تحلیلی پیرامون ارتباط جمهوری آذریابجان و اسرائیل

جمهوری آذربایجان، حیاط خلوت اسرائیل

جمهوری آذربایجان، حیاط خلوت اسرائیل
جمعیت یهودی های آذربایجان 30هزار نفر است که به نسبت جمعیت کل این کشور، تعدادی قابل ملاحضه است.جامعه یهودیان آذربایجان عاملی شده در جهت هر چه بهتر و محکم تر شدن ارتباط این دو کشور.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "دانشحونیوز؛ جمهوری آذربایجان  از بدو  استقلال یافتن از اتحاد جمایر شوروی، رابطه دوجانبه خود را با اسرائیل برقرار کرد؛ اسرائیل جز اولین واحدهای سیاسی بود که استقلال این کشور را در سال 1991پذیرفت و سفارتخانه خود را در سال 1993 در باکو مستقر کرد؛ این ارتباط در زمینه های اقتصادی، امنیتی  و نظامی گسترش یافته و به شکلی است که رئیس جمهور آذربایجان الهام علی‌اف در تعریف پیوندشان با اسرائیل چنین می گوید: "روابط دو جانبه اسرائیل و آذربایجان مانند یک کوه یخ است که نه دهم آن زیر سطح آب  است."

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, "دانش,

 Arye Guth آریه گات کارشناس مسائل اسرائیل و آذربایجان چنین نقل می کند:  " در مورد ارتباط  پنهان این دو کشور  فقط حدود 1 درصد آن را مطلع هستیم ، 99 درصد دیگر به صورت پنهان است"این سخنان نشان از عمق ارتباط استراتژیک و راهبردی باکو و تل آویو دارد.

,  Arye Guth آریه گات کارشناس مسائل اسرائیل و آذربایجان چنین نقل می کند:  " در مورد ارتباط  پنهان این دو کشور  فقط حدود 1 درصد آن را مطلع هستیم ، 99 درصد دیگر به صورت پنهان است"این سخنان نشان از عمق ارتباط استراتژیک و راهبردی باکو و تل آویو دارد., Arye Guth,

جمعیت یهودی های آذربایجان 30هزار نفر است که به نسبت جمعیت کل این کشور، تعدادی قابل ملاحضه است.جامعه یهودیان آذربایجان عاملی شده در جهت هر چه بهتر و محکم تر  شدن ارتباط این دو کشور.

, جمعیت یهودی های آذربایجان 30هزار نفر است که به نسبت جمعیت کل این کشور، تعدادی قابل ملاحضه است.جامعه یهودیان آذربایجان عاملی شده در جهت هر چه بهتر و محکم تر  شدن ارتباط این دو کشور.,

رابطه  مستحکم و قوی  آذربایجان، اسرائیل زنگ خطری است برای نظام جمهوری اسلام ایران و این ارتباط فقط محدود به باکو نیست، بلکه دیگر کشورهای همسایه ایران از ترکیه، پاکستان و ترکمنستان گرفته تا کشورهای شیخ نشین حاشیه خلیج فارس هم در جریان است.

,

, ,

به اختصار رابطه اقتصادی، امنیتی و نظامی اذربایجان با اسرائیل را شرح می دهیم.

,

اقتصادی

, اقتصادی, اقتصادی,

همکاری اقتصادی این دو کشور به طور چشمگیری بسط و توسعه یافته و تجارت بین اسرائیل و جمهوری آذربایجان مجموع سالانه 4 میلیارد دلار است.

,

در اوایل سال 1990 آذربایجان بخاطر استقلال یافتن از شوروی، اقتصادش از هم پاشیده شده بود ،این موضوع وسیله ای شد جهت  نفوذ اسرائیل در این کشور؛ به همین واسطه در صنایع صنعتی و خدماتی سرمایه گذاری کردند و آن صنایع را در دست گرفتند .

,

برای نمونه: Bezeqبیزاک شرکت مخابراتی اسرائیل در سال 1994 در یک قرارداد تجاری همه زیر ساخته های مخابراتی آذربایجان را در دست گرفت و ده ها شرکت دیگر رژیم صیهونستی که در بخش های  انرژی آذربایجان در حال فعالیت هستند.

, Bezeq,

امنیتی و نظامی

, امنیتی و نظامی, امنیتی و نظامی,

سرویس های امنیتی اسرائیل از سال 2001 فعالیت های خود را در آذربایجان گسترش دادند و همچنین  این دو کشور در سال 2012در  بخش امنیتی و نظامی یک قراردادی را به ارزش 1.6 میلیارد دلار امضا کردند که به موجب این قرارداد هواپیماهای بدون سرنشین، ضد هوایی و سیستم های دفاع موشکی همچنین تجهیزات و آموزش نیروهای امنیتی آذربایجان را بر عهده گرفت و در سال های اخیر این تبادلات نظامی باکو ،تل آویو به 5ملیارد دلار رسیده است .

,

حضور نیروهای امنیتی اسرائیل در این کشور بر دو اصل قرار دارد، یکی هدف تعیین کردن ایران برای جاسوسی، به همین منظور در امتداد مرز ایران و آذربایجان ایستگاهای شنود دایر کردند و در رخ دادی دیگر در ماه مارس 2012 دولت الهام علی اف 22 نفر را مظنون به ارتباط با ایران دستگیر کردند .

,

در اسنادی که توسط ویکی لیکس در ماه آوریل سال 2011 منتشر شد، نیز فاش کرد که رژیم صهیونیستی اسرائیل با استفاده از خاک این جمهوری سابق اتحاد جماهیر شوروی برای فعالیت های جاسوسی علیه ایران در طول چهار سال گذشته استفاده کرد.

,

, ,

دومین مورد، رصد گروه های اسلام گرای تند رو است که صیهونیست ها با این کار دنبال گروه های هستند که می توانند در جهت راهبرهای خود ازآنها بهره ببرند.

,

به هر تقدیر صهیونیست ها به دنبال آن هستند تا اضلاع بیشتری به مثلث سنتی تل آویو_ آنکارا_ باکو در مقابل جمهوری اسلامی بیفزایند.

,

تلاش سالهای اخیر اسرائیل برای راه اندازی سفارت در ترکمنستان و تحرک بیشتر در آسیای میانه گویای این مساله است و جمهوری اسلامی باید با هوشیاری بیشتری تحولات این شیطان کوچک را در مرزهای شمالی دنبال کند.

,

محمد میرشکاری دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه