معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران:

زنگ خطر سقوط جمعیتی مازندران به صدا درآمد

زنگ خطر سقوط جمعیتی مازندران به صدا درآمد
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران گفت: نمودار جمعیتی نشانگر آن است که جمعیت استان به سوی پیری پیش می‌رود و این نشان از آن دارد در آینده نزدیک آمار بازنشستگان ما از جمعیت جوان و شاغل بیشتر خواهد بود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از جویباران، بهرام اکبر‌زاده در جلسه شورای اداری جویبار اظهار کرد: مرکز آمار ایران از سال 1335 تا سال 1385 هر 10 سال یکبار سرشماری عمومی نفوس و مسکن را اجرا کرده است و پس از تصویب هیأت وزیران در سال 1386 مبنی بر اجرای سرشماری در فاصله زمانی 5 سال یکبار، هفتمین سرشماری را در سال 1390 اجرا کرد و در حال حاضر خود را برای اجرای یک سرشماری دیگر در سال 1395 آماده می کند.

وی بابیان این‌که سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۹۵ یک سرشماری ترکیبی و مدرن است تصریح کرد: ترکیبی به دلیل این‌که سرشماری در فضای مجازی و مراجعه مأمور درب خانه‌ها صورت گرفته و مدرن نیز قرار است از طریق فضای مجازی و مراجعه به سایت سرشماری انجام گیرد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران افزود: خانواده‌های داوطلب برای سرشماری اینترنتی از سوم مهرماه تا ۲۴ مهر سال ۹۵ وارد سایت سرشماری می‌شوند و اقلام آدرس جغرافیایی، هویتی و مسکن را تکمیل می‌کنند و همچنین از 25مهر تا 25 آبان مرحله سرشماری تبلتی آغاز می‌شود.

اکبرزاده ادامه داد: پس از تکمیل یک کد رهگیری تولید می‌شود که به شماره همراه دواطلب ارسال می‌شود خانوارها این کد رهگیری را نزد خود نگهداری کنند و هر زمان مامور سرشماری به محل سکونت مراجعه کردند کد رهگیری را به وی ارائه کنند.

وی اظهار کرد: سرشماری عمومی نفوس و مسکن یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های آماری ملی است که در سراسر کشور و به صورت هم‌زمان به مرحله اجرا گذاشته می‌شود و مجموعه وسیعی از اطلاعات مورد نیاز را برای برنامه‌ریزی‌های کلان کشور در سال‌های بعد فراهم می‌آورد.

این مسئول تصریح کرد: اقلام سرشماری اینترنتی حدود ۲۵ قلم اطلاعات فردی و مسکونی خانوارها و ۲۰ قلم اطلاعات آدرس مکانی بوده که در سرشماری اینترنتی پرسش و در سامانه آماری ثبت می‌شود.

اکبرزاده بابیان این‌که ضریب اینترنت در مازندران از میانگین کشوری بالاتر است افزود: بنابراین انتظار داریم حدود ۳۵ درصد از خانوارهای مازندرانی از طریق اینترنتی اطلاعات خودشان را وارد سایت سرشماری کنند که در صورت تحقق ایران وارد باشگاه کشورهای مدرن آمارگیری می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به شاخصه‌های پایش جمعیت اشاره‌ کرد و گفت: در سرشماری سال 75 بیشترین فراوانی جمعیت بین سنین 10 تا 14 سال بود و 10 سال بعد در سرشماری استان بیشترین فراوانی جمعیت بین سنین 20تا 24 ساله‌ها بود و نیز در سرشماری سال 90 این فراوانی جمعیت بین سنین 25 با 29 سال بوده است و پیش بینی ما برای امسال این است بیشترین فراوانی جمعیت استان بین 25 با 30 ساله‌ها باشد که این بخش از جمعیت در مرحله پایان تحصیلات و ازدواج قرار دارند و برای این قشر از جمعیت حتما باید برنامه‌ریزی داشته باشیم و بحران جمعیت هم در سن ازدواج است زیرا بحث اشتغال و مسکن این قشر از جمعیت در همین دوره قرار دارد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران افزود: با بررسی اطلاعات گردآوری شده سرشماری در سال 75 در می‌یابیم 50 درصد جمعیت استان زیر 25 سال و در سرشماری سال 85 این رقم به زیر 26 سال و نیز در سرشماری سال 90 این آمار به زیر 30 سال رسیده است و این نمودار نشانگر آن است جمعیت استان به سوی پیری پیش می‌رود و این نشان از آن دارد در آینده نزدیک آمار بازنشستگان ما از جمعیت جوان و شاغل بیشتر خواهد بود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, جویباران,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه