در چهارمحال و بختیاری رخ داد
«ناردُنگ»،سنتی دیرینه در روستای دورک اناری+تصاویر
روستای زیبای دورک اناری که در 120 کیلومتری شهرکرد قرار دارد به لحاظ کوچه باغ های اناری و آیین سنتی « ناردُنگ ( رب گیری از انار )»، همه ساله، میزبان خیل گردشگرانی از سراسر کشور و بویژه استان های همجوار نظیر اصفهان و خوزستان است. جمعیت این روستا در حدود 2000 نفر است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مشکات برینانار جزء آن دسته از میوه ایی است که سرشار از ویتامین ها بوده و برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها مفید است. مصرف انار تا آن جایی مهم است که ائمه نیز به فواید این میوه اشاره داشته اند.
انار یکی از میوه های بسیار محبوب و پرخاصیت است که در شرایط آب و هوایی مختلف می توان آن را پرورش داد. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل یک خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت - درمانی برای بسیاری از بیماری ها محسوب می شود.
,
,
,
هر ۱۰۰ گرم انار، حدود ۸۳ کالری دارد، در حالی که همین مقدار انار دارای ۱۷ درصد ویتامین C می باشد. از انار می توان رب و آب انار و لواشک و مربا تهیه کرد که هر یک از آن ها نیز خواص انار را دارا هستند. این میوه زیبا، برای پیشگیری از بیماری های زیادی مفید می باشد.
,
مصرف انار باعث بهبود عملکرد قلب شده و کلسترول خون را کاهش می دهد، از این رو خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. به علاوه از آسیب سلول های بدن جلوگیری می کند که این خود می تواند خطر سرطان را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده است که مصرف انار در درمان و کند شدن روند بیماری، بیماران مبتلا به سرطان سینه و پروستات بسیار موثر است.
,
از ان جا که انار خاصیت پاک کنندگی دارد و ادرار آور است، مصرف آن معده و روده ها را تمیز می کند و در نتیجه سم های وارد شده از بدن خارج شده و به خون و قلب نمی رسند و در نتیجه باعث بهبود عملکرد اعضای داخلی بدن می شود که یکی دیگر از خواص انار به شمار می رود.
,
یکی از آثار مشهود مصرف انار، خون سازی آن است. از این رو برای درمان کم خونی و سرما خوردگی و تقویت عمومی بدن بسیار موثر است. یکی از مواد لازم برای سلامتی مادر و جنین در دوران دوران بارداری، وجود کافی آهن در بدن مادر می باشد. به همین دلیل مصرف انار برای مادران باردار بسیار مفید است.
,مصرف انار حتی می تواند در تقویت هوش نیز تاثیر گذار باشد و توصیه می شود انار را با پرده های وسط آن مصرف کنند چرا که انار تقویت کننده ذهن است و علت آن می تواند پتاسیم موجود در این میوه باشد که به راحتی جذب بدن می شود. همچنین مصرف این میوه پر ارزش می تواند تا ۷۶ درصد از پیشرفت و بروز آلزایمر جلوگیری کند.
,
به گزارش مشکات برین روستای زیبای دورک اناری که در 120 کیلومتری شهرکرد قرار دارد به لحاظ کوچه باغ های اناری و آیین سنتی « ناردُنگ ( رب گیری از انار )»، همه ساله، میزبان خیل گردشگرانی از سراسر کشور و بویژه استان های همجوار نظیر اصفهان و خوزستان است. جمعیت این روستا در حدود 2000 نفر است. همه ساله، به طور متوسط بیش از 12 تن رب انار در استان چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار می شود و بیش از 80 درصد از رب انار دورک اناری، در استان های اصفهان، تهران و خوزستان به فروش می رسد. روستای دورک اناری از توابع شهرستان کیار در استان چهارمحال و بختیاری، مهمترین مرکز تولید انار این استان است.

«ناردُنگ» (به معنای صدای انار) یکی از آیین های سنتی استان است
بر اساس سنت دیرینه ناردُنگ، زنان بختیاری در روستای دورک اناری شهرستان کیار، از اواخر مهر تا اواخر آبان ماه هر سال با تشکیل گروه های چند نفره و بارگذاری دیگ های رب انار پزی، کار رب گیری از انار را آغاز می کنند.
فرایند رب گیری انار شامل دانه کردن انار، آب گیری دانه های انار، پخت آب انار و رب گیری است.
استفاده از چاشنی های گیاهی محلی، عطر و طعم خاصی به رب دورک اناری می دهد.
سالانه به طور متوسط بیش از 12 تن رب انار در استان چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار می شود و بیش از 80 درصد آن در استان های همجوار به فروش می رسد.
محصول امسال باغات انار استان به یک هزار تن می رسد
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: این استان در حال حاضر دارای 159 هکتار باغ انار است که 155 هکتار آن بارور و 4 هکتار به صورت نهال غیر بارور می باشد.
ذبیح الله غریب با اشاره به میانگین برداشت 6 و نیم تن انار در هر هکتار پیش بینی کرد: محصول امسال باغات انار استان به یک هزار تن برسد.
غریب، ارقام انار چهارمحال و بختیاری را رباب و ملس محلی بیان و اضافه کرد: 40 درصد محصول انار استان به صورت فرآورده های رب و ترشی و ... و مابقی به صورت تازه خوری مصرف می شود.
وی ادامه داد: برداشت انار در چهارمحال و بختیاری از نیمه اول مهرماه به مدت یک ماه ادامه دارد.
به گفته غریب؛ بیشترین سطح باغات انار چهارمحال و بختیاری در شهرستان کیار است و روستای دورک اناری از توابع بخش ناغان این شهرستان با 90 هکتار باغ انار، مهمترین مرکز تولید انار در استان به شمار می رود.
حدود 80 درصد از خانواده های روستای 2 هزار نفری دورک اناری، از طریق باغات انار امرار معاش می کنند
این روستای زیبا که در 120 کیلومتری شهرکرد قرار دارد به لحاظ کوچه باغ های اناری و آیین سنتی ناردنگ (رب گیری انار) همه ساله میزبان گردشگران زیادی از سراسر کشور و بویژه استان های همجوار مانند اصفهان و خوزستان است.
مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: برداشت انار در 155 هکتار از باغات بارور استان آغاز شد و به مدت یک ماه ادامه دارد.
ابرهیم شیرانی افزود: چهارمحال و بختیاری در حال حاضر دارای 159 هکتار باغ انار است که 4 هکتار آن به صورت نهال غیربارور می باشد.
وی با اشاره به میانگین برداشت 6 و نیم تن انار در هر هکتار پیش بینی کرد: یک هزار تن محصول از این سطح برداشت شود.
شیرانی، ارقام انار چهارمحال و بختیاری را رباب و ملس محلی بیان و اضافه کرد: 40 درصد محصول انار استان به صورت فرآورده های رب و ترشی و ... و مابقی به صورت تازه خوری مصرف می شود.
وی ادامه داد: مبارزه شیمیایی و سوزاندن انارهای آلوده از برنامه های مبارزه با آفت کرم گلوگاه انار در استان است.
شیرانی گفت: بیشترین سطح باغات انار استان در شهرستان کیار و روستای دورک اناری قرار دارد.
,

, , مشکات برین,
,
,
,


, ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/
,
,
ارسال دیدگاه