یادداشت/

داستان سیب زمینی و پیاز و کشمش سبز و زرد کاشمر!

داستان سیب زمینی و پیاز و کشمش سبز و زرد کاشمر!
چند سالی است که بازار محصول کشمش کاشمر با نوسانات مختلفی مواجه بوده و در مقاطعی آن قدر قیمت کشمش پایین آمده که حتی کفاف هزینه های تولید آن را هم نمی کرده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کاشمربصیر کشمش یکی از مهمترین محصولات کشاورزی شهرستان کاشمر است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کاشمربصیر,

کشمش سبز قلمی محصول کاشمر از شهرتی ملی و حتی بین المللی برخوردار است.

,

بخش عمده ای از درآمد کشاورزان و باغداران این منطقه از محل تولید، فروش و صادرات این محصول به دست می آید.

,

اما متأسفانه چند سالی است که بازار این محصول با نوسانات مختلفی مواجه بوده و در مقاطعی آن قدر قیمت کشمش پایین آمده که حتی کفاف هزینه های تولید آن را هم نمی کرده است.

,

کشمش کاشمر در دو نوع زرد و سبز تولید می شود. سال گذشته قیمت کشمش سبز خوب بود اما با افت قیمت کشمش زرد و نیز از آنجا که بیشتر باغداران در سال گذشته کشمش زرد تولید کرده بودند شاهد ایجاد مشکلات عدیده و از جمله ماندن محصول بر روی دست باغداران بودیم.

,

آن طور که به گوش می رسد امسال خیلی از باغداران منطقه کاشمر، کشمش سبز تولید کرده اند.

,

یعنی گفته می شود با توجه به قیمت مناسب کشمش سبز در سال گذشته، و در مقابل، بازار خراب کشمش زرد، امسال باز باغداران، بیشتر به تولید کشمش سبز اقبال نشان داده اند.

,

قبل از هر چیز دعا می کنیم که داستان سیب زمینی و پیاز در این موضوع کشمش سبز و زرد کاشمری تکرار نشود!

,

یعنی باز امسال که کشمش سبز زیاد شده شاهد افت قیمت این نوع از کشمش نباشیم!

,

اما سؤال اساسی این است که آیا واقعاً چاره کار همین است که باغداران ما خودشان با تصمیم و تشخیص خودشان یک سال، زرد تولید کنند و سال دیگر سبز؟!

,

آیا همین طوری، بازار کشمش رونق خواهد گرفت؟!

,

باغداران ما، باغدار هستند، متخصص تجارت و بازرگانی که نیستند.

,

آیا نباید مسئولان امر، بازار ثابتی برای محصولات کشاورزی و از جمله کشمش کاشمر پیدا کنند؟!

,

آیا نباید کارشناسان بازرگانی سلیقه و ذائقه مشتری داخلی و خارجی را به کشاورزان و باغداران منتقل کنند؟

,

آیا نباید یک فکر اساسی برای بازار محصولات باغی و کشاورزی و کشمش کاشمر کرد؟!

,

آیا نباید با اقدام و عمل، اقتصاد کشاورزی را در برابر نوسانات بازارهای جهانی، مقاوم کرد؟!

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه