
1- پرداختن به موضوع تکالیف و وظایف شهروند مسئول با رویکرد سلبی. بهتر بود به جای جمع کردن زباله از روی زمین توسط مادر و فرزندش( برخورد سلبی و نگاه بازدارنده)، انداختن زباله خوراکی مثلا پوست موز در سطل زباله توسط آنها( برخورد ایجابی و نگاه تشویقی) به تصویر کشیده می‌شد. برخورد ایجابی در بیشتر موضوعات، اثرگذارتر است.
,
,
,
,
,
,
, ,

وظیفه شهروند در وهله اول، نینداختن زباله روی زمین است و اگر این مهم به فرهنگ تبدیل شود زباله ای روی زمین نخواهد بود. آب از سرچشمه گل آلود است و تلاش‌ها باید برای رفع آلودگی از سرچشمه باشد. 
2- زیر سؤال بردن سبک زندگی ایرانی و اسلامی. چندین سال است که مقام معظم رهبری مسئولان را به ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی فرا می‌خوانند. در تصویر مورد بحث، هر دو مورد رعایت نشده است. آیا شیوه پوشش روسری و مانتوی مادر، مطابق با دستورات اسلام است؟ پوزیشن مادر چطور؟ بهتر نبود مادر در کنار فرزند در وضعیت نشسته دیده می‌شد؟ 
مورد دیگر که ذیل عنوان سبک زندگی ایرانی می‌گنجد تک فرزندی است. سال‌هاست رهبر انقلاب به مردم و مسئولان هشدارهای جمعیتی می‌دهند و خواهان افزایش جمعیت بیش از حد جانشینی ( یعنی سه فرزند و بیشتر ) هستند

آنچه می‌توانست باشد 
تصور کنید مادری چادری را در تصویر بیلبورد می‌بینید که لبخندزنان با سه فرزند شاد در حال انداختن زباله به درون سطل‌های زباله خشک و تر است. پیام پنهان چه می‌بود؟ 
1- زباله را باید در سطل زباله ریخت نه روی زمین. 
2- زباله را باید در سطل‌های مخصوص زباله خشک و تر ریخت و این یعنی تفکیک از مبدأ. 
3- مادر ایرانی سه فرزند دارد. 
4- مادر ایرانی شاد است. 
5- فرزندان یک خانواده پرجمعیت از بودن در کنار هم لذت می‌برند و شادند. 
6- مشارکت در انجام کارهای حتی کوچک، خانواده را شادتر می‌کند. 
7- زن ایرانی پوشش برتر یعنی چادر دارد. 
8- زن ایرانی با تفکر اسلامی شهروند مسوؤلی نیز هست. 
9- مادر مسئول از انجام کار مسؤولانه خود و فرزندانش شاد و راضی است. 
10- زن ایرانی اسلامی فرزندان و نسل مسؤول می‌پروراند. او به فرزندانش می‌آموزد زباله را در سطل‌های مخصوص زباله خشک و تر بریزند تا محیط زندگی شان پاکیزه بماند و قامتی برای جمع کردن زباله خم نشود.

آنچه انتظار می‌رود 
هدف شهرداری محمدیه برای نصب این بیلبورد به طور حتم، ارتقای فرهنگ شهروندی بوده و درخور تقدیر است. اما انتظار می‌رود کارهای اینچنینی به افرادی با حساسیت بیشتر، توانمندتر و با نگاه ارزشی واگذار شود. چرا که کار نیکو کردن از پر کردن است. 
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
 
,
انتهای پیام/م
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه