اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

یادداشت

کوتاه و خلاصه از FATF

کوتاه و خلاصه از FATF
کارگروه اقدام مالی یا همان FATF یک نهاد در ظاهر فنی و کارشناسی اما در باطن سیاسی است که در اواخر دهه هشتاد میلادی(۱۹۸۹) زیر نظر گروه G7 و در نشست پاریس ایجاد شد. نهادی که هدفش در ظاهر مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم بود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از خرمشهر ما:کارگروه اقدام مالی یا همان FATF یک نهاد در ظاهر فنی و کارشناسی اما در باطن سیاسی است که در اواخر دهه هشتاد میلادی(۱۹۸۹) زیر نظر گروه G7 و در نشست پاریس ایجاد شد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, خرمشهر ما, FATF,

نهادی که هدفش در ظاهر مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم بود.

,

نهادها و سازمان های بین المللی که غالبا توسط آمریکا و ابرقدرت ها پایه ریزی می شوند مبنای سیاسی داشته و هدفشان سیطره و سلطه بر کشورهای ناهمسو است. آمریکا از NPT(معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای) برای کنترل فعالیت های هسته ای کشورهای ناهمسو و از MTCR(رژیم کنترل فناوری موشکی) برای کنترل فعالیت موشکی و از FATF نیز برای کنترل نظام بانکی_مالی آنها و با هدف ایجاد اهرم فشاری برای تغییر در رفتار سیاسی کشورها استفاده میکند.

,

هدف این نهاد از زمان تاسیس تا سال۲۰۰۱ ، مبارزه با پولشویی بود. از سال ۲۰۰۱ به بعد مقابله با تأمین مالی تروریسم را نیز جزء وظایف خود برشمرد و تا کنون ۴۹ توصیه ملی و بین المللی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم منتشر کرده است.

,

این گروه کشورهای عضو را موظف به اجرای توصیه های منتشره میکند و بر پیاده سازی آنها نظارت می کند.

,

در راستای همین نظارت و رصد ، کشورها را به سه دسته تقسیم کرده اند:

,

۱:کشورهایی که فعالیتشان منطبق بر توصیه های کارگروه است.(این گروه عمدتاً شامل کشورهای توسعه یافته است).

,

۲:دسته دوم کشورهایی هستند که در حال تطبیق فعالیت هایشان با استانداردهای منتشره از سوی FATF هستند.

,

۳:دسته سوم کشورهایی هستند که با این کارگروه همکاری نداشته اند ،لذا از نظر گروه، کشورهایی هستند که از خطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم برخوردارند.

,

اما دسته سوم خود شامل دو دسته می شود:

,

۱: کشورهایی که لزومی به اجرای “برنامه متقابل” علیه شان نیست.

,

۲:کشورهایی که علاوه بر بودن در لیست سیاه، باید علیه شان “برنامه متقابل” و تحریمی اجرا شود. که فقط شامل ایران و کره شمالی میشد.

,

گروه، از سال ۲۰۰۸ خطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم در ایران را هشدار داد و در سال ۲۰۱۰ کشورمان را در لیست سیاه کشورهایی که نظام پولی و بانکی اش از خطر پولشویی و تإمین مالی شدیدی برخوردار است قرار داد و خواستار اقدام متقابل علیه کشورمان شد.

,

ایران از همان بدو قرارگیری در لیست سیاه ، اقداماتی را برای جلب رضایت کارگروه و خروج از بلک لیست انجام داد، اقداماتی نظیر : تصویب و اجرای قانون مبارزه با پولشویی و تصویب و اجرای قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم. اما بیانیه های بعدی منتشره از FATF نشان می داد که اقدامات ایران ذره ای رضایت کارگروه را جلب نکرده است.

,

ما هیچگاه نتوانستیم رضایت اعضای گروه را جلب کنیم، پس لازم شد ایران برنامه ای تحت عنوان “برنامه اقدام” را به مدت ۱۲ ماه برای جلب رضایت کارگروه پیاده کند.

,

آنگونه که گروه در تاریخ ۴ تیر ۹۵ بیانیه ای صادر کرد و در آن از لغو محدودیت پولی و مالی ایران به مدت ۱۲ ماه، بواسطه بررسی اقدامات ایران در پیاده سازی و عملیاتی کردن یک “برنامه اقدام” سخن به میان آورد.

,

مفاد و محتوای “برنامه اقدام” همچنان محرمانه است.

,

اما نکات حائز اهمیت:

,

* با توجه به سابقه همکاری با FATF، کسب رضایت گروه در پایان پیاده سازی ۱۲ ماهه “برنامه محرمانه اقدام” همچنان در حاله ای از ابهام است.

, * با توجه به سابقه همکاری با FATF، کسب رضایت گروه در پایان پیاده سازی ۱۲ ماهه “برنامه محرمانه اقدام” همچنان در حاله ای از ابهام است.,

* از نظر ابر قدرت ها و نهادهای بین المللی، نهاد های انقلابی امثال سپاه پاسداران و وزارت دفاع و همینطور حزب الله لبنان و جریان مقاومت در عراق و سوریه مشمول تحریم های همه جانبه هستند و تروریستی قلمداد میشوند.

, * از نظر ابر قدرت ها و نهادهای بین المللی، نهاد های انقلابی امثال سپاه پاسداران و وزارت دفاع و همینطور حزب الله لبنان و جریان مقاومت در عراق و سوریه مشمول تحریم های همه جانبه هستند و تروریستی قلمداد میشوند.,

* اگر قرار به تحریم نهادهای انقلابی باشد، تکلیف امنیت ملی یکسره و خطر سلطه بیگانه و نفوذ تروریسم به درون کشور شدیداً اوج میگیرد.

, * اگر قرار به تحریم نهادهای انقلابی باشد، تکلیف امنیت ملی یکسره و خطر سلطه بیگانه و نفوذ تروریسم به درون کشور شدیداً اوج میگیرد.,

 

,

یاسر کیانی / دانشجوی دانشگاه خاتم الانبیاء بهبهان

, یاسر کیانی / دانشجوی دانشگاه خاتم الانبیاء بهبهان]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه